5
 • kvp
  #5
  A thunderbolt az x+1-edik csomag alapu soros protokoll, jelen esetben egy olyan ami kepes a tobbit multiplexalni. Tehat egy kabelbe tudja csomagolni a displayport, az usb3, a pcie es az ethernet jeleket. Persze barmelyik masik is kepes a tobbit becsomagolni, ezert a thunderbolt csak annyival jobb, hogy mivel eleve erre terveztek, ezert pontosabb idozitest tud biztositani az erre erzekenyebb protokollok szamara, mint mondjuk az usb3 vagy az ethernet. A poen az, hogy pl. thunderbolt bus-ra kothetu usb3 (vagy akar rs232) atalkito, de forditva is igaz, tehat usb3-as portra is kotheto thunderbolt adapter, csak az max. nem fogja vinni a nagyobb felbontasu monitorokat vagy csak alacsony fps-el.
 • duke
  #4
  Rohadt Intel, eveken at hatraltatta az usb 3 terjedeset, ugyhogy szakadjon rajuk a thanderboltjuk.
 • kjhun
  #3
  Hogy, pontosan mi ez: Thunderbolt-port wiki
 • Jááánoskkaaa
  #2
  jól teszik, kell a faszomnak ez a thuner akármi, már igy is ezerféle intel technológia van amit minden szarba beleépitenek, elég volt
 • torreadorz
  #1
  "A vezető közölte: a Thunderboltot a prémium rendszerekhez fejlesztették ki és a következő néhány évben nem is tervezik, hogy a belépő, illetve a közepes szintű termékekbe is integrálják."

  Lol. Magyarra forditva ez prémium bukás lesz.