2
 • sanyicks
  #2
  "Nyugaton már bevett gyakorlat," nyugaton az a bevett gyakorlatilag, hogy te hivatalosan csak kreszvizsgára jelenkezel, az hogy hogy tanulod meg az a te dolgod.
  Itthon pedig kötelező igazolt kresz órákra járnod, ha kell ha nem.
  Ha magamból indulok ki, én végigaludtam anno a kresztanfolyamot, az egyik virágboltból letöltött kreszvizsgaprogrammal gyakoroltam és át is mentem. De le kellett perkálni a pénzt a hagyományos kresz órára, azért is.

  És az E-learning-nél is le kell perkálni magyarországon a képzési pénzt, amiben persze a vizsgadíj nincs benne.
  És az a vicces hogy nekem aki A kategóriás (motoros) jogosítványt akar jópár éves B kategóriás is fullos kreszképzésen kell részt vennem, holott a 2 teszt kérdései között kb 20 kérdés különbözik, a 90%-a ugyan az, csak a szituációs ábrákon autó helyett motor van...

  És akkor még erre jön rá a korrupció, hogy a forgalmi vizsgán 20-30k-s extra kiadásra(kenőpénz) kell számítani(főleg a nagyobb városokban), különben akármit csinálhatsz, megbuktat, és a végén úgy is kifizeted a kenőpénzt.
 • duke
  #1
  Ez akkor lenne igazan, hatekony, ha a gyakorlatot, meg a vizsgat is meglehetne csinalni otthon. Kell hozza, egy jo szimulator, amihez neten keresztul kapcsolodik a tanar meg a vizsgaztato. Sokkal olcsobb lenne, mint kint a forgalomban vezetni.