12
  • Papichulo
    #12
    Ezek kozul melyik tortent gazdasagi erdekbol?

    Forrasok? Jol gondolom, hogy az utolso mondatodban Pearl Harbourra gondolsz? Esetleg a 9/11 conspiration theorykban is hiszel? Ez esetben nincs sok ertelme folytatni a diskurzust ;)
  • ugh
    #11
    Kiloni nem de belevezetni egy nemet hadiflottaba igen.
    Hogy aztan azok faszaul elsullyesszek.
    A hajon meg serultek voltak papiron. Valojaban azonban meg volt pakolva tnt vel-is.
    Ja igaz az sajat volt...
    Vagy rongya bombaztatni a japokkal egy kikotot mert azok az aljas szemetek nem nyeltek le hogy gazdasagilag sarokba szoritsak oket.
    Etc...
  • ugh
    #10
    Rosszul tudod.
    Ha neztel mar amcsi filmet akkor tisztaban lennel azzal a tennyel hogy a vilag az csak usabol all.
    Sot kiderulhet, hogy az univerzum kozepe.
    A tobbi nem szamit, lenyegtelen vagy nem is letezik.
  • Papichulo
    #9
    Szoval nem Moszkvaban, hanem Leningradban, nem Mercedeseket, hanem Moszkvicsokat es nem osztogatnak, hanem fosztogatnak :)

    Megallapithatjuk, hogy az USA egyetlen brit hajot sem sulyesztett el gazdasagi erdekbol. Pont. Az azert mar eleg durva lett volna. Mar a Rainbow Warrior esetbol is mekkora botrany lett kesobb - igen, tudom, hogy az a DGSE volt.

    Meg azert egy hideghaborus embargo - igaz, eleg undorito modszerekkel valo - betartatasa, az USA egyik ellenseges szomszedjaval szemben, egy vegtelenul es joggal (kubai rekatavalsag) paranoias idoszakban egy csoppet mas kategoria. Nem latom a koleraciot a ket peldad kozott.
  • sedward
    #8
    És még ezek is:
    "We know the CIA had a 500 million dollar annual anti-Cuban sabotage budget."
    illetve:
    "1960 Seventy-five people were killed and 200 injured when 76 tonnes of Belgian ordnance exploded in the port area of Havana as the French freighter La Coubre was being unloaded. The cargo had possibly been booby-trapped when loaded in Antwerp.
    1962 the Cuban exile group Alpha 66, funded by the CIA, claimed responsibility for sending a 40-foot launch into a Cuban sugar port and firing over 60 machine-gun rounds into the British freighter Newlane.
    1962 CIA agents poisoned 14,135 bags of Cuban sugar bound for the Soviet Union aboard the British ship Streatham Hill. The attack was discovered when children in Puerto Rico fell ill after tasting pilfered sugar that had been temporarily stored in a US customs warehouse."
  • sedward
    #7
    Már régen hallottam ezt a hírt magyarul, nem nagyon emlékeztem, valószínűleg hiradóban is félrefordították most rákerestem:
    http://www.guardian.co.uk/world/2008/oct/26/usforeignpolicy-cuba
    Szóval a titkosszolgálat parancsára vezették bele a japán hajót a németbe (némelyek szerint kelet, más dokumentumok szerint nyugat német-német), mert Kubába szállított volna buszokat.
  • Papichulo
    #6
    Régen is volt, hogy elsüllyesztettek egy szövetséges brit komphajót mert távközlési berendezéseket szállított olyan országnak akiknek nem akarták.

    Mennyire regen? Mi volt ez az incidens?
  • sedward
    #5
    Az a borzasztó, hogy holnap bárkit félre tudnak állítani vagy megzsarolni ezekkel a titkos információkkal. Egy üzleted sérti egy amerikai cég érdekét? Máris kiszivárogtatnak valamit a magánéletedből vagy megzsarolnak. Régen is volt, hogy elsüllyesztettek egy szövetséges brit komphajót mert távközlési berendezéseket szállított olyan országnak akiknek nem akarták. Most már sokkal kifinomultabb módszerek vannak, és biztos vagyok benne használják is okkal- ok nélkül...
  • Nos
    #4
    Szoval kiderult az, amit eddig is mindenki tudott. Igazabol a sajto es a civil szervezetek tartjak eletben a dolgot, a kulonbozo kormanyok nem reagaltak tul erosen. Akinek van egy valamire valo titkosszolgalata, az ezt csinalja. Nehezen tudnam elkepzelni a britekrol, vagy a ruszkikrol, hogy nem ezt csinaljak.
  • Papichulo
    #3
    Amerika egy egesz kontinens, WashinGton pedig egy allam eszaknyugaton, a kanadai hatar mellett... :)
  • duke
    #2
    " A lap szerint az NSA-nál az utóbbi hetekben az a mondás kelt szárnyra, hogy munkájuk eredménye olyan, mint a Bangladesben gyártott ruha, vagyis "az egész világ kedveli a terméket, de senki sem akarja tudni, hogy miként gyártják"."

    Ja persze a felsobbrendu Amerika megmenti a vilagot, mint a filmeken.
    Bombazni kene Washintont.
  • Tetsuo
    #1
    Néhány évtizede még Nixon azért mondott le, mert bepoloskáztak egy szobát... ma az egész világ be van poloskázva és semmi kovetkezménye. :S