7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Látom leárazva van a Steam-en a játék, viszont olvasom a hozzászólásokat és kicsit elbizonytalanodtam.
Tényleg ennyire Early Acces még a játék? Érdemes befektetni jelen esetben a majd 10 eurot vagy célszerű várni még vele?
Infrath
ott van még a wither boss is ami különösen most már rohadt nehéz
meg a két kezes újítás meg az end feltérképezése is ah...

most gondolj bele mekkora király lenne ha lenne vmi jobb fegyverem mondjuk kard vagy lándzsa és a másik kezemben fáklya
mekkora feelingje lenne a 7days nek
főleg a mostani féregjáratokkal, főleg ha mondjuk a föld alatt is találnál random ilyeneket

vagy milyen volt akár egy sivatagi vagy egy vízi templomot találni
vagy egy rohadt jungelt találni végre 😄
azért az is jópofa hogy nincs térkép, hanem te készítesz
azt is kockákból kell kirakni feltérképezni 😄
és esetleg falra kitenni a teljes térképet
megmondom őszintén macskát még sose találtam ... 😞

persze nem kötelező credits ig eljutni
de egyébként úgy tünik ezek a játékok ilyenek
minecraft ot is egy tapasztalt játékos kinyomhat egy hét alatt
esetleg nem talál meg mindent..

https://www.twitch.tv/infrath

Oké ,mindegy nem szóltam akkor 😄 Igen én is úgy gondoltam,hogy eljárt felette az idő. Anno emlékszem a Minecraftnak is ilyen vehemenciával estem neki és jó sokáig toltam is ,meglátjuk még mi lesz ebből, mindenesetre nagyon bejön. Az,hogy melyikbe ki öl több időt ha pl random embert leültetünk elé az kérdéses szerintem, embere válogatja. A 7 days kicsit hardcore-abb, kicsit komorabb, felnőttesebb.Egyébként nem játszottam végig a Minecraftot, talán,ha 1x legyőztem az Ender dragon-t ,de nem biztos ,igazából ott sincs vége,ha az ember legyőzi, meg nincs rá kényszerítve az emberre egyáltalán,hogy győzze le, kivéve persze,ha kell az archivement pl.

Asus B85M-G,i5-4460@3,2Ghz,Asrock Rx570 PhantomGaming X 4GB OC, Kingston Hyper X Fury 2x4GB DDR3,

Random_
7DtD is jól modolható, van hozzá sok mod igényesek és kevésbé kidolgozottak is.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Infrath
ui.: én egyáltalán nem mod olgatok soha egy játékot sem
7days-t is lehet mod-olgatni.

természetesen rá lehet unni a minecraft-ra is akár hamar, de ugy tünik ezek ilyenek, de jelenleg az biztos hogy minecraft -ba több időt ölsz mint a 7days be, ha mondjuk egy random illetőt ültetünk le elé
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.10.29. 23:31:41

Infrath
nekem a tera volt az egyetlen amit 4 évig toltam
ogame et 2 évig
nem sok olyan játék van az életben amit te magad sokáig élveznél
és ez így is van rendjén

azt mondat sokáig minecraft oztál
én azt gondoltam ebből hogy már mindent kipróbáltál legyőztél benne stb.
és ha igen akkor tudnod kéne hogy igenis van benne azért egy cél
és ha az megvan
akkor is van még + fő boss amit különösen nehéz megölni és last loot ot megszerezni 😊
a mostani patchekben meg jött az end terület is ott is van mit mászkálni még

sztem egyáltalán nem jobb a 7days a minecraft nál
annyi a különbség hogy az idő már eljárt felette..
a játék még mindig fut elég nagy patch ek jöttek ki rá még ma is
de sztem simán lehetene már "Classic game" nek hívni

természetesen én is meguntam a minecraftot már(bár ha játszana velem vki szívesen mek még 😊 )
és nagyon örülök hogy van egy szinte ugyanazon az alapokon nyugvó game ami nem 8BIT -ES (hanem újfajta mai grafikai 3d csoda ma már)
ezért lehet jobb a feeling amiről beszélsz

figyelj nem vitát akarok vagy ilyenek
jelenleg nem jobb a 7days a minecraft nál
de mivel a minecraft fölött már eljárt az idő és engem is jobban érdekel a 3ds új grafika ezért én is 7days ezek ma már ha kedvem van építeni
meg itt van gravitáció is (ami a fejlesztőknek itt nagy problémát is okoz nem csak nekünk mikor a kreativitásunkat akarjuk kiélni)

ez is egy nagyon jó játék lesz, de csak ha fel lesz töltve tartalommal és ki lesz végre adva..
jelenleg nagyon messze van még a bétától, és sajnálatomra az alpha időszak is állati nagy már most is
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.10.29. 23:26:23

Értem akkor a kezdő küldikkel elfogytak az ún küldik? Csak,mert szerintem jó ötlet,hogy van valami segítség a craftolásokhoz meg mi merre hány méter stb. Amiben jobb a Minecraft az a modolhatósága meg,hogy tényleg bármit megcsinálhat benne az ember talán egyébként, viszont hangulatban meg nehézségben ,beleélés szempontjából szerintem a 7 days jobb, aztán meg még ki tudja mi lesz ebből, én nagyon remélem,hogy elkészül a végleges verzió. Egyébként úgy gondolom,hogy az ilyen játékoknak mint a Minecraft, 7 days kell valami keret és cél,mert anélkül egy idő után unalmas lesz,a 7 days-nek vannak bizonyos keretei és ha lennének pl még több questek azok is sokat dobnának rajta. A Minecraftnál meg hiába a nagy modolhatóság én ráuntam,de annyira,hogy nem hiszem,hogy valaha fogom már tolni, aztán ki tudja,de jelenleg hidegen hagy akárhány mod is van hozzá.
Utoljára szerkesztette: tomy88trance, 2016.10.29. 22:17:35

Asus B85M-G,i5-4460@3,2Ghz,Asrock Rx570 PhantomGaming X 4GB OC, Kingston Hyper X Fury 2x4GB DDR3,

Infrath
7 days játékban nincsenek küldik vagy végjáték

a kezdő küldi a kezdőknek szól
a többi quest meg kincsk csak + dolgokok amikkel elfoglalhatod magad és jutalmat is kapsz..

7 days nem fényévekkel jobb ez baromság
jelenleg biztos nem
és ha te múltra gondolsz hogy összehasonlítod a régi minecraftot a mostani 7 days el
akkor sem
nem azért de a minecraft szinte a semmiből teremt meg
egyesek műfaj teremtőnek is mondják
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.10.29. 19:45:01

Én sokat Minecraftoztam és azt kell,hogy mondjam,hogy a 7 days fényévekkel jobb ,egyébként a Minecraftba is eleinte csak blokkok voltak pl, később jött be nagyon sok minden, még a 7 days-be is kerülhet be sok minden mire megjelenik. Egyébként a basic küldik után mért nem ad küldiket a játék? Csak itt ott dob ilyen leveleket meg kincses térképet,de mintha nem lenne több küldetés vagy hogy van ez ?

Infrath
sigh na ez hosszú lett..
ah nem is olvasom át nyelvtanilag helyes e vagy olvasható 😄
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.10.29. 18:47:56

Infrath
hm én nem szoktam árakat, oldalakat nézegetni
általában nem a pénztárcám szabja meg mit/mivel akarok játszani 😄

én pl. ha összegyűlik a pénzem az új gépre(asztali ssd stb. egy faszát veszek)
én kipróbálom majd a riders of Icarus-t mert nagyon érdekes hogy szinte mindent befoghatsz
egy sárkány nyakába ugrasz bele a magasból csak hogy megszelidítsd tök állat 😄

de valójában nem ez érdekel csak kiváncsi vok erre is
mint korábban mondtam hiányzik nekem a saját ház, farm, csónak,hadihajó építés vízrebocsátás, halászat, pvp 😄 fantasy World
az említett játék pedig a black desert tuti a 15.000 packot veszem meg kezdéshez 😄

remélem minél elöbb lesz tartalom és béta a 7day hez mert ez így nem elég
a bányászatot meg nem értem miért csinálták így meg
arra gondoltam talán azért hogy még később legyen kijátszva a15 gondolom
nekem igenis fontos az hogy a csákány 1 hit re usönn követ
nekem mindegy hogy az ásványi anyag 5-10 hit
vagy hogy rohadtul ritka az ásvány lent
de legyen egy hit
és a fúró nem indíték erre...
simán lehet az is nagyon jó mivel a csákány animációja nem rövid
ha esetleg kevesebb benzint fogyasztana és később menne tönkre a fúró egész jó lenne
én még azt se értem miért van ekkora különbség a forged iron és a steel-es csákány között
(a forged iron-os jobb lehetne, most komolyan mikor legyártasz egy forged iron csákány télleg annyivl jobbnak érzitek skacok?
mert szerintemnem elfogadott a tény hogy forged iron lecserélem steel re és legalább 4-5 hit helyet 2 lesz
de ha stonet lecseréled forged re akkor meg 6-8 hit helyet lesz 4-5
jó lenne ha az ember igenis forge ot csinál akkor már van pick lock ja meg sokkal jobb csákánya stb.

nem tudom ti hogy vagytok vele, de ha vmi megnehezíti a feladatod az rosz-> azt fejleszteni kell változtatni rajta!
és nem pedig az az indok hogy így nehezebben játszod majd ki omg
minecraft ban pl. volt víz láva hatalmas üres terek/bányák
és egerek a bányában
föleg ha bezuhantál egy alagutba ha nem figyeltél vagy furtál bele
sőt voltak igazi sínes bányák is ahol mehzsegtek a szörnyek pl. ott volt mérgező pók

ha azt akarják hogy vmi nehezebb legyen vagy más ne egyszerű
akkor fel kell tölteni tartalommal
ha lenne lándzsa a játékban vagy pajzs tőlem aztán oda tehetnek zombit amilyet és ahova akarnak..

Értem, köszi az infót 😊 Ja ismerem Maross-t,de nincs nála 7 day to die ahogy nézem, meg mint írtam most nincs a kártyámon semmi zsé, neki se tudnék máshogy fizetni gondolom :/ 😄 Na mindegy majd megveszem akkor winter sale-n 😊
Utoljára szerkesztette: tomy88trance, 2016.10.29. 17:41:45

Én még soha nem vásároltam steamen,és nem is fogok egy jó darabig.A játékaim 80 százaléka ingyen van,amiket megvettem azok giftes,és dobozos kulcsok amiket be kellett aktiválni.Legtöbbet marosstól vettem ,nagyon jó ajánlatai vannak még most is,érdemes ránézni az oldalára! maross.hu

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

toocha
Ugyanígy vagyok én is, pont hó végén, és fizu előtt van a Sale......

Mi vagyunk a Zsoldosok Kezünk sosem dolgozott

Most már ha meghalok, ami nálam van akkor minden eltűnik?

Kár,hogy pont most nincs a kártyámon :/ És utalni se tudok mivel hosszú hétvége, szívás :/ 😄 Szerinted Winter sale-n is olcsó lesz? Valaki nem venné meg nekem? (Fizukor odaadnám, cserkész becsszó! 😊 ) Jó lenne multizni ,mert egyedül unalmassá válik hamar szerintem (virágbolti verzióval játszok jelenleg :/ )
Utoljára szerkesztette: tomy88trance, 2016.10.29. 14:09:28

Még mindig 9.19 euro a játék a steamen.Vegyétek amig ilyen olcsó!!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Random_
Ez örömteli!

Én vegyesen fordulok meg Drag és CsP szerverén. Este Drag szerverén valaki hordanap 22:00-kor lépett ki és nekem ez nem jött be. Pont nem voltam olyan helyen, hogy tudtam volna a hordát fogadni. Mire belogol a karakter szétbontották volna a helyet ahol voltam, így inkább CSP-hez léptem be.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Pangás van megint.Egyébként én most rákattantam erre a SkySaga játékra,várom a kulcsot emailben,állítólag 1-3 napon belül küldik.Még closed alfa9-nél jár.Minecraftos,de a grafikája azért jobb annál.Kb olyan mint a 7Days volt az elején.Akit érdekel regisztráljon most hogy megkapja a kulcsot.

https://www.skysaga.com/en

Már sok magyar videó van róla.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.10.28. 23:09:43

Dragscorp átirta az esőt,így most kevesebb eső esik a mapon.

Infrath
egyik mod-os
másik elméletileg fizus
harmadik csak hobby? hmm nem is tudom mit mondjak rá 😄
(csp szereti a játékot és szeretet volna egy szervert most van és ráadásul megosztotta velünk az elérhetőségét ami tök jó. <#law> )

igazából vannak különbségek

Most jelenleg a 3 szerveren összesen 12 en vagyunk 5-5-2. Miért nem lehetne összerakni egy közöset? Jelenleg most nagyjából azonos beállításokon fut a 3 szerver nem? Tehát ez nem sok ellentétet szülne a játékosok között..
DevLupius
Igen, a változtatás szerint pl. ~30% esélye van 10-50 intenzitású esőnek.
A gyári beállításoknál 75% eséllyel proccol a monszun, és mint látjuk szinte egyfolytában esik <#zavart1>

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

franky79
Az a .75 azt jelenti, hogy alap esetben 75% az esély az esőre?
Köszi,majd single-ben kipróbálom,a szerverhez nincs hozzáférésem.

DevLupius
A szerveren:

steamapps\common\7 Days To Die\Data\Config\biomes.xml

<!-- Forest Main Biome --> /vagy másik terület (csak azért írom ezt mert én ott vagyok)

ezt:
<Precipitation min="50" max="100" prob=".75"/>

cserélni erre:
<Precipitation min="10" max="50" prob=".3"/>

Így azért néha még fog esni.
Átírás után szerver restart de előbb konzolból shutdown.

Utoljára szerkesztette: DevLupius, 2016.10.28. 14:11:33

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

franky79
Engem is zavar, hogy folyamatosan esik. Alig van olyan nap, amikor szép az idő. Amikor a képeket készítettem a házról, akkor is 3 napot kellett várnom és még így sem sütött a nap, csak épp nem esett az eső.
Gyere át és játsz úgy hogy banditák is vannak. Azt beszélik lehet az Alfa 16-ban sem lesz feloldva.

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Ezt az állandó esőt kéne kivágni a játékból,akár tetszik akár nem,kurvára idegesítő,és evvel nem vagyok egyedül,már nincs olyan nap amikor ne kezdjen el esni.Van olyan is hogy pár mp-ig beborul,aztán meg újra kiderül.Valahogy kezdhetnének valamit ezekkel a ciklusokkal.Nekem ne próbálja senki bemagyarázni hogy ez így tökéletes.

Akinek még nincs meg a játék, vagy kell még egy pédány: Humble Store
Most futás, nincs 10 Euro sem!
Utoljára szerkesztette: Dragscorp, 2016.10.27. 21:45:01
Random_
töröld a karit és kezdj újra vagy más játékba vágj, nem tudom

Adj kölcsön párat!!<#idiota>

Infrath
mit csináljak 200 as lvl en?! 😄
és van 150 skill pontom is nincs mire rakni.. mééég..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.10.27. 19:48:45

Random_
És igen! Kétszáz sokadik napra lett nyílpuska receptem Drag szerverén!

Random_
Tegnap benéztem a szerverre és olyan régen voltam a bázisomon, hogy respawnolt a loot a konyhaszekrényekben. 😄

Hétvégén remélem több időm akad benézni.

franky79
Köszi!
Bár csak szűk 1 hete költöztünk ki az "elásott bunkerünkből" és építettük rá a hentelős teremre ezt a felső részt a tetővel.
Random_
Nagyon jó házikó! Igazán tetszetős! Van benne hentelős rész és kényelmes lakó is. Nem elásott bunker és nem minden vasbeton csak az ami szükséges.

Mályki86
Alapból 200.Viszont növelhető a health nut perk segítségével +50-el.
Régről csak 200-ra emlékszek.

https://www.twitch.tv/sp1gu

franky79
Túl sok a HP-m? 😊
Igen telepítve van nálunk ez a kis mod. A wellness normál, mint gyári szerveren. Ez csak UI mod.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.10.25. 21:35:09

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Ezek az értékmutatók mint a kaja/pia ez csak módolt szerveren van?
Továbbá mennyi a max wellness?

https://www.twitch.tv/sp1gu

franky79
A kinti kocka block annyira nem fontos, ott jelenleg föld van és nem ütik soha. Viszont a 2. képen az a tálcás megoldás, hogy alul padló szinten teli kocka, aztán 50-es pillér, majd az a lapos elem és felette megint teli kocka (esetleg oda is 50-es) azért jó, mert így nem kell 2 pillér között nézelődni, hogy fejbe lődd, esetleg üsd, hanem nyugodtan lehet csépelni őket. Még azon is gondolkodom, hogy ezen az oldalon, ahonnan általában jönnek és harcolok velük, nem is teszek tüskét, mert ha már fekszik, nehezebb fejbe lőni. Máshol meg körbe mehet a tüske, hogy amerre nem koncentrálok, azon az oldalon haljanak maguktól a kicsik. Bár ennek csak akkor van jelentősége, ha nem egyedül várod a hordát, mert csak akkor jönnek olyan sokan, hogy nincs idő jobbra-balra nézelődni.
Infrath
azt ajánlom(mindenkinek akár) a zombi ölös rész legyen így

kocka block->steel tüske->50 pillér->és ahol te állsz zombi horda idején 😊

mikor jön a zombi besüllyed és ott marad
ez azért jó mert akkor nem üti a tüskét
nem ingázik föl s le a tüskén
és ha törik a lábuk akkor szépen belog a fejük az 50 piller után belülre

persze mindenki azt csinál amit akar
én ezt fogom meg csinálni legközelebb
csak le kell szedni a zsarut meg a feralt és legyen nálad nailgun meg mondjuk 200-500 concrete mix és a hordát simán kilootolod meg megolod mind

Infrath
hmm ez adott vmi jó ötletet.. köszi 😊

Infrath
másik téma 😄
megnéztem a final fantasy xv ősgyűrű-t

király!!!
de rég volt már mikor a szemem orgazmust kapott 😄
gyönyörű és sztem non jó
akinek nincsenek viszontagságai számítógéppel készített filmeknek bátran nézze meg és sztem full hd ben éri meg

én nem hittem volna, de a magyar szinkron ennél nehezen lehetne jobb
non ott van

franky79
Akkor a házikónk
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

alul egy részen már lecseréltem a teljes oszlopos részt "tálcásra", olyan lesz majd körbe

Infrath
nem csak a fantázia szab határt 😊
a gravitáció is..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.10.25. 15:00:19

Infrath
én se értem miért nem használják, hogy másoknak csak kattintani keljen
pedig csak 1 + gomb nyomás az életetekben

Sajnos sokuknak letörne a keze attól...és mivel tojnak rá, ezért én is tojok a linkjükre! <#action> <#eplus2>
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.10.25. 13:00:47