50
-
Skyline #50 Ugyanakkor a warez ellenére konzolon eladnak majd belőle 10-20 milliót...Ez pc-n akárcsak a 4. rész esetében jóesetben 1-2 milla lenne...Problem?:) -
Skyline #49 És? 1 év alatt harmadannyi fogyott belőle mint a konzolokon, ellenben háromszor többen lewarezolták.:) -
#48 Az Alan Wake nem kevés csúszással jelent meg PC-re... -
Bendzs #47 Nagyobb híroldalakon kommentek közt egyre többször olvasom, hogy x360-on így meg úgy elkezd néha szaggatni a játék, meg nem látszik rögtön minden textúra, stb.
Nem tudom mit vártak a 8 éves hardvertől... -
boond #46 Az indokban az a legviccesebb, hogy pc megjelentés, még csak a láthatáron sincs, de xboxos/ps3-asd tört verzióval már a HIVATALOS megjelentés előtt napokkal játszottak a konzoltulajdonosok.
És, hogy mi ebből a tanulság? (hát biztos, nem a pc kiadásban keresendő :P) -
#45 "Onnantól kezdve hogy számokkal simán bizonyítható hogy a pcwarez messze kimagaslóbb a konzolosnál... "
Én ezt nem vitattam. Én azt állítottam, hogy ha több (vagy netán minden) játékot kiadnának PC-re, normális minőségben, akkor többen vennék meg PC-re a játékot és kevesebben konzolra (nem a warez lenne kevesebb, csak kevesebben vennének konzolt játékra).
PC-n meg mindigis több lesz a warez. Már csak azért is, mert nincs semmilyen kockázata, az is letölti és kipróbálja aki utánna megveszi (legalábbis akinek van esze, mert ma már demók se nagyon vannak, azt meg nem árt kipróbálni, hogy fut-e egyáltalán rendesen), a tizenéves pistikék is, akiknek nemveszik meg a szülei (nincs saját keresetük), a kevésbé kockák akik csak azért játszanak ezekkel, mert így ingyen van, stb..
Konzolon is lenne 5-10x ennyi warez, ha nem lenne kockázatos (garanciavesztés, netről letiltás, stb.).
"Diablo 3 fele ennyire se fogyott volna ha nincs online megoldás,és fel tudják törni."
Ebben biztos vagyok, hogy nem igaz. -
Skyline #44 Segítek. Alan Wake idei hír szerint átlépte a 2 milliós eladást ÖSSZELADÁSBAN vagyis X360+ pc együtt... Ebből 1.5 milliónál tartott tavaly az X360 a maradék a pc....JÓL SIKERÜLT minőségi portról beszélgetünk.
Warezadatok egy nagy oldalról?
Pc: 16890
X360: 4512
Vagyis konzolon háromszor több fogyott ugyanakkor harmad annyian töltötték le körülbelül.:)
Továbbra sincs miről beszélni, hiába a minőség, a pc warez/vásárló arány sokkal sokkal durvábban a warez felé áll mint a konzoloknál.
-
Skyline #43 Alan Wake-ből pc-n 2 millió,ezt honnan szedted...szép álom...:-D -
Skyline #42 Onnantól kezdve hogy számokkal simán bizonyítható hogy a pcwarez messze kimagaslóbb a konzolosnál,nincs miről tárgyalni. Diablo 3 fele ennyire se fogyott volna ha nincs online megoldás,és fel tudják törni. -
Skyline #41 Pc-n tízszer ennyi lenne.:-) -
#40 Aki nem akar játékot venni az 3000-ért sem fogja megvenni. Ez sok embernek életforma és nem összeg függő.
Elég ha csak SG forumot elolvasod néha. Hányszor láttam már, hogy valaki magyaráz, hogy azért tölti illegálisan kedvenc zenéjét mert nem lehet CD-n kapni - amikor meg linkelnek neki egy szállítással együtt 2000Ft-os ajánlatot akkor meg rinyál, hogy az nagyon drága. (de gyanítom McDonaldsnál ennél többszörösét hagyja havonta).
De játéknál is láttam már ilyet. Megjelenés után pár hónappal símán meg lehet venni akár féláron is - de akkor sem veszi. (Elég megnézni a mobilos rinyákat, amikor 1EUR a legtöbb program android és iOS esetében is - mégis warezolják még azt is, akkor mire számítasz?) -
#39 Majd ha kijön pc-re szorozd meg 10-zel -
bcrics #38 [XBOX360] Grand Theft Auto V
Feltöltve: 2013-09-13 11:24:53
Letöltve: 2567 alkalommal
Grand.Theft.Auto.V.XBOX360-COMPLEX
Feltöltve: 2013-09-14 01:21:52
Letöltve: 1155 alkalommal
Szóval másfél nap alatt Cirka 3.000-en töltötték le Csak Boxra, És ez csak a Magról.
A Többi Nagyobb Hazai oldalról gondolom még ugyanennyi:) -
Zero 7th #37 Hagyd, ez az egyetlen örömük. Szar a hardver, fos játékok jönnek rá, még szép, hogy minden alkalmat megragadnak, hogy fikázzák a PCt. Még ha nincs igazuk, akkor is.
:P -
fecg21 #36 A konzolosoknak üzenném hogy be lehet fejezni a nyávogást...Menjetek fel szépen a piratebay-re, és nézzétek meg a seed és peer arányokat az xbox és Ps résznél...és még ők petícióznak, álszent majmok.... -
Bendzs #35 A "szar port - jó port ugyanúgy alig fogy" dologgal kapcsolatban: Alan Wake. Durván 5-6 éve kijött csak konzolra, alig 1,5 millió fogyott belőle. 2 éve kiadták PC-re egy petíciónak - és a további profit reményének - hála, az első héten több mint 2 millió példány fogyott a PC-s portból, ami ráadásul ritka jól sikerült, mind játékmenet mind optimalizáltság terén. Ha egy játék/port jól meg van csinálva, simán behozza az árát.
Ha meg attól tartanak hogy kevés lesz a profit, nem 265 millió dollárból kell játékot csinálni. Jelenleg durván 3 millión áll az előrendelések száma, $60 áron csak ez behozza a költségek 2/3 részét. A többi 1/3 költség az első 48 órában bejön, és az eddigi GTA eladások alapján simán lesz összesen legalább 20-25 millió eladott példány. $1,5 milliárd profittal (költségeket nem beleszámítva, 25 milliós eladással) - szerintem - simán megengedhetik maguknak a PC-s port kivitelezését, ha rosszindulatú "biztos mindenki warezol majd" gondolkodásmódú akarok lenni, akkor is azt mondom, hogy legalább 5-10 millió példány PC-n is elkel majd. Én 100% biztosan megvenném. -
#34 "A szar port duma is kamu,érdekes az utóbbi idők nagy címei amik jó portok vagy nem is portok azok is szarul fogytak pc-n... 1 milliós eladás? Ne nevettessetek.."
Ha minden játékot kiadnának PC-re, normálisan portolva, akkor kevesebben vennének konzolt, és többen vennék meg PC-re is a játékot. Konzolon meg még kevesebben warezolnának (vagy egyáltalán nem), PC-n a warez is nőne.
"Az egyetlen mód amivel lehet pc-n jó eladást produkálni az a védett multi // Diablo 3 esetében online single player...Vagyis amit nem tudnak feltörni...Ennyi."
A Diablo 3 sem a védett singlének köszönheti a sikerét, anélkül is rekordot döntött volna. Még nekem is van olyan ismerősöm, akinek az egyetlen eredeti játéka a Diablo 2 volt, és már jóval a 3 megjelenése előtt mondta, hogy meg fogja venni azt is, amikor még nem is tudta, hogy így le lesz védve (meg is vette).
A jó eladás egyáltalán nem annak a függvénye, hogy lehet-e singleben/multiban játszani törtel, persze nyilván pozitív hatással van az eladásokra.
"egyébiránt bőven megérdemli a pc-s játékos társadalom (tisztelet a kivételnek aki megveszi azokat a címeket amikkel sok időt tölt el), hogy a rockstar ugyan úgy leszarja akárcsak az RDR-nél"
Attól még, hogy sokan warezolnak, aki nem warezol, az nem érdemli meg. -
#33 Sajnos nem vennék meg ennyivel többen, lásd a mobilos játékok, ahol sokan 200forintos címeket is warezolnak, aztán pl a square-enix drágának számító címeit is jópáran megveszik androidra.
Az MMOkról annyit, hogy menjetek fel a google playre, aztán nézzétek meg milyen játékok vannak a "legnagyobb bevétel" résznél! Gondolom PCn is ilyen lehet az arány (bár pcn nincs annyira felhasználóbarát módon megoldva a fizetés mint androidon)
Egyébként nekem fura hogy PCre is egyre több olyan konzolos stílus jön, amik régebben nem, pl JRPGk (YS + jópár kisebb indie cím), konzolos verekedős játékok (street fighterek, king of fighters 13, naruto shippuuen ultimate ninja storm 3)
A gta5 jövő évi pcs megjelenésébe meg lehet hogy bekavar az is, hogy lehet hogy jönnek előbb a nextgen konzolos (ps4 - wiiu? - xbox one) változatok is, így a pc lehet hogy tényleg sokadlagos lesz ... de pcn is ha jól látom lesz mivel játszani "addig"
Nekem meg konzolom van de engem meg teljesen hidegen hagy ez a gta 5, csak ez a nagy hájp mégiscsak érint / már zavar (mondjuk minden nagyobb amerikai cuccal így vagyok). -
#32 Azért LOL, hogy a bizonyos Trevor Phillips a GTA V egyik karaktere... -
jocking #31 Egyrészt: konzolokon is ugyanúgy elérhető warez tartalom.
Másrészt: nem kéne 15 ezerért adni egy kikúrt játékot, és akkor nem lenne ekkora a warez aránya.
Matekfeladat elsősöknek: ha egy GTA5 15.000 Ft-ba kerül, és megveszik 3-an, vagy ha 3.000-be kerül, és megveszik 100-an, melyik árral fog nagyobb hasznot hozni? (előállítási költség mindkét esetben 100 Ft/lemez) -
Skyline #30 Globális 2012-es adatok:
X360: 10.43millió
Ps3: 9.85millió
Pc: 0.74millió (+ Steam ami nincs 1 milla se)
És nézzük egy nagy torrent adatot a mi országunkból ahol a warez magas minden platformon:)
X360 : 4514
Ps3 : 264
Pc: 20305
Nincs több kérdésem..:)
//A petícióval nem értek egyet mert egy ilyen gyökérnek mit fáj ez az egész, egyébiránt bőven megérdemli a pc-s játékos társadalom (tisztelet a kivételnek aki megveszi azokat a címeket amikkel sok időt tölt el), hogy a rockstar ugyan úgy leszarja akárcsak az RDR-nél. -
Skyline #29 Ez hülye szöveg konzolra jóval minimálisabb a warez/eredeti arány mint pc-n....
Elég megnézni bármely játék eladásait/letöltési arányát..:)
Akár a GTA eladás/letöltés arányokat...Míg konzolon több millió elment, pc-n ünnepnap volt amikor 1 év után elérte az 1 millát... Eközben míg a legnagyobb torrent oldalakon míg konzolra leszedték 1000-en addig pc-n 10.000-en...:)
A szar port duma is kamu,érdekes az utóbbi idők nagy címei amik jó portok vagy nem is portok azok is szarul fogytak pc-n... 1 milliós eladás? Ne nevettessetek..Az egyetlen mód amivel lehet pc-n jó eladást produkálni az a védett multi // Diablo 3 esetében online single player...Vagyis amit nem tudnak feltörni...Ennyi.
Ha valami törhető, játszható lehet akármekkora alkotás nevetséges eladásokat produkál pc-n, és ünneplik az 1 millát holott ez a szám konzolon egy közepesebb címnél 2-3 nap alatt meg van, jóval kisebb letöltési szám mellett..:) -
Bendzs #28 legalábbis*
Amúgy meg ha valamelyik "most jól megszívtátok PC-sek" típusú konzol fanboy majomnak lejött már a warez, felrakhatna egy gameplay-t youtube-ra... -
Bendzs #27 Ráadásul ehhez még a valódi nevét sem vállalja, legalább én nem tartom valószínűnek, hogy a játék egyik főszereplője indította volna a petíciót... -
KopaszIsten #26 Csináljon már valaki "Trevon Phillips kapja be!" petíciót! :D -
EnxTheOne #25 No gyerekek,
tud valaki hivatalos listát arról hogy hány példányban adták el a gta 4-et:
a, konzolra
b, pcre -
#24 A válasz még profánabb: hírnévre hajt a szemét. -
Zero 7th #23 Nem szar portot kéne csinálni, meg nem szar játékokat, akkor PC-n is profitál. Ezt mondjuk konzolos játékkal bravúr lenne megcsinálni... De azon meg nem kell csodálkozni, hogy a fos konzolos játékmenetű, gagyigrafikás, csőszerű, "most nyomj X-et" játékokat nem veszik PC-n... -
Xellos999 #22 Igen, és a több ezer mmo is ezért jelenik meg, hát hogyne. Jah, bocs, azok nyilván nem játékok, akkor mi a faszom? -
súter #21 Volt ott azért egy Max Payne 3 is, ami perpill a legutolsó megjelentetett játékuk. -
#20 Mielőtt valaki félreértené, itt már rég nem a GTA 5-ről van szó. Abban biztos vagyok, hogy az lesz PC-re, legkésőbb szerintem jövő nyáron. -
#19 Ne legyél már ostoba. Nem ezt írtam. Azért jönnek játékok PC-re mert a szar port árát behozzák, de extra profitot, legalábbis akkorát mint konzolon kevés kivételtől eltekintve nem hoznak. -
#18 Semmi köze a kalózkodásnak ahhoz, hogy a Rockstart nem csinál mostanában PC-portot. Az utolsó talán az L.A. Noire volt, de azt csak ők adták ki, a Team Bondi készítette. Már a Red Deadet sem adták ki PC-re, pedig az a mai napig a világ egyik legjobb játéka. Itt inkább az lehet, hogy a Rockstar nem akar molyolni a pc supporttal, az optimalizálással a hárommillió féle konfigokra, a kétszázezer kommentelőre, aki telesírja a support fórumot, a 25 000 dolláros géppel rendelkező elitistákkal, akik hisztiznek, hogy nem tudja a 4K felbontást stb. Tudják, hogy a GTA-ből a konzolos eladások is behozzák bőven-bőven az elvártat és ott csak kettő darab konfigon kell megfelelni.
Egyébként xboxt ma már kb 30k-ért lehet venni, két játék ára. -
#17 igen, nyilván azért jönnek pc-re játékok, mert nem éri meg. ne legyél ostoba plz -
Bendzs #16 Nincs x360-am, nem is lesz (egy-két játék kedvéért biztos nem fogok konzolt venni), de amikor fellépek 2-3 torrentoldalra hogy nézzek hétvégére valami filmet és mindenhol rögtön az fogad első helyre kiemelt torrentként, hogy "GTA_V_XBOX360_stb", mindenhol már az első 8 óra alatt csaknem 1000 letöltéssel, nehéz nem észrevenni... :)
Egyébként meg úgy vagyok vele, hogy a GTA V lenne az idei év egyik olyan játéka, amiért nem sajnálnék kiadni 10-15ezer Ft-ot, mert az eddigi tapasztalataim alapján a Rockstar nem egy összecsapott sz@rt ad ki a kezéből, főleg akkor nem ha GTA-ról van szó. Nem mellesleg jól is nézne ki sorba állítva a polcon a többi GTA mellett
Ami meg a PC-s verziót illeti: a GTA IV is eredetileg csak konzolra volt betervezve, aztán pár hónappal később kijött PC-re is. Nyáron a Rockstar "AAA játékokat PC-re portoló csapatot" keresett, úgyhogy abszolút nincs kizárva, hogy jövő ilyenkor, jobb esetben már március-május környékén a "csak PC" tulajok is játszhatnak a játékkal... ;) -
kjhun #15 Úgy néz ki, ez a nap a Rockstar számára "Fekete Péntek" néven fog bevonulni a játéktörténelembe. Mind a két konzolos verzió kikerült a mai nap folyamán warezra. -
#14 A Rockstar már rég eldöntötte, hogy lesz-e PC verzió vagy nem, nincs értelme a petícióknak. -
#13 Ebben nem vagyok biztos. -
Shid #12 Egyetértek a kedves úriember indokaival, de gondolom azzal nem számolt, hogy ha a petíciója célt ér azzal a becsületes pc játékosokat (vásárlókat) is bünteti. -
cheezyo #11 csak nem x360-ad van, hogy ennyire figyeled? :D