4
 • zola2000
  #4
  Egyébként ezt eddig is sokmindenki sejtette, viszont most egy kicsit beszélnek róla, aztán megint feledésbe merül gondolom. De most pár ország felvetette, hogy amerikai ellenőrzés helyett nemzetközi ellenőrzés alá kell vonni az internet csomópontjait, ha majd kína és oroszország is el kezdi ezt erősen kérni, akkor ebből még lehet valami.
 • zola2000
  #3
  " A szakember hangsúlyozta: arról nincs
  tudomása, hogy az Amerikai Egyesült
  Államok Nemzetbiztonsági Hivatala
  (NSA) külföldön ipari kémkedést
  végezne. "

  Nem tudom, de az biztos, hogy ma az összes böngésző amerikai, nemrég lett vége az utolsó nem amerikainak az operának (az hogy kromiumos lett nálam azt jelenti hogy vége lett)

  az operációs rendszerénél is csak amerikai létezik a Symbian, samsung bada voltak az utolsók.

  régebbre visszamenve elérték az európai film és zeneipar felszámolását, ázsia még jól tartja magát ... sőt onnan inkább amerika szorul ki, de amerika elérte hogy annak ne sok hatása legyen európára -> mintha törvény lenne rá, hogy amerikai filmből mindennek mennie kell magyaroszágon, még a zs kategóriákhoz is létezik magyar szinkron amerikai filmből, ázsiai filmekből még a legjobbakhoz sem, illetve még az olyanhoz sem mint az iris címü nagy költségvetésű koreai sorozat, aminek az eleje magyarországon játszódik, mivel itt forgatták, aztán mégsem.
 • Tetsuo
  #2
  Gordon Adamstol hivatalból hazugágot várnak el, tehát ki hinné el mindazt amit hablatyol? Na igen, a nagy tobbség, akiknek nem adnék szavazati jogot (sem).
 • Amergin
  #1
  A szakember hangsúlyozta: arról nincs tudomása, hogy az Amerikai Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Hivatala (NSA) külföldön ipari kémkedést végezne. -Na persze, de ha tudna is ilyenről (biztosra veszem, hogy van a többi gazemberségből kiindulva, ha már "mindent lehallgatnak") akkor is bolond lenne elmondani, hogy utána majd őneki is menekültként kelljen élni élete hátralévő részében Venezuelában a családjától elszakítva...

  "...a hatalmas megfigyelési apparátus nem csak teljesen túlzott mértékű, de egyúttal veszélyt jelent a demokráciára nézve is." -pontosabban a demokráciának hazudott rendszerre nézve.
  Mindettől függetlenül a birodalmakban jellegükből adódóan soha nem is lehet "demokrácia" még ha így is reklámozzák magukat, legyen szó az ókori Rómáról, vagy az újkori usáról. Ha tényleg "demokrácia" lenne bennük, akkor azonnal szétesnének apró darabokra.
  "...mindent összegyűjtenek és később elemzik a megszerzett információkat. Azt, hogy ennek során az ártatlan emberek szabadságjogait megsértik, gyakorlatilag egy vállrándítással elintézik." Ennyit arról, hogy mennyire kell megenni a "demokrácia" dumát.
  Semennyire.
  "Túl nagy a nyomás Csitán amiatt, hogy tovább növelje a kiberháborús befektetéseket." Tényleg?? És vajon kinek/minek a részéről?
  Költői kérdés: nagyjából azért sejtjük de persze ez már megint csak egy újabb összeesküvés elmélet, blabla, blabla...