7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha valaki megtalálja a kisvárosban a kalickámat (pont a kisváros közepén egy útkereszteződésbe építve az út közepére), akkor mellette van egy homokkő-tömb, aminek a tetejére raktam egy ládát. Magasan van, így a zombik véleltlenül sem tudják szétütni. Vannak benne olyan dolgok, amik másnak esetleg hasznosak lehetnek. Egészen konkrétan két komplett kismotorra való anyag, meg még fegyó-alkatrészek, stb. Csak annyit kérek, hogy aki megtalálja, az csak egy motorbiciklit vigyen el belőle, mert lehet a másik robogó másnak is hasznos lenne.

Mályki86
Nagyon jól döntöttél! 😊
Privátban elküldtem a jelszót.
Infrath
hello mindenki!
végül elhatároztam magam a játék megvétele mellet
viszont kellene pár játszótárs
jelszót kérhetek?.. 😊

https://www.twitch.tv/infrath

Mire megépítem a bázisomat szarrá lootolom magam<#vigyor3>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

De nálam a bepréselődők már általában másodjára is elértek a "halott" státuszba.

Random_
Van az a nyomás, hogy 1-2 zombi átpréselődik.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Feral zombi kicsit elfordul,akkor simán beférne 2 oszlop közt,csak erre nincs beprogramozva szegény.DDD

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Azt mondtuk hogy a háza köré,és nem alá!

Gilmoor
Random 😊 épeszű ember nem ás vermet a saját háza alá 😊 Másnak szoktunk vermet ásni úgy nagy általánosságban 😊

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Random_
Új videó a 84. napi hordáról, majd holnap és azután két építős rész következik...

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Az a baj szerintem a földalatti bunkerrel, hogy a zombikat nem lehet távol tartani passzív védelem nélkül, annak meg nyoma van mindenképpen. Talán még több is, és messzebbről is látszik, mint egy kert, ahol random vannak ültetve-elszórva szanaszét a növények.
Nekem kettő ötletem is van, hogyan lehet nyomtalanul eltűnni a föld alatt, és a bejárat mellett akár még járkálhatnak is más játékosok anélkül, hogy észrevennék, hacsak nem az orruk előtt jön ki az ember onnan, de a zombik elleni védekezést ez nem oldja meg. Azok ott fognak őrjöngeni a környéken, ha szagot kapnak, esetleg még ásni is elkezdenek.

Igen sajnos ezek elspawnolnak egy idő után,főleg ha be kell irnom a shutdown parancsot,éjjel is elment a hang.Evvel valamit kezdhetnének már,nemigaz hogy ilyen alapvető hibát nem tudnak orvosolni,nem mindenki tolja windows szerveren.

Random_
Egy magyar videós srác megcsinálta ezt, elég sok meló volt és addig megvolt míg a környéken tartózkodott. Aztán egyszer eltűnt.

Csinált neki egy külön vermet és Popónak hívta a medvét. Vagyis Popó 2 volt a neve, mert az elsőt véletlen megölte. 😄

Alulra is kell valami védelem ami megfogja őket.De jó lenne elcsalni egy medvét ami futkározik a gödörben.DD

szerk:egyébként ha elcsalunk egy ilyen dögöt,már ha sikerül,mert gyorsabb mint én gyalog,akkor mennyi esélye van hogy megmarad?
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.30. 12:52:59

Random_
Pontosan! Nekem ez az utóbbi a tervem, hogy egy természetes domb alá épül a bázisom, körbe árokkal ahová beesnek és ott nyíláson keresztül kinyírom őket. A felszínen kell egy kis torony valóban, mert nem árt belátni a környéket.

Így még a felszinre se kell felmenni,és látod a vendégeket ahogy eléd potyognak fenntről<#idiota>

szerk:ja ezt meg is csinálom,igaz még nincs híd,de megteszi a kocka is egyelőre
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.30. 12:45:18

Én is úgy raktam a dombra hogy ne lehessen a főútról megtalálni,de a sok tüske miatt hamar belebotlanak majd túristák ha arra tévednek.Amúgy meg kell szerintem a felszinre egy őrház vagy valami betonból,meg vasrácsból,lehessen ritkítani őket.Nekem még olyan ötletem is van hogy ásol mély árkot körbe,és beleesnek,majd alul egy hosszú ablakon keresztül irtod őket.DD

Random_
Amúgy tényleg az a legjobb, mikor még az elején a semmiből kell kifejlődnöd. Nekem most a kerttel már egész sokat nő a komfortszintem, mert már kajáért se kell kimennem, egyedül húst vadászni. 😄

Szeretném úgy megépíteni a bázisom, hogy minél kevésbé legyen hatása a felszíni területre. A következő bázisom még jobban szeretném majd beolvasztani a környezetbe, már arra is megvan az ötletem. Nem szeretném, hogy messziről észrevehető legyen, hogy a környéken valaki él. 😊 A felszíni veteményt is ezért vettem minimál szintre és azt is el fogom tüntetni és visszaállítom az eredeti erdei talajt. 😛

Ez jó!

Random_
Elkészült a föld alatti veteményes ami miatt leszakadt a ház nyugati oldala. A világosszürke területeken nem fejlődik növényzet a zöld helyeken van a felszínre vezető nyílás. A sötétszürke körbe a szikla és a V betűvel jelölt mezők a veteményest jelölik. A közepére még be kellett állítanom egy pillért, mert a felszínen pont felette beszakadt mindig a csapóajtó amit a tetőre építettem. 😊 Ahol a felszínre felvezetnek nyílások oda a vetés szintjén egy-egy szalmabálát helyeztem. Így fentről le egy pillanat alatt le tudok ugrani. 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Random_, 2016.06.30. 12:27:31

Mert még csak kőbaltám van,de nem kell segítség,mert igy izgalmasabb a játék.Ha hirtelen jutok szerszámhoz akkor elveszik a felfedezés öröme.Viszont aki velem egyszintű kezdő az jöhet segíteni ha akar
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.30. 12:16:55

Akkor hiába irogattam neked.<#idiota>

Random_
Most már a saját bázisán dolgozik, szóval nem segédmunkás többé. 😊 Lassan kiengedem oltalmazó szárnyaim alól, mint madárfiókát az anyamadár mikor kilöki a fészekből, hogy tanuljon meg repülni....

<#ijedt>
Halálra dolgozta magát szegény.... <#hehe>

Nagyban craftoltam mondom kicsit lefekszek varom mig megcsinalja , es bealudtam xD persze mire felkeltem éhen halt :/
Random_
Lehet bealudt, tegnap reggel is nagyon álmosnak tűnt, de lehet csak azért mert más a bioritmusa. Ő is éjjeli bagoly, mint Te. 😄

A kuckód alja még elég fapados, ha összefutunk benn a játékban, akkor megnézném a létesítményt.

Random_
Ha egy tanácsot elfogadsz, akkor legyen egy vészkijáratod, akár csak ideiglenesen.
Engem bezárt már horda a föld alá és elég cinkes volt. Azóta ástam egy alagutat távolabbi felvezetéssel ami le van falazva, de vész esetén kitörhetek ott.

Mikor beléptem,minden jóság ott volt nálam,mondom ez nem lehet,sikolyok,kutyák,rendőrzombik.Ntamas94 is be volt loggolva,hiába irtam neki,nem válaszolt,aztán semmi hang nem volt,nyomtam egy shutdownt,és helyreállt minden.Igaz jöttek kutyák azóta is,de más nem.Ntamas viszont eltünt! Elaludtál a gép mellett? DD

Alakul a vaultom:

ez a legjobb része,mikor így szenved az ember, és látja hogy fejlődik a bunkerja

26 ember lépett be a mostani mapra,előbb számoltam meg
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.30. 01:27:04

Sziasztok!
Én lennék Random uj embere 😄 ha már jelyzet jelentés akkor , ma is egy jo nagy adag bányászat megvolt 😄 mining skill 100% (volt mit dolgoznom 😄)
Kezdtem kicsit meg erősödni igy és is megkezdtem föld alatti kuckóm épitését 😄 😄
de lesz mit ásnom mert nagyra tervezem 😄
Eddig teccik a szerver , ez a kis közösség , nyugis és barátságos 😊

Random_
Szerintem is elegen vagyunk a szerveren, most azért jött 4-5 új ember. A játék és a szerver nem bír el túl sok embert.

Mályki86
Nekem így megfelel a létszám.(persze nem az enyém a szerver, én csak élősködök rajta 😄 ) Viszont szeretnék mindig beférni a 10 főbe. 😊
Kellene valami reklám a szervernek, hogy többen legyünk nem?
Random_
Az imént rájöttem pár dologra a játékban ami számotokra is hasznos lehet.

A föld alatti kertet kezdtem kialakítani úgy, hogy egy négyzet négy sarkánál leástam. Az oldalak hossza 9x9 ez számításaim szerint pont ideális távolság. A közepén pont egy kockán nem növekszik növény, de ott lesz a lépcső. Ástam lenn és tágítottam a termet ami a veteményes lesz és madárcsiripelés csapta meg a fülem. Bementem a bánya belső részére, de ott nem hallottam. Végül rájöttem, hogy ahová besüt a nap azt onnan ismered fel, hogy olyan hangokat hallasz, mintha a felszínen lennél. Ha nem hallod a felszíni alapzajt, oda nem süt be a nap és ott nem fog teremni növény.

Másik érdekes eset, hogy a veteményes termét összekötöttem a bányával. Mert annyira bővült, hogy összeért egy idő után. Egyszer felmentem a felszínre, mert sikolyt hallottam és elkezdett összeomlani a házam nyugati oldala. Nagyon meglepődtem, mert nem csináltam semmit. Próbáltam a bezuhant blokkot pótolni, de újra beszakadt. Nagyon tanácstalan voltam és aztán rájöttem, hogy lehet a föld alatt túl nagy termet nyitottunk össze a bányászat során. Elkezdtem a mixerben stonet gyártani és felhúzni egy elválasztó falat a két terem közé. Csodák csodája az elem ami mindig leomlott megjavult!

Vaakuumnak és Ironmannek volt hasonló problémája az előző épületnél, hogy egy blokk mindig leomlott. A megoldás szerintem ott is lehet ez lett volna. Lehet tül nagy földalatti tér volt azon a területen.

Akkor olyan vasművet építek, hogy a terminator is elolvad a látványától is... ha meg véletlenül lemegyek a lukba, majd fel kell vennem valami napszemüveget/hegesztő-szemüveget, hogy ne folyhasson a szemembe az olvadt bányászsapka ....

Rakj le 4 forget,és egyből jönni fognak,még ha megy mellette 3 tűzhely az se baj,mivel a hőre jönnek

<#idiota>

Egyre jobbak az élményeitek!

Fővárosban még nappal sem unalmas. Mikor kétoldaról ugranak rád az ebek... 100 m-re lakom a várostól. Megvolt a 14. napi vérhold. Kocka átmeneti kuckómból 1 blokk repedt meg reggelre. Két sor vasra fejlesztett tüske, kerítéssel fogott mindent. Alíg volt dolgom, csak fukostam a karó sorok között és lootoltam a hullákat.
Random_
Nálunk két forge megy és jönnek a sikolyok azok meg csalják a minihordákat.
Horda este pedig ajánlom, hogy gyújts be mindenbe és talán odacsalod. Ha sokan vannak a szerveren ez nehéz. Én akkor kapom a hordát, mikor alig van valaki a szerveren, így én vagyok a legaktívabb. Esetleg mással költözz össze horda estére és akkor nagyobb az esély, hogy oda megy a horda.

Nálam még ezen a pályán nem is járt horda 😞((
Pedig az első házikóban is készültem rájuk, meg most a kalickában is vártam őket nagyon. Tegnap este sem hozzám jöttek.
Szégyen szemre horda éjjelén kimentem a terepre, hogy összecsaljak egy csapatot, és lespikeoljam őket. A végén már sörétessel is lőtem őket, hátha a hang még többet odacsal, és sikerül lootolni belőlük valami értelmeset végre.

Ha sokáig nem jönnek, a végén még a fővárosba is elköltözök...

Megéri megvenni. Kezdöként kicsit nehéz lehet, föleg ha első túlélő game az embernek. Nekem Dayzben és Rustban együttesem 1000+ órám van, de ezt gondolom a legjobbnak. Nem vagyok PVP mániás azokra azok jobbak, föleg a Rust.
Random_
Játékos tegnap fogadtam be, szeretne saját bázist építeni az elején azonban kell egy kis támogatás egymásnak.

Beállítástól függ, maximálisan 120 perc lehet egy nap. Most a szerveren 50 perc egy nap és 18 óra ebből a nappal. A nappal hossza azért fontos, mert éjjel futnak a zombik. Bár a szerveren most az éjszakai futás ki van kapcsolva. Egyébként nem lehetne az este eljövetelével kint megmaradni.

Amiga
Akkor ez a "Tamás" is egy játékos, nem NPC?
És real time mennyi idő egy nap a játékban?

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Random_
Jut eszembe beszámoló!

A lakótársam... nevezzük Tamásnak rendesen ráfüggött a bányászatra a bázisom alatt olyan a kőzet, mint egy sajt, vagyis inkább fordított sajt, mert helyenként tartalmaz szikladarabokat. 😄 Amúgy örülök a munkásságának, mert mindig feltölti a ládát alapanyagokkal, így nekem már szinte csak elhasználni kell. Ma elmentünk a közeli településre lootolni, ő kincset keresett én meg a feltúrtam pár boltot, közbe persze öltük a zombikat, mert jöttek azért. Este ő hazaindult gyalog az erdőn keresztül fejlámpával én meg motorral a közeli sivatagba bányászni homokot. Éjjel egytől este tízik bányásztam a homokot pár ezret hazavittem amit elég gyorsan fogyasztunk. Kijelölte a bázisa helyét amely felé elkezdett ásni alagutat. Így lesz egy állandó összeköttetésünk a föld alatt hol akár motorozva is tudunk közlekedni. Tervezünk egy kötös kijáratot a felszínre ami motorral járható lesz.

A könyvesboltban megfáradt zombihölgyet találtunk.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Apropó, win10 alatt feltoltam a legújabb nv drivert... most kb 3 perc játék után a vga ventije elkezd tekerni egyra jobban, és az a csúnya az egészben, hogy ha kilépek a játékból, akkor sem lassít/halkul vissza. Csak restart segít. Mi lehet az oka?

Amiga
Ha most jól értem, a játék PC-n early access, vagy megjelenés előtti béta-állapotban van, míg konzolon kiadtak egy mondhatni "teljes" változatot?
Szemezek vele PS-en, mert piszok érdekes élménybeszámolókat írtok.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Random_
Szerintem augusztus, de inkább később. Azt mondták kész lesz mikor kész lesz.

Csak mert amikor már jöttek a videók, rá 1 hónapra már kiadták (vagymi).

https://www.twitch.tv/sp1gu

Egyébként ha kijön az alfa15 experimental,akkor válthatunk rá a szerveren,de az új dolgok miatt,NPC-k,lehetnek bugok is,remélem azért nem hibásan dobják tesztelésre,ezt ők is látják majd.Én nagyon várom