20
 • Apollyon2
  #20
  Azért van egy nem gyenge különbség, mégpedig hogy amikor Magyarországra bevezették az internetet, akkor az infrastruktúra fejlesztése volt a cél, meg nyilván a fejlődésé is. A zsukerberg meg jogokról beszél, és jótékonykodásnak álcázza azt, hogy valójában még több felhasználó kerüljön az adatbázisba. Nem a (feltételezett) jótékonykodásával van baj, hanem az elmúlt néhány évet figyelembe véve egyértelmű, hogy ez az indok az ő részéről csak hazugság, vagyis álca, amivel leplezi a valós szándékát.
 • Nos
  #19
  Még szerencse, hogy az ilyen kezdeményezésekről nem népszavazással döntenek, mert akkor még mindig a középkorban élnénk. Ha egy sikeres ember belekezd valamibe, akkor a kevésbé sikeresek azonnal kárognak. Ez errefelé kimondottan nagy divat. Biztos lehet benne hosszú távon haszna is, de miért ne legyen, ha azzal másoknak is segíteni tud. Mi sem itt járnánk, ha ezt csak néha szem előtt tartanánk.
 • TokraFan
  #18
  Én pedig Zuckerberget csatlakoztatnám le az internetről, a fosával együtt...
 • thrawnguru
  #17
  Én ezt úgy tanultam fateromtól, hogy a kommunizmus elve az volt, hogy "mindenkitől képességei szerint, mindenkinek szükségletei szerint" - de ez ugye sosem valósult meg ; a szocializmus elve pedig a "mindenkitől képességei szerint, mindenkinek érdemei szerint".
 • NEXUS6
  #16
  A kommunizmus egy osztályok nélküli társadalom, a történelmi fejlődés csúcsa. Mindenki egyenlő, nincs magántulajdon, nincsen az emberek közötti jogi különbségek. Az emberek motivációját nem a kényszer, hanem az önkéntesség, a kíváncsiság, a tudásvágy és az altruizmus jellemzi. Mivel minden ingyenes és bőségben rendelkezésre áll ezért az emberek nem törekednek a felhalmozásra, bármennyit vehetnek a nagy közösből, de értelemszerűen csak annyit vesznek, amennyit el is fogyasztanak. Nincs háború, mert a háború forrása a gazdasági és társadalmi különbségek.

  A szocializmus a kommunizmus előszobája, erős állami kontroll a gazdasági szereplők és az elosztás felett, az állam fokozott figyelmet fordít a dolgozók rekreációjára, jogaira. Fejleszti a közoktatást, a közegészségügyet, minden féle köz...-t. Még van pénz, vannak társadalmi különbségek, de az emberek, a társadalom, a demográfiai mutatók fejlődése során ezek a különbségek fokozatosan csökkennek.
  Szal kb, ami a skandináv országokban van, ott ugyanis jó pár évtizede van szociáldemokrata párti kormányzás.

  A szocik kb ebben hisznek ezekkel a fogalmakkal kapcsolatban.
 • tar86
  #15
  Semmi különbség nincs a két izmus között, csak annyi hogy az egyik az éremnek az egyik oldala, a másik meg a másik oldala!
 • tar86
  #14
  A Zuckerberg gyerek nyakán kidüllednek az erek a megfelelési kényszer miatti erőlködéstől, ugyanis a minap halmozta el őt az NSA a legmagasabb kitüntetésekkel, kimagasló megfigyelési lehetőségeket nyújtó Facebook alapítása miatt! Ő a legeredményesebb NSA ügynök jelenleg!
 • KopaszIsten
  #13
  Az idegesség árt az egészségnek. :D És nem te fogod megmondani, hogy mire kell nekem a net. :P

  Érdekel a felvetett kérdés, de nem annyira, hogy komolyabban utánanézzek, és nyilván van itt olyan olvasó, aki fejből tudja a választ, és szereti megosztani másokkal a tudását. :)
 • Crane
  #12
  Több felhasználó, több pénz. Bár az még nem világos számomra sem, hogy egy szomáliai faluban éhező kisgyerekben pontosan mekkora gazdasági potenciált lát Zukerberg, és e gyerek számára mivel lesz jobb, hogy küszöb helyett a billentyűzetet rágja.
  Ez megint az a hülyeség, amikor iskolákat építenek az elszegényedett afrikai országokba, ami elsőre nagyon dicséretesnek hangzik, de már ezerszer elmondták az ott élők, hogy semmit nem érnek vele, mert a gyerekek nem tudnak mit kezdeni a tudással, mivel nincs semmilyen munka a környéken. Kijárják a sulit, és mennek vissza tehenet terelni. Amikor földműveléshez szükséges eszközöket, gépeket kértek, vagy hogy telepítsenek oda gyárakat, hogy legyen hol dolgozni, akkor persze süket fülekre találtak. Vajon miért? (költői a kérdés)

  @KopaszIsten: "lusta voltam neten rákeresni" - Tessék! Az ilyennek meg amúgy elve minek internetkapcsolat?!
 • KopaszIsten
  #11
  Aha. És honnan jön a szodomi szó? A szodómiából?

  Ha már itt tartunk, tudja valaki, hogy mi a különbség a kommunizmus és a szocializmus között? ;) (Az idegen szavak és kifejezések szótára semmi értelmeset nem ír róla, és lusta voltam neten rákeresni. :P)
 • bdzsana
  #10
  Én elmondom neked miről beszél. Mivel a csúnya "liberál szodomi" életmód pl egyenlő jogokat ad a nőknek, akiknek így ezzel már nem csak otthon van a helyük, akár még karrierjük is lehet, így kevesebbet szülnek. Ez az ocsmány irányzat még a melegeket is elfogadja, pedig köztudott, hogy olyan társadalomban ahol nincsenek elfogadva, ott nem is léteznek ilyenek így megint több gyerek lesz.
  Van még pár nagyon gusztustalan része ennek a liberalizmusnak ahol jogokat kapsz de azt már le sem merem írni.
  Gondolom erre gondolt matrix222.
 • KopaszIsten
  #9
  Nem tudom miről beszélsz. Kifejtenéd?
 • noland
  #8
  meglássátok feleim, Zukkerberg 2014. Zukkerberg megalapítja a Világ Testvériség Szüvetséget
 • matrix222
  #7
  Ezt nagyon egyszeru megoldani, hisz erre talaltak ki a liberal szodomi eletmodot is. Mindenki elott szabad a szodomi ut, hogy megvedjuk necsak az emberiseget, de maga a foldet is.
 • KopaszIsten
  #6
  Zuckerberg ... azt írta a kezdeményezéssel kapcsolatban, hogy "Azért koncentrálok erre a dologra, mert hiszem, hogy ez a generációnk egyik legnagyobb kihívása."

  Én jobb kihívást tudok neki: ételt adni minden éhes szájba!
  Aki éhezik az nem azért fog sírni, mert nincs internet elérése. Ha már itt tartunk, vissza kellene már venni a szaporodás mértékéből, mert végesek a termőföldek, amit tovább csökkent a felmelegedés (elsivatagosodás), és a saját sírunkat ássuk attól félek. :(
 • gombabácsi
  #5
  mindenkinek joga van farmvillezni (vagy mi most a divat?)
 • asgh
  #4
  A facebook egy dolog, de ha ennek mellékterméke lesz, hogy tényleg mindenkihez eljuthat az olcsó net, annak csak örülni lehet.
 • fecg21
  #3
  Remélem minél előbb fölfordul ez a cukros kölyök....nincs bajom a fészbúkkal-alapjaiban véve egy jól használható valaminek tartom-csak egyre inkább azt veszem észre hogy a fosbúk kezd ránőni az emberek egy részére-behálózza az elméjüket...
 • xNecroBladex
  #2
  Hamarosan kialakul az emberben az "internet-ösztön" vagy a "net-hormon".
 • Szefmester
  #1
  Én meg villamos székre kötném Zukros bácsit.. de hát nem vagyunk egyformák...