37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
Stefan99 #10255 Akarom mondani harmadik negyedik -
Stefan99 #10254 A Panther 4. és 5. széria statjai rendben vannak? MErt én nem sok különbséget látok köztük, az V. Ausf A és D gyakorlatilag ugyanaz, A G. kspott + 10 mm hull armort, és ennyi, ha jól látom. -
© fecska
Ugyan már, hol szűk :)
http://www.youtube.com/watch?v=EsPWzGeTYQI
------------------------------------------------------------------------
© davidbog
Az cseles adat, mert állítólag volt az 1500-as motor fordulatnál egy alap érték a torony forgatásra és volt az "akció" helyzet a 2800-as motor fordulatszámnál, a lövész tudta a motor fordulatszámot emelni ha szükséges volt ha jól tudom.
Ebből adódik a félreértés a lomhaságával kapcsolatban is volt egy előírt fordulatszám amit bekellet tartani menet közben amikor csapat mozgások voltak pl 40 kilométerrel arrébb kelett csatlakoznia egy egységhez a frontvonal mögött nem harci helyzetben amolyan városnéző stílus volt ez.
Harci körülmények tétek csak lehetővé a teljes motor fordulatszám használatát és az ilyenkor elszabaduló lóerőáradatot :)
------------------------------------------------------------------------
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az engem is meglepett hogy 50km/h óránál egy Stug csinál 180°-os fordulatot, mivel az akkori fékek nem voltak ennyire erősek, minél nagyobb volt a fokozat annál nagyobb volt a fordulási sugár.
Tehát ha sofőr látott egy 100méter ívű kanyart tudta hogy csak 4.-be tudja az ívet tartani 5.-be vagy 6.-ba az árokba köt ki, mert azon fokozat és a hozzá tartozó sebesség mellett csutkára behúzott egyik oldali fékkel volt egy fix fordulási ív és ez nem autó, hogy elveszem a gázt hanem még plusz nyomni kellet ne fulladjon le.
Akkoriban tehát nemvolt ez olyan egyszerű a sofőrnek tudnia kelett, hogy ott ha beakar fordulni melyik fokozatban lehet, ha nagyot választott lefullasztotta motort vagy elveszítette a lendületet és jóval kisebb sebesség fokozatot kellet választania ez harci körülmények között akár végzetes ballépés is lehet.
Tank fesztiválokon látni hasonló bénázásokat amikor a régi tanokkal felváltanak majd kanyarodni kellene, de nem váltanak vissza hanem fullasztják a tankot és elkezdenek kuplungozni hogy mentsék a helyzetet, de általában az a vége, hogy alsó fokozatba vissza kell váltaniuk az ekkor már álló tankban.
Ezeknél a régi gépeknél először vissza lassítunk a kanyarodási sebességre majd a megfelelő fokozatba ezután fék és egy kövér gáz amikor befordult lehet felfelé kapcsolgatni megint.
Bizonyos sebesség fokozat felett nem lehetett egy lánctalpon megfordulni, mert lefulladt a motor.
Az egy talpon fordulást a talaj és a lánctalpak mintázata is befolyásolta, egy kiszáradt talaj sárgára érett fűvel vagy egy átázott agyagos igen más tulajdonságokkal rendelkezik.
Egy könnyebb tank sima lánctalppal száraz, sárga füves talajon akár képes lehet nagyobb sebességnél is egy gyorsabb fordulásra, de ahogy a tonnák nőttek ez esély úgy tűnt el akkoriban.
http://youtu.be/W6LL4tCTXEs?t=55s
-
Susarc #10252 -
Susarc #10251 -
Susarc #10250 haverom szerint még az odébb lesz,mert nagyon belassíthatja a játékot... :( -
Caterpillar #10249 Remélem előbb utóbb majd megoldják a skinek láthatóságát mások számára is, Il-2 -ben is meg tudták... :) -
Susarc #10248 http://live.warthunder.com/feed/camouflages/ -
Le lehet szedni valahonnét skineket(mint a wotban) vagy csak szerkeszteni lehet user skineket és azokat használni? -
Amaymon #10246 Nehéz megmondani és meghúzni azt a határt mitől szimulátor valami, gyakorlatilag elég tágan értelmezhető a szó jelentése. Viszont ha benne van a névben, hogy full reál (FRB) az nem igaz, mert az nem megvalósítható. -
Garakx #10245 Én támogatom az 1 lövés 1 halál dolgot HA! Az az 1 átmegy. Azért szokott pattani a lőszer. Vagy ha más nem SB-ben. Pl driver fekete akkro nem csak elájult hanem széttépte a lőszer kész. Nem mész sehova. -
szétlövik az ágyúcsövet. -
Volfram42 #10243 Micsoda? Ez egy játék nem szimulátor, de aki szimulátorra vágyik annak biztos van megfelelő játék rá? Érdekes gondolatmenet.
Én szeretném, ha a három játékmód egyik része aminek az a neve, hogy szimulátor az szimulálna is, pont ezért hozták létre elvileg. Ha nem akkor meg ne legyen ez a neve. Hozzáteszem eredetileg nem is ez volt, hanem erre cserélték a Full real battle nevet. Szóval csak volt valami oka a névváltoztatásnak. -
tutyimutyi2 #10242 az hogy van hogy a tornyomat lövik ki és nem enged lőni az ágyúval? -
Susarc #10241 használtok speckó SKIN-t? nekem most ez a kedvencem :)
-
Susarc #10240 mondjuk pont most néztem bele a 4 páncélos és a kutya első részébe és ott a T34 olyan bazi gyorsan megfordította a tornyot,hogy csak na!
laikusként én is lassúnak érzem a játékban,de gondolom így nehezítik azt,hogy ilyen "kapáslövések" menjenek -
Én nem azt mondtam, hogy ez legyen a játékba, hanem azt, hogy aki ezzel indokolja az átmeno lövéseket, hogy valóságban is így volt, annak nagyon nagy bajok vannak a fejében. Egy szóval se mondtam, hogy legyen így a játékban.
Értőolvasás...ugye. -
davidbog #10238 Az. A valóságban nem voltak ennyire lassúak, a Tigrisé 11°/sec volt és ez már kigamaslóan lassú volt. -
Malarki #10237 Hó de jó is lenne ez! Egy lövés után léphetnénk ki a garázsba... Micsoda élmény lenne.
Emberek, ez még mindig egy játék, nem szimulátor, az a célja hogy szórakozz és nem az ahogy 100%-ig reális tankvezetései élményt adjon. Aki ere vágyik annak is biztos van megfelelő játék, ahol még az ülésfűtést is be lehet kapcsolni. De ez nem az, nem is lesz az. És én örülök is neki hogy nem lesz az. -
Susarc #10236 lassú a torony? -
Frissítettem kicsit az oldalt: WT:GF info -
davidbog #10234 +1.
Akkora baromság ez az átmegy a harckocsin a lövedék dolog hogy félelmetes. Ha a mai ~20-25 mm átmérőjű APFSDS lőszerek WC és DU penetrátorai legyalulnak mindent akkor egy 2. vhs 40 mm átmérőjű APCR is, a teljes kaliberűekről nem is beszélve. Ha szerencséjük volt akkor a harckocsi még javítható marad páncélvadászként újra lehet építeni vagy a tornyot fel lehet használni.
Volt példa hogy a lövedék keresztül ment a harckocsin (Jagdpanzer IV-esen a 90 mm M304) és a mogötte lévő dombból ásták elő a darabjait, de a harckocsi ettől is KO lett.
Aki nem tudja kipróbálni annak a harckocsik belsőteréről érdemes videókat nézni. Például The Chieftain WoT-os tag videóit, általában bemászik a harckocsikba is. Kb 190 cm magas, alig bírta magát beszuszakolni az IS-4 vezető ülésére. De például ugyanennél a gépnél a parancsnok a jobb karját szorosan maga mellett kell tartania, különben a hátrasikló lövegzár elviszi. Egy átütő lövedék ilyen zsúfoltságban szinte minden visz.
Nekem egyenlőre az egyetlen pozitívum a GF-ben a WoT-hoz képest a harckocsik realisztikusabb mozgása. De ez se mindenben, például a toronyforgatások kegyetlenül le vannak butítva, nem tudom miért kellettek ezek az 5-6°/sec-ok. A sebzésmodellben még reménykedek, az még ígéretes. De nem így ahogy most van. -
Caterpillar #10233 Arról nem is beszélve, hogy míg az Abramsnél kézzel töltik a lőszert, a T-72 (meg úgy általában az orosz modern technika) ezt automatán csinálja, ha nem figyelsz volt egy kezed / ujjad... :)
Valamint az is elég bizarr látvány, hogy a lőszer ott van a popsid alatt a forgótárban, és tudod, hogy csak egy pár centi vastag "kazánlemez" véd, vagy épp olvad rád...
Nem lennék harckocsizó nah (nem is lennék jó 183 cm -el...
)...
-
képzelj oda még 4 embert, és máris kisebb a hely a t34-ben is.
Láttatok már pl. M1A1 Abrams-t? A vezető ülése az egy ágy konkrétan. Bele tudsz feküdni, van kb egy fél méter átmérőjű gömb helye a vezetőnek, a feje magasságábna, és annyi a hely. De az is tele kapcsolókkal, meg karokkal. Nem is egy légtérben van a TC-el meg a lövésszel. -
twi452 #10231 a t-34ben volt hely Gömböcnek is :) -
Caterpillar #10230 Lóf.sz, nem sztriptíz, örülsz, ha nem vered szét a fejed, pedig csak megvakartad a lábad... 
-
sztriptíz ment? :D -
Caterpillar #10228 Én ültem már... 
Amit mondasz az igaz, de ha most azért megy a sírás innen-onnan, hogy miért lehet egylövésezni mindent és főleg miért ilyen gyakran, akkor, ha úgy történne ahogy mondod... Nos képzeld el, hogy onnantól, tényleg minden egy lövés. Ez még mindig egy játék, és örljünk, hogy az.... -
Dagohun74 #10227 Én előbb tankkal megyek repülővel akkor szoktam túl élni mikor már lejár az idő és vége a csatának.
-
Gyerekek, ne legyünk már hülyék! Aki elhiszi, hogy ha átmegy a lövedék úgy, hogy nem talál el semmit, majd kimegy a másik oldalon, és a tank sértetlen, csak lyukas
akkor az elég nagy tévedésben van!
Először is: gondoljunk csak bele, hogy milyen repeszhatása van annak is, ha csak egy űrméret alatti SABOT lövedék hatol át a páncélon.
A repeszek elvisznek minden legénységi tagot, aki a légtérben tartózkodik. Ne is beszéljünk a robbanás lökéshullámáról, ami ha nem is megöli az embereket, azért fáj ha a szemedbe megy...
Ha még mindig nem hiszitek el, akkor képzeljünk el egy tankot. 100mm döntetlen függőleges páncélt átütünk egy 120mm-es átütésű sima AP lőszerrel. 90°-ban, 10 méterről. Áthatol a frontpáncélon, a lövedék deformálódik, elveszti stabilitását, pörög a levegőben, és képtelen lesz átütni a hátsó páncélt, legyen az akár 10mm, de annál több repeszt fog feltörni a páncélból. (lásd előző videó, nem áthatoló lövedékek)
És ha azt mondja valaki, hogy még mindig semmit nem ér a repesz, se a lövedék, se semmi, akkor a 3.: Tegye fel a kezét közületek az, aki ült
tankban, és mondjuk meg tudott 180° fokban fordulni. Nincs egy kéz sem. Elárulom, nem lehet. Mind a mai tankok, mind a világháborús tankok esetében törekedtek a legkisebb méretre. Nincsen szabad hely a tankokban, nem lehet kártyázni, meg sztriptízelni bennük, mindennek meg van a maga helye, és nem nagyon tudsz mozogni sem, nem hogy elhajolni ha jön a lövedék... Na meg a repeszek (muhahahah)
ÉS akkor még nem is beszéltünk a HEAT lőszer forró termitjéről, az APHE lőszer robbanásáról, stb stb.
Nyissátok már ki a szemeteket. Ha egy lövedék eltalál egy tankot, és a lövedék átüti a páncélt, akkor 99.9%-ig biztos, hogy valami/valaki megsérül, meghal vagy tönkremegy. Nincs olyan, hogy sértetlenül kimegy a lövedék a másik oldalt. Tankoknál, 1 lövés ami bemegy a küzdőtérbe, és az a tank soha többet nem mozdul, kivéve ha daruval emeli ki.. -
Elvileg hozzá tudnának tenni amennyiben a lezuhanásuk után behoznának egy tisztességes harckocsit. Tegnap azon röhögtem, hogy a mi oldalunkon lezuhant repülősök tier négyes csatába hozták másodikként a panzer 2 meg a panzer hármat :) Tényleg komoly ellenfelek voltak az Is2-nek meg a T-44-nek :D -
Caterpillar #10224 
Agree! -
Persze ok nincs is ezzel baj. A játék béta, van benne jó pár bug, reménykedjünk, hogy a fejlesztők is tudnak róla és kijavítják a hibákat:) -
Malarki #10222 Annyira jó, hogy visszarakták a repülőket, tényleg... Most komolyan, olyan aki nem tud kibombázni egy tankot anélkül hogy a földbe fúródna minek megy repülővel? Annyira irritáló hogy a 80%-uk semmit se tesz hozzá a csatához csak repkednek meg random belerepülnek a földbe. Ha már 5 repülős van a csatában már vért kell izzadni, mert csak nettó emberhátrányt jelentenek. -
Caterpillar #10221 Elképzelhető, hogy a csövet lőtte, esetleg a test és a torony között, ott ugye nincs 150mm... Hogy miért pattantál le rőla, látni kéne a replay -t, abból lehetne okosat mondani....
Félreértés ne essék, én nem azt mondom, hogy hibátlan, csak próbálok logikusan gondolkodni, az hogy láttam közelről lőszert sajnos nem tesz, fegyverzettechnikai mérnökké, sem fegyvermesterré... :( -
Egyébként meg úgy általában valahogy lehetne tényleges különbség a nehéz és közepes harckocsik között mert én a differenciát egyelőre nem látom. Sőt igazából jobb közepes harckocsival menni mint nehézzel. -
A türelem még megvan és remélem kitart a következő patchig ;) -
Nem használok apcr-t :) Azonban az alap lőszer több mint 230mm-et képes átütni 10m-ről az adatok szerint. Na mármost amennyiben ez igaz akkor a tegnapi csatám során szarrá kellett volna lőnöm azt a T-44-et függetlenül attól, hogy hol lőttem meg, mivel kb 5 méterről lőttük egymást szemből, de hogy 10m-en belűl voltunk az is biztos. Ezzel szemben mint írtam nem ütöttem át de még csak meg sem sebeztem. Az ő lövege viszont átütötte a király tigrisemet ami már csak azért is furcsa mert nem tudom, hogy egy 15 cm vastag tornyot hogy üt át egy olyan löveg ami 120mm-et visz csak át. -
twi452 #10217 nem volt nagy update a 41-es lényegében csak átírták closed-ről open-re és jött néhány repülő, azóta csak kisebb fix-ek voltak
a menürendszer átdolgozás meg kellett bele tankjátékosok miatt mert eddig csak a repülős vonalon lehetett elkezdeni vagyis nem is lehetett hanem kötelező volt hiába csak tankozni akartál egy új fiókkal
türelem, jó lesz ez még :)
ha pedig később se győz meg akkor úgyis van ezer más amivel lehet időt pazarolni :) -
Caterpillar #10216 Azért mondtam Jp -t mert abban is Pak 43 van mint a KT -ben... És pont az APHE lövedékről beszélek én is... Ha egy APHE lőszer átmegy a páncélon, egyáltalán nem biztos, hogy fel is robban... Ahhoz kell egy bizonyos mértékű ellenállás ami beindítja a robbanást, a PzGR39/43 (? azt hiszem ez van neki) pedig nem a T26 alufolia lemezére lett kitalálva... Túl erős hozzá az ágyú, ennyi a történet... :)
Egyébként, ne használjatok APCR -t csak ha az AP vagy az APHE nem viszi át... ;)