7
  • Alien69
    #7
    Szerintem meg inkább az az oka, hogy kint, fiatalabb korosztály kezd vásárolgatni. Azoknak meg ugye nehezebb megjegyezni valami hosszú nevet.
  • kvp
    #6
    "Ez még rosszabb: az átlag felhasználó annyit tud a Ricoh-ról, hogy fénymásolókat, faxokat meg bullshit low-end kamerákat készít, mégis simán beolvaszthatja az 1919 óta létező Pentaxot"

    A Ricoh 1936 ota letezik es egy japan allami kutatointezet kereskedelmi reszlegekent hoztak letre fotopapir es fenykepezogepek gyartasara. Az intezet meg megvan es tovabbra is allami iranyitas alatt all, mint ahogy reszben a Ricoh is. A ceg pedig a fenykepezogepek mellett tenyleg a fenymasoloirol hires, bar ok gyartottak anno az elso nintendo konzolok processzorait is.
  • 355
    #5
    Ős-pentaxosként utálom, hogy meghozták ezt a döntést. Fájt már az is, amikor felvásárolta őket a Hoya, mert kellett nekik a Pentax endoszkópos tudása. Gondolom ez gazdaságilag szükséges döntés volt, gondolom pár Pentax-felsővezető nézegette is a tantō-t.

    Aztán megvette a hoya-tól a Pentax kamerás részlegét a Ricoh. Ez még rosszabb: az átlag felhasználó annyit tud a Ricoh-ról, hogy fénymásolókat, faxokat meg bullshit low-end kamerákat készít, mégis simán beolvaszthatja az 1919 óta létező Pentaxot, aki csillagászati távcsöveket, high-end kézi távcsöveket, középformátumú 6x7-es és 6x4.5-es kamerákat és méltánytalanul ismeretlen (D)SLR kamerákat (is) gyárt és egy csomó, fotográfiához tartozó világelsőséggel büszkélkedhet: első SLR (1954), első pentaprizmás kereső (1956), első TTL (1964), első AE mód (1971), stb.

    Most úgy olvasom a hírekben, hogy a Pentax, mint márkanév megmarad a DSLR-eken, de minden más (pl. a kompaktok, távcsövek) a Ricoh név alatt futnak majd.

    Sic transit gloria mundi.
  • kvp
    #4
    Ez nekem kb. ugy hangzik, mintha a coca cola holnaptol siman csak cola markaneven futna, mert az egyszerubb.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #3
    Rossz döntés mind2 esetben. Főleg a Zeiss, mindenki Carl Zeiss-nek ismeri külföldön is & mellesleg sokkal jobban hangzik kiírva...
  • Zombee
    #2
    Miért pont Ricoh? A Pentax sokkal ismertebb név a fotózásban.
  • bvalek
    #1
    Értsd: a vásárlóinkat túl ostobának tartjuk hogy megjegyezzék a teljes nevünket, ezért lebutítjuk azt. Ha a termékeiket is ilyen filozófiával állítják elö, én inkább elkerülném öket...