25
 • grebber
  #25
  Piramis keletkezése lebegtetéssel ennyi.

  Mindig beleborzongok ha azok már több ezer éve repkednek most milyen kibekurt fejlettségi szinten lehetnek.Szerintem ép ésszel fel se lehet fogni.
 • phoenix9876
  #24
  qrd0xQSt2rdvnu, Jelenleg az MTI van megjelőlve forrásnak.
  A cikk nem ir semmit aról, hogy a kisérleti egerek nem robbantak e fel, vagy szenvedtek e maradandó károsodást. Én mindenesetre nem szeretnék hanghullámokkal közlekedni
 • drfaust
  #23
  Legközelebb a bárban nem keverve, nem rázva, hanem levegőben rezegtetve kérem a koktélom.
 • qrd0xQSt2rdvnu
  #22
  Én ezt a cikket egy nappal korábban olvastam már a mernokbazis.hu-n kb. szó szerint ugyanígy megfogalmazva. Illett volna a forrást megjelölni!
 • Nailboy
  #21
  Csak azokat ugatom le akik blődséget beszélnek és majd miután ezt bárki is szóváteszi ahelyett hogy csöndben ülne, ragaszkodik ahhoz a verzióhoz: "hogy az nem is úgy volt..."

  Tokrafan: A hozzászólásomban számtalan további helyesírási hiba is van, de nem is baj, örülök hogy kiszúrtad a mondani valóm lényegét. Az értelmetlenül agresszívot viszont visszautasítom, de te tudod mit gondolsz agresszívnek.
  Értelmetlen viszont a #11 -es HSZ volt, a #13 pedig felesleges és modortalan.
 • BaltásRém
  #20
  olyanok vagytok mint a birkák. ez kicsit bulvárosos tudományos fórum lenne vagy mi, ti meg úgy viselkedtek mint a csirkés gyerek a falu végén, mind1 mit, csak beleköthessen valakibe, mer' annyira bunkó, semmirevaló agyatlan hülye paraszt, hogy máshogy nem érzi hogy tudna érvényesülni
  amikor megbeszélés van -mer ugye ez itt egy fórum- akkor a negatív személyeskedés mit keres itt ??????? írja le mindenki amit gondol a cikkről, meg ÉRVELJEN okosan ,ha a másik beírását nem találja helyesnek. ennyi.

  barmok... :)
 • Jááánoskkaaa
  #19
  totál értelmetlen és felesleges technika, ne tetessék nekünk itt a hazugságaikkal a hülye fejüket, már rég van elektromágneses zajtalan térhajtómű, ami a magasba repít bármit
 • TokraFan
  #18
  "Hogy" elé általában illene vesszőt helyezni (amennyiben összetett mondat határán áll, márpedig az esetek többségében ott áll)... Ha már értelmetlenül agresszív módon leszólsz másokat, legalább ennyit tégy meg!
 • Zoli007
  #17
  Ilyesmire gondoltam. Elolvastam, tudom, hogy megolották, ne kezd te is.

  Nailboy: nem szopott le az asszony, vagy mi van? Te mindenkit leugatsz, aki nem ér fel a zsenialitásodhoz, Einstein? Szerencsétlen... Amúgy meg, ez nem a PH!, itt nem számolják a postokat.
 • Nailboy
  #16
  Nem esett le...
  Annyira okostojásnak nem gondoltalak hogy otthonról a karosszékből azt gondolod: hogy egyszerűbb lett volna csak szimplán nem newtoni folyadékokat használni, mert az te szerinted nem föccsen szét és teljesen felesleges volt továbbfejleszteni az elsárást.
  Persze csak téged felejtettek el megkérdezni és feleslegesen dolgoztak, te pedig tudtad a választ...

  LOL...

  Öregem a napnál is világosabb hogy te csak a hozzászólásaid számát szaporítottad, és hogy kicsit tudományosnak hangzodhasson bedobtál blöffnek egy kis buzzwordöt a newtoni folyadék személyében.

  És mielőtt tovább fűznéd.
  A válasz az eredeti kérdésedre:
  1.) Nem lett volna érdemes kipróbálni, mert nem az volt a cél hogy a lebegtetni kívánt dolgot mással szubsztituálják
  2.) Nem lett volna érdemes kipróbálni, mert nincs igazad szétfröccsent volna a nem newtoni folyadék is
  3.) Felesleges lett volna ezzel kisérletezni, mivel az eredeti célok között nem csak az szerepelt hogy folyadékot lebegtessenek, szétfröccsenés nélkül hanem hogy mozgathassák is így az eljárást mindenképpen tovább kellett fejleszteni.

  Megjegyzés: Az eredeti hozzászólásomban nem sértegettelek, de ha neked nem világosabb a napnál is hogy az is szétfröccsent volna (ami trivialitás), akkor nyilávnvalóan bizonyítottad hogy nem vagy tisztában a nem newtoni folyadékokkal, így a felvetésem jogos ténymegállapítás és nem sértegetés.
 • gombabácsi
  #15
  azt kéne csinálni, hogy ilyen hullámokkal űrhajókat mozgatni és így meghódiccsani az üröt
 • Molnibalage
  #14
  Nem newtoni folyadékkal ma gyakorlatilag csak az élelmiszeriparban vagy esetleg a polimertechnikában találkozhatsz, de azt a reolóigia modellekkel tudják kezelni. Milyen nem newtoni folyadékot kellene lebegtetni és mint leírták, már nem fröccsen szét a sima folyadék sem.
 • Zoli007
  #13
  Ha nem esett volna le, az eredeti koncepció érdekelt volna ebben a konfigurációban. A sértegetést meg hagyd meg otthonra.
 • Nailboy
  #12
  A lényeg hogy elolvastad a cikket, és megnézted a videót... És csak ezután éreztél hozzászólási kényszert...

  Gyk: Most már nem porlad szét semmi. És ami az elméletedet illeti a korábbi módszerrel szétporladt volna a nem newtoni folyadék is. Már ha tudod egyáltalán mi az.
 • Zoli007
  #11
  Ezt nem volna érdemes valami nem Newtoni folyadékkal kipróbálni? Elméletileg az nem porladna szét.
 • csulok0000
  #10
  van egy rossz hírem, a magas hangokat azért nem halljuk mert a fülünkben lévő csigának nevezet rész nem tudja átalakítani a hanghullámot az agyunk számára is értelmezhető jellé. de attól még a mechanikai terhelés ugyanúgy károsít(hat)ja a fül egyéb, mechanikus részeit, pl. hallócsontok.
 • Caro
  #9
  Mármint halláskárosodást? Szerintem azért nem, mert ha jól sejtem a hallás a túlzott rezonancia miatt romlik nagy hangerő esetén.
  Itt pedig nincs ilyen, pont mert nem halljuk. Viszont az állatoknak nagyon kellemetlen lehet. Még a macskák is 60 kHz-ig hallanak.
 • god25
  #8
  Akkor lepődtek meg a tudósok, amikor denevérek csapódtak az ablakoknak.
 • duke
  #7
  Szerintem sem lehet tul egeszseges, egy ilyen intenzitasu mechanika rezgesben benne lenni, meg ha nem is hallom.
 • pet0330
  #6
  Ezt én sem értettem, szerintem elírás :)
 • Peti95
  #5
  "Foresti közlése szerint egyelőre még csak egy "síkban" tudják mozgatni a tárgyakat, de remélik, hogy hamarosan kifejlesztik azt az eljárást, amelynek segítségével lehetővé válik a kétdimenziós áthelyezés is."

  Miért a sík nem 2 dimenziós? :O
 • pet0330
  #4
  Igen, természetesen ezt az utcán mindenki füle mellet fogják alkalmazni, sőt kutyamenhelyeken, mert miért ne? (irónia, a gyengébbek kedvéért :D )

  Senki nem mondta, hogy ártalmatlan...
 • Inquisitor
  #3
  "A rendszerben keletkező hanghullámok 160 decibel erősségűek, vagyis elméletileg akkora zajt csapnak, mint egy felszálló sugárhajtású repülőgép. Ám mivel a 24 kilohertzes tartományban terjednek, az emberi fül számára nem hallhatók."

  És? Ki mondta, hogy nem hallható tartomány nem okoz károsodást?
 • Lazarus
  #2
  Az oroszok már embereken is tesztelték a technológiát
 • ostoros
  #1
  A kutya is megveszne tőle.