American Truck Simulator
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mostanában az észt, litván országok környékén ténykedtem, itt volt, hogy 1,97-ért tankoltam, majd egy vagy két fuvarral később már 2,07-ért ugyanazon a kúton. De 2,50-ért sosem, mint a németeknél, frankciáknál és egyéb "pénzesebb" országogban.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Ami elég ütős.
RJoco írta (#1672):
Az a baj, hogy akkor rossz a keresőd.
Itt még képekkel is mutatja, hogy mely 10 videós hely kell. Ez alapján pontosan be tudod lőni, hogy neked melyek vannak meg és, hogy tényleg egy bug lépett e fel vagy kimaradt egy.
ETS2-ben ilyen részleteset még nem láttam. Volt, hogy bizonyos nevezetességeket kellett megcsodálnom (elmennem mellettük) a franciáknál. A leírás csak egy kb. égtáj-irányt írt a közeli várostól. Mondjuk mivel nincs túl sok út, ezért nem volt olyan nehéz megtalálni őket.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2026. 05. 31. 10:08
Ezt már nrm láttam,találtam egyet az ATS wikin meg egyéb oldalon,de a steamest nem láttam.
Plata írta (#1670):
Persze hogy steam-es.
Kerestem rá,de csak olyat találtam ami elmondja hogy xy acsihoz hány kép vagy videó kell,vagy mit kell csinálni,de a videósnál nem mutatja hogy a térképen hol is találom.
Az a baj, hogy akkor rossz a keresőd.
Itt még képekkel is mutatja, hogy mely 10 videós hely kell. Ez alapján pontosan be tudod lőni, hogy neked melyek vannak meg és, hogy tényleg egy bug lépett e fel vagy kimaradt egy.
ETS2-ben ilyen részleteset még nem láttam. Volt, hogy bizonyos nevezetességeket kellett megcsodálnom (elmennem mellettük) a franciáknál. A leírás csak egy kb. égtáj-irányt írt a közeli várostól. Mondjuk mivel nincs túl sok út, ezért nem volt olyan nehéz megtalálni őket.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2026. 05. 31. 10:08
A távolság, a felhasznált üzemanyag még így is jobban megéri nekik, mint máshogy szállítani.
+ ha a kamionosnak épp az adott város / államban van fuvarja, elvállalja, hogy ne üresen menjen.
ajánlom a Truck Spotting USA csatornát, ahol láthatod is, hogy milyen szállítmányokat visznek.
RJoco írta (#1669):
Ha steam-es a játék és esetleg be van állítva az automatikus felvevés, akkor talán utána tudsz nézni és jelenteni a hibát.
De az is lehet, hogy egy rejtett helyről van szó.
ETS2-ben is volt, hogy az egyik úton haladva találtam látványosságot. És az út nem volt rejtve, nem kerülőút volt.
Érdemes lehet még rákeresni az acsikra, hátha a leírása írja, hogy hol vannak.
Mindenképp célszerű az acsi angol nevét használni vagy nagyon megnézni legalább az ikonját, mert a magyar fordítás alapján esélyes, hogy nem a megfelelő találat jön. Nálam már volt ilyen, de szintén ETS2-ben.
Persze hogy steam-es.
Kerestem rá,de csak olyat találtam ami elmondja hogy xy acsihoz hány kép vagy videó kell,vagy mit kell csinálni,de a videósnál nem mutatja hogy a térképen hol is találom.
De az is lehet, hogy egy rejtett helyről van szó.
ETS2-ben is volt, hogy az egyik úton haladva találtam látványosságot. És az út nem volt rejtve, nem kerülőút volt.
Érdemes lehet még rákeresni az acsikra, hátha a leírása írja, hogy hol vannak.
Mindenképp célszerű az acsi angol nevét használni vagy nagyon megnézni legalább az ikonját, mert a magyar fordítás alapján esélyes, hogy nem a megfelelő találat jön. Nálam már volt ilyen, de szintén ETS2-ben.

Wyomingben nem sikerül megcsinálni a videós acsit.
Megtaláltam az összes helyet ahol van videoklip,de még is azt írja hogy 7/8.
Hegyen völgyön át achi.
Szerintem bugos lehet,mert az egyik videót amikor megnéztem nem Wyoming achihoz számolta hanem a szomszédos államhoz,azt hiszem Montana-hoz.
Drágán add a gépedet.
Ez az állam (nem?) százas.
🤣
RJoco írta (#1662):
Valaki tudja, hogy amikor a Sofőrök-et nézem térképnézetben, akkor a kék és zöld színek mit jelölnek?
A türkiz az, amikor fuvar nélkül magy vissza a sofőr. Ez nekem egyáltalán nem jó.
A piros éppen pihen.
A sárga én vagyok.
A másik két szín kérdéses. Mindegy, hogy a sofőröm éppen elfele vagy visszafele megy, mind a kettőnél van zöldből is és kékből is.
A szintjük és értékelésük is mindegy. Az XP állapota is mindegy. És a nemük is.
A google nem segített.
Fogalmam sincs,de talán a kék az épp úszik a zöld meg füvezik.🤣
A türkiz az, amikor fuvar nélkül magy vissza a sofőr. Ez nekem egyáltalán nem jó.
A piros éppen pihen.
A sárga én vagyok.
A másik két szín kérdéses. Mindegy, hogy a sofőröm éppen elfele vagy visszafele megy, mind a kettőnél van zöldből is és kékből is.
A szintjük és értékelésük is mindegy. Az XP állapota is mindegy. És a nemük is.
A google nem segített.
Írtam is, hogy a widget helyzete nem jó.
Meg, hogy meg kellene csinálni végre normálisan a kamion GPS-ét.
Link
Volt, ahol olyan volt a forgalom, hogy inkább kiléptem, majd visszatöltöttem, mert akkor a forgalom eltűnik és át tudok haladni a kereszteződésen vagy épp az ilyen útszűkületen.
Ilyen szempontból a legjobb kikapcsolni a forgalmat. Viszont ezzel kb. ki is lett herélve a játék.
Lehet, hogy azért sem foglalkozik vele az scs, mert nincs igény a javításra. Vagyis épp erre a módra van igény.
Ahogy itt olvasgattam, arra van igény, hogy sok legyen a közúti eset. Ezért igazoltat a rendőr a leállósávban (az életben soha), ezért igazoltat a rendőr a hídon, dupla záróvonalnál (az életben soha), hogy csak két kirívó esetet említsek.
Az AI buta mint a segg. Egy egyenes vonalon halad, amit ha keresztezel, megáll és vakarja a fejét.
Amikor 10-re állítod a forgalmat, akkor jön az armageddon és vársz mert a 2 AI összeakad és állnak ott, mint f.sz a lagziban. Se előre, se hátra.
Sajnos erre az SCS elég kevés időt fordít, pedig némi idő ráfordítással egy egész élhető forgalmat lehet generálni.
SEMMILYEN MOD nem okosítja az AI-t.
A modok nagyrésze a spawn időt, az egymás utáni távolságot, változatosságot finomhangolja. Egyik sem okosít.
Plata írta (#1655):
Még több forgalom?
Szent mamuskám,néha így is az agyamra mennek a városban amikor vagy három lámpányi sor van.
Ott legalább van lámpa, lehet haladni. De ahol nincs lámpa, de te lefordulnál, de előtted ott a sor, szemből meg csak jönnek és jönnek és jönnek.
Aztán meglepetésemre, mikor már eleget álltam, egyszer csak megáll egy szembejövő és elindul a sorom és én is be tudok fordulni.
Ezt nem egy ilyen kereszteződésben észrevettem a rövid tesztidőszak alatt.
Lehet, hogy van rá kapcsoló, ha elég sokat állt az ember, akkor legyen aki elengedi.
Vagy csak elszámolja a játék és ezért áll meg.
Eredeti beállításnál is volt olyan, hogy lekanyarodtam volna, index-szel, mert az nagyon fontos, el kellett volna még mennie két kocsinak a két szembejövő sávból, erre mind a kettő megállt. Pedig egyik elé sem kanyarodtam be.
De volt már olyan is, hogy leindexeltem, már kanyarodtam, erre a gyökér belerongyolt a pótba. És nekem volt elsőbbségem, nem neki. Na ezért van kikapcsolva a bünti rész. Mert ilyenkor is én kapom a csekket, meg a pontot.
De lehet, hogy ilyen már nincs. Úgy néztem, hogy a pályán a felhajtósávban megáll az npc, ha nincs hely. Korábban simán belement a pótomba. És akkor is én kaptam a büntit. A pót meg a sérülést.
Szent mamuskám,néha így is az agyamra mennek a városban amikor vagy három lámpányi sor van.
RJoco írta (#1652):
A forgalom kikapcsolását érdemes egy kereséssel kezdeni valamelyik keresőben. Nekem a gemini segített, mert alapból a google keresőt használom.
Bele kell túrni az egyik konfig fájlba, majd játékon belül már állítható 0-10 között. De figyelni kell, hogy melyikbe, mert kettő is van.
Én megnéztem a 10-est is, azt városban már nem nagyon bírta a motor, 50 FPS-re beesett a sebesség.
Viszont eszméletlen élmény volt. Nemcsak úgy lézengtek a kocsik, hanem inkább, mintha csúcsforgalomban vezetne az ember.
Ami gyárilag be van állítva, az egy vicc. Mindig is hiányoltam a nagy forgalmat, amiben része van az embernek, ha messzebb megy kocsival. De így, ha akarom bekapcsolhatom. Mondjuk nem 10-esen. Azért nem jó úgy kanyarodni, hogy kicsit mintha akadna a játék. A 110 FPS után az az 50 elég gyér.
Köszi, megcsináltam. Így tényleg sokkal élethűbb lett a játék! 😊
regelek5 írta (#1651):
Köszi a válaszokat. Bocsi a dupla kommentért, csak nem mutatta, azt hittem, elveszett az első beírásom. Én valami cél féleségre törekednék a játékban, hogy "ne csak úgy" vezessek. Nem is tudtam, hogy ki lehet kapcsolni a forgalmat, meg is nézem, érdekes lehet úgy menni.
Kicsit zizi a fórum,sokszor nem mutatja amit írsz. Frissíteni kell az oldalt párszor.
Az új területek nagyon feldobják a hangulatot. Meg az új szállítmányok.
Steam-en a nyári vásár várható legközelebbi nagy eseménynek, ha jól emlékszem az elmúlt évekből. Akkor érdemes beszerezni sok DLC-t. Szoktak jó akciók lenni.
10%-os kedvezménnyel én általában nem veszek új területet. De 50% már igencsak jó. És gyakran vannak csomagok, amik még jobban megérik, mint egyesével venni a DLC-ket.
A személyautós DLC-t már én is nagyon várom.
A forgalom kikapcsolását érdemes egy kereséssel kezdeni valamelyik keresőben. Nekem a gemini segített, mert alapból a google keresőt használom.
Bele kell túrni az egyik konfig fájlba, majd játékon belül már állítható 0-10 között. De figyelni kell, hogy melyikbe, mert kettő is van.
Én megnéztem a 10-est is, azt városban már nem nagyon bírta a motor, 50 FPS-re beesett a sebesség.
Viszont eszméletlen élmény volt. Nemcsak úgy lézengtek a kocsik, hanem inkább, mintha csúcsforgalomban vezetne az ember.
Ami gyárilag be van állítva, az egy vicc. Mindig is hiányoltam a nagy forgalmat, amiben része van az embernek, ha messzebb megy kocsival. De így, ha akarom bekapcsolhatom. Mondjuk nem 10-esen. Azért nem jó úgy kanyarodni, hogy kicsit mintha akadna a játék. A 110 FPS után az az 50 elég gyér.
regelek5 írta (#1648):
Sziasztok! Meddig viszitek a játékot? Összes garázs megvétele, összes férőhelyre sofőr felvétele+kamion vásárlása, vagy mi számít?
Hát az nem érdekel,sőt szerintem zavaró.
Az első proofilommal majdnem 10 évig toltam és volt vagy 40-50 garázsom benne sofőrökkel,de a túl sok sofőr már zavaró.
Új profilt kezdtem pár hónapja,mert annyi újdonság jött a játékba hogy fingom sem volt mi merre hány méter.
És a tutorial jóljött. ezzel a profillal is rengeteget mentem már.igazából mostanában többet játszom.Talán mert végre már kezd igazán nagy lenni a térkép.No és közeledünk amerika keleti partja felé.Mindig megveszem a térkép dlc-ket ha kicsit olcsóbb.Így mindig van új térkép amit fel kell fedezni.Na és új profillal újra kell kezdeni a felfedezést is,így még a térkép kb 13%-a van felfedezve,szóval van mit csinálni.
Ha jön a dodge dlc akkor meg új világ nyílik és mehetek kocsival.
Na és ugye mostmár jönnek majd a kanadai térképek is.Bár én őszintén szólva minnesota-t várom.
Meg persze a nagy tavak környékét,plusz a keleti parton karolina,virginia,connecticut és a többi.
Jó lenne elmenni New York-ból Los Angelesbe.
Bár most éppen az acsikat hajtom, meg bővítem a céget.
Azért nem két pillanat mindent kimaxolni.
Jah, de forgalommal a relax gyakran elmarad, szóval én ki is kapcsoltam. ETS2-ben. Mert most az megy.
Ha végzek az acsikkal, akkor jön az ATS. Ott még van bőven mit építeni. De szerintem ott is ebbe az irányba megyek el. Aztán meg úgyis befut egy-két játék frissítése, amivel jó lesz megint játszani. Aztán, ha nyugira vágyom, akkor vissza ide.
Nekem igazán nem is jön be. Emiatt nem is venném meg saját használatra.
Sok változtatási lehetőség nincs. Egy kabin, 2 alváz, egy 2+1 tengelyes és egy 2 tengelyes. A feladatokhoz az utóbbit kaptam. Egy 455 lóerős motor és egy 2 sebességes váltó. Egyéb külső kiegészítők esetleg a gyárin kívül 1-1 darab, ezek rajta voltak a használt kamionon.
Akkupakk választási lehetőség nincs. Töltőállomást sem láttam. A hagyományost jelöli a térkép, de nincs jel a helyszínen. Ami adott esetben nem is meglepő.
Ha fogytán a villany, akkor a játék annyit közöl, hogy fejezzem be mielőbb a feladatot.
Rövidebb feladatoknál esetleg lehet kóricálni, hosszabbnál nem érdemes.
3 feladatot csináltam meg egymás után. Jelenleg többet nem is ajánlott fel a játék.
Volt 90 mérföldes, 100 mérföldes és 200 mérföldes.
Utólsónál 16 tonna rakománynál 228 mérföldet mehettem volna el összesen.
A megfelelő feladat egyértelmű jelölése a kék villám jel a kamion ikon jobb felső sarkában a gyors feladatoknál.
Majd elfelejtem, önerőből max 67-tel tud menni a kamion. Be tud gurulni gyorsabbra, ha van egy lejtő.
Emelkedőn egész jó volt. Fékezésben meg nagyon jó. De ez lehet, hogy csak fékerőbeállítási dolog. Illetve, hogy nem nyomtam padlóféket.
Mondjuk itt felettébb érdekes volt, hogy 67-tel mentem el a kamionok mellett úgy, hogy nekünk 70 vagy 80 volt a max megengedett.
ETS2-ben meg a 80-as határnál (tábla nélküli országos limit a pályán) mennek 87-tel. Majdnem, mint az életben, de a valóságban 90-nel tolják a kocsim órája szerint. Mondjuk GPS szerint az kb. pont 87.
Nappal már látszik hogy nem ugrató,múltkor éjszaka láttam és nem álltam meg.
Nem lehet ugratni mert a vége láthatatlan fal.

Nálam az első az volt ETS2-ben, hogy már nem magyar a fényérzékenyes felhívás. És egy-két egyéb dolog is angolul jelenik meg.
Aztán volt olyanom, hogy már úton voltam a spéci rakománnyal, mikor egy helyen valamiért nem volt hajlandó felkapcsolni. Pörgette (több) ezerrel a motort, asszem 3-asban talán és egyszerűen nem kapcsolt fel.
Korábban a shift-re mindig fel tudtam váltani, de mára már csak a ctrl-al tudok visszaváltani, fel nem akar váltani. Még nem néztem meg a beállítást, mert felfele csak nagyon ritkán akarok. Olyankor, mint akkor, mikor így beakadt a váltó.
Megálltam az úton, majd újra elindultam és akkor ment normálisan.
Ilyen tempomatos buggal még nem találkoztam. Dombon lefelé túllépi, de felfele nem.
Viszont lefelé is kamionja válogatja. A mercsó elvileg nem lépi túl. Annál vigyázni kell, egyszer keresztbe is állítottam, mert nagy tempónál bekapcsoltam az alacsonyra állított tempomatot, ez meg úgy befékezett, hogy megcsúszott.
Bár ezt már a volvo is eljátszotta egyszer.
De lehet némi köze a fékerőhöz is, amit a beállításokban lehet állítani. Nemrég kicsit visszább vettem. Lehet ezért sem tudja tartani gurulásnál a tempót a volvo. A mercinél még erősebbre volt állítva. Ott már egy 10-es automata lassításnál hallottam, hogy megcsúszik egy pillanatra a kerék. Mondjuk ilyen fékerőnél a scaniánál sosem volt ilyen eset. Túl is lépte gurulásnál a sebességet, de meg sem csúszott sosem. Ez is nagyon tetszett a merciben, mikor arra váltottam.
RJoco írta (#1640):
Nem hiszem.
Asszem már borultam fel kocsis trélerrel.
Sőt, az sem biztos, hogy tényleg tudnál e ugratni. Hacsak nem tettek bele valami új fícsőrt.
Én a múltkor az egyik kompkikötőben akartam belehajtani a vízbe, mert egy komp nem állt bent és nem volt lezárva az út vége. De csak a láthatatlan falnak mentem neki.
Nagyon korlátoz a játék minden olyan dolgot, amit normál esetben egy normális ember nem tenne meg.
Majd ma lehet visszamegyek fuvar nélkül. De az World of trucks fuvar volt és nem akartam elcseszni.😊
De viszont észrevettem valamit.Ott colorado-ban a hegyekben be volt kapcsolva a tempomat 89km-re,hegyre felfelé a kamion elkezdett gyorsulni,olyan 96km körül kapcsoltam ki és fékeztem be,azt hittem csak lejtőn haladva haladja túl a sebességet a kamion,még nem is láttam ilyet hogy a hegyre felfelé gyorsul fel. Másik fura dolog akkor történt mikor vettem fel rakományt,tolatni akartam rá a trailerre és a kamionom az istenért nem volt hajlandó 3km-nél többel tolatni.>😞
Én meg hülye voltam gondoltam előre gurulok és újra próbálom hátha,naná hogy nem,csak még messzebről kellett.🤣
Plata írta (#1639):
Vagy kipróbálni hátha le repülnek.🤣
Nem hiszem.
Asszem már borultam fel kocsis trélerrel.
Sőt, az sem biztos, hogy tényleg tudnál e ugratni. Hacsak nem tettek bele valami új fícsőrt.
Én a múltkor az egyik kompkikötőben akartam belehajtani a vízbe, mert egy komp nem állt bent és nem volt lezárva az út vége. De csak a láthatatlan falnak mentem neki.
Nagyon korlátoz a játék minden olyan dolgot, amit normál esetben egy normális ember nem tenne meg.
RJoco írta (#1638):
Le kellett volna akasztani és úgy nekimenni 😄
Vagy kipróbálni hátha le repülnek.🤣
Plata írta (#1636):
Montrose és Pueblo közt haladtam félúton mikor volt egy lehajtó az útról,Truck ramp vagy mi volt ráírva,olyan volt mint egy ugrató.
De tele vagyok terepjáróval,nem mertem kipróbálni.😎
Le kellett volna akasztani és úgy nekimenni 😄
Majdnem öt dolcsi.
De tele vagyok terepjáróval,nem mertem kipróbálni.😎
Szomorú, hogy nem birtokolhatom.
Volvo VNR Electric
Alongside the VNL, we’re proud to introduce the Volvo VNR Electric, bringing the first electric truck to American Truck Simulator. While the VNL is a full-size truck that you can own, customize, and expand your fleet with, the VNR Electric is available exclusively through Quick Jobs, giving players a chance to experience electric trucking in a curated way.
Csak is úgy mehetsz vele ha gyors melót vállalsz. :/
RJoco írta (#1631):
Majd biztos befrissül.
Steam-en csak annyi van tegnapról, hogy nagyon dolgoznak az íreken.
A buszokról meg is feledkeztem. Ott inkább talán annyi a dolog, hogy most már nem csak üres pályaudvarok vannak, hanem pár helyen már állnak bent buszok is.
Amúgy az ilyen helyekre be lehet menni kamionnal, nincs elzárva érdekes módon.
Ránéztem a 2018-as és új kamionra is és valahogy a 18-as jobban bejön. Erősebb motor, 18 sebességes váltó.
Egyebet egyelőre nem néztem, mert most még ezerrel ETS2 van. Még van 34 acsi, amit fel kell oldani.
És ebből van olyan, ami csak játékidőn fog múlni főleg. Nem hiszem, hogy nekem sok beleszólásom tud lenni. Főleg, hogy a munkás osztály eléggé átláthatatlan és csak nagyon minimálisan befolyásolható.
Az üzemanyagárakkal mi a helyzet az ATS-ben?
ETS2-ben durván megdrágult. Nem tudom, minek kell leképezni a valóságot. Mostanában 2€ alatt nem tankoltam, de volt, ahol 2,56 volt.
Az újoncok sokszor csak viszik a pénzt ahelyett, hogy hoznák.
ATS-ben is drága az üzemanyag,ma úgy rémlik 4.26 dolcsi volt gallonja.
De nem mondom száz százalékra,majd megnézem,csak rémlik,jelenleg egy 120 tonnás 128 miliméteres löveggel el látott szállítóezközzel megyek,nem kell bele venni gázolajt,bele is őszülnék.😄
Steam-en csak annyi van tegnapról, hogy nagyon dolgoznak az íreken.
A buszokról meg is feledkeztem. Ott inkább talán annyi a dolog, hogy most már nem csak üres pályaudvarok vannak, hanem pár helyen már állnak bent buszok is.
Amúgy az ilyen helyekre be lehet menni kamionnal, nincs elzárva érdekes módon.
Ránéztem a 2018-as és új kamionra is és valahogy a 18-as jobban bejön. Erősebb motor, 18 sebességes váltó.
Egyebet egyelőre nem néztem, mert most még ezerrel ETS2 van. Még van 34 acsi, amit fel kell oldani.
És ebből van olyan, ami csak játékidőn fog múlni főleg. Nem hiszem, hogy nekem sok beleszólásom tud lenni. Főleg, hogy a munkás osztály eléggé átláthatatlan és csak nagyon minimálisan befolyásolható.
Az üzemanyagárakkal mi a helyzet az ATS-ben?
ETS2-ben durván megdrágult. Nem tudom, minek kell leképezni a valóságot. Mostanában 2€ alatt nem tankoltam, de volt, ahol 2,56 volt.
Az újoncok sokszor csak viszik a pénzt ahelyett, hogy hoznák.
https://blog.scssoft.com/2026/05/uk-rework-stonehenge.html
Inkább így rakom be.
RJoco írta (#1627):
A hírek szerint 13-án adták ki.
14-én meg Illinois-t.
Mondjuk pár napja volt kisebb frissítés hozzá.
És nem is akármilyen Volvo-t kaptunk, van elektromos változat.
Ezt amúgy is hiányolom az ETS2-ből.
Felettébb érdekes. A hír szerint van VNR Electric. De nekem nem elérhető.
Mondjuk azt észrevettem ETS2-ben, hogy kivesznek kamionokat. Vagy lehet, hogy nem mindenhol elérhető mind?
Ott most FH5 és FH6 van. A játék meg kedvencemként az FH4-et jegyzi, illetve van/volt FH3 a flottában is. De újonan nem látom egyiket sem. Az FH4-et biztos újonan vettem, mert magamnak nem veszek használtat.
Szóval az ATS-ben jelenleg csak VNL-es változatot érek el, évszám nélkülit és 2018-ast.
Nekem is csak az van.
2018 a régebbi modell az évszám nélküli az ultra modern.