1612
-
Indi69 #1612 Pedig a VR " bent vagyok a játékban" érzését semmi a világon nem adja vissza -
Plata #1611 Ja hát VR-ben sosem játszottam és nem is igazán érdekel,főleg mert imádok egyszerre játszani és tévét nézni. :D
Még raid közben is nézem valamelyik sorozatot,vagy Star Trek-et vagy egyebet. -
Indi69 #1610 VR-ban játszom és az I9 9900K 5GHz-re húzva kiakad, túl megy a 100%-on. A GPU egy 4070TI. A cpu 10-14 ms, a gpu 13-15 ms. Mondjuk traffic mód van fent -
Plata #1609 Az este olyasmi történt amit nem értek és egy kissé fel is bosszantott.
Fene tudja milyen gátat néztem meg,megálltam a parkolóban ahol a videót lehet megnézni,leállítottam kamiont és elindítottam a videót,majd a videó végén kiírta a játék hogy a kamionom sérült 1%-ot.
Na de most komolyan mi a lepra okozott benne kárt?
Megtámadta egy hód vagy mi a fene?
Az áru sértetlen volt,csak a kamion sérült.
Vagy már a kamion akkor is sérül random ha áll mert kopik? -
Fizetős:
JBX
PNG
Ingyenes:
Brutal Weather
-
Plata #1607 Nem hiszem hogy a teljesítménnyel gond lenne.
Én nem használok szépítő modot,nem is ismerek,de nézz szét a steam műhelyben. -
Indi69 #1606 Sziasztok, most kezdtem a játékot. Nagyon tetszik. Egy I9 9900k 4070TI 32Gb ram gépen VR-ban játszom. Rengeteg mod van a neten, mit érdemes használni ami szebbé teszi és javítja a teljesítményt? -
Plata #1605 Jó ötlet,de az ATS-nél biztos jó,mert a tízéves mentésem is megvan,bár kétlem hogy engedné betölteni. XD -
regelek5 #1604 Majd nézd meg, hogy a Steam Felhő engedélyezve van-e, mert a profilt oda menti. Akkor nem veszik el az állásod, és nem kell újrakezdened. -
Plata #1603 Kiváncsiságból felraktam újra ETS2-t.
A régi profilomnak lőttek,steamen nincs újat kellett kezdeni.
Pedig megvannak a régi achik.
Azért kicsit elavultabb az ATS,bár úgy látom a régi pályákat felújítják nemsokára. -
Plata #1602 Én a Dodge dlc-t várom. -
Plata #1601 ATS-hez nekem főleg államok vannak,meg olyan marhaság mint kabin accesories vagy valami festés.
Köv akciónál beújítok pár spéci fuvart is. -
regelek5 #1600 Igen, én is várom már a Coach DLC-t, abban lesznek a buszok. Azt nem tudom, hogy ATS-be rak-e valamit, elvileg ETS 2-höz lesz, de talán ehhez is lesz ilyen DLC. Annyira nincs nagy különbség technikailag a két játék között, szerintem lesz valami itt is. A megvalósítására leszek kíváncsi, pl. lesznek-e fel-leszálló utasok, az nagyon feldobná a játékélményt.
Nekem csak 19 DLC-m van ETS 2-höz, ATS-hez pedig 34. Persze ezek nem mind országok, városok, van festés, special transport stb..
Utoljára szerkesztette: regelek5, 2026.02.22. 19:31:30 -
Plata #1599 Nem,én szoktam vele játszani,főleg ha jön új dlc.
De most totál átvariáltak mindent,a teljes kezelőfelület totálisan más lett.
Lár hogy ATS-ben olyan kevés kamion van,emlékeim szerint ETS-ben több volt.
ATS-hez van 33 DLC-m. :D
ETS2-höz 12,csak going east van meg.
Azt hiszem akkor hagytam abba amikor a térkép mod amit használtam nem volt jó többé,azt szerettem még afrikába is lehetett menni. Szerintem jobb volt mint például a Going East dlc.
Plusz jött az ATS és azt toltam azóta.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2026.02.22. 19:25:10 -
Jó rég nem játszhattál vele, ha ennyire elvesztél.
Én még a színes ikonok eltüntetése előtt kezdtem neki komolyabban, azóta lépten-nyomon tolom valamelyiket.
És azóta semmi olyan nem jött, ami miatt újra kellett volna kezdenem.
Közben rájöttem arra is, hogy mi történt a kamion kormányzással. Az irányítás részen, hiába nincs kontroller vagy épp kormány, az alatta lévő érzékenységi beállítás viszont él és vonatkozik a billentyűzetre is. Mivel a kontroller miatt vissza kellett vennem, ezért tűnt olyan rossznak később billentyűzettel. Nem lett visszaállítva.
ETS2 és ATS ugyanaz, csak a táj más és a kamionok. Tartalom ugyanúgy van bőven. Mostanában inkább ETS2-vel tolom. Világítási gondjaim szerencsére nincsenek benne. Sőt, az oktatás után jöttem rá, hogy az éppen vezetett kamionom kapott egy új, modernizált beltérfejlesztést. Amikor vettem, akkor még nem létezett. Nagyon megörültem neki, most van egy nagy navim :)
Az oktatás viszont elég tré lett. Elmondja a feladatot, mindent mutat kívülről, de amúgy már az elején tolja, hogy belülről kellene csinálni. Szóval jól nem tanít meg a dolgokra, hogy pontosan mit is kellene abban a tükörben figyelni, hol érem el a pontot, stb, stb, stb.
Már várom, hogy jöjjenek a személyautók, hogy járhassak városról városra felfedezni. -
Plata #1597 A legutóbbi nagy patch után új profilt kezdtem,mert a játék annyira más lett hogy kellett a kezdeti tutorial hogy rájöjjek mi merre miért.
Kis kamiot lehet még csak venni kis szinten és az biztos hogy semmi világítása nincs a fényszóróknak.
Legfeljebb kint a nagy büdös semmiben töksötétben látszik valami.
Viszont azt hallottam hogy az ETS2-be jönnek a buszok,lehet majd buszt vezetni busz társaságot alapítani satubbi,egyesek szerint az ATS-be is jönnek majd.
ETS2-vel vagy tíz éve nem játszottam már.
Egy két DLC ahhoz is van,bár szerintem nem érnek annyit mint az ATS dlc-k,amihez már elég sok van.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2026.02.22. 15:44:36 -
regelek5 #1596 Igen, nagyon zavaró, csodálom is, hogy már régóta nem tűnt fel a készítőknek. Talán ők nem is játszanak vele, csak a kódokat írják? -
Plata #1595 Ó,szóval másnak is feltűnt hogy szinte nem is világít? -
regelek5 #1594 Lehet tudni arról valamit, hogy fogják-e javítani a világítást? Hiába kapcsolom fel a távolsági fényszórót is, alig lehet jobban látni, nagyon gyengék a lámpák. Extra-fényszórókat meg nem érdemes venni, azzal sem lesz jobb a helyzet sajnos. Régen tök nagy fényárt lehetett csinálni, most meg alig pislákolnak... -
Plata #1593 Nekem most naponta jönnek a frissítések. -
Ilyen durvám még nem volt. Szerencsére. Olyan már volt ETS2-ben, hogy egyszer csak le, aztán meg fel a levegőbe, mintha lett volna valami árok keresztben az úton, ami megdobott. Meg is álltam, visszatolattam és semmi. Akkor meg jó volt.
Szerencsére ritkák az ilyenek, de szerintem most nem véletlen, hogy mind a kettőben kapásból találkoztam 1-1 buggal.
Pedig már máskor is játszottam frissítés után és nem volt gond. Nagyobb frissítés után sem, mikor elvették a színes ikonjainkat.
Vagy amikor megváltoztatták a melósok panelját.
De az is lehet, hogy így akarják a párjukhoz tolni a játékosokat. Csak akinek a játék a párja.... :))) -
Plata #1591 Ma úgyfelbaszott egy bug hogy abba is hagytam,elvállaltam egy ilyen valentin feladatot,már majdnem a célnál voltam amikor egy felüljáró alatt beálltam a sorba,megálltam erre a pótkocsi elkezdett őrülten remegni majd a kamionnal együtt az oldalra repült el és fejre állt. :O
Be töltöttem két percel korábbi mentést és a kamionom ugyanott volt csak pót nélkül.
Még kétszer próbáltam mentést betölteni de azért sem így felhúztam magam. Xd -
És milyen a kamion vezetést oktató mód?
Szerintem túl sokat nem változott.
Kicsit más kiosztást kapott az F sor.
Lett egy km-óra bal lent és a jobb oldali infópanel lett leegyszerűsítve.
Az tetszik, hogy most az útközbeni infókat, mint a kereskedőt, vagy közvetítőt találtam, középen írja ki, így a térkép mindig látható.
Meg még pár dolgot ide tesz ki, ami jó, hogy eltűnt az infópanelről.
Sajnos a munkásaim infóját még mindig az infótáblára teszi futószalagként, csak most nem lent kékkel, hanem a tetején narancssal.
Ez azóta zavar, hogy vannak melósaim. Gyakran, mint most is, csak a szöveg végét csípem el, így fogalmam nincs, hogy mennyit keresett nekem.
A visszalévő út, idő és a fennmaradó teljesítési idő meg alulra került.
A 32:9 képarányt nem sikerült megcsinálniuk, az óra és az infó is a szélekre került. Ezért is maradok le rendszeresen a melósokról.
Pedig az óra is nagyon hasznos, alatta ott a tank, a világítás, fékezésnél is megjelenik egy-két ikon.
Jó lenne, ha ezt behúznák már 16:9 vagy 21:9 képarány szerinti szélekre.
Az F1 és Pause gomb ugyan az lett. Jól áttekinthető a fuvar, sérülés sebességkorlátozás és ráadásul a vezetéstől sem vonja el a figyelmet, mert közben megáll a játék.
Azt nem tudom, hogy én állítottam el valami, az amcsi vontatóktól szoktam el vagy belenyúltak oda is, ahova nem kellett volna, de billentyűzettel rettenetesen fordul a kamion. Eddig azért jobban tekerte azt a kormányt. Szerintem.
ETS2-ben nincs vele gondom. Ott most is jó, de nem is szórakoztam vele kontrollerrel, mint ATS-ben korábban.
Bugok vannak. Csúnyák. Volt egy nagyon durva WTH pillanatom. Nem kerültem el az elterelést, kíváncsi voltam mi történt. Mikor közeledtem a balesethez, ami elzárta mind a 3 sávot, egyszer csak megjelent mögöttem a forgalom. Én lassítottam, hogy szépen kikerüljem őket a füvön, az elsuhanó kamion, meg kocsi egyszerűen átment a baleset helyszínén a tűzoltókon, meg baleseteseken, mintha ott sem lennének.
Aztán mikor kikerültem, akkor a tükörben meg azt látom, hogy az egyik autó a levegőberöpül, ahogy beléjük megy.
ETS2-ben épp egy kamion mellett akartam elhaladni mikor a sajátom bicsaklott egyet és hirtelen lelassult. Semmi nem volt ott.
Szerencsére semmi nem sérült.
Erről jut eszembe. Az miért van, hogy a kamion (ATS-ben) önkényesen bekapcsolja a vészvillogót? Most pl. a lámpánál a kanyart vágtam kicsit le, még utol sem értem a lámpánál álló autót, csak haladtam srégen, hogy majd jól elférek a kocsi és oszlop között, erre bekapcsolta. Nem az első eset volt és tuti nem értem hozzá semmihez. Még csak ki sem centiztem, mert azt nem lehet a grafikai hiba miatt. -
Plata #1589 Az új frissítéstől totál idegen lett a játék.
Inkább kezdtem egy új profilt,hátha van oktató mód. :D
-
A steam képes automatikusan felvenni a játékokat, majd a megfelelő steam-es felületen kijelölheted és lementheted a neked kellő részt. Az úgy kapásból mehet is fel yt-re.
Ha jól emlékszem (ma már nem tudom megnézni) van olyan beállítás, ami fülkemozgást vagy épp fejmozgást szimulál a kamion mozgása alapján. Esetleg azt kellene megnézni, kikapcsolni. Én alapból az ilyen rángásokat, elmosódásokat kikapcsolom, mert utálom és rosszul is leszek tőlük.
A másik, hogy esetleg nem az egered mozgatod véletlenül? Az el tudja vinni a kamerát szép lassan.
A harmadik, hogy van egy beállítás, ami választható időn belül visszaállítja a kamerát. Asszem lehet azonnali és másodpercenként állítható. Amíg mozog a kamera, addig nem állítja vissza. Ha megállt a kameramozgás, akkor a beállított idő után visszaáll.
Amikor egérrel nézelődöm, hasznos, hogy magától pont középre ugrik, mert amúgy nem találom el pont a megfelelő szöget.
De, ha billentyűre van állítva a jobbra-balra nézés, akkor sem rossz, hogy magától visszaugrik. Egyedül külső nézetes tolatásnál utálom, pl. mikor egy félpót alá akarnék beállni és néznék hátra a megfelelő szögben, de visszaugrik. Mondjuk gyakran tolatok tükörből, de van, amikor nem vagyok elég fitt hozzá.
Szóval van pár lehetőség. -
sanyi622 #1587 Köszönöm a segítséget. Majd próbálom még a beállításokban állítgatni. (Lehet, hogy az a baj, hogy használt kamionokat vettem!?) -
Plata #1586 Én hasonlóra nem emlékszem,de lehet hogy a beállításokban valami olyasmi be van kapcsolva,ennyire nem játszom realisztikusan.
Az enyém is steames,mind a kettő. -
sanyi622 #1585 Steam fiókom van, ott vettem, eredeti. Az ETS2-ben is ugyan ezt csinálja. Lehet vele símán játszani. Nincs vele semmi gond. Csak zavaró egy kicsit. Gondoltam hátha a beállításokban lehet valamit variálni, hogy stabilabb legyen a fülke menet közben.
Utoljára szerkesztette: sanyi622, 2026.02.01. 20:58:57 -
sanyi622 #1584 Sajnos nem tudom levideózni. Fülke kamera módban vezetsz. Fékezel, rugózik a fülke. A látósíkod lejjebb kerül és nem áll vissza. Aztán megint fékezel vagy kanyarodsz a látósíkod egyre lejjebb esik. Nem áll vissza az eredeti vízszintes síkjára a fülke kamera nézeben csak ha megnyomod a gombját. Nem olyan vészes csak zavaró folyton a fülke kamera gombját nyomogatni vezetés közben. Próbáltam a kamerabeállításokon állítgatni de nem igazán változott semmi. -
Plata #1583 Várj csak.
Nem lehet hogy a játék nem eredeti?
Most jutott eszembe hogy volt régen valami hogy a virágbolti verziót így tették játszhatatlanná.
De most nem tudok utánanézni,mert épp fénykardal szaporítom a rosszarcokat flashpointon. -
Plata #1582 Én még életemben nem láttam ilyet,pedig megjelenés óta játszom a játékkal.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2026.02.01. 20:43:35 -
Én sem láttam még ilyet. Pedig tegnap volt majdnem minden. Fékezés, ütközés, épp csak nem borultam.
De, hogy a fülke előrebukjon? Olyan nem volt.
Eleve az amcsi kamionoknak nem is bukik a fülkéje, mert felnyitható motorháztetejük van.
De az ETS-ben sem bukott soha a fülke. Szerintem ilyet nem tud a játék. És ott is volt már minden, borultam is, sőt olyat ugrattam a levegőbe egy bug miatt, hogy csak néztem. De a fülke a helyén maradt.
Nem lenne rossz levideózni és feltenni yt-re, hogy megnézhessük mire is gondolsz pontosan. -
sanyi622 #1580 Nem használok fizikai modot. Símán csak a játék alapbeállításokkal. Elvileg a fülke rugózása miatt bukik előre csak aztán úgy is marad. Fékezésekkor, kanyarodáskor és aztán már zavar a kilátásban. Folyton nyomogatni kell a fülkenézet gombot, hogy visszaálljon. -
ez valami mod bug lehet...ha fizikai modot használsz akkor lehet.. -
sanyi622 #1578 Modjuk fékezéskor például és úgy marad. Ami aztán zavar a kilátásban. Mindig vissza kell állítan menetközben, hogy rendesen láss előre. -
Plata #1577 Hogy bukik előre?
Én ilyet még nem láttam. -
sanyi622 #1576 Sziasztok! Hogy lehet a kamion fülkéjét fikszálni, hogy ne bukjon folyton előre? -
Plata #1575 Tudom.
Én sem várok tőle sokat,egyesek szerint meg úgyis le veszik steamről ha a hölgyet szobára is lehet vinni. -
majd arra sorsra jut mint a többi...
ATS-től jobb nem igazán jött ki... -
Plata #1573 Jön egy új amcsi truck simulator,kicsit RPG-s lesz,még prostikat is lehet felszedni,plusz neked kell szerelni a verdát,ha igaz realisztikus üzemanyagfogyasztás lesz meg sérülés és az öreganyám tudja még mi.