Tanuljunk kínaiul
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szoval az az 1,3 milliard is jo ha parszaz millio.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Multinál melózok, ahol egyre több kínai ügyfelünk van. A problémáikat minden esetben angolul kommunikálják felénk. És ezzel semmi gondjuk (leszámítva minket, akiknek meg kell érteni az "ázsiai angolt"). Egyszerûen számukra is természetes, hogy hiába vannak rengetegen, ha például egy európai szolgáltatást vesznek igénybe, akkor az ott elfogadott nyelven kell kommunikálniuk.
Közben megnéztem profession.hu-t, jelenleg 3 kínai (mandarin) és 5 japán álláshirdetés van (1 közös). Többségében call center-es. Na most egy call centeres fizetés (még ha speckó nyelv miatt esetleg jobban fizetõ is) messze alulmarad egy olyan fizetésnek, amit elérhetsz azzal, ha a kínaival eltöltött évek helyett szakmai tudást halmozol fel...
Persze ha ezt hobbi, vagy esetleg agyi tornaként ûzi valaki, azzal semmi gond, de azért erre karriert alapozni necces. Nem hinném, hogy az a hatalmas kínai térhódítás még a mi idõnkben eljönne...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
A tradicionális kínait tényleg fölösleges megtanulni, kivéve ha nyelv fanatikus vagy. Azonban a Mandarint, mint nyelvet már annál inkább. Egyrészt könnyebb és sokkal többen beszélik.
Az pedig badarság, hogy nincs értelme megtanulni kínaiul, kivéve ha az a célod h. sikeres karriered legyen, mert hatalmas (fõleg most) a kínai piac, és már hazánkba is egyre több kínai cég jön be. Persze ez attól is függ h. mi a célod, és hol szeretnél elhelyezkedni.
Emancipate yourself from mental slavement!
A japók nagy része beszéli az angolt...
(Számomra valami rejtélyes oknál fogva a távol-keleti népek illedelemesek, de alapvetõen nem csípik az idegeneket...)
valahogy átsiklottam a cégbe szöveg felett
I met God. She's black
No one knows what the future holds. That\'s why its potential is infinite. El Psy Congroo
Attól meg, hogy n+1 cucc made in China az azt jelenti, hogy külföldi technológiával készült, csak a gyártósor van ottan. A "kínai" termék sem kínaiul karattyol veled...
A listám meg Tinman listájához hasonló...
- Made in Finland (Nokia N8 balról)
- Made in Japan (Panasonic vezetékes telefon balról)
- Made in Hungary (Ásványvíz jobbról)
- Made in Malaysia (cipõ a lábamon)
- Made in EU (poló rajtam)
Tovább is kutassak még? ;-)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
#4-es hozzászólásban ugyan az a szó van a különbözõ tónusokkal, szóval ahozz kell 2-3 hét hogy rendesen meg tud különböztetni hogy valaki az anyukájáról vagy a lováról beszél. 😄
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Azt olvastam hogy tanfolyamon tanár segítségével 2-3 hét alatt tökéletesen elsajátítható (hetente 3-5 óra), persze az órákon nem csak ezt tanulják.
2-3 hét alatt semmilyen nyelvbõl nem érsz el komoly eredményt, nemhogy kínaiból...
shit happens
Interneten szerintem csak úgy lehet ha meghallgatjuk.
wá szó a 4 tónusal
★★★★★
"ma" szó:
1. tónus: anya
2. len, vászon
3. ló
4. leszid, kioktat, kijelöl,leszámol
5. kérdõ partikula
a nyelvben 5 féle jelentés módosító hangsúly van.
pl:
A hangsúlyokat a magánhangzók fölött jelölik:
wǒ xiǎng wèn nǐ: Kérdezni akarok valamit
wǒ xiǎng wìn nǐ: Meg akarlak csókolni
vagy ha valaki pl egy taxi sofõr megkér a biztonsági öv használatára (felvenni):
ānquándài: biztonsági öv
ānquántào: óvszer 😄
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
üdv a kínai nyelvcsoportomban!
Tanuljunk együtt kínaiul!
Magyarul elég kevés anyag érhetõ el ingyenesen, angolul meg még nem néztem meg õket.
A legjobb netes magyar tananyag amit találtam, de ez inkább csak kedvcsináló:
link