387
  • Xellos999
    Azért az epic, hogy értik az univerzum működését, de egy kurva fórumot nem tudnak összerakni, ahol kitárgyalhatják az agymenéseiket.
  • botyika
    Szia Strepsils! Nemtudom tudnál-e segíteni de most egy hosszabb időutazást tervezek, mert a gyerek rágja nagyon a fülemet hogy nézzük már meg a dínókat élőben, viszont nekem már csak két liter tardionom van itthon a hűtőszekrényben, és időfizikai számításaim szerint kéne még vagy 20 liternyi, hogy legalább a jura korba vissza tudjunk repülni egy hosszú hétvégére. Nem tudsz valakit akinek esetleg van eladó?
  • asgh
    " ugye itt jön a képbe az a fránya vallás amivel nem szabad foglalkoznunk"

Szabad foglalkozni vallással nagyon is, csak a vallást és a tudományt nincs értelme összekeverni. Attól, hogy fizikában használatos kifejezésekkel tarkítjátok a vallási tanaitokat még nem lesz belőle tudomány. Ettől még alkothattok vallási dogmákon alapuló izgalmas elméleti konstrukciókat a tudomány nyitott kérdéseinek megválaszolására, de ne próbáljátok meg tudományként előadni, amíg valami konkrét, mérhető, valóságos eredményt nem tudtok felmutatni.
    Alkoss mondjuk egy új tömörítési algoritmust időfizikai alapon, vagy rakd le egy működőképes időfizikán alapuló számítógép elméleti alapjait, stb.
    Az általad begyöpösödött dogmának tekintett kvantumfizikán nevelkedett kutatók alkották ugyanis többek között azt a számítógépet, amin a tanaidat terjeszted.
  • subertus
    Nincs szükségük rá, mert hisznek! De hát miért mondod, én spec. ennyit még nem olvastam fórumot, de főleg nem jártam utána semminek ennyi ideig, le tudtam vonni következtetéseket, hogy amíg a többség hitetlen, addig vannak másmilyenek is. Az egyszerű trollkodáson mosolyogsz egyet, de ez több 1000 éves dolog, ha igaz. Szociol. kísérlet? De miért itt? És miért ilyen vehemenciával? Ennek borítékolni lehetett az eredményét, írnak 100 mondatot, mindet szétoltjuk, de ők tovább hisznek, írna valaki, akit megtérítettek? :D
  • Xellos999
    Nektek nincs valami szektás fórumotok, vagy valami, ahova irogathatnátok az sg helyett?
  • fszrtkvltzttni
    "nem kéne kioktatni a másikat olyan területen amihez közöd nincs" Nem kéne ezt magatokra vennetek? Foglalkozzatok időfizikával, de a fizikát hagyjátok már meg annak aki tudja mi az!

"Egyébként most mondtam el a relativitás elméletét ..." Erről van szó, fingod sincs mi a relativitás elmélet, hiszen az elején büszkén jelented ki, hogy neked nem volt szükséged arra, hogy ezt megtanuld, de mégis osztod az észt arról amiről fingod sincs.

És már nagyon sokadjára kérem, mutassatok már egy számolást amiből kijön a világ legegyszerűbb rendszerének egy hidrogén atomnak a színképe! Nem rizsázni kell, hanem használni az elméletetek mögötti matematikát! Vagy az nem megy, mert hiányzik, legalábbis amit "matematika" címszó alatt összeollóztatok azzal nem lehet semmit se csinálni?
  • strepsils
    "Kicsifiam" azért mert téged frusztrál hogy míg te azt az ábrát sem érted amit belinkeltél pedig évekig jártál egyetemre ,valószínű már elmúltál 40-50 is szóval egy begyepesedett vén vagy akinek fáj hogy fiatal emberek már többet tudnak a világról és ezért nem kellett évekig magolniuk semmire se való ismereteket azért még nem kéne kioktatni a másikat olyan területen amihez közöd nincs és ezt be is mutattad nekünk.

És mi a nagy marhaság azon az ábrán ? ja az hogy egy büdös mukkot nem ért belőle uraságod mert derogált elolvasni az időfizika alapmodelljét amire épült az egész.

Az időfizikának a lényege hogy egy primitív függvényre épül,: vannak időforrások és vannak időhullám frontok amik 1c vel áradnak gömbszerűen a forráspontból ezt láthatod ha van szemed az ábrán azok a körök egy egy hullámfrontokat jelölnek ,a hullámfrontok a van állapotát jelölik mivel a létezésünk anyag és antianyag ,tér és antitér ben írható le ugye nem kell magyaráznom kvantumfizikuskám ,az anyag oszcillál hol van hol nics ,hol van az a mi jobbos téridőnk hol nincs az meg az antianyag, a tükörvilág létezését ábrázolná.
    A képen nincs ábrázolva az antianyag periódus ill ha akarod odaképzeled a két vonal közé.
    De nem fejeztem be a függvényt szóval vannak forráspontok ,vannak jelen hullámok , és a történet nem szól másról mint hogy a hullámok egymásra nem gyakorolnak hatást de a forráspontokat taszítják. A számítógépbe bepakolsz x db forráspontot egy "ferhér lapra" pl 10 et és elindítod a szimulációt ,magyarul leszimulálod a teremtést a semmiből ,csak a bibliára vagy az indiai 10 originálisra hagyatkozol ,(tök mindegy milyen teremtés mítoszra mivel mind ugyan azt írja le virágnyelven ) ugye itt jön a képbe az a fránya vallás amivel nem szabad foglalkoznunk. A lényeg hogy 3d s geometriai ábrákat fogsz kapni , olyan ábrákat amik a néphagyományunkban , vagy épp az egyiptomi óriási kő épületeken is megtalálható 64es szimmetria ,koncentrikus körök , a szív formája http://www.youtube.com/watch?v=t4UV2CfkT_w&feature=player_detailpage de ez mögött nincs semmi belemagyarázás csupán egy primitív függvény hogy a hullámfront taszítsa el a forrásokat és a kiáradás 1c mindig.(a forrás önmagát kelti abban a pillanatban amikor "meglátja" saját magát ,ez végtelen visszacsatolást eredményez)

A víz semmi mást nem jelent csak hogy a forrás sebessége kevesebb mint 1c ,a tűz azt jelenti hogy a forrás sebessége több mint 1c

Egyébként most mondtam el a relativitás elméletét nem tudom figyeltél e kicsifiam és mielőtt agyvérzést kapsz nem , itt bőven át lépegethetjük az 1c t ahogy a tachion is teszi mivel szó nincs itt még anyagról,fényről ez csupán téridő ,az anyag és nem anyagi létezők pl fény létezését leíró úgymond keltő időkiáradási rendszerek. A c az egyes után csak az ostoba kedvetekért van kiírva hogy tájékozódni tudjatok egyébként a relativitás elmélet sem a fénysebről szól.

Az anyag folyamatosan keltődik rezeg oscillál de ezt egy qfizikusnak nem kell bizonygatnom .Nem másért van ez így hanem azért a primitív háromsoros függvényért amit Kisfaludyék lemodelleztek számítógépen ,utána már nem volt meglepő hogy az ábrákat és a folyamatokat ezerféle kulturális hagyaték őrzi világszerte mondák népmesék teremtésmítoszok ,kőbe vésett motívumok, fafaragások, építészeti formák , mértani szögek formájában.
    Na nem arról van szó hogy írtunk egy programot ami random ábrákat generál a kényünk kedvünk szerint és arra jól ráfogjuk ha pl egy gabonakörben találunk egy mintát vagy a kígyót ami a saját farkába harap esetleg belemagyarázzuk Einstein eseményhorizontját.
    Az összes kirajzolódási folyamat és maguk a végtelenségig ismétlődő,oszcilláló szerkezetek úgy passzolnak a hagyatéki kulturális motívumokhoz ,mesék történeteihez hogy közben az egészet egy primitív függvény hozza létre.A források önmagukat másolják sokszorozzák térítik el (a hullámterükkel).

Einstein sem volt hülye gyerek már idejében leírta hogy minden ami létezik csak téridőben értelmezhető , gyakorlatilag nem léteznek terek és nem létezik az idő úgy ahogy azt az euklideszi fizikában használjuk ,a valóságban csak időfizika van ,minden ami létezik időből van más néven kiterjedésből ,vagy mozgásból tök 8 melyik szót használjuk mind ugyan azt jelenti a valóságos világban minkowski dimenzióban.

Einstein beszélt a jelenhullámokról az eseményhorizontról amit ha átlépsz elvileg a múltadba kell jutnod ,ez az ő korában abszurd értelmezhetetlen volt hisz miért kéne a múltba jutni ha idő nincs ,az csak egy kitalált segédfogalom ,de ő beavatott volt és tudta hogy csak az idő van és semmi más nincs ,ma már tény hogy igaza volt ,és gyakorlatban alkalmazzuk az időfizikát,a relativisztikus képleteket, aki ezek után sem érti hogy mi az időfizika az menjen el próbafekvésre a temetőbe.
    De legalábbis ne járassa le magát egy ábra kifigurázásával amiből egy szót sem ért.
    remélem azért most már két szót ért
  • fszrtkvltzttni
    "A lelkek által a túlvilágon használt telepatikus fogalomnyelvre legjobban hasonlító földi nyelvek egyike a hun-magyar. Ennek köszönhető, hogy magyarul beszélve és gondolkodva könnyen megérthető a teremtés működése, mivel belső szerkezete pontosan leképezi (modellezi) azt."
    Pedig egyértelmű. Például azt mondjuk, hogy a messzi jövőben. Kérem szépen, hát a messze, az távolságot fejez ki! Ez egyértelmű bizonyíték arra, hogy akik megalkották a nyelvünket, azok téridőben gondolkodtak.
  • Ahoy
    Százmillió százalék, hogy ez az egész egy szociológiai kísérlet. Egy össznépi trollkodás, egyrészt, hogy hányan eszik meg 1:1-ben, illetve, hogy hogyan reagálnak egy ilyen vallásra a népek.
  • Ahoy
    Nekem ez a best of:

"A lelkek által a túlvilágon használt telepatikus fogalomnyelvre legjobban hasonlító földi nyelvek egyike a hun-magyar. Ennek köszönhető, hogy magyarul beszélve és gondolkodva könnyen megérthető a teremtés működése, mivel belső szerkezete pontosan leképezi (modellezi) azt. Az egyes lelkek többségükben fiatalabbak a biológiai fajnál, mert folyamatosan születnek, teremtődnek, illetve reinkarnációs útjuk, lelki egyedfejlődésük során elhagyják a Naprendszert, és a három térdimenziós kiterjedést, tovább vándorolva a fejlettebb világok (felsőbb térdimenziószintek) felé."

Vagy ez:

1.1. A Hófehérke és a hét törpe című mese egyértelműen a fotinóról szól, tehát jó lenne kielemezni időfizikai szempontból.

Meg ez a kép:

• asgh
    Nekem ez a kedvenc tudományos tézisem tőlük:

"Az istenektől és egyes földön kívüli csoportoktól kapott információk szerint a galaxisunkban Solaria néven ismert csillagrendszer harmadik bolygója, a Föld korábbi nevei: Shár és Bharata voltak. A galaktikus nyilvántartásban a 28-as sorszám alatt található."
  • Macropus Rufus
    sajnos mindíg csak egy lehetséges jövőt fog látni ami mindíg az éppen aktuális pillanatból közvetkezik. Könnyen lehet, hogy 5 perc alatt 3 jövőbe nézés 3 kölönböző - lehet csak picit, de lehet, hogy 100%-ban elétrő - jövőt mutat.
    Ennek a gépnek értelme pontosan nulla.
  • Macropus Rufus
    namost a baj az kicsifiam, hogy buta vagy. Tudósok egy életet tőletenek el azzal, hogy megértsék a világegyetem működésének az alapjait. Te meg jössz azzal, hogy 18 hónap alatt megértetted a legkomolyabb dolgokat is.
    Belinkelsz egy videót amit - mint megtudtam pár héttel ezelött - itt többnyire le szoktak konteozni, mert baromság az egész. De még fokozod: mindeki hülye aki nem érti amit ti ketten írtok. Értem én, nem egy hülye jönn szembe a tilosban hanem mind... :p ugye?
    Amiket írsz azt még te sem tudod bebizonyítani. Nekem nem rizsa kell, meg szájkarate, hanem képeletek, számok megoldások. Na majd ha ilyet le tudsz írni akkor vitázzál úgy, hogy mindeki hülye meg sötét meg agymosott.
    De amíg olyanok hangazak el, hogy van fénynél gyorsabb részecske, meg tachiont vezetnek tardion-ba ami egyben egy izé és egy fejdísz is egyazon oldalon, ráadásúl a fejdísz a SW1.részéből származik... öcsém... na ez a szánalom.

• Macropus Rufus
    nos van itt egy tardion mint fejfedő.
    Tardion (StarWars-ban)

itt is egy tardion mint valami fizikai izé:
    ismét egy tardion izé, de itt nem díszítő elem mint a fenti linken
    idéznék a fenti linkről:
    "Például egy tachiont belevezetünk egy tardion hullámterébe. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, abszolút pontossággal kell a tachion csúcsán egzisztáló jelen haladási útvonalát beirányoznunk a tardion jelene felé (1. ábra). Az álló forrásnak ehhez pontosan rajta kell lennie azon az egyenesen, amit a tachion jelene által megtett út meghosszabbításakor kapunk. A legkisebb (nullánál nagyobb!) eltérés ettől az egyenestől azt fogja eredményezni, hogy a VÍZ típusú hullámtérbe belépő TŰZ forrására egyre nagyobb szögben hat a kifelé sodró, taszító múlttér. A tardion tehát először lassítani kezdi a belérohanó tachiont (egységnyivel), majd ellöki magától, mielőtt elérhetné a közepén álló forrást (2. ábra)."
    ez meg az ábra:

szóvel ez így ránézésre egy jó nagyadag marhaság.
  • botyika
    Nem volt pénzem rá, hogy vegyek. Munkanélküli vagyok. Most azzal tudok egy kis pénzt keresni hogy tízezer forintért árulom a jövőheti ötöslottó nyerőszámokat.
  • fszrtkvltzttni
    Kösz, ennek minden szava aranyat ér. :) Az szerintem mellékes, hogy ez egy időgép. Viszont ez egy olyan szoftver, ami tömeggyártásra alkalmatlan. Hoppá! Ez a nem semmi!
  • teddybear
    Mellesleg már hivatalosan is bejelentették, hogy működő időgépük van.
  • teddybear
    Nem tudom, hogy minek erőlködtél. Pár éve árvereztek el egy időgépet az ebay-on. Igaz, hogy nem működött, de egy ilyen hozzáértőnek csak nem lehet olyan nehéz megbütykölni egy ilyet!

• botyika
    Heló! Én is tanulmányozom az időfizikát és tényleg nem hülyeség! Két év komoly tanulás után három hónapja nekiláttam megépíteni az első időgépemet, amivel múlt héten el is készültem, majd részt vettem az 1991-es moszkvai Monsters of Rock fesztiválon, ahol megtekintettem a Pantera és a Metallica zenekarok koncertjeit.
  • asgh
    Alapvetően ott tévednek az "időfizikusok", hogy attól nem lesz tudomány valami, ha felépítek egy látszólag konzisztens eszmerendszert, amelyen belül - ha elfogadod a dogmáit - minden megmagyarázhatóvá válik.
    Ez nem tudomány, hanem vallás.
    Ha pl. anno Röntgen nem egy kísérlettel bizonyítja, hogy át tudja világítani az emberi test, hanem ehelyett ezoterikus elméleteket gyárt, senkit sem érdekeltek volna az amúgy helytálló tudományos megállapításai. Amikor viszont ott volt az észlelhető, valóságos és tőle függetlenül reprodukálható eredmény, hirtelen mindenkit érdekelni kezdett, hogy hogyan csinálta. És onnantól akármilyen hajmeresztő következtetéseket vont le, akármilyen évszázados tudományos dogmákat számolt fel, a kortársai meghallgatták, elfogadták és tanultak belőle, mert ott volt a megkérdőjelezhetetlen eredmény.
    Na ez a mérhető, reprodukálható eredmény hiányzik az "időfizikusok" érvrendszeréből és innentől tök mindegy, hogy az elméleteikben mennyi a halandzsa, a valódi tudomány vagy a vallásos meggyőződés, az egész soha nem lesz több némi áltudománnyal fűszerezett filozofálgatásnál, amíg elő nem állnak valódi eredményekkel.
    Lehet, hogy egyszer majd megtörténik és valaki meglátja a lehetőséget az időfizika elméleteiben és előáll mondjuk egy "időhajtómű" prototípusával. Akkor tényleg joggal röhöghetnek rajtunk, mai "hitetleneken".
    Én, a magam részéről drukkolok neki.
    Amíg viszont valami hasonló kaliberű eredménnyel nem tudnak előállni, addig hagyjuk már a hangulatkeltő megnyilvánulásokat, hogy ki mennyire agymosott, begyöpösödött, stb. mert ezzel csak hiszterizálják a közbeszédet, ami a vallási fanatikusok, politikusok vagy a frusztrált kultúrharcosok és nem a komolyan vehető tudósok módszere.
  • wraithLord
    ...Bárcsak ne lettem volna kíváncsi rá, hogy mi az a múlthullám...

""Kezdetben vala az Íge. Az Íge Istennél vala, és Isten vala az Íge." Az Ígét nagy Í-vel kell írni, mert személyről van szó, és hosszú Í-vel, megkülönböztetendő a nyelvtani igétől. Az Íge egy kiterjedés nélküli (nulla dimenziós), transzcendens (nem anyagi), megnyilvánulatlan (omnipotens) időforrás, azaz vanó (még nem létező) okforrás (Énok), más néven egy Mandu, ami topológiailag ekvivalens (egyenértékű) a tórusszal."

Ígen érdekes. (Megkülönböztetendő a kevésbé ironikus kontextusban (is) használatos 'igen' szótól.)
  • teddybear
    Szvsz azt mondanám, hogy az egyszeregy is túl logikus nekik. Írni-olvasni tudnak, az a mellékelt ábra szerint megy nekik, valamennyire.
  • WoodrowWilson
    Azért érdekelne, hogy az időfizikus kollégáknak milyen előképzettségük van? Középiskolai (nem idő-) fizikáig vajon eljutottak?
  • fszrtkvltzttni
    Ezt szerintem nem nekem szántad...

Mutattok végre valamilyen, az időfizikával kiszámolt mérhető dolgot?

"Én azt mondom fölösleges ezekkel a dachuszárokkal vitába szállni ,olyan ostoba szinten vannak ,beszélnek itt órákon keresztül a táblára ábrákat rajzoló és közben halandzsázó videókról mert nekik az amit ott látsz kínai ,nem várhatjuk el tőlük hogy bedobva a mély vízbe értelmesen nyilvánuljanak meg .Ahogy mondod azok a táblás rajzolós videók kőkemény kvantumfizikát írnak le és én nem véletlenül küldtem neked mert láttam hogy érted miről van szó." Tudom mi a kvantumfizika, de annak nem sok köze van hozzá.

"A vitához csak annyit fűznék hozzá hogy az időfizika ától zéig ott van ingyen az interneten http://esemenyhorizont.uw.hu/tartalom.html közel 400oldal
    vagy a terembura hunok.hu és neki lehet esni olvasni és olvasás után ugatni,cáfolni,érvelni arra hivatkozva amit elolvastunk, nem pedig a nagy büdös semmibe bele kioktatni a másikat hogy bár én nem ismerem az időfizikát mer egy kurva oldalt nem voltam képes elolvasni belőle de hidd el hogy az nem úgy van ,bár azt se tudom miről beszélsz (pl vízelemek binduk stb) de én majd kijavítlak hisz az én feladatom hogy kijavítsam azt az embert egy olyan témában amiben még az alapfogalmakkal sem vagyok tisztában csupán azért mert én fizikusnak tanulok az LTÉN neadjisten 50 éves fizikaprofesszor vagyok lol." Hát tényleg hatalmas LOL. Mert ugye egy fizikus nem ismeri fel a kvantumfizikát, pedig az kő keményen az... Ti beleugathattok a kvantumfizikába, pedig láthatóan fingotok sincs hozzá, de ha ezt bárki felrója nektek, az tudatlan és olvassa el a ti marhaságaitokat. Nem, ti mutassatok valamit amire használható ez az egész! Honnan szalasztanak ennyi önkritika nélküli arrogáns idiótát? Az ilyen baromságokkal teli van az internet! Ennyire nincs semmi dolgotok?
  • strepsils
    Részvétem ,erről beszéltem. Ezekkel a vélhetően főiskolás ,fizikustanonc gyerekekkel kár párbeszédbe bonyolódni mert nekik saját tudatállapotuk van, saját fogalom értelmezőszótáruk ,és vagy elégtelen szövegértő képességük ,vagy dacból tagadásuk.

Én elsőre de utoljára próbáltam elmagyarázni az időfizikát egy belém kötő "végzett" embernek és így nézett ki a történet:
    Nem értette mi az időfizika tanítása kérte hogy magyarázzam el honnan indít a tanítás, mondtam neki ez minimum 30oldal csak hogy a fogalmakat értsd ezért menj a terembura vagy eseményhorizont ige idő1 oldalra és kezd el olvasni de amíg el nem olvastad a 15 oldalig addig ne kezdj el kérdezősködni mert aki nem ismeri az ábécét az ne álljon neki novellát írni gondoltam én .
    Na de nem telt el kis idő már jött is a válasz ,(ami ugyan az a színvonal volt amiket itt is alább írogatnak) -hát te hülye vagy bazmeg én ezt a szart nem tudtam az első oldalnál tovább olvasni mert ez ilyen vallásos bibliás teremtéses filozofálgatásokról ír meg vízelemekről ,és én mint a tudomány elkötelezett tagja megtanultam az egyetemen hogy van a vallás meg van a tudomány és a kettőt nem keverhetjük össze mert az biztos hogy nem tudományos ...
    Visszakérdeztem mit mondtam ? meddig olvasd el és csak utána tegyél fel kérdéseket?!!!!

Szóval érzékeljük a probléma lényegét ,nehéz valamit úgy átadni valakinek aki egyébként tudom hogy nem hülye és megértené ,csak ha eldobja a kezéből a könyvet mielőtt elkezdené érteni (főleg hogy van fizikai alapismerete) mindig visszaesik a kiindulási pontra.

Figyeld meg KGY hogy szerkesztette meg azt az igeidős veboldalt ,nem egyszerű eljutni az 1 oldalra és van valami 0. oldal is ha jól emlékszem ahol a kisördög mondja hogy sikerült áttörnöd a falat vagy valami ilyesmi ,a lényege hogy csak az kapja meg a tudást aki elszántan keresi hogy hol kezdődik ez az egész.

Én azt mondom fölösleges ezekkel a dachuszárokkal vitába szállni ,olyan ostoba szinten vannak ,beszélnek itt órákon keresztül a táblára ábrákat rajzoló és közben halandzsázó videókról mert nekik az amit ott látsz kínai ,nem várhatjuk el tőlük hogy bedobva a mély vízbe értelmesen nyilvánuljanak meg .Ahogy mondod azok a táblás rajzolós videók kőkemény kvantumfizikát írnak le és én nem véletlenül küldtem neked mert láttam hogy érted miről van szó.Eszembe se jutna találomra valakinek ilyet linkelni szóval én nem sértődök meg a dachuszár megnyilvánulásán de nem is próbálom neki meg elmagyarázni mert két nyelven beszélünk.

A vitához csak annyit fűznék hozzá hogy az időfizika ától zéig ott van ingyen az interneten http://esemenyhorizont.uw.hu/tartalom.html közel 400oldal
    vagy a terembura hunok.hu és neki lehet esni olvasni és olvasás után ugatni,cáfolni,érvelni arra hivatkozva amit elolvastunk, nem pedig a nagy büdös semmibe bele kioktatni a másikat hogy bár én nem ismerem az időfizikát mer egy kurva oldalt nem voltam képes elolvasni belőle de hidd el hogy az nem úgy van ,bár azt se tudom miről beszélsz (pl vízelemek binduk stb) de én majd kijavítlak hisz az én feladatom hogy kijavítsam azt az embert egy olyan témában amiben még az alapfogalmakkal sem vagyok tisztában csupán azért mert én fizikusnak tanulok az LTÉN neadjisten 50 éves fizikaprofesszor vagyok lol.

Ja és nem én vagyok akinek írtam én 3 éve ismerem KGYt volt is vele komolyabb vitaváltásom pont azért mert én sem értettem hogyan ért bizonyos kijelentéseket amiket számon is kértem (rádióhullám kapcsolatban) ,a válaszadása nem pongyola ,felületes mellébeszélés volt hanem lényegre törő érthető válasz volt de csak azért tudtam elfogadni mert előtte megtanultam az időfizikából a szakszavakat tehát értettem miről beszél . Különben nekem is halandzsázás lett volna ,ezért kell előbb olvasni és utána pofázni emberek.

basszus ennyit nem kellett volna írni el se olvassa senki pont amiről magyarázok lol

• teddybear
    Hát, hívőkkel nem lehet vitatkozni mert kívül állnak az értelmes, logikus emberek körén.

Nem tudom miért álltál be ennek az "egyháznak" a hívei közé, de tudod azért nem hozzád fogok fordulni egy kis kvantumfizikai továbbképzésért.
    Belenéztem a honlapjukba, aztán száguldva távoztam. Az UFO magazin igényesebben van megírva.
  • fszrtkvltzttni
    Sejtosztódás meg gravitáció... LOL! Kezdjük ott, hogy hidrogén atom színképe (első körben finomszerkezet nélkül).
    Számokat akarok, de legalábbis képletet! MINDEN MÁS GONDOLATI MASZTURBÁCIÓ!
  • resystance
    Ti károsak vagytok az egészségre. Egyszerűen fáj. Amiket az időfizika állít, azokat le lehet ellenőrizni minden tudományterületen és ki fog jönni az is, ami eredetileg nem működött. Pl gluonok nem léte, sejtosztódás működése, gravitáció, súly, stb. Ti olyan állítások mellett kardoskodtok, amik nem működnek se egyenként, se együtt. Amíg ezeknek nem néztek utána, írhattok itt akármit. Ha ez szerintetek gondolati maszturbáció, meg vallás, meg találmányok (ez is hogy jön ide már?!?!?), akkor nem vitatkozok többet, nézzétek a Discoveryt, zabáljatok hozzá chipset meg kólát és érezzétek magatokat nagyon bebizonyítva.
  • fszrtkvltzttni
    "Dogmákban való vak hit. Én az időfizika felőli kvantummechanikát másfél éve tanulom, és megértettem általa a téridő működését, az anyag működését, és ami azon túl van. Elképesztő arrogancia kellhet ahhoz, hogy valaki azt gondolja, egyszer csak tudatra ébredt az anyag!"
    Szerintem meg az az arrogancia, ha valaki azt képzeli, hogy másfél év alatt megértette a világ működését, meg ami azon túl van. De biztos csak az irigység beszél belőlem, mert most akkor készíted is a világmegváltó találmányaidat... Majd el felejtettem, biztos elnyom az háttérhatalom...
  • fszrtkvltzttni
    "A többiek meg eszembe juttatták, milyen egyszerű is az agyonmanipulált agyú világnézet." Azt az agymanipulációt tanulásnak hívják, neked se ártott volna, akkor talán meg tudnád különböztetni a filozofálgatást a tudománytól.
  • fszrtkvltzttni
    Időfizika mi? Na és a gondolati maszturbáción kívül, hogy érted a világot, másra használható? Például egy hidrogén színképet kiszámolsz vele?

A "nincs olyan, hogy foton", csakhogy bizonyított, hogy a fénynek diszkrét adagokban terjed, ezt nevezték el fotonnak.

"Gondolkoztál már azon, honnan erednek a tardionok?" Viszont mik azok a tardionok?

"mert bizonyított a fénysebességnél gyorsabb részecskék létezése, tachionoknak hívják őket, nézz utána!" Dehogy bizonyítottak, csak megengedi őket a relativitáselmélet.

"Strepsils által linkelt videókban kőkemény kvantummechanika van." Abban kőkemény bullshit van! firkálgatnak, meg osztják az észt, de az nem kvantummechanika, csak halandzsa, mint amit nagy adag fű után nyom az ember!
  • asgh
    Szerintem, ha valakinek van egy nem bizonyított elmélete és azt valamiféle hitbéli meggyőződésből, vagy belső intuícióból fakadóan valóságosnak éli meg, azzal alapvetően nincs semmi baj. A probléma akkor kezdődik, amikor ezt keveri a tudománnyal.
    A tudományos közéletet lehet szidni, meg lehet a tudományt, mindössze mint a valóságot vizsgáló _egyik_ vallásnak felfogni. Ha viszont valaki a tudomány területére merészkedik, akkor fogadja el a játékszabályokat, és ne hadováljon dimenziókról, téridőről stb., ha ezeket a szavak nem a tudományos közélet elfogadott értelmezési tartományán belül használja.
    Hívja a "dolgot", amiről beszél Szent Léleknek, vagy találjon ki új szavakat, de ne azzal akarjon hitelességet kölcsönözni a meggyőződésének, hogy a tudományos kifejezéseket kiforgatja az értelmükből az elmélete bizonyítását meg politikai üldöztetésre hivatkozva megtagadja.
  • resystance
    Nem onnan ered, hanem ott IS megtalálható. Szerinted ugyanaz? Nézz utána, 8500 éves iratokban ugyanez le van írva. Nyilván szerinted az is egy vallási szekta irománya, tudom. Az az oldal meg nem a Kisfaludyé, ennek is utánanézhetnél már, ha már ilyen jó kiigazító vagy. :)

A többiek meg eszembe juttatták, milyen egyszerű is az agyonmanipulált agyú világnézet. Nem tudom, honnan jött ide Jehova. Olyan, mintha az olajszállító hajót és a paprikás krumplit egy kategóriába akarnátok hozni. Semmi köze nincs az egészhez, nem értem, hogy került ide. Igazából az engem nem érdekel, hogy ezeket a dolgokat nem értitek, de hogy így ellenálltok tömegesen a megismerésnek, az katasztrófa.

Aki szerint meg az ősrobbanás bizonyított, annak akármit be lehet bizonyítani, meg annak az ellenkezőjét is, csak legyen elég meggyőző, aki mondja. :)
  • Ahoy
    A legviccesebb mégis a wikipédia oldal utolsó sorai.

wiki
  • Ahoy
    eseményhorizont

Utánanéztem, ez a Bindu, Mandu dolog innen ered, meg a Kisfaludy egyházából (bejegyzett). Szóval ez egy vallás, semmi köze nincsen a tudományhoz.

"Kozmológiánk" menüpont alatt érdemes végigolvasni, igazán szórakoztató :)
  • subertus
    Ti most téríteni akartatok ezekkel az érdekes infokkal? Azon gondolkodtam, h szándékosan kívánjátok idegesíteni a fórumozókat, de túl összetett a "dolog", amit ideszültetek, persze lehet, h egy ember van a két fórumozó mögött: resystance és strepsils... írjatok még!
  • Yagami
    Én pedig azt mondom, hogy "földhöz-ragadottságotokból" kifolyólag; mind tévedtek :) További szép napot!

(egyébként köszöntem az értelmes kommenteket, jó volt olvasni)
  • Fregat
    Hat nem semmi csapat gyult itt ossze, ki engedte be a ket jehova tanujat az ajton :D

Resystance, es strepsils. Kokemeny tudomanyos videot linkeltek:D

Az elso nagy baj az, miert keverjuk a tudomanyt a vallassal? itt bukik el a dolog

"(Az ősrobbanást egyébként a katolikus egyház elnyomása céljából találták ki, de tudom, számodra ez nem bizonyított. De ha ennyire érted a fizikát, mondd már el, hogy maradt az ősleves egyben!?) " resystance kolega irasabol van

Miert kevered a tudomanyba a katolikus egyhazt? Tudod te ,hogy a valasnak semmi koze ehez? a katolikus valas az egyik legkiseeb a foldkereksegen.

Konnyu olyan dolgokat magyarazni amiket mai fejeltseggel lehetetlen bizonyitani.
    majdnem olyan mint regebb a magia ami akkoriban valos dolog volt es buntettek is.
    Az a ket video majdnem olyan mint a star wars, nezz utanna az eloado kollega multjanak es vegzetsegenek aztan linkeld be. Mindig tegyel fel egy kerdes, hogy iert es soha ne fogadd el kesz tenynek semmit akkor haladsz jo iranyba.

Bocs kulfoldrol irok nem hasznalok ekezeteket.
  • Xellos999
    Én csak azt tudom, akkor mi van ha a csímet a még bennem lévő szardarabbal ütköztetem.
  • teddybear
    Félreérted.
    Ő épp most nyilatkoztatta ki, hogy Ő és a hozzá hasonlóan beavatott társai felsőbbrendű tudás birtokosa.
    Amíg egy tudományos kutatással foglalkozó, közönséges ember kénytelen éveket, évtizedeket ráfordítani, hogy a mindenki által hozzáférhető intézményekben mindenféle elavult, hamis elméletetekkel tömje a fejét, és esetleg fáradságosan hozzá tehet ehhez némi újat, ha épp tényleg szerencséje van, addig Ő és társai a youtube mágiája segítségével közvetlenül hozzájut az abszolút igazsághoz.

Esküszöm, hogy ettől porozni kezd az agyam! Az egész kínlódásom, hogy szakmát, aztán további tudást szerezzek, hogy folyamatosan képzem magam, egy fenét sem ér, mert elég lett volna a youtube egyik filmjét megnéznem...