10
  • Nagyon Bözsike
    #10
    Egyetértek teljes mértékben. Amikor a politika elutasításáról beszélnek az emberek, általában csupa olyasmit értenek ez alatt, amit még véletlenül sem neveznék politikának. A technológiai rendszerek világformáló hatása valóban az egyik legfontosabb politikai kérdés. Kéne beszélni a nyilvánosságban arról, hogy milyen világban szeretnénk élni. Végre a célokhoz kéne szabni az eszközöket, s nem hagyni, hogy az eszközök előállítói tegyenek mindannyiunkat a saját céljaik elérésének eszközeivé. A cikkben szereplő nő kiváltságos helyzetben van, hogy viszonylag szabadon tevékenykedhet, a legtöbb kollégája sajnos el kell, hogy adja a lelkét az ördögnek.
  • ugh
    #9
    "Egyre nagyobb szükségük van az IT-cégeknek társadalomtudósokra"
    Fail.
    Ez igy lenne helyes:
    Egyre nagyobb szuksege lenne a vilagnak gondolkodo emberekre es egyre kisebb (an)droidokra meg penzehes g#&@kre.
  • NEXUS6
    #8
    Az emberi viselkedésre, a tárgyak használatára vonatkozó megállapítások szerintem elég korrektek, és szerencsére nélkülözik a bizonyos szakemberektől tapasztalható szélsőséges gondolkodást, hurráoptimizmust, vagy totális dark jövőképet.

    A kérdés inkább az szerintem, hogy miért is a cégeknél kell a társadalomtudósoknak, pszichológusoknak lenniük, miért hagyjuk, hogy a cégek tervezzék meg a jövő eszközeit, és ezen kersztül határozzák meg a jövő társadalmát?

    Ha a jövőről nincs egy bizonyos mértékig konszenzusos, a társadalom legszélesebb szintjén elfogadott képünk, nincs egységes cél, akkor könnyen lehetséges, hogy a cégeknél levő szakemberek a cégek számára csak arra lesznek jók, hogy a profitmaximalizálásban segítsenek. Mint ahogy esetleg az állami alkalmazásában levők, csak azt akarják biztosítani, hogy terjesszék ki a nontrollt, bármit is jelentsen ez.

    A fő gond az, hogy mivel általános vélekedés, egyfajta megkérdőjelezhetetlen közhely a kapitalizmusra alapozott képviseleti demokráciáról, hogy ugyan nem tökéletes, de jobbat még nem találtak ki, úgy tűmik azonban, hogy ez valójában azt jelenti, hogy a modern nyugati társadalmaknak egyszerűen nincs jövőképük!
    És ez gáz.
  • zola2000
    #7
    Hova tovább a palmtopok szerintem nem voltak 10 collos méretben, inkább telefon méretűek voltak, míg egy tábla inkább a netbookokat váltotta le, csak jó olcsó (az android : ) kényelmesebb ölbe-kézbe venni, 10 colon még filmet nézni is jó (az ember közelről nézi)...
  • zola2000
    #6
    Azért azok az eszközök használhatóságban régen nem voltak túl jók, az ms is rájött, hogy a rendes windows nem jó hordozható eszközre.
  • Molnibalage
    #5
    Kis túlzással ez eddig csak csak véletlenül sikerült...
  • mad mind
    #4
    Ez ebben a formában nem igaz. Olyan emberek kellenek, akik meg tudják mondani az embereknek mire van szükségük. Voltak a palm topok, de réteg eszköz volt, amíg Jobs be nem mesélte az embereknek, hogy nekik szükségük van rá, pedig nem volt.
  • Nagyon Bözsike
    #3
    Sokkal rosszabb! Ők mondják meg, hogy nekünk mire van szükségünk. Aztán az irányított tömegízlés a nem mérnök mégis technikailag tájékozott keveseket gyomorszájon találja. (mount android usb)
  • morden2
    #2
    Ez még hír, amelyik cég nem így csinál az halálra van ítélve, már rég nem csak mérnökökre van szükség hanem olyan emberekre is akik meg tudják mondani, hogy a társadalomnak mire van szüksége.
  • lamer the true
    #1
    Pfff.