31
-
errorista #31 ,,230 dollar a +90 giga es ubuntu.....jah..."
nem, 230 dollár a 90 GB háttértár, a +3 GB RAM, az erősebb processzor, a zafír üveg előlap, a dupla LTE, a szilícium-anód akkumulátor (az minek?), és az alacsony gyártási ráta (40 000 darab EDGE vs 50 millió darab iPhone) miatt kevésbé szétoszló fejlesztési és gyártási költségek. Am van 1400-ért 2-t opció, ha találsz valakit aki rendel veled.
#29: ,,Aha, épp ott a bökkenő, hogy Ubuntu jelenleg legutáltabb op rendszer Linux guruk között, az Unity miatt. :D"
nem. -
#30 Én értem a koncepciót, de egy laptop dokkolónak én is jobban örülnék. Az asztali gép túl helyhez kötött. Ha megoldanák nagyot dobnának vele, mert teljesítményben hozná ugyanazt, mint egy ultrabook, ugyanakkor olcsóbb lenne és tovább bírná szuflával. Ez a következő project, amire gyűjteni kell. -
RecoPhile #29 #6
Aha, épp ott a bökkenő, hogy Ubuntu jelenleg legutáltabb op rendszer Linux guruk között, az Unity miatt. :D
Jézusom, ha kicsit gondolkodnál, akkor okosabb lennél.
Dokkolóval mióta lőttek a mobilitásnak? Könyörgöm a dokkoló még egy könyvnél sem nagyobb. Nahogy már egy durván kis notesz nagyságú dokkoló okozzon már bárkinek gondot. Egy táskába bele is rakod. Amúgy meg mobil és a dokkoló alig foglal nagyobb helyet, mint egy tablet. :D
Semmivel szerencsétlenebb, mint W8. ;) Sőt szerintem még minding használhatóbb ez a koncepció, mint MS féle. Ahogy Linkout mondja ez is egy újabb jó megoldás mobilitás és a workstation között.
Természetesen ez sem fogja kiváltani PowerPC-ket amiken filmet vágnak, renderelnek, esetleg programoznak. De általános felhasználásra tökéletes, ugyan úgy mint tartalom fogyasztásra. ;)
Ferrer ülj le inkább. :) -
#28 Hacsak nem x86 proci lesz benne, nem fognak biza futni azok a progik. -
Ferrer #27 Hát ne haragudjatok, de ez egy baromság, ilyen nem lesz sose : Miért váltana fel egy mobil megoldást egy kevésbé mobil? -
tartarus #26 ha majd egyszer olcsóbb lesz, nekem is kell :) -
#25 Uram isten mennyi agykapacitásban szegény ember van itt. Dokkolót hordani magaddal, OMG. Ti dolgoztok egyáltalán?
Dokkoló munkahelyencsücsül. Vagy a kávézóban, vagy olyan helyen ahol van értelme. Én most is dokkolóval + monitorral dolgozom, hordom magammal a nehéz laptopot mindenhova hátizsákban.
Alig várom hogy eljöjjön az idő hogy ne azt a nagy szart kelljen magammal cipelnem, hanem csak egy telefon méretű valamit dokkoljak be munkahelyen és úgy dolgozzak. 5-10 év múlva már a telefon is nagynak fog számítani, a karórádat / szemüvegedet / karkötődet fogod bedokkolni. -
#24 te miről beszélsz? biztos hogy ezt nekem akartad írni? -
#23 Úgy érted, a canonical? És azt miből gondolod, hogy a szinkronizáláson nem dolgoznak? Egy koncepciót mutattak be, amiből jövő ilyenkorra lesz termék, de itt már mindenki tudja hogy ez így nem lesz működőképes.
Egyébként ez az ár szerintem is meredek, de a felszereltség indokolja. A google nexus one-ja is ennyibe fájt, amikor piacra dobták. Aztán az android is mekkora bukás lett... -
Linkout #22 Vicc fantázia... A munkahelyen kávézóban egy szimpla monitor, bill, egér lesz kihelyezve 5 forintért és bring your own device elven beledugod a saját kütyüdet.
El nem hiszem, hogy valakinek annyi képzelőere sincs, hogy azt hiszi majd bárki is cipeli a docking stationt. :D Az úgy vicc is lenne -
dyra #21 Az Ubuntu nem látja merre megy a világ meg még itt páran. Ez a cucc egy szerencsétlen kompromisszum sosem fogja kiváltani a PC-t egyszerűen nem tud hozzá elég erős lenni. Inkább a szinkronizáláson járna az eszük. Azt kellene tökélyre fejleszteni. -
Ferrer #20 Most komolyan, el tudja valaki képzelni, hogy viszed magaddal a telefont, dokkolót, aztán elkezded a monitort ki-be dugdosni a munkahelyen meg a netkávézóban? Minek? Veszel egy laptopot fele ennyiért, és meg van oldva. Vicc koncepció :D -
Linkout #19 Fúú haver tényleg nem érted a lényegét ennek... Amúgy igen a mostani állapotot kell nézni nem azt, ami egyszer csak lesz. Márpedig a világ afelé halad, hogy lesz egy mindenre jó eszközöd. Te a munkába 10 év múlva mit cipelnél szívesebben? dokkolós 12" notebookot, vagy 120grammos mobilt?
Én befejeztem a vitát, mert aki nem lát benne fantáziát, annak nem lehet ezt elmagyarázni. -
cateran #18 Dokkolo neked miota mobil? Dokkoloval meg kijelzovel meg ugyanott vagy mint akarmi massal, csak eppen ezek meg extra helyet is foglalnak.
Tisztazzunk valamit: dolgozni akarsz vele, de dokkolot emlegetsz meg, hogy ki akar az 5'-en dolgozni? Ez 1 modularis desktop/laptop marhadragan gyok2 elonnyel (most tekintsunk el attol hogy ubuntus tabletek zillio eve kaphatok) Barmikor felkaphatod? A munkahoz tovabbra is "kell" a dokkolo es a kijelzo (hacsak nem akarsz megis 5' tapikepernyon dolgozni)
Igen eros? Igen ma, ebben a pillanatban...,jovo ev elejen? Hmm....600 dollar kornyeken vannak a high-end mobilok, unlocked, hasonlo specifikaciokkal, bar kisebb (32 gb altalaban) hattertarral...230 dollar a +90 giga es ubuntu.....jah... -
Major #17 2014 Q1-Q2 a megjelenési dátum. Szerinted a többi gyártó butítani fogja a mostani specifikációját addigra? -
Macropus Rufus #16 azért annyi előnye meg lesz, hogy a Desktop ubuntura írt prg. egy jó része le fog futni a telón, amível így lépéshátrányba hozhatja a konkurenciát. Sem az iOS-nek sem az Androidnak nincs desktop verziója, és nem is kompatibilisek saját magukon kívűl semmivel, ellentében egy 100%-ban linuxra épülő rendszer esetén, ami kompatibilitást biztosít más linux alkalmazásokkal (lehet kis bűvöléssel egy wine telepítésével már XP alkalmazásokat is futtathatok vele), ha a teló engedi akár az otthoni desktop programjaimat használhatom.
Szerintem nagy 5let ez az okos teló. -
Macropus Rufus #15 hmmm... az Android lelke egy linux kernel. Tehát akkor kijelenthejtük a beszólásod alapján, hogy minden Android user egyben linux homi is....
-
Linkout #14 Nem is érted amit mondok...
1. ki mondta, hogy azonnal meg kell venni?
2. 830 dollár 4magos prociért és 4gb RAMért még megjelenéskor sem oylan sok, olcsóbb, mint amennyiért a galaxy s3-at vette a jóbarátom
3. nem tudom honnan vetted, hogy bárki is 5 colon akar dolgozni
lőttek a mobilitásnak? Ember ez a legmobilabb munkaállomás amit eddig láttam :) nem kell gépet cipelned. Fogod magad, rádugod a dokkolóra és már nyomod neki a melót. Nem kell notebook meg tablet stb...
Nem tudom ezt érted-e... én a technológiáról beszélek ami ebben rejlik. Amúgy meg nem azért kerül ennyibe mert csak ubuntu van rajta. Ott az android mellette, illetve egy igen erős szerkezetet kapsz ennyiért. -
cateran #13 En beszelek az ararol....830 dollar csak mert ubuntu van rajta 1 vicc...arrol nem is szolva, hogy 1 kb 5' tapikepernyovel akarsz dolgozni? Jo persze legyen hozza dokkolo mobilitasnak lottek) meg 1 nagyobb kijelzo meg ez, meg az csak akkor meg mar 1 laptopnal tartunk amit toredekarbol, 100x nagyobb teljesitmennyel be lehet szerezni.... -
Linkout #12 Volt aki a T-mobil előtt sátorozott és 270-ért vette az iphone5öt :D -
Linkout #11 Most ki beszélt az áráról? A galagy s4 se ér 230-at, meg az iphone5 sem. evidens... -
cateran #10 Aham...830 dollarert....bombauzlet, a hulyenek is megeri..ohh wait -
Linkout #9 Persze, viszont valahol el kell kezdeni. 4gb ram és 128gb háttértér már nagyon jó. Amikor a processzorok egyre erősebbek lesznek, úgy válik egyre használhatóbbá a techológia. Ez csak az első lépés, viszont így is sokkal sokkal többet nyújt bármelyik okosmobilnál. Gondolj csak bele: putty, RDP, libreoffice, openvpn, apache, php, akármi elfut rajta. nyilván melóba nem vinném főgépnek, de akkor is zseniális dolog. -
dyra #8 Ez még mindig kevés lesz munkagépnek. Marikának Wordben megírni ezt azt biztos ok, de , hogy webet ezen nem fogsz fejleszteni az is biztos. -
Linkout #7 Linux homik? :) de buta vagy te ember...
fogalmad nincs arról, hogy micsoda lehetőségek vannak ebben a technológiában. Az, hogy rádugod egy dockra és teljes értékű munkaállomást kapsz amint lehet DOLGOZNI (bezony, van aki munkára használja a PC-t) nem csak facefosozni, meg codozni :) Majd persze lehúzom a dockról, és zsebre vágom. A linux az egyetlen olyan rendszer, ami nem zár korlátok mögé senkit.
Én pl nem tudnék webet fejleszteni, vagy gyorsan és hatékonyan dolgozni windows alól. A linux homik kifejezésed pedig azt minősíti, hogy fingod nincs a linuxról, mert buta user vagy. (nem, nem a win usereket szólom le, alapvetően én is az vagyok, mert otthonra tökéletes, egyszerűen buta ember...) -
Zoliz #6 Ubuntu? Már ezzel a béna névvel se eladható.
Persze a linux homik megveszik a logo miatt. -
Linkout #5 Hol találtad a 45k árat? Ubuntu Edge tudtommal az elérhető legmodernebb felszerelésekkel érkezik majd. -
#4 Linket kérek a 45e.-Ft-os készülékhez, ami ilyen felszereltséggel bír. (már veszek is kettőt)
Előre is köszönöm. -
MsUser #3 Komolyan 180.000.-Ft körüli áron akarnak egy 45000.-Ft ért kapható telefont?
Azért mert Ubuntu van rajta ez kicsit borsos, belebuknak! -
coolbboy83 #2 Dolgozzanak csak - lenne egy jó rendszer, ami korrekt - esetleg lehetne olyan stabil is mint az iOS - esetleg könnyű lenne rá fejleszteni. :-) várjuk ki a végét. -
duke #1 Ez mar tetszene, vegre egy telefon normalis operacios rendszerrel.