7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A modok általában kiegészítik az alapjátékot. Persze vannak modok amik belenyúlnal a játékmenetbe is. Van ami jobbá teszi, van ami elrontja. Ízlések és pofonok. A balanszt nem szokták elrontani, ha nevesebb modról beszélünk. De a gyári játékse tökéletes. Végül sokszor a modosok hamarabb reagálnak egy gyári hibára, mint a készítők. Emlékszek itt pl. az Alfa 11- él, mikor egyfolytában tört a lábad.

Egyszóval ne félj a modoktól úgy általánosságban. <#circling>
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.04.12. 17:17:56

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Random_
Na pont tegnap írtam, hogy calipers kellene és üzletelnék valakivel, lehet becseréltem volna 14 military fiberre. 😊
Most már találtam caliperst, de pont az ilyen dolgok adnának plusz elemet a játékba, hogy valakinek olyan van ami a másiknak nincs.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random_
Lehet én látom furán a dolgokat, de nem kedvelem, ha modolódik a játék. Az ami már azon túl vezet, hogy az alap szerver beállításokat módosítja nekem mindig kicsit sántít, mert a balance eltolódik.

Tolómérőm egészen a tegnapi napig nem találtam mikor bedobta és a kulcskészletet is. Keresni kell, de van szerszámboltban.

A military fiberrel meg úgy vagyok, hogy nekem például sima zombi is dobta szombat óta, pedig nem játszom sokat a szerveren. Én valahogy úgy érzem nem véletlen, hogy ritkán adja a játék. Egyszer meg airdropban találtam military fibert.

Persze nem én vagyok a főnök, azt csináltok amit jónak láttok, de én inkább a nehezítés oldalán vagyok, mint a könnyítés. Ezért kértem az éjszaka nyújtását is.

Ha minden elem legyártható, akkor nem lesz értelme üzletelni a másikkal vagy akár harcolni bizonyos dolgokért. Például küzdeni egy airdrop megszerzéséért. Hiszen legyártom forge-ba és kész...! Érdekel a ti véleményetek is...

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Gilmoor
Ezek a felszerelések. Szerintem azt ne lehessen kraftolni. Lehet találni épp eleget, ha az ember már azon a szinten van skillek tekintetében. Csak a military fiber-ből találni nagyon keveset sajnos. Az is elfogadható lenne, ha azoknak a felszereléseknek a scrappeléséből, amit egyébként military fiberrel kell javítani, scrap után ezt a fibert kapnád eredményül.
Szerintem calipers-t felesleges volt berakni, Azt is lehet találni annyit amennyire szükség van. Nekem épp van is egy feleslegben. Az a tooladndiakármi meg rakéta alkatrészek kraftolásához kell. Higgyétek el, sokat nem fogtok rakétázni, ha egyszer kipróbáljátok.

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

na akkor betettem a calipers, toolanddieset-et és a military fibert. az első kettő forge-ban készíthető a harmadik kézben. az időt még nem tudom mennyi lett a fiberre ki kell tapasztalni.

Steam id: a_don ; név: ? DON ? Asus Rampage V Extreme ; Intel Core i7 5930K; ASUS GeForce GTX 980 Ti Poseidon ASUS monitor gamer egér és billenty?zet.

ja ok mert itt találtam ám hozzá dolgokat: https://7daystodie.com/forums/showthread.php?39724-Military-fibre-(AKA-Kevlar)-Items-and-Recipes

Steam id: a_don ; név: ? DON ? Asus Rampage V Extreme ; Intel Core i7 5930K; ASUS GeForce GTX 980 Ti Poseidon ASUS monitor gamer egér és billenty?zet.

Gilmoor
az egy repair kit military cuccokhoz.

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

felőlem berakhatom 😄 mindjárt ránézek lehet-e valamit craftolni majd belőle.

Gilmoor
Don nem akarod berakni a military fiber receptet? Hajlok rá, hogy nehéz legyen összerakni. Mondjuk kelljen 5 darab legyártásához = 1 x méz + 10x piros virág + 10 x ragasztó + 1 x forged steel és mindez jó lassan menjen. Elég abszurd, hogy hihető legyen... nem? 😊
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2016.04.12. 14:21:29

Hát na, a régi szerveredet is próbáltam, de mivel nem volt publikus, így nem látta. <#integet2>
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.04.12. 14:01:41

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Random_
<#eljen><#worship><#taps>

Látom unatkoztál nagyon, hogy beregisztráltad a gametrackerre, azért köszi 😄

<#eljen>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ironman! Megcsináltam DON-nak, hogy legyen banner a listába.

Ha törlitek, hogy a szerver publikus legyen a beállításokban, akkor a GT nem fogja látni. Szívesen.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.04.12. 12:55:40

Az igen!!! Akkor ezért volt az a csetepaté nálad tegnapelött 😊

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Gilmoor
Én is minden kincset megtaláltam eddig, nem volt bugos. A hordával kapcsolatban olvasgattam hivatalos fórumokat, ahol sokat panaszkodtak az endless horda miatt. Ma sikerült tesztelnem is a szóban forgó problémát. 7 naponta jön a horda, minden 7-ik napon egyel több horda jön, a legtöbb 5x-ös. Utána resetelődik, és kezdődik előlrül az egész. ha vérhold idején egy horda rádspawnol, akkor mindaddig jönni fognak, amíg meg nem ölöd őket. Ha elfutsz és nem végeztél az adott számú hordával, akkor a következő este újra megtalálnak (függetlenül a hold színétől). Ha kiloggolsz, akkor a horda nem tűnik el, csak másik célpontot keres (nem azonnal, hanem egy idő után, ami lehet akár több nap is). Addig amíg újabb célpontot nem találnak, bontják a falat ott ahol voltál. Szóval nem bugos ez, csak szívatós 😊

eddig nem volt bugos, olyan 3 kocka mélyen van és a képzettségtől függ, hogy milyen pontosan mutatja a térképen elvileg a helyét, szóval kell keresgélni, ha nem maxos, bár én nem húztam fel maxra, hátha valaki okosabb megmondja aki felhúzta mennyire pontos a skillel a megtalálása(elvileg minden szinttel nő a compass pontossága).

Mi a helyzet ezekkel a treasure mapokkal? Bugosak? Elmentem a helyre ahol mutatja ezt a rejtett kincset de leástam meg körbe néztem és semmit nem találtam...

https://www.twitch.tv/sp1gu

Minket már nem zavarnak a hordák, a korábbi képemen látniy hogy miért. :-)

Random_
Nekem az AFK nem működhet, mert elég keveset tudok a játékban eltölteni. De azért majd próbálkozom a módszerrel.
Nincs meg a veszélye, hogy ilyenkor magamra rántok egy hordát a működő munkapad vagy keverő meg forge miatt?

Nem muszáj nézni, tele eszed/iszod magad, belenézel és AFK-olsz egy ideig.

Random_
Mikor középiskolában kevertük a betont vagy otthon apukámmal, akkor még élveztem nézni, de ma már nem tartom olyan izgalmasnak. 😄
Azért biztos nem fogom bámulni a betonkeverőt, inkább maradok kevésbé képzett... 😄

Ez a trükk azért jól jött, mindig is érdekelt miért vagyok olyan alacsony színtű a szerveren, de akkor itt a megoldás, hogy rásegítek munkapaddal meg betonkeverővel!

DevLupius
Csak akkor, ha éppen "belenézel", ha közben a háttérben a táskásban is gyártod ugyanazt, akkor duplán kapod a pontokat.
Gyorsan fel lehet húzni így dolgokat sárgára vagy kékre.
Fussanak hatig <#smile>

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

A betonkeverő és tűzhely esetében csak akkor kapsz, ha közben nézed mi történik benne, a logika azt súgja, a munkapadnál is így kell lennie, ha nem akkor még egy hülye rendszerrel van dolgunk. <#eplus2>

Random_
Az éjjellel az a helyzet, hogy vagy rendesen védekezel és túléled vagy nem. Ha béna helyre húzódsz be, akkor 5 perc után is megölnek, ha gondosan, akkor meg egy órát is el tudsz lenni. Nem horda napon elég, ha magad alá építesz pár wood frame-t. Az esetek többségében egyébként az a gond, hogy 22-re biztonságba helyezd magad és nem az, hogy most 2-ig vagy 4-ig futnak...

Random_
És mikor a crafting table-t használod nő a saját képességed? Kapod az Xp-t?

jó ez a crafting table, pl 1000 gunpower craftolásnál már elég hasznos, az több mint fél óra várakozás lenne😄

szerk: éjszaka meg lett hosszítva 2 oraval, biofuel 8xos és alcohol 3x, valamint az xml javítás is be lett téve, a laggot nem érzékeltem még de tesztelgetni kell.
Utoljára szerkesztette: 7days, 2016.04.12. 02:37:26

Először úgy volt mikor elindult az alfa14,aztán vissza lett véve aminek páran örültek is hogy gyorsan eltelik az éjjel.Én nem támogatom,mert a kezdőknek így nagyon hosszú az éjjel kivárása.Főleg aki beássa magát éjjelre.D

Támogatom az elképzelést, nehezítsük a játékot!
ezt már többen mondták, sztem is kicsit erősíteni kell az éjjelt mert így simán kibírja az ember bárhol.

Random_
Egyébként nem volt olyan lag ami zavart volna, egyedül szombat este. Minél több a zombi annál jobb, legyen egy jó egyensúly amit még a szerver is elvisel és kellően nehéz is a játék!

Ja és javaslom az éjszaka feltolását! Ne hajnal kettőkor érjen már véget, mert nagyon rövid, négyig legalább fussanak a zombik légyszi. Aki támogat ebben az írja ide. Az ellenszavazatot is várom, nekem sokkal szimpatikusabb a játék, ha van egy 22-től hajnal 4-ig terjedő futós éjszaka.

Random_
Régen nem volt vasbeton félblokk, most véletlen ráütöttem csavarkulccsal a sima beton félblokkra és vasbetonra fejlesztette 10 concrete mix árán. Ami azért elég jó, mert 3000-ről 6000-re nyomta a block erősségét. Ha viszont nem igényel a felfejlesztés rebar frame-t, akkor nem értem mire való. Még megvizsgálom alaposabban ezt a témát.

Rebar frame olvasztóból szeded az olcsó viszonylag, a betonhoz igen sok követ kell kifejteni 😄

Amúgy bocsesz utólag is nem voltam hétvégén gépközelben és most sem leszek péntektől. jó hogy jeleztétek a laggot, mivel jól fel volt húzva a zombik nagysága(tesztnek), úgy vettem észre minél több a player úgy szaporodnak a zombik, de ha meg túl alacsonyra veszed az a gond h izi a gém 😄 hát valami köztes megoldás lesz. De ha leviszem tegyük fel 60-ra akkor 6-an vannak fent max 10 zombi loholhat feléd ami azért még íjjal is simán gyűrhető a kutyát néha nehezebb de ennyi, ha viszont 10en vagyunk akkor már lemegy 6db/fő ami már röhögőgörcs sztem 😄 na mindegy lejebbviszem 60-ra aztán meglátjuk. Még lehet processzor teljesítményt kell hozzátolni(venni) meglátjuk.

Hát fejből nem vágom a méreteket, de viszonylag nagy. A vastag fal mögött van egy közepes farm, egy ház és egy garázs. Legközelebb kb. a fele is elég lesz. A betont ipari mennyiségben állítottuk elő, nem is unatkoztunk. Építés alatt folyamatosan jöttek a hordák. A végtelen hordák! Mert van ilyen bug is a játékban, hogy nem hagyja abba a jéték a zombi spawnot...
Jelenleg a "tetőt" tervezem a bázis felé, hogy be ne ugorjanak a játékosok vagy repüljenek a dongók. <#awink>
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.04.11. 15:50:04

Hát szerintem bár nem próbáltam erösebb mint ha sima cement blockot gyártassz
Rebel frame fa iron cement aztán steel az erösebb fal gondolom mert többet is dolgoztál rajta
Random_
Ebbe jó sok munka van, elég betonbiztos! Mekkora az alapterület az árkot leszámítva? A rebar frame mihez kell?

Nekünk van egy rendszerünk ami 12-ben működött és most már annyival jobb a helyzet, hogy nincs gore block. Ölés és lootolás mellett takarítani is kellett, mondjuk azt részben a sörétessel végeztük. 😄 12-ben több éjjeli hordát is sikeresen leöltünk és lootoltunk folyamatosan. Nagyon remélem most is működni fog a rendszer, egy-két nap és elkészülünk. Ha lesz már főpróba 14-ben, akkor megosztom veletek a tapasztalatot.

Persze ők okkal tűntetik el ilyen gyorsan a halott zombikat, hogy processzort szabadítsanak fel, de ezzel megoldással a loot is megmarad és az erőforrás is.

A játékos által eldobott táska sem tűnik el 20 perc után, mivel átírtam 24 órára. <#mf1>
Így megtalálhatod a saját táskád később is vagy másét.

UI: az árokban horda fekszik, a sarkon túl folytatódik.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.04.11. 14:11:00

Hehe. Én meguntam, hogy képtelenség kilootolni a megölt zombikat ha hordában jönnek, mert szinte azonnal átalakul a testük csontvázzá és eltűnik a loot is. Így éjjel lehetetlen bármit is csinálni közöttük, de kb. nappal is. Az árokban amibe a tüskék vannak, hiába rakok ablakot, nem ér el a kezem 1 blokk távolságra sem, de pl. egy framet lerakni/javítani 5 blokknyira is enged.

A zozok haláluk után nem esnek össze, hanem egyszer kilootolható halott testé alakulnak át. Ha kell a loot kiveszed, ha nem ott hagyod. Itt egy kép róla:

Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.04.11. 14:06:00

Motor eltünés akkor is előjöhet ha csak áll a garázsban és másfelé nézel mint az esetemben :-( már jó ideje leraktam mikor egyszercsak eltünt no mindegy jobb azonnal szetszedni na de így h indulj el egy hosszabb útra? :-D
Egyelőre most csiszolgatják,aztán valamelyik verzióba belekerül

Gilmoor
Mi a "mostani" rendszer?

Az új béta frissítésben "u534p2" úgy tűnik nem tűnik el a motor. Az elmúlt 2 napban sokan jöttek mentek és így rengeteg állt kint az udvaron, de egysem tünt el. Bezzeg előtte...

A katonai cucc és a hozzá való anyag ritka. A rendőr és a feral dobott nekem eddig. Persze lootolni a gyári rendszerrel a legtöbb esetben nem tudtam őket, de a mostanival már igen.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.04.11. 12:43:09

Gilmoor
A wooden spike-ok nagyon hasznosnak bizonyultak. Feltartja addig a hordát, amíg számottevő védelmet építünk. Már ott tartunk, hogy elkezdtünk betonozni. Felkerültek az első vasrácsok a falakra. Két betonkeverőt is üzembe állítottam, az egyik csak ezt a sárga homokot gyártja, a másik meg cementet. Betonkeverők esetében mindegy milyen minőségű small engine-t használsz. Motorokat az úton talált autók szétszedéséből szereztem, a városi autókat nem praktikus szétszedni, mert azokban gyakran spawnolhat hasznos holmi. Az utakon azonban ritkábban járunk. Jelenleg az a legnagyobb gondom, hogy fogalmam sincs honnan szerezzek military fibert. Ez a kevlar dolog annyira egyedi, hogy eddig 5 darabot találtam összesen.
A minibike tapasztalatok közé tartozik, hogy előnyös szétszedni és elrakni szekrénybe mielőtt kiloggolsz. Még úgy is, hogy ahol épp ki akarsz loggolni, ott gyártasz egy ládát, lerakod és abba rakod az alkatrészeket és csak aztán loggolsz ki.

Hehe ijennel még nemtalálkoztam, ojannal igen h minden alattbol egyet egyet :-)
Random_
Ha kell bármi, akkor szólj, mi is szívesen segítünk. Üzletelhetünk is, ha nem szeretnél ingyen adományt elfogadni.

Jut eszembe! Akinek lenne véletlen tolómérője azt nagyon szívesen fogadnánk. Természetesen nem ingyen, sajnos mi még nem akadtunk bele egy példányba se és ez eléggé behatárol minket a fejlődésünkben.

Random_
Mi a pálya északnyugati régiójában mozgunk, többet nem tudtunk még felfedezni. Egy-két házat láttam amit vagy valaki épített vagy átalakított. Mi most építjük a bázisunkat, csak rengeteg cement kell hozzá és ez elég lassú folyamat. Amíg el nem készül addig zombikat nem fogad a létesítmény. 😊

Egyébként ez helyrerakja a játékot,és a 14.5-höz van már igazítva!!

Unofficial xml files:

https://7daystodie.com/forums/showthread.php?37165-Unofficial-XML-Fixes

letöltés:
http://bit.ly/1mSMAoY

nstall Instructions:
Easiest way for me to explain this is step by step for dummies (not an insult you know what I mean!):
1. Right click your steam.exe on your desktop
2. Click on open File location
3. Open steamapps folder
4. Open common folder
5. Open 7 Days To Die folder
6. Open Data folder
7. Open Config folder
8. Copy all fixed files and replace them with the files found inside the Config folder.
9. Enjoy!

Or depending on what drive / folder you installed steam on this is the most likely example for the file path.

Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\7 Days To Die\Data\Config

changelog:
https://docs.google.com/document/d/1CapjdXqhhaaNGSVzTlb563Sx2mxF7gjge0ZtKs0XvWE/edit

DON ránézhetnél erre,aztán pakold be a szeróra ha lehet,sok hibát javít,meg elveszett dolgokat

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.04.11. 01:39:05

Micsoda feladat:Öljél csirkéket szögbelövővel.DD Ezt a küldetést hol vetted fel? Mert nem a basic küldetéshez tartozik
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.04.11. 01:28:21

Én most szerdáig nagyon nem tudok folyamatosan játszani,csak be-benézek.Don szerverén vagyok.Biztos van hely,hacsak nincsenek egyszerre 12-en.

Nem lesz online térkép,mindenki derítsen fel saját magának területeket (másik meg az hogy online mapon látszanak a bázisok is,simán ki lehet őket venni)
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.04.11. 01:25:23