9
  • Tetsuo
    #9
    Úgy látszik, fingod sincs az EU-ról. ;)
    Az EU egy durva diktatúra felé menetel. Ez a "szabadság" csak egy mézesmadzag, lesz az még így sem... addig a lényeg, az Egyesult EU, nemzetek nélkul, fogyasztó egyenemberekkel. A szolgáltatói lobbi az EU-ban sokkal erosebb, mint mondjuk hazánkban és olyan nem fog elofordulni, hogy ok rosszul járnának. Ha az emberi jogokról van szó egy ilyen nagy hivatalban, az mindig csak kamu. Az ún. "humanista" liberalizmus már sokszor eljátszotta ezt.
    Orbán, Gyurcsány, de még Antall is, ugyanennek a globalista, lehúzó rendszernek a kiszolgalója. Szar és fos kozott nem érdemes kulonbséget tenni...
    A netnél pedig alap a privát szféra teljes elvesztese, mint láthátjuk, azzal nem is torodnek, csak azzal hogy a pógár megkapja a szolgaltatói csomagot.
  • Macropus Rufus
    #8
    a törvény nem a tartalom szolgáltatókra vonatkozik, hanem az isp-re.
    Az isp nem korlátozhat a jövőben senkit abban, hogy mit csinál a neten.
    Ha egy bizonyos tartalmat akarunk eltávolítatni akkor azt a jog mostis lehetővé teszi, és ez után is lehetővé fogja tenni. (ellenkező esetben az összes pedofil oldal az EU-n belülre kerűlne pl.)
  • Macropus Rufus
    #7
    "akár az adatforgalmi korlát betiltása is kiolvasható, ami mobilinternet esetén ismét csak óriási előrelépés lenne. "
    ha a szerződés tartalmazza a korlátot akkor nem vonatkozik rá, hiszen az egy olyan csomag. Viszont az simán mehet, hogy a telodón nem korlátozhatják a voip szolgáltatást, azt te a havi adatforgalmi keretedig annyiszor használod amennyiszer akarod.

    Vagy: amennyiben én az otthoni elérésemmel letőltök azt és ezt a szolgáltató kiböki, nem korlátozhatja az elérésemet. Nem lehet olyan, hogy mivel szerinte nagy letőltő vagyok ezért lassítás, stb...
    Haviszont a csomagom csak 4Gb/hó akkor erre nem fog vonatkozni az, hogy akkor korlátlan. De az igen, hogy 4Gb erejéig azt csinálok amit akarok, ha akarok akkor voipozok all of day ;)
  • gosub
    #6
    kuruc.infot nem lehet letiltani? Hisz ez antiszemitarászizmus!
  • Real Ebola
    #5
    "valamint az e-mailek új e-mail címre történő továbbításának jogát szolgáltatóváltás esetén"

    Jah, mert egy csomóan elpártolnak a *komos megfigyelési botrányok után a "nagyszolgáltatatól"... nem gyanús, kicsit sem... :D Az ellenőrzés továbbra is fenntartva. XD :(
  • Sajátvéleményem
    #4
    "Tilos lenne a jövőben az internetes tartalmak letiltása és korlátozása, teljes és nyílt internet-hozzáférést kell biztosítani a felhasználóknak internetes előfizetésük árától és sebességétől függetlenül."

    ÁMEN
  • Dodo55
    #3
    Plusz még ebből:

    "Tilos lenne a jövőben az internetes tartalmak letiltása és korlátozása az internetes előfizetés árától és sebességétől függetlenül."

    akár az adatforgalmi korlát betiltása is kiolvasható, ami mobilinternet esetén ismét csak óriási előrelépés lenne. Persze nem kívánom senkinek, hogy ne tudjon majd telefonálni a hálózat túlterheltsége miatt, de először is ugye létezik a QoS technológia, azzal priorizálhatók a hanghívások és egyéb alapszolgáltatások hálózati csomagjai szükség esetén, másrészt pedig legyen már pénzük az általuk nyújtott szolgáltatások által generálható maximális terhelést elbíró hálózatra abból a vagyonból amit jelenleg idióta TV reklámokra költenek...
  • Dodo55
    #2
    Ez nagyon korrekt így eddig. Schengen után (igaz életemben nem jártam még külföldön, de már csak a szabadságérzet miatt) végre ismét valami, ami miatt örülök az EU tagságunknak.

    Főleg, hogy szemét módon (bár az ő szemszögükből érthető, de az internet elveit akkor is súlyosan sérti) elkezdték mostanában a voip szolgáltatásokat tiltani a mobilszolgáltatók. Ha jól értem akkor ezt majd nem tehetik meg többé, illetve vannak egyéb technikai trükkjeik is, amik ugyan nem korlátozó jellegűek (gyorsítótárak lehetnek ha jól sejtem), viszont működésképtelenné tesznek egyes AJAX megoldásokat, remélem ezek is tiltás alá esnek majd. Az ő szemszögükből ugyan ez is indokolt, illetve hálózatvédelmi célokat szolgálhat ami szemben a voip szolgáltatások tiltásával nem egy haszonszerzési cél, de az implementáció hibás (az egyik szolgáltatónál legalábbis biztosan, ahol az említett problémákat én tapasztaltam), jelen formájában pedig így a szolgáltatás teljes értékű internetszolgáltatásként történő használatát ez is akadályozza.
  • Józsibácsi
    #1
    Ezt hívják úgy: FEJLŐDÉS... sajnos erre hazánkban manapság NULLA a hajlandóság... Európa megy előre, mi meg haladunk vissza a középkorba az orbánmaffia-csőcselék jószándékkal kikövezett (tehát pokolba vezető) szégyenmenetével... hajrá Orbanisztán hajrá Abszurdisztán