22
  • Laza
    #22
    Attól, hogy manipulálják meg az adatokat akarják, még az értelmesebbje használhatja értelmes dolgokra is ... pl tanulásra.
    Milliárdnyi olyan anyag van a neten, amiből informálódhat, tanulhat az ember ... az, hogy ettől függetlenül sokan csak a butaságaikra használják, már emberi/felhasználói tényező.

    34 éves vagyok, bőven megéltem azt a kort, mikor nem hogy internet, de mobiltelefon sem volt, sőt, még TV adók is alig-alig. Középiskolás koromban kezdett csak kiteljesedni a számítástechnika, a net ... akkor ha valamit meg akartál tudni a nyelvekről, technológiákról, szakmákról, a világról, még a nyomtatott könyveket/sajtót kellett bújni ... ma meg már mi sem természetesebb, hogy ha meg akarok tudni valamit valaminek a működéséről, akkor az internetre megyek ... és lehet sokan mások is használnák így a netet, szereznének hasonlóképpen információkat, ismereteket, de ebben jelenleg korlátozottak, így hátrányba kerülnek.

    Szóval lehet ez egyben üzlet és lehet egyben 'felzárkóztatás' ... ez már a felhasználókon is múlik.
  • god25
    #21
    Amióta proxy szerverről jelentkezek be mindíg szól, hogy nem a saját gépemről léptem be és azonosítsam magam. Mondom rendbe válaszolok a biztonsági kérdésre. Ezután kéri, hogy ok; most mondjam meg hol vagyok helyileg. :) Rohadj meg, azt már nem. Majd beléptet. Vicc. Ezt a szemét, államilag fizetett kémprogramot. Nem, mintha bármi rejtegetni valóm lenne, de akkor is rohadjon meg.
  • cateran
    #20
    "ismeretes (melléknév)

    Ismert, amiről, vagy akiről ismeretünk, alapos tudomásunk van.


    Eredet [ismeretes < ismeret + -es (melléknévképző)]"
  • OGMontana
    #19
    Zuckenberg, már a neve is elég beszédes...
  • dchard
    #18
    Az ötlet nemes, csakhogy a Cukkerberg úgy kíván az új előfizetőkből kvázi pénzt csinálni, hogy a last mile fejlesztéséhez nem járul hozzá. Márpedig az a nagy lóvé, és bőven nincs neki annyi manija, hogy ezt meg tudja finanszírozni (pláne hogy nem is akarja). Úgyhogy amíg nem vesz internet szolgáltatót afrikában, indiában meg dél amerikában (és nem fog), addig inkább maradjon a kaptafánál. Ahol most nincs internet, ott nem véletlenül nincsen.

    Dchard
  • lapaleves
    #17
    gondolom előttetek a monitor önkéntes véradásból lett. nem védem, csak mondom.
  • StoneCold7
    #16
    Hogyne persze jótékonykodás, hát mi más? Olyan híresek ezek a $ߤ×÷$, hogy jótékonykodnak mi? Ez egyszerűen csak üzlet... Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, de én már várom mikor omlik össze ez a facebook. Mert, szerintem ami a facebook -on zajlik az undorító.
  • pasi29uk
    #15
    Nem értetted meg mit írok... vazz
  • Xellos999
    #14
    Vazz, attól még, hogy te nem jártál be általánosba nyelvtan órára, még értelmes szó.
  • Tetsuo
    #13
    Ez baromság. Az internetet is simán manipulalják, mint a tobbi médiumot. Elég a kereséseket meg a populáris oldalakat, a tobbi marginális.
    Az arab tavaszt is visszacsinalják, ha úgy tetszik... lásd Egyiptom.

    Ha a cél az, hogy minden embernek legyen netje, az valószínuleg NEM a jószándék miatt van, hanem a totális megfigyelés és befolyasolás kecsegteto képessége miatt.


  • pasi29uk
    #12
    Bezzeg ilyenkor nincs itt egy nyelvtanhuszár sem aki megoldaná ezt a nagy dilemmát.

    Nagyon fura szónak tartom :/

  • asgh
    #11
    A zinternet bizony alkalmas lehet arra is, hogy a mélyszegénységben élő tehetséges gyerek a segítségével kitörjön onnan. Attól, mert a fejlett országokban élő gyerekek csak a fingós appokat meg a "hogyan törtem el a karom gördeszkázás közben" vicces videókat töltik 99.9999%-ban, attól még van a zinterneten hasznos információ és értelmes fórum is és sokaknak máskülönben esélyük sem lenne, hogy a legalapvetőbb információkhoz hozzájuthassanak, vagy hogy bárki is felfigyeljen rájuk.
    A másik szintén nem elhanyagolható szempont, hogy ha az emberek döntő többsége hozzáfér a nethez, akkor olyan információk is eljutnak hozzájuk, amiket a kormányok nem akarnak, lásd. pl. arab tavasz.
  • WiZe
    #10
    Én már többször eljutottam arra a pontra, hogy törlöm magam. Iwiwnél sikerült is ez idén januárban. Azért maradok, hogy utol tudjon érni olyan, akit már évek óta nem láttam, például egy iskolai osztálytárs. Én magam havonta egyszer benézek, hogy történt-e valami érdemben, a wall of shit teljesen hidegenhagy.

    Egyszer tetőzni fog ez a dolog és elindul a létszám apadása. Lehet, hogy már el is kezdődött pá országban. Crane véleményét osztom.
  • fecg21
    #9
    Ez hogy az internet mindenhova eljusson, ez kb olyan lehet minta világbéke...amíg nem fűződik hozzá valamilyen aljas érdek-addig biztosan nem fog megvalósulni SOHA...
    A zinternettel nem lehet jóllakni, a zinternet nem old meg semmilyen gazdasági problémát, a zinternet nem húzza ki a mélyszegényeket az árok széléről/vagy a gödörből....ennyi
  • Apollyon2
    #8
    Az e hónapban lezajlott lehallgatási botrányok után még van aki képes azt hinni és bízni hogy ebben "az internetet mindenkinek" projektben egy minimális jó szándék is lakozik?
  • gombabácsi
    #7
    nem szabad használni az ismeretes szót?
    juj, most mit tegyek? döntse el valaki hogy szabad-e vagy neme szabade
  • Mardel
    #6
    Ezzel a szoval egy korabban emlitett hirre utalnak, es nem a facebookra.
  • pasi29uk
    #5
    "Mint ismeretes, a Facebook..."

    Nagyon érdekes szó: ismeretes

    Nem nagyon tudok vele mit kezdeni "közismert" szót használom helyette. Ha van itt nyelvész írhatna pár gondolatot róla akár privátban is. Köszönöm ;)
  • KopaszIsten
    #4
    "Mint ismeretes, a Facebook alapítója nemrég bejelentette, hogy cége és további hat társaság szövetséget hoznak létre, amelynek célja, hogy mindenki az interneten legyen."

    És aki nem akar neten lenni, azt erővel fogják kényszeríteni? :D (A véleményemet lásd az eredeti cikknél: http://www.sg.hu/cikkek/99323/mindenkit_az_internetre_csatlakoztatna_zuckerberg)
  • Crane
    #3
    Tényleg komoly gond, hogy sok embernek annyiból áll a net, hogy beírja a Google keresőjébe (mert azt hiszi az a címsor!) hogy facebook.com, aztán rákattint a linkre, és ossza a műbölcsességeket, állidézeteket, meg az árva kiscicákat. Igyekszik tetszelegni másoknak (önmagáról hamis képet mutatni), csak meglegyen a napi lájk.
    A szomorú ebben az, hogy ezért nem Zukerberg és nem is a Facebook hibás. Senki nem tart pisztolyt az emberek tarkójához, hogy csinálják ezt, és szolgáltassák ki személyes adataikat, és/vagy érzelmi állapotukat.
    Én csak abban tudok bízni, hogy előbb utóbb ez a világégés(internetégés?) körbeér. Mindenkinek lesz Facebook egyszer profilja. Az adatainkat jól eladják oda-vissza többször is egymásnak a cégek. Aztán majd mindenki ráun a menhelyes képek osztására, és ezzel szépen lassan befullad. Talán.
  • Griffisz
    #2
    Ez mekkora hülye ötlet minek mindenhova Internet ha nincs mivel (PC,Mobil)-al rácsatlakozni. Mert persze Afrikában az éhezők pont Internetezni szeretnének a Samsung Galaxy S4-ükön.
  • gombabácsi
    #1
    a kettő egyszerre is lehet igaz, azaz üzlet ÉS jótékonykodás

    a fő gond inkább az, hogy mire használják az emberek a netet. vicces videók megosztására, farmvillezésre és ilyesmikre szinte CSAK