19
-
#19 Javíts ki, ha tévedek, de WP8-on is csak egy 3rd party appot lehet kirakni. Mondjuk ez preferencia kérdése, de én örülnék neki, ha nem csak ikont rakna ki az értesítés. -
Pukkka #18 Melyik appot nem találtad, csak kíváncsiság... -
#17 Sokkal jobb munkát végeztél mint a Microsoft ! :) -
bcrics #16 Nekem bejöttek a csempés menük.
Androidra összedobtam egy hasonlót-
Home
Menü
oldal1
oldal2
oldal3 -
#15 ?? Az androidot is megemlítettem. Értelmezd! -
Major #14 "...nincs egységes értesítési terület (amely jó lenne, ha lock screenen is látható lenne), addig biztosan nem fogok visszaváltani."
Mire gondolsz?
-
#13 Ha szerinted az egyediségnek a használhatóság rovására kell mennie, lelked rajta. Ennek ellenére MS-nek a minél nagyobb bevétel a cél, azt meg nem lehet rétegigények kiszolgálásával elérni. Egyébként értesítési központnak nem feltétlenül kéne fentről lehúzhatónak lennie, az csak egy lehetőség...
LiveTile nem tudja kiváltani az értesítési területet, mivel egyrészt ehhez minden olyan alkalmazásnak a kezdőképernyődön kéne lennie, amelytől üzeneteket akarsz fogadni (ráadásul látható módon) másrészt csak teljes (2x4-es) méretben lehet képes minden információt (pl üzenet feladóját és első pár sorát) megjeleníteni, ez a méret pedig más esetben meg kihasználatlan lenne.
Bakkertakker: Én is szerettem sok szempontból, de "sok lúd disznót győz" alapon inkább visszaváltottam korábbi telefonomra... -
#12 Fél évi bírtam a csodás windows phone-nal. Az nem elég hogy nincs app, de ami van pl a létező legszarabb/leglassabb minden platformon. A hangerőszabályzós marhaság az idegeimre ment, nem lehetett zárni a képernyő elfordulását, a csempék színe meg minden csak nem testreszabható. A nemlétező multitask undorító... -
#11 Azért még mindig jó látni, hogy az iPhone az etalon... mindent ahhoz hasonlítotok, ha jobb, ha nem (szerintetek) :)
looool -
donceleger8 #10 "nincs egységes értesítési terület"
Még szerencse, hogy nincs. Most androidosodjon el? Én pont azt szeretem benne, hogy egyáltalán nem hasonlít a többi rendszerre. Egységes felület helyett ott vannak az élő csempék. Azokon minden esemény megjelenik. Ez sokkal jobb, mintha le kéne húzni valami hülye redőnyt.
Akik meg azt állítják, hogy a wp8 kudarc, és a w8 is, azok biztosan nem használták huzamosabb ideig. W7 után végre egy olyan átfogó rendszer, ami remekül összehangolható, PC, Xbox360, és telefon között. És sokkal stabilabb, gyorsabb mint bármelyik másik rendszer. Ez fontosabb, mint a kismillomodik változtatási lehetőség. -
#9 Ott a pont ! -
sirpalee #8 Az hogy a wp8 használhatatlan, enyhe túlzás. Hiányzik róla max 1-2 kritikus alkalmazás normális formában (gtalk és dropbox), pár apróság még, de ezen kívül teljesen rendben van. -
Bakkertakker #7 Amiket leírtál azok tényleg nagy hiányzok. Illene belerakni a következő frissítésbe, mert már a WP7-ből is nagyon hiányoztak.
Egyébként a rendszer szerintem átlátható és nagyon használható. -
#6 Windows Mobile->WP7 váltásra szerintem teljesül ez, és WP7->WP8 is elég nagy változást jelentett core komponenseket tekintve. Persze ha arra gondolsz, hogy nyitnak egy új VS-t, és mindent előlről kezdenek, valóban nem fog teljesülni, de ilyen ebben az iparban biztosan nincs:)
Gladiator azért a WP-nek vannak ám hiányosságai, és nem a 3rd party appok hiányáról beszélek. Én pl szeretem a rendszer alapkoncepcióját (live tile-okkal, Modern UI-jal együtt), de amíg nem tud szimultán rezegni és csörögni, nincs külön hangerőszabályzó hangszórónak és fejhallgatónak, nincs egységes értesítési terület (amely jó lenne, ha lock screenen is látható lenne), addig biztosan nem fogok visszaváltani. Egyébként ébresztő hangját emlékeim szerint lehet módosítani WP7-ben. -
#5 "használhatatlanságával, hibával, hiányosságaival, testre szabhatatlanságaival, és logikátlanságaival"
W8-at még nem próbáltam, de WP8 tekintetében akárhogy is gondolkozok, nem értem, hogy mire gondolhatsz.
Használhatatlan? A családban mindenkinek iPhoneja van rajtam kívül, és kb. megőrülök, mikor használnom kell, mert teljesen logikátlan a felépítése, és kb 2x annyi gombnyomás ugyanazt a funkciót elérni.
hibáival? a kamerám elég sokszor nem fókuszál rendesen, de ez eléggé egyéni probléma, nem feltétlen a rendszer hibája. meg két napja lefagyott a jegyzetkezelő. eddig ennyi. te mit tapasztaltál?
hiányosságaival? sokan jönnek, hogy kevés rá az app, de eddig semmi olyat nem találtam ami másra lenne, WP-ről meg hiányozna, pedig van vagy 80 alkalmazásom, magyar műsorújság, bkv, máv, menetrend, minden, ami kellhet. instagram nincs, az tény, de valszeg akkor se használnám, ha lenne. meg iPhonehoz tényleg van mindenféle fasza kiegészítő, vízalatti toktól kezdve rakéta silóig.
testre szabhatatlan? van az iPhone, amin meg tudod határozni, hogy milyen sorrendben legyenek az ikonok. váó. vagy van az android, amivel tény, hogy azt csinálsz, amit akarsz, de talán már túlságosan is. egyedüli hiányossága a WP-nek ebből a szempontól, hogy üzenet érkezésének hangja csak gyári lehet. meg talán az ébresztőé is.
logikátlanságával? mint említettem, fele annyi kattintás az alap funkciók elérése, mint iPhone-on.
kinézet az ízlés dolga, én pont azért választottam, mert szerintem ultra gáz az iPhone ikon, ikon hátán kinézete, meg a 2000-es évekre emlékeztető menüje, bár az új iOS már sokat javít, főleg a WP-ből nyúlt megoldásokkal. Az android meg a kuszasága miatt gáz, bár biztos meglehet csinálni szépre, ha telenyomod minden cuccal, csak akkor meg belassul még a legerősebb telefon is (S4-et nem próbáltam még, pár hónapos S3 minden szarral teli már lassult).
Szóal legközelebb ha valaki ennyire megmondja a tutit, legalább példákat is említsen már, mert ez a "Nokiának befellegzett a WP-vel", meg a "WP egy béta oprendszer" kommentekkel már elég uncsi dobálózni. -
#4 a 7.8 után nem kaptunk 8at, most a 8asok nem kapnak 9est, ássák el magukat, ha ez igaz :) -
CairoJack #3 Szerintem meg szimplán csak arról van szó, hogy belátták végre valahára, hogy a W8 a WP8 tökéletes kudarc. Ez a csempés koncepció alapjaiban véve nem lenne rossz dolog, de a megvalósítása minden fronton abszolút borzalmas lett, a maga használhatatlanságával, hibával, hiányosságaival, testre szabhatatlanságaival, és logikátlanságaival. Ha létezne olyan díj, ami az antiergonómiát jutalmazza, az MS sorozatosan elnyerné. Már ami az utóbbi 1-2 éves működését illeti.
Szóval igen, ezúttal tényleg az alapoktól kell kezdeni mindent, nagy hangsúlyt fektetni az átláthatóságra, testre szabhatóságra, könnyen kezelhetőségre, és kövezzetek meg, amiért kimondom, de az eye-candy-re. Én spec az aerot imádom, a W8/WP8 egyszínű pasztel színeitől, a foxadék kinézetétől hányok.
És persze nem árt, ha ezúttal hallgatnak is a fogyasztóik véleményére, és nem ők akarják majd megmondani, hogy mi a tuti, mondván ők azt jobban tudják...
W8.1-ben van pár pozitív változás, de szerintem kevés, és későn jött. Én már megvárom a W9-et.
Az MS meg vagy tényleg átgondolja a dolgait, vagy jön a csúszda, az évekig tartó sorvadás, eljelentéktelenedés.
Én nagyon szurkolok nekik, jó lenne tőlük egy olyan OS-t látni, amit öröm használni, mert majd 20 éve hallgatok MS termékeket, és nem akarnék váltani.
Ugyanakkor a mostani szánalmasan vacak termékeiket sem vagyok hajlandó használni.
Szóval könyörgöm kedves MS, ésszel már baxxa meg! -
sanyicks #2 szóval folyamatosan ezt mondják, de mindig csak marketing. Szóval ez az "alapoktól újraírjuk" mindig bullshit, játékoknál is. -
sanyicks #1 ismét az alapoktól? Vagyis azt mondja a buta tömegnek hogy ismét az alapoktól építi fel, mert ez jól hangzik. A helyet viszont azt hogy ezt már pár évtizede nem tette meg :)