5
  • Tetsuo
    #5
    Igazad van, tégy úgy!
    Addig mi LEGÁLISAN letoltjuk, mert minden adathordozó árában benne van az átalánydíj. ;)

    Hozzáteszem, hogy maga a rendszer rossz, mert a vásárlással a zenészt támogatjuk a legkevésbé, inkább a kiadót és más haszonlesoket.
    Mondjuk, az egész kapitalzmus rossz, de ezt most nem is firtatom.
  • errorista
    #4
    ,,Már ne is haragudj meg, de akkor szerinted az, hogy valaki keveset keres, máris szentesíti más szellemi tulajdonának ellopását?"

    mert ezzel növekszk a közjó. Senkinek rossz + egy valakinek jó => olyan dolog, amit mindenképpen meg kell tennie egy felelős polgárnak.
  • thrawnguru
    #3
    Már ne is haragudj meg, de akkor szerinted az, hogy valaki keveset keres, máris szentesíti más szellemi tulajdonának ellopását?

    Egyébként minimálbér szintű a keresetem zenészként, ami ráadásul sohasem biztos fix fizetés. Szóval nagyon is jól tudom, hogy miről beszélsz / beszélek. Még gyerekkoromban én is letöltöttem ezt azt, csak közben benőtt a fejem lágya. Ma már amit nem tudok megfizetni, azzal nem foglalkozok. Vagy megvárom míg olcsóbban be lehet szerezni, vagy beletörődök, hogy nincs és kész.
  • zserrbo
    #2
    Majd, ha 22800Ft-ból (vagy csak minimálbérből) kell megélned megtudod mit beszélsz.
  • thrawnguru
    #1
    Több értelme van, mint annak, hogy a cigány "kultúrára" tanítsák a kölyköket.. Amúgy is lassan már egy átlag ember rendesen fel van háborodva, ha fizetnie kell valamiért ( zene, e-könyv, film, stb.. )merthogy eddig letöltötteja zinternetről.