6
 • asysoft
  #6
  Én nemrégiben váltottam vissza Nexus 4-ről iPhone 4-re. Abszolút nem rossz telefon, de többek között a mérete is olyan dolog volt, amivel nem tudtam megbarátkozni. Mindig is féltem a nagyobb kijelzőjű készülékektől, de úgy voltam vele, hogy talán csak elsőre lesz problémás, és majd megszokom. Szó se róla, két kézzel kényelmesebb használni, mint az iPhone-t, illetve jobb is nagyobb kijelzőn böngészni/olvasni, de egy kézzel lehetetlen volt kezelni, és erre többször volt szükségem, mint ahogy azt előre sejtettem volna. Nem egyszer volt, hogy "majd otthon megválaszolom"-mal zsebre vágtam a készüléket, miután megelégeltem a szenvedést.
  Nem mondom, hogy a 3.5" (pontosabban az iPhone szélessége - ugye ez iPhone 5 esetén sem változott) az ideális, de szerintem a döntő többség számára ez még egy egy kézzel is kényelmesen kezelhető méret. (Egyébként iPhone 5 kijelzőjének képaránya 16:9, ahogy a többi csúcstelefonnál is.)
 • Linkout
  #5
  Csak nem az eddigi iphoneok miatt? :)

  Nem a flame kedvéért, de sokaktól hallottam már, hogy 3,5 az ideális. Majd miután megnéztem egy ismerősöm 4 colos telefonját, igencsak megtetszett. Egyértelműen szarabb volt, mint egy retina kijelző, de mégis, a mérete nem volt zavaró, sőt, hirtelen kicsinek tűnt az iphone...

  A nyújtott képarányú iphone5-ről nem tudok mit mondani, láttam már, nem vészes, de szerintem egy "rendes" képarány sokkal szebb.

  A 6" biztos baromi zavaró, de még egy példa, a jóbarátom galaxy s3 telefonja. Amikor megkapta és mutatta nekem, megijedtem tőle. 4,7" azt hiszem. Az elképesztően nagy tepsiméretnek tűnt. Majd fél év elteltével, amikor egyre többször láttam nagykijelzős telefonokat már nem is tűnt olyan nagynak. Majd nemrég a kezembe vettem és olyan érzésem volt, mintha ez sose lett volna akkora tepsifone. Furcsa dolgok ezek :)
 • cateran
  #4
  Hat telefonalashoz pont tokmindegy mekkora, minden mashoz szar a nagy meret (nem lehet aterni 1 kezzel, ha meg 2 kell, akkor basszak szajba, inkabb 1 tablet)
 • tomboy013
  #3
  Intelligens ember nem ír ilyen marhaságokat
 • kisedi
  #2
  Intelligens ember 3,5" fölött headset-et használ...
 • Ferrer
  #1
  6 hüvelyk? Vicces lesz vele telefonálni :D