8
  • end3
    #8
    Mindegy, hogy cikk témája hardver vagy szoftver, mindig ide lyukadunk ki. :-) Szerintem jó az irány Toshiba, csak még fejleszteni kell.

    Lássuk be, valami van abban, hogy a desktop háta mögött fenyegetően, (ugrásra készen!) a "METRO") Egy rossz kattintás és már is ott van az orrunk előtt, megszakítva a "munkamenetet". Tiszta horror. (Van aki egyáltalán nem néz horrort, mert néha erős idegek kellenek hozzá). Mi nem akartuk, ők ott Redmondban továbra is rendületlenül.

    Egyébként meg..., mindenki nem akarhat repülőgépet vezetni, vagy rábízza magát a "robotpilótára" vagy eleve fel sem száll. (Vagy felszáll az "ezeréves döggel". Az a baj, ma az "internet kusza légifolyosói" a "lélekvesztőkkel" még a sikerültebb horroroknál is félelmetesebbnek tünnek.)
  • Johnny Woo
    #7
    "az Intel új generációs Atomja fog gondoskodni. A Bay Trail platform tagjaként feltűnő SoC minden bizonnyal a Z3770 jelzéssel lesz megbélyegezve, de erről egyelőre nincsenek pontos információink. Ami biztos, hogy négy darab Silvermont processzormaggal állunk majd szemben, melyek kb. 1,5 GHz-es órajelen fognak dolgozni, ha teljes terhelés alatt vannak. Egyéb esetben, kevesebb szál használata mellett még fentebb is kúszhat az üzemi frekvencia a TurboBoost alkalmazásának köszönhetően. A grafikus processzor saját fejlesztés már, a hetedik generációs Intel HD Graphics átdolgozott mása kerül itt bevetésre. A lapka teljesítményével kapcsolatban még nem sok információnk van, de egy néhány napja felbukkant CineBench R11.5 pontszám alapján arra következtethetünk, hogy az előző generációs Atomnál háromszor gyorsabb az új."
  • Rudicsek
    #6
    Egyetértek: Párhuzamosan használok Win XP-t, Vista-t, 7-et és 8-at otthon és a munkahelyen, és a Win 8 érezhetően jobb, mint a többi. Mások véleményéből nekem az jött lehet, hogy sokan egyszerűen makacsok és nem hajlandók pár percet rászánni az új felület megismerésére, és ezért nem szeretik. Pedig nem bonyolultabb, vagy logikátlanabb, mint más oprendszerek...
  • Magiszter
    #5
    Tudom nem szabadna, de hozzászólnék:

    "Nem tudom mit szenvedtek itt több ezren ezzel a szar átláthatatlan logikátlan nagy fos borzalom hányadék hajkitépő win 8-al"
    Én nem érzem szenvedésnek a gyorsabb, jobb, egyszerűbb menürendszert. A jobb Driver kiszerelést, a kisebb telepítőméretet, az új funkciókat.

    "elárulom nektek hogy 8.1-re frissítve csempefelületet kiszedve start gombot berakva is egy nagy katasztrófa renszer"
    Még jó hogy 2 hónap van a 8.1 megjelenéséig és szénné hackelve egyetlen rendszer sem működött még jól amit ismertem. Legyen az linux, mac, vagy mobil os.

    "LOGIKÁTLAN, hülyeségeket csinál, indít el, nem logikus semmi,"
    Csak szokatlan, de ha rászánnál pár nyugodt percet, rájönnél hogy minden logikus elrendezésben van. Az meg hogy olyanokat indít el amit nem akarsz? Részleteznéd?

    "nem az idióta rejtett menükről beszélek, hanem a MŰKÖDÉSÉRŐL"
    Példákat kérek a működésre, ami logikátlan. Nekem minden ugyanúgy megy mint Win7 alatt csak gyorsabban, gördülékenyebben.


    "itt annyi baromságot kérdez/ír nap mint nap hogy a hajkitépés már nem is segít!"
    Nekem érdekes bő egy év alatt nem írt/kérdezett semmit nap-mint-nap. Néha szól hogy indítsam újra frissítés után, de ennyi. Win7 az nem szólt, csak elkezdett nem-működni ha nem indítottam újra hetente legalább 1x a frissítések miatt.

    De persze ízlések és pofonok. Én személy szerint több embert ismerek akiknek velem egyezik a véleménye a Windows 8 terén.
  • Jááánoskkaaa
    #4
    Nem tudom mit szenvedtek itt több ezren ezzel a szar átláthatatlan logikátlan nagy fos borzalom hányadék hajkitépő win 8-al, elárulom nektek hogy 8.1-re frissítve csempefelületet kiszedve start gombot berakva is egy nagy katasztrófa renszer, mert LOGIKÁTLAN, hülyeségeket csinál, indít el, nem logikus semmi, és nem az idióta rejtett menükről beszélek, hanem a MŰKÖDÉSÉRŐL, kuka az egész, vissza tettem a win 7-et, azzal semmi gondom nincs, itt annyi baromságot kérdez/ír nap mint nap hogy a hajkitépés már nem is segít! Továbbá az ügyfeleink mind akik vásároltak pc-t vagy laptopot, könyörögtek szó szerint hogy win 7-et hagy tegyenek rá, win 8-at nem akarnak, a gond az, hogy a laptopok már ezzel jönnek ki, és az ügyfelek meg pár nap után kétségbe esve hozzák vissza tonnaszámra hogy tegyünk már fel rá win 7-et driverekkel stb. mert megőrülnek, és itt jön a baj hogy a feléhez már nincs win 7 driver..! Gratulálok a rohadt mocskos szar rendszerülhöz a microfosnak, rohadjanak meg! Win 7 forever!!
  • Cefet
    #3
    Odáig olvastam, hogy "Az Atom processzoros..."
  • Johnny Woo
    #2
    Érdekes hogy a memóriát már SD kártyával is lehet bővíteni. Szerintem az 2GB RAM akar lenni, és 32 vagy 64GB -os tárhely lesz benne amit bővíteni lehet SD kártyával.

    "A SoC munkáját 2 GB rendszermemória fogja segíteni a mindennapokban, tárhely tekintetében pedig két különböző verzióból választhatunk: hazavihető lesz 32 és 64 GB-tal is. Az utólagos bővítés lehetősége adott, microSD kártya segítségével."
    by ipon.hu
  • Magiszter
    #1
    - 7Gb Skydrive
    Ezt bárki aki regisztrál MS fiókot megkapja. Nem túl nagy kiváltság. Ha adták volna a 25Gb-ot már megfontolandó opció lehet

    - 2Gb memóra.
    Ezen gondolom csak maga az OS található és kész. Oké hogy bővíthető, de jobb lett volna legalább 16gb OS partíció.

    - "Csatlakoztatott alvó üzemmódban a hálózati kapcsolat nem szakad meg"
    Ha ez "fícsőr" akkor *facepalm*. Van olyan készülék ami alvó üzemmódban kikapcsolja a az adatkapcsolatot? Talán pár 10 ezer forintos kínai 2.6-os androiddal képes rá.

    - "Készítettek hozzá egy külön megvásárolható Bluetooth billentyűzetet is."
    Ismét *facepalm*. Mintha a többi tablethez nem lehetne mindenféle színű és szagú BT billentyűzetet vásárolni.

    - "akkumulátora gyári adat szerint 7 órán át bírja."
    Az iPad mini tapasztalat szerint 12-15 órán át bírja. Aktív netezés, kis játék mellett és az is 8"-os. Úgyhogy már csak az árával versenyezhet, mert ez nem olyan "agyameldobom" faktor.

    - Office programok
    Ezek egy irodistának viszont pozitívum. WP8-on is nagyon tetszik hogy bármikor beleszerkeszthetek bármilyen Skydrive-ra feltöltött dokumentumba.

    - Kamerák
    Oké hogy 8mpx de milyen minőségű? Volt már a kezemben pár tablet, de eddig csak iPad mini-vel tudtam "jó" képeket csinálni. A többi az a 8 éves webkamera szintjén mozog, csak csillió pixelen.