12
C-C rendszám forgalmi nélkül?
  • pyrohun #12
    Köszönöm a válaszokat, tudok várni pár napot, csak kíváncsi voltam :)
  • Micsu
    #11
    Lehet berelni, kolcsonkerni stb ha csak par napra kell

  • karajjj
    #10
    azt kérdezte, hogy "adásvételi szerződéssel, de forgalmi nélkül részt vehet-e a jármű közúti forgalomban?", szóval ha van ismerős, aki kereskedésben/szervizben dolgozik valahol, akkor meg tudja oldani, ha nincs, akkor nem
  • Sir Quno Jedi
    #9

    P rendszámtáblát csak az a cég-szervezett igényelheti, akinek a működési engedélyében szerepel a 4520 bejegyzés, vagyis a gépjárműjavítás és karbantartás, vagy a gépjármű kereskedelem.
    Járműgyártó - javító cég, közlekedési kutatóintézet vagy hasonló tevékenységű vállalkozás, intézmény igényelheti kizárólag a forgalomba nem helyezett jármű közlekedésének kipróbálása, kísérlet elvégezése, kutatás céljából. (az általunk kiadott rendszámok használhatók azon célra, hogy külföldről behozni gépjárműveket.)
    "P" rendszámnak a használatát igen szigorú feltételek szabályozzák:
    Csak Magyarországon használható, tilos vontatni illetve árut és személyt szállítani (személyszállítás tiltásának feloldását, hétvégi használatot, Európai Uniós feloldást, vontatás, teherszállítás korlátozása alól is feloldást lehet kérvényezni a hatóságnál, ebben is segítünk)
    Csak szigorú adminisztráció után lehet elindulni a "P" rendszámtáblával ellátott gépkocsival. Úgynevezett indítási naplót kell vezetni, amiben még elindulás előtt be kell írni az útvonalat, indulás időpontját és a szállítót személyek számát.
    A 35/2000. (XI. 30.) BM-rendelet: "P betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott jármű használata az ideiglenes forgalomban tartási engedély jogosítottján vagy a vele munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személyen kívül másnak nem engedhető át."
    csak olyan járműre szerelhető fel, amely a közúti közlekedésre alkalmas műszaki állapotban van.
    éves kötelező biztosítással kell rendelkezni a "P" rendszámra (2013-as évben ennek díja az Allianz Hungáriánál a legolcsóbb 162.295 Ft)
    a "P" rendszám díja kompletten 38.000 Ft
    a "P" rendszám ügyintézési díja 16.000 Ft, amely tartalmazza a biztosítás megkötését is, önnek nincs más dolga mint a papírokat átnyújtani nekünk és várni míg az elkészült okmányok és a rendszám, biztosítás elkészül.
    3 hónapnál nem régebbi eredeti közjegyző által hitelesített cégbírósági cégkivonat szükséges, eredeti aláírási címpéldány ügyvédi szárazbélyegzővel ellátott vagy közjegyző által hitelesített az eljárás során


    Nos ez alapján én nem akarnék P rendszámot "pár napra"...
  • tipitmi
    #8
    #3
  • HTS s3rg1nh00
    #7
    én P rendszámra nem túl biztató dolgokat találtam...
  • Dealcsy
    #6
    Csak hétvégén ne. Az ilyet előszerettel meszelik a rendőrök hétvégén.
  • karajjj
    #5
    P rendszámmal bármikor részt vehet, máshogy nem
  • pyrohun #4
    Köszi!
  • tipitmi
    #3
    nem hülye, nagyon is jól tudja mit beszél, csak ő arra játszik, hogy nem fogják igazoltatni a rendőrök és megússza, ha meg mégis mossa kezeit, a kocsit el kell adni.
    Kérdező ha nagyon menni akarsz vele dobass rá a kereskedővel egy P rendszámot és írjatok egy munkáltatói szerződést 2 napra, hogy autószerelő vagy amíg meglesz a forgalmi.
  • norbi4567
    #2
    A kereskedő hülye. Forgalmi nélkül nem vehet részt a forgalomban.
  • pyrohun #1
    Sziasztok,

    Adott egy autó, amelynek külföldi állampolgár volt a tulajdonosa, de itthon használta C-C xxxx típusú rendszámmal. Az autó el lett adva, az átírás folyamatban van, a kérdés az, hogy érvényes adásvételi szerződéssel, de forgalmi nélkül részt vehet-e a jármű közúti forgalomban? A kereskedő szerint igen, mert az adásváteliből látszik, hogy az autó másik tulajdonoshoz került és mivel a régi forgalmit le kellett adni, így ugye nincs jelenlegi, csak majd a végleges rendszámmal.

    Szerintetek?