11
  • Zsoltee_a_bator
    #11
    Van igazsag abban amit irsz, de ennek az egvilagon semmi koze nincs a demokraciahoz.
  • Narxis
    #10
    Ha ezzel buknak a mocskos, korrupt politikusok akkor nyugodtan szivárogtassák csak a saját adataim is. Van amikor áldozatokat kell hoznunk a nemes cél érdekében. Nem minden fekete és fehér.
  • Molnibalage
    #9
    Mi a bátor benne? Akkor is ilyen bátor lenne, ha a te adataidat szivárogtatná ki...?
  • Sajátvéleményem
    #8
    Az a baj, hogy el is fog "tűnni" Edward Snowden, közúti baleset, halálos kór, stb.
    Úgy jár mint Jörg Haider. A világnak több ilyen bátor emberre volna szüksége, akik
    leleplezik a szemét fasiszta államok húzásait. USA. Izrael, Anglia, Németország, és akik egy-követ fújnak velük, szinte az egész EU.
  • Narxis
    #7
    Helyes, az ilyen embereknek munkát kell adni. Nekik még van becsületük.
  • sárkánylovag
    #6
    Én attól tartok ha alkalmaznák a fél FBI fel akarná törni azt az oldalt hogy megtudja az IP címét.
    Aztán teljesen véletlenül fölrobanna az előtte levő gáztartálykocsi ahogy hazafelé tart ...
  • KopaszIsten
    #5
    Ha lapít, akkor gondolom azért teszi, mert tudtak róla; a jóváhagyásukkal történt; és gondolom ők is kaptak adatokat, ha kértek valakiről/valamiről...
    Szerintem.

    Állításuk szerint egyébként csak a metaadatokat elemezték (ki hova mikor telefonált, stb.), és a konkrét levelezésbe, beszélgetésbe csak akkor néztek bele, ha a látókörükbe került az adott személy. (Ezzel nem védeni akarom őket. Lásd a véleményem lent...)
  • Inquisitor
    #4
    "Értem én, hogy a mi érdekünkben gyűjtik az adatokat rólunk, de ez akkor is kémkedés."

    Üzleti adatoknál? A megfigyelt érdekében? Lol. :D
    Az USA kőkemény ipari és gazdasági kémkedést hajtott végre a bamba arcú európaiakon a terorrista témára alapozva. Mondjuk a témában az USA hozzá állása érthető, a Snowden gyereké is. Viszont azzal nem tudok mit kezdeni, hogy az EU lapít mint *khm* a fűben.
  • gombabácsi
    #3
    a demokrácia egy önbecsapás, a gazdag jóléti államok kisebb nagyobb részben a szegényeken élősködnek, vagy azok nyomorán szedték meg magukat
  • KopaszIsten
    #2
    "az USA Snowden kiadatását követeli, hogy kémkedés vádjával állíthassák bíróság elé a Prism megfigyelési ügy kirobbantóját"

    Nem Snowden a kém, hanem az USA kormánya. (És természetesen majd minden kormány.) Ez nem tűnik fel nekik, mikor kémkedésre hivatkozva kérik a kiadatását? Snowden csak feldobta őket. Ezt lehet persze bírálni. Lehet azon vitatkozni, hogy hasznos-e az állampolgárok után kémkedni, de nem az a kém, aki a kémeket feldobja! Értem én, hogy a mi érdekünkben gyűjtik az adatokat rólunk, de ez akkor is kémkedés. Hiába, a legnagyobb maffia maga a mindenkori kormány. :( (És számon se nagyon lehet kérni rajtuk, mert meghozzák hozzá a megfelelő törvényeket, hogy legálisan tehesse, amit másnak nem szabad.)
    Ez van sajnos. Teljes egyenlőség még a demokráciában sincs. :s
  • Laza
    #1
    "az USA Snowden kiadatását követeli, hogy kémkedés vádjával állíthassák bíróság elé a Prism megfigyelési ügy kirobbantóját"

    Mint egy maffia szervezet ... ha beépülök a maffiába, adatokat gyűjtök róluk majd leleplezem őket, akkor azok mindent el akarnak követni, hogy 'megbüntessenek', elhallgattassanak :)

    Kikerült a szennyes ami alapján az USA 'nemzetközi bűnszervezet' látszatát kelti, és most jól el akarják tüntetni a fickót, példád statuálva ezzel, nehogy valaki hasonlóan 'elárulja' őket ... azaz leleplezze a piszkos dolgaikat ... szép :)