21
 • mousee
  #21
  Igen, hívő én, linux/win szervereket üzemeltetve, windowson játszva, almás géppel, blekberry/droid telefonnal a zsebembe. A rohadt elvakult fajtámat, de tényleg. Szövegértelmezés az meg luxus, csak a személyeskedés megy :) Semmi baj pistike -pardon, miki- lesz ez még sokkal rosszabb is ;)

 • Mike
  #20
  na ezért még járhatna kettő
 • Mike
  #19
  téged meg hagyjunk
  hívőkkel nem érdemes leállni
  minden szar csak apple a jó, igen, így van
  ugyan ennyi pénzből más is tud jót csinálni, csak nincs rajta az apple jel, az már szar
  örülj ennek
 • Mike
  #18
  addig nem baj, ha a cég innovatív, és szeretjük a fejlesztéseit
  a baj akkor van, amikor a jogi osztályra kerül át a hangsúly az innováció helyett

  másrészről a fejlesztésünk értünk vannak
  a cégek nekünk csinálják ezeket, nem maguknak

  ha nem lenne tablet vagy érintőképernyő, lenne más

  és a microsoft és az apple is jött valahonnan
 • mousee
  #17
  Nyilván azért a legértékesebb cég a földön, mert szarul megy neki...
  Én is utálom az apple-t a hozzáállása miatt, az idióta pereskedései miatt, viszont a termékeire nálam per pill nincs alternatíva.

  1. Osx. Nekem kézre esik, sokkal kényelmesebb mint a windows. Stabil, a windows szeret pár sleep után idiótaságokat csinálni, hálózatot dobálni, meg úgy 1-2 hét uptime után simán megzakkanni. Programok nem indulnak el rajta, swap-el mint a hülye, néha pedig néhány installer úgy dönt, hogy el sem indul, restart után meg semmi baja. Ugyanígy ha virtuál gépeket akarok rajta futtatni, akkor nagyon nem akarja az igazat (win7), szarul kezeli a memóriát, a host rendszeren futó programok úgy belassulnak hogy az már fáj. Osx alatt paralellsben szépen fut 3-4 virtuál gép a saját kis hálózatukban, a host rendszerrel remekül integrálódik (drag n drop és társai), nem fogja meg a hostot a winnel ellentétben. Mindezt olyan környezetben, ahol a windowsos vas jóval combosabb. És persze az örök kedvenc win alatt a smartcard windows hisztije, ha úgy akarok vpn-re csatlakozni, hogy nincs az olvasóban a kártya, akkor csak restart után hajlandó beolvasni a cuccot.

  2. Laptop üzemidő. Mutass nekem olyan gépet, ami 4 évesen gyári akksival 4 órán át kényelmesen megy még wifivel, 50% fényerőn. Új air-re 12 óra üzemidőt mondanak, neten utánakerestem, sima netezős word-özös használat mellett még többet is kicsiholtak belőle. Ugyanilyen haswell alapú wines lapos 5-6 óra körül teljesít.

  3. Összeszerelés minősége: Nem recseg, nem ropog, egybe van, ízléses unibody cucc. Volt szerencsém már táskában leejteni, kutya baja. Ugyanitt pirospont a magsafe-nek, asszonypajtás már egy sima lapost atomjaira szedett volna, ha az nincs.

  Éééés ugyanezen indokok miatt lesz a tabletem is ios eszköz (hópfuli mini2). Megbízható, jó minőségű appok, és vállalható üzemidő. Nekem ez bőven megéri a plusz pénzt, és amiatt se fogok sírva fakadni, hogy néhány eurót ki kell szórni appokra. Ha már használom, és jó is, akkor megéri az árát.


  Mindezt úgy, hogy üzletpolitikáját és hozzáállását tekintve utálom az apple-t, mert pofátlan amit művelnek. De a cuccaik jók, és nálam beváltak.
 • MuchACHO79
  #16
  Egyre jobban utálom az applet. Egyébiránt azért kerül ennyibe az almás termék, mert kurva szarul megy nekik a puccos bolt. A samu meg a sok pereskedés és birság miatt kénytelen magasan tartani az árakat, hiába dolgoztat szinte ingyen.
 • Marton95
  #15
  Pont a minap néztem az új Media Marktos webáruházban a samsung telefonokat. Galaxykat nézegettem, de ilyen árért lehet benevezek egy Apple-re. Szerencsére minden fent van a weboldalon, ami az üzletben van (egy piros pont a MM-nak) és sztem innen fogom megrendelni. Mondjuk ha Apple-t veszek, mindig jön vmi fejlesztés, ami nélkül a régi teló már nem is olyan jó.. Úgyhogy sztem maradok a jól bevált Samsungnál. :)
 • nlght
  #14
  mi baj? anyuci elvette a cumid és nem adta vissza?
 • Laza
  #13
  +1

  Bár a valláskreáláshoz hívők is kellenek ... azaz ez nem feltétlen (csak) a cég hibája, hanem a 'rajongói' tábor, a felhasználói bázis agybaja ez (tiszt.kiv.)
 • Laza
  #12
  Azért azt ne hagyjuk ki, hogy azért mert akkor és ott ők kitaláltak valamit, még nem jelenti azt, hogy nem találta volna ki egy kicsit később más is.

  Persze, ha valaki kitalál valami újat és eget rengetőt, akkor azt védesse le ... de ma már minden olyan fiszfaszt levédetnek, ami nem hogy előremozdítaná az innovációs fejlődést (felhasználásával új dolgok feltalálása), hanem sok esetben inkább gátolja azokat a profit maximalizálás érdekében ... esetleg megakadályoz másokat abban, hogy ugyanolyan vagy hasonló dolgokat kitaláljanak, mert az már rögtön másolat, mégha az ember nem is hallott sosem az 'eredetiről'.

  Sok sebből vérzik ez az egész rendszer, réges-régen át kellett volna alakítani ... csak ugye most már nem nagyon mer senki sem hozzányúlni, mikor cégek milliárdokat áldoztak 1-1 licence csomag megvásárlására.

  Az Almát leginkább pont a fentiek maximális kihasználása és mások meggátolása, megsemmisítésére tett lépései miatt tartják sokan unszimpatikusnak, miközben a profit maximalizálás jegyében minden mesterségesen generált márkaértéken árulnak sokszoros haszonnal ... de persze nem ők egyedül.

  Persze az örök kapitalista közgazdasági tétel mindig igaz marad: addig emeld az árad, amíg még a terméked amit gyártasz belátható/tervezett időn belül elmegy és biztosan kiürül a raktárból és a kereslet nem csökken.
 • BrockSamson
  #11
  Szerintem az Apple kapcsan itt nem az erdemeik elhallgatasarol van szo. Valoban csak bennuk volt meg a batorsag, hogy megujitsak a mobil szegmenst.
  A legtobb embert szerintem inkabb a hozzaallasuk zavarja, az hogy a megboldogult Jobs-szal egyetelmben ugy allitjak be magukat, mint valami megmentot, jotevot, akiknek sem a siker, sem a penz nem szamit, ha a vilag javat tudjak szolgalni.
  Ez azonban badarsag; nem veletlenul ulnek tobb tizmilliardnyi keszpenz vagyonon, amit ugyanugy szereztek mint a tobbi gyarto, akik nem probaljak meg szuperhosoknek es profetaknak beallitani magukat: kinai gyartosorokbol es a joletben eloket megcelzo marketingbol.
  Ha nem probalnanak meg az Apple eleterzesbol vallast krealni, maris nem tunnenek olyan unszimpatikusnak.
 • Linkout
  #10
  Kedves tudatlan... Ha nem jött volna a szar fos apple, ma is nokiát nyomkodnál gombokkal, vagy éppen jóféle körömmel/ceruzával benyomós fóliás érindőképernyőket symbiánnal. ugyanis az android fényképezőgépekhez készült, majd miután az ios sikeres lett meg a fos érintős telefonok, átdolgozták kicsit.

  Ne értsen félre senki. Kib@szott drágák az apple cuccok és nekem nem futja újra, de szeretem, hogy mindnki a halálát kívánja annak, ami nélkül a samsung is csődöt mondhatott volna a mobil részlegének...

  Ugyanez szokott lenni a microsofttal is. így szar úgy szar... értem én, de az a cég annyi innovációt hozott és fejlesztést plusz rengeteg munkahelyet (igen profitot is most akkor basszák meg ők is vagy hogy van ez?) illetve kényelmes OS-t a vérpistikék segge alá, hogy "mennyen má a kódkettőőő" meg tudjanak netezni. Ja, hogy most már van rendes alternatívája? Igen mindennek van már, mert egy jó dolgot hiba lenne nem lemásolni, vagy akár továbbfejleszteni.

  Egyszerűen utálom már azokat a hülyéket, akik azt hiszik, hogy midnen magától van és értük, és nekik és ez természetes. Nem! Minden elkezdődött valahol... Talán az apple nélkül nem lenne tableted amin android fut, mert nem kellene senkinek, mint ahogyan MS nélkül most pancssorral cserélgetnéd a háttérképed.
 • donceleger8
  #9
  Csak gyilkolják egymást, remélem előbb utóbb csak betiltják az összes terméküket oda vissza. Egyikért sem lenne kár. Ez már unszimpatikus is lehet az embereknek, nekem pl az.
  Mondjunk nekem amúgy sem kell a drága alma, meg a bugos szart se érő android. Wp8 a jövő rendszere. Szerencsére szépen növekszik, miközben ezek kicsinaljak szépen lassan egymást. Csak így tovább.
 • Mike
  #8
  ez a samsung apple harc de unalmas már
 • Vaszilij Artyom
  #7
  Ezt a konteós baromságot ugyan úgy elhiszed mint a gyíkembereket?

  Baromállat
 • nlght
  #6
  az még hagyján, hogy fekete, de úgy választották meg, hogy nincs rendes születési bizonyítványa (mert valszeg nem amerikában született és így nem is lehetne elnök), a nobel-békedíjáról meg inkább ne is beszéljünk, ez az ember egy kamu

  akit érdekel bővebben, itt a 17-es résznél csekkolja
 • Narxis
  #5
  Ezt az Apple-t már rég fel kellett volna szeletelni, nem véletlen reszelt alma a könnyű étel hasmenés vagy hányás után, az ember gyomra könnyebben megemészti.
 • Fehercsoki
  #4
  Amúgy nem meglepő dolog tekintve hogy USA elnöke egy majom...(európában is jó sok kisebbségi elnök van, ez most a divat?)
 • Omega
  #3
  "képernyőzárral kapcsolatosan született hasonló, számukra kedvezőtlen döntés"
  LOL
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #2
  "Ezek egyike a hordozható eszközökön használt érintőképernyők több ujjal történő kezelésére" Ez aztán a szabadalom ...
 • Fehercsoki
  #1
  Ja ha mindenki mást betiltat a szánalmas apple akkor talán késleltethetik a csődöt...