17
  • asgh
    #17
  • samsung123
    #16
    Nem fog, teljes értékű okosóra lenni, hiszen fizikailag nem lehet nagy képernyő rajtuk(bár kitudja, széles vagy hajlított kijelzővel megoldható ami) még ha nő is képernyő méret akkor is jóval kisebb lesz, mint hogy normálisan netezni lehessen rajtuk. De nagy potenciál van a készülékekben maikor: hajlított kijelzővel nő a felület, mikor az akkumlátor egy hétig bírja, mikor könnyű és ellenállóbbak lesznek, hisze itt jóval több behatás éri mint a zsebünkben/táskánban a telót(vizállóság és por esetleg ütés) ja és nem beszélve Design-ról mivel ez állandóan látszik. (ez a mostani Samsung valami félelmetesen csúnya)
  • asgh
    #15
    Igazából egy karóra-mp3 lejátszó-sportműszer kombónak lenne értelme, ami esetleg sms-t is tud fogadni, első sorban sportolók igényeihez fejlesztve. Persze nem indítana el hype-hullámot, de legalább lenne értelme.
  • csimmasz
    #14
    Nos, én eltudnék képzelni egy két dolgot ami kicsit kényelmesebbé tenné a napom.
    Kijelzi az emailt az óra ha spam akkor csak anyit mondok törlés, és kész, vagy. Egy sms re tudnék automata választ dobni amikor vezetek hangvezérléssel.
    Néma üzemmódban csak az óra jlezi azt hogy mi történik.
    Ugyan így egy hívásra például kihangosítóként működne, bár ennek lehet technikai akadályai lennének.
    Bár ha belegondolok akár egy félig átlátszó menü is megtenne az órán a lényeg vezetés közben ne kelljen kiszenvednem a zsebemből a mobilt meg utközben a menüben kotorásznom, nagyon veszélyes.
    Akár a zsebemből is navigálhatna a teló az órán keresztül beszélve.
    Meg biztos volna még pár hasznos featur.
    Mondjuk nem hiszem hogy nekem kellene akkor is ha mindezt tudja.
  • KopaszIsten
    #13
    Szerintem is onnantól fog igazán beindulni a kereslet az okos órák iránt, mikor már teljes értékű telefonként fog funkcionálni. Egyébként vannak ilyen tervek, csak idő kérdése.
  • Magiszter
    #12
    Majd ha egy teljes értékű kihajtható telefon lesz a karóra, amit nem kell minden nap (akár kétszer is) tölteni, akkor elgondolkozom a vásárlásán. Addig a zsebemben lévő telefont nem fogom egy órával nézegetni. Kiveszem és rápillantok. Ha olyan hív aki nem érdekel, kinyomom.... ennyi.
    Ez kb olyan hogy veszel egy webkamerát hogy a hátad mögött lévő ablakon kinézz. Ahelyett hogy megfordulnál.
  • Macropus Rufus
    #11
    tulajdon képpen mi is az értelme ennek a kütyünek?
    Email/sms/web olvasására alkalmatlan. Videó/kép tartalmak megjelenítésére is, ekkora kijelzőn nem hiszem, hogy élvezhető a film, pláne, hogy még egy fölösleges feature is, ui. a kütyü teló nélkűl nem megy. Ha ott a teló, akkor azt használom és nem ezt a kis kijelzős valamit.
    Számomra az okos óra abban nyílvánúl meg, hogy pl. nem kell telefon mellé, mert önmagában ő a telefon. Ez egy kiterjesztett képernyője a telefonnak.
    Értelme nem sok van, bár lehet én látom rosszúl és van...

    Egyébként időt azt mutatja? :o
  • karesz6
    #10
    A karórámat még régebben feladtam. Azt a butafon is tudta:D
  • duke
    #9
    Az oranak szerintem sincs sok ertelem. Legfeljebb muszakilag erdekes, hogy egy karoraba beleraktak egy szamitogepet, ami kb egy 10 evvel ezelotti asztaligep teljesitmenyet hozhatja.
  • Crane
    #8
    Ritka ronda ez a "karóra", azzal a négy csavarral az előlapon. Ami a szabadalmi bejegyzésben szerepelt 1000X jobban néz ki, igaz, azt hajlékony kijelzővel kéne szerelni, annak meg még nincs kiforrva a tömeggyártása.

    Biztos fogják venni, mert majd reklámokkal beleverik az emberekbe, hogy ha nincs ilyened, akkor senki vagy. Persze az első felhasználók rém viccesek lesznek, ahogy a karórájukba beszélnek. Úgy mint ahogy röhögtünk 15 évvel ezelőtt az első hazai mobilosokon (bunkofon höhö). Ma meg a legtöbb felhasználó meredten nézi a kijelzőt: le ne maradjon róla, hogy ki fingott az ismerősi közül.
    15 év múlva ugyan ilyen természetes lesz, hogy mindenkinek csuklótelefonja van és egy kiegészítő egész nap a retinájára égeti a haverok posztjait (árva kiscicák, mű bölcsességek, közhelyek, senkire nem tartozó személyes dolgok) mindezt persze rengeteg reklámmal spékelve. De jó is lesz!
  • Tinman #7
    Sok nyominger?

    Ez egy akkora bukta, mint a huzat. Veszi ezt egyáltalán valaki?
  • Landro
    #6
    Az órától többet vártam volna, miután annyit hype-olták a hajlítható kijelzőt. Inkább valami mobil-óra platformot kéne csinálni, amit az óra- és kütyügyártók fel tudnának használni a saját termékeik fejlesztésekor. Egy Rolex okosóra még menő is tudna lenni.
  • MaRee
    #5
    Nagyon kell ez, a sok nyominger mostmár nem csak a telefonját fogja bámulni egész nap társaságban is, hanem az óráját.
  • Linkout
    #4
    ...és a karórádat, amiben normális esetben 2-3 évente kell elemet cserélni :)
  • Narxis
    #3
  • karesz6
    #2
    .... és hogy a folyamatos adatkapcsolat miatt napi 1 helyett 2x tölthessem a mobilom.:D
  • karesz6
    #1
    Annó azért vettem okosmobilthogy az összes többi szutykot kidobhassam a zsebemből. Ma már sokkal több érvem van de még mindig ez a legnagyobb. Nem fogom visszarakni pl a karórát hogy lássam mikor kapok e-mail spam-et.