7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! lenne itt egy kis aprócska gondom a játékkal. Single - módban játszom és, a kohóval vannak problémák. Nem tudom találkoztatok - e már ezzel de, nem tudok legyártani annyi terméket amennyit szeretnék. Mindig várnom kell rá egy csomó időt, viszont egyesével kicsit hosszadalmas a dolog.Az alábbi videón megnézhetitek.

Utoljára szerkesztette: pipusz, 2016.01.10. 21:35:00

StarTrek Forever

Mályki86
És hányan vagytok a szerón?Amikor még nem volt megemelve a spawn ráta,és a nehézség,és majdnem tele volt a szerver,akkor is tapasztaltatok hasonlót?
A mostani beállítások,és játékos létszám mellett,már nekem is kezd megfelelő lenni a létszám.
Mályki86
Valakinek nincs valami ötlete,hogy miért dobálnak le az EAC-s szerverek?Már az agyam szétmegy,komolyan mondom.Megpróbáltam mindent amit csak tudtam.Újra telepítettem az EAC-t,semmi.Újra telepítettem az egész játékot,szintén semmi.Letöröltem a játékot,meg minden a játékhoz tartozó mappát is (steam-es főkönyvtár+mentések) a gépről,úgyszintén nem segített.Lehet,hogy valamit én csinálok rosszul?Korábban,már egyszer volt gondom ezzel,akkor egy EAC újra telepítés megoldott.Most az első próbálkozáskor először arra gondoltam,hogy a korábban telepített magyarítás kavar be,de hogy a komplett játék újra telepítése sem oldja meg?Nincs több ötletem.Elképzelhető,hogy van még egy mappa,amibe "beleszólt" a magyarítás,és nem vettem észre?Nem tudom,de már a tömegmészárlás határán állok idegileg. <#boxer>
Mi is Drag szerverén játszunk, nálunk van minden fajta zombi. Lehet csak minket tisztel meg a játék a zombi létszámmal :-D
Mályki86
Nekünk (legalább is nekem) a dedikált szerverek zombijainak létszámával van gondom.Ha többen is vagyunk a szerveren (mondjuk minimum 5-en,6-an) ,és mindenki messzebb van egymástól,akkor annyira eloszlik a játékosok között a maximális zombi létszám,hogy csak elvétve lehet találkozni egyel-egyel.Főleg ha felfedezel.Ha nem égeted otthon folyamatosan a forge-ot,és nem hagyod,hogy a sikoly spawnoljon hordát,akkor nem igazán fogsz komolyabb harcban részt venni.Nekünk volt olyan Dragscorp szerverén,még az előző mapon, a kb. 1000 napot megélt pályán kétszer,jól olvassátok kétszer volt alkalmam rendőrrel találkozni.Pedig nem kevés időt töltöttem el a szerveren.
Szóval csupán csak ennyi bajom van a zombik létszámával. <#nevetes1>
Én nem értem mi a gondotok a zombi létszámmal, mi ketten játszunk 2 naponta éjszaka 40-50 zombi támad ránk. Alig tudtuk a bázist félkész állapotba rakni. Lehet ha egyedül játszol nincs annyi zombi, de nekünk most is elég. Nem hiszem , h jó lenne ha 100- 150 zombi jönne éjszakánként.
Új játékoshalál.Ha meghalunk,akkor a zombik elkezdik rágni a hullánkat,de a táska kidobódik ugyanúgy mint eddig,és ha meglátnak közben másik játékost,akkor azt fogják üldözni. (nem lesz szép látvány megtalálni utána a félig szétrágott hullámat)

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Random_
Átolvastam és tényleg jónak tűnik, lehet kipróbáljuk! Bár jobban örülnék valami hivatalos javításnak.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Mályki86
Ne viccelj.Nem volt életbevágó.Gondolom nem maradtam le semmiről 😊
Hacsak nem osztogattak a szerveren,pont a mai napig ingyen lila cuccokat.Akkor igen! 😄
Utoljára szerkesztette: Mályki86, 2016.01.09. 23:25:34
bocs,vasember valahogy elsiklott felette.DD

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

nem válaszoltam??<#merges2>

Mályki86
Ironman,pár napja küldtem neked privát üzenetet.Ha lesz rá alkalmad,nézz rá légyszíves.Köszönöm. <#lookaround>
Akkor hamarosan jön az újabb peccs ami sokat javít majd a spawn rendszeren megint

Unofficial XML files!!! Nagyon sokat javit a játékon. (madmole is irta hogy legtöbbjüket már hozzáadták a játékhoz,és tesztelik)

https://7daystodie.com/forums/showthread.php?37165-Unofficial-XML-Fixes

Kicsit teszteltem a javasolt lenti modot, mert a jelenlegi zombi felhozatal elég unalmas.
Annyi zombi jön hogy nincs időm megnyúzni az elejtett szarvast, rohannom kell és trükközni, soha ilyen gyorsan még nem fejlődött az íjjász perk-em. Nem mellesleg a 2. naptól MINDEN este jön egy kisebb feral horda, akik tudják hol vagyok, és minden 7. nap egy nagyobb. Sztem már rég nem élnék ha nem találtam volna első nap egy bunkert.
Nagyon kemény és rettentő jó, végre mindenre szükségem van amit találok, nem csak a ládákban tárolom, hanem meghalnék nélkülük. Minden mézet meg kellett ennem, minden golyót el kellett lőnöm kutyákra mikor megleptek, alig van tollam nyílvesszőhöz, még azt a pár darab puskaport amit ládákba találtam azt is elhasználtam csőbombára, és el is dobáltam mikor minden elfogyott. Ha meg kel küzdenem a zombikkal le kell raknom wood spike-okat és rácsalogatni őket folyamatosan, mert egyszerűen nem megy másképp elég gyorsan.
hát amikor mi játszottunk szívtunk vele rendesen akkor nem adta meg..

Kipurcantix

Random_
Én 12.5-től kezdtem el játszani és ott már így volt. Persze boltban is lehetett találni rebar frame-t, de a könyv oldotta fel szerintem.
Set In Concrete

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

akkor ez egy újítás mert 13.4 ig játszottam addig meg kellet keresni külön.

Kipurcantix

Random_
A cement könyv adja a rebart is, nem kell külön keresni.

a rebal fremet külön meg kell keresni...... nem emlékszel ott szívtuk mire meglett a rebal frame is..

Kipurcantix

Moldok már nincsenek a játékban.Helyette a forgeba kell égetni az alapanyagot majd a craft ablakban kiválasztani a cementet.Ha kitanultad a betonozást akkor meg kapod a rebal fremat is.
a cementet a forge-ban tudod csinálni sok követ dobjad bele 😄 de meg kell tanulnod a rebar fremet azzal olcsóbb falat húzni szerintem.

Kipurcantix

Cement öntőformához mi kell? A beton készítés ki van tanulva, mégsem tudok öntőformát csinálni.
Ahogy nézem nagyon jól áll a szavazás,tehát majd lesz külön PvP,és PvE funkció ha minden igaz!

Beindítottak egy szavazást,mert el akarják távolítani a friendly fire ki-be kapcsolását a játékban.Azt akarják elérni hogy ezentúl a friendly fire kikapcsolása benne legyen a PvE beállításban.Szóval legyen-e PvE külön a játékban!

Én nyomtam egy igent!

https://7daystodie.com/forums/showthread.php?37199-PVP-PVE-and-Friendly-Fire-Poll
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.01.06. 01:04:37

állítólag ez már kész van csak nem implementálták még be a 13-ba
Jó lenne elméletben. Maximum a kivitelezéssel vannak gondok.
Pl:
Alap, hogy 7 naponta horda (aktivitás, kiépítettség, szint függvényében)
Mert ugye figyelembe kellene venni, hogy:
Hány ember tartózkodik egy helyen...
Milyen szintűek...
Milyen aktívak (forge, campfire, stb)
Esetleg mennyi claim block van letéve, mert ez alapján könnyű feltételezni, hogy mekkora a kecó.
Legvégső esetben (bár ez már eretnekség) hány db user álltal elhelyezett blokk van.

Erre ugye lehetne írni egy egyszerű számítási eljárást aminek a végén kidobja, hogy mennyi zobájnt kell spownolni (ezután már %-os arányban a zombájnfajták)
Egy szó mint szász jó lenne ez csak el van b*xva!

Aztán lehet, hogy lehalna a szerver ezért van így megcsinálva <#violent>
Utoljára szerkesztette: kopi120, 2016.01.05. 15:42:14
Random_
Szerintem az lenne a korrekt, ha szerveren is minden egyes személy megkapná a hordát attól függetlenül, hogy egyedül lakik vagy pár haverral összeköltözve. Eleve, ha 2-3 ember összeáll már sokkal könnyebb boldogulni, így simán elbírnak 2-3 hordával egy éjszaka.

Ez a módszer, hogy a legtöbb tevékenységet mutató területre megy a horda, teljesen béna. Van aki tökre megússza a hordákat mások meg mindig kapnak.

Most indítottunk Andre-el egy kétjátékost kíváncsi vagyok mennyiben más a loot és a spawn mint szerveren. Az már pozitív volt, hogy az első barkácsboltban találtunk üllőt és tolómérőt. Viszont a városban simán lehet sétálgatni, semmivel se több a zombi. A 12.5-ben azért ez tetszett, hogy város közelében lehetett küzdeni rendesen mire bejutottál.

BUÉK! Ha kevés a zozó vagy állat stb, lehet állítani mennyi spawnoljon biomonként xml-ből; ha jól tévedek

Steam id: a_don ; név: ? DON ? Asus Rampage V Extreme ; Intel Core i7 5930K; ASUS GeForce GTX 980 Ti Poseidon ASUS monitor gamer egér és billenty?zet.

Tököm kivan,jön egy komolyabb horda éjjel 144. napon,és annyi,simán bejutnak a házba

Random_
Igen, előfordulhat könnyen, hogy a fejlesztők a gordiuszi csomót úgy vágták át mely az optimalizálatlanságból fakadt, hogy egyszerűen levették a zombik számát. Csak azt nem értem mi a francot képzeltek? Nem próbálták ki az alpha13-at egy tisztességes multiban kiadás előtt? Ott azonnal kibukott volna, hogy gondok vannak a játékkal.

Akinek probléma a "zombitlanság" annak itt egy mod. Kipróbáltam vissza kellet vennem a spawn ratet 100% és 2. nap meg is haltam. Sokan jönnek de ha kinyírod őket van egy kis pihi, az elején nagyon kemény állítólag 49. nap után is kemény hordák jönnek.

Persze a zombikat azért vették ki mert nincs optimalizálva, szal ha vissza teszel ennyit, erős gép kell gondolom.
Mályki86
Ez a nagy zombitlanság a legutóbbi,vagy az az előtti patch "hülyesége".Semmi köze a modhoz.

Ironman:A képeid waste landen készültek.Igen ott én is tapasztaltam,hogy nagyobb számban vannak a zozók.Viszont a többi biomban szinte semmi.

Az utóbbi 3-4 napban beletettem átlagban napi 6-8 órát a játékba.Végig csak vándoroltam.Egyszer álltam csak meg kb. 1.5 napra,mert gondjaim voltak a hideggel.Megjártam az összes biomot.Voltam romvárosban,kertvárosban,szinte minden struktúrát végig jártam az út során,de nagyobb tömörülésben nem volt részem,kivéve waste land-en,de ott is csak néhány darázs,meg alap zombi látogatott meg.Csak és kizárólag akkor jött horda,amikor már otthon napokig járattam a forge-okat,és erre jött egy sikoly,ami csak akkor volt hajlandó lespawnolni a többieket,amikor már ott álltam előtte egy percig,és lelőttem róla az összes végtagját egy szögbelövővel.<#nevetes1>

Szóval valamit nagyon "elvariáltak" a spawnolás terén.
Ha nincs nagyon időd a Rustot ne is erőltesd. Ott nagyon nagy pörgés van, plusz a falakat naponta javítani kell, mert megy le a HP-juk. Ha 1 - 2 napig nem mész fel akkor tuti már el is vitték a cuccaid.

Max trolkodni tudsz pár órás játékidővel, ha csak nem csapatba szállsz harcban, ott elég napi pár óra, feltéve ha vagytok hárman négyen.

Nekem nagyon tetszik így 7 days, tegnap nagyon jót szórakoztunk, küzdöttünk az életünkért, most neki állunk valami lakhely építésnek aztán jöhet a móka. 😊
Random_
Rust-ot megvettem most akciósan, lehet kipróbálom, ha időm engedi.

Random_
Lehet ott a baj, hogy oda mennek a zombik ahol nagy az aktivitás a "hőtérkép" alapján és ha más több tábortüzet éget vagy több forge-ot járat, akkor oda megy a horda. Ez úgy lehetne áthidalni, ha az egész társaság egy környékre költözne.

A biomtól is lehet függ, hogy mennyire sok a zombi. Kihalt városi részen volt időszak, hogy elég sok zombi jött, de havas részen van a nagy melák favágó és az se sűrűn. Kicsit így uncsi és hiába megyek be városba vagy lakott területre ott se találok. Arra nincs módom, hogy 3-4 órákat fenn legyek a szerveren és keressem a balhét. A múltkor Mályki már kínzott egy sikoly zombit, de mégse dobott neki hordát.

Nem akarok megbántani senkit, de ha mozgalmasra vágytok, ott a Rust v a H1Z1. Ott van dara bőven, ott lehet izgulni és feszíteni az idegeket.

Én pont, h pihenni járok Drag szerverére mikor besokallok a Rust v a H1Z1 pvp izgalmaitól!
Nekünk tegnap verték szét a menedékünk, ahol mi vagyunk ott van zombi bőven. Nekünk nem is kell több. Így is alig tudtuk életben maradni!
Szerintem a játék hibája hogy nem jönnek a zombik megint,nem sok köze van a modhoz,mert amikor másik szerveren voltam akkor se voltak zombik,de viszont érdekes hogyha sokáig kolbászolsz egy területen a (városban inkább),akkor elkezdenek lassan szivárogni,délutánra már komolyabb csapat is összeverbuválódik néha.Nekem a legrégebbi jobban bejött,mikor bementünk a városba,irtottunk,és utána üres is lett,lehetett lootolni.
Itt látszik hogy estére már jópáran lettek:

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.01.02. 13:03:46

Random_
Nektek mi a véleményetek a Dragscorp szerverén futó jelenlegi játékról? Aki ott nyomul hogy érzi a játékmenetet? Én azzal megbékéltem, hogy sok új recept és dolog van a játékban, bár szerintem ezek nélkül is elég sokat kell gyűjteni. Viszont zombikkal alig találkozunk vagy csak elvétve. Nekem kicsit hiányzik a klasszikus éjszakai hordák jelenléte, de nappali vándorhordákkal is alig találkozom. A kalandozások során se dobál be a kertvárosokba vagy a boltok környékére zombikat. Kicsit uncsi, szinte nincs értelme fegyvert hordanom.

A másik az a cuccok dobálása. Örülök neki, hogy van már számolatlan bőr és beton könyvem, de nyílpuskát vagy tolómérőt a forge-ba még nem találtunk. Pedig Mályki azért keresi rendesen. Mondjuk nekem például a quality joe is mindig elbugol nullára. Nektek van hasonló problémátok? Nem lehet valamit ezen állítani? Van egy leírás a mod-ról, hogy miben módosítja az alapbeállításokat? Nem tudom, hogy mi írható a mod és mi az alapjáték számlájára.

Nekem tetszik ez a magyaros ételek.
Vagy dolgozzatok mint én <#falbav>
Boldog zombikkal teli újévet kívánok minden kedves topiklátogatónak! Igyatok,játszatok,ne menjetek ki mert nagyon hideg lesz ma,inkább bulizzatok odahaza.

Ez saját készítésű mód, és a privát szerverünkön fut, mi már ezeket is főzzük 😊
A mód 5 fájlból veszi az adatokat és egy könyvtárból a képeket.
Szerveres használat esetén az XML fájlokat a szerver szolgáltatja (tárgyak, receptek, loot, harvesting), a képeket a kliensek töltik saját könyvtárból (ez nem töltődik a szerverről), a dolgok leírását (DESC) a resources.assets fájl tartalmazza.

Az új fiókom: DevLupius

Ez amúgy a Dragscorp féle moddolt verzió? Nekem tetszik amúgy ez a mod,tényleg sokat ad hozzá a játékhoz.Van bőven választék.

Töltött káposzta,meg pörkölt!!! yes!! Jó lenne ezt multira átültetni valahogy.

Megpróbáltam belecsempészni a játékba a magyaros ízeket, nekünk bejött.
Ha kéritek belerakom a következő frissítésbe csak jelezzetek vissza pm-be.

Az új fiókom: DevLupius

Még mindig csak 10.34 euro a játék!!! 55 százalákkal olcsóbb,de ha kettőt vesztek,akkor mégolcsóbb!! Steam link felül a bannerban!

Hollo én a sziklákbol szedem de ugye töredéket, akkor a barlangokban ore is van?
Random_
Nekem tetszenek ezek a bányák, tegnap egy ilyen tárnából egy napig másztam ki. 😄
Ma építettem le lépcsőt, tök izgi a belseje, nem csak egy cső a végén egy nagy teremmel.