6
  • kvp
    #6
    Idealis esetben a kozeljovoben egy hasznalhato agy-gep interface-nek kepesnek kell lennie illeszteni a periferialis idegrendszert (izmok, erzekszervek), mind olvasasi, mind irasi iranyban. Ez lehetove tenne gepek tavoli vezerleset es jobb virtualis valosag rendszerek letrehozasat. Ez azert realis, mert a periferialis idegrendszer idegpalyairol tudjuk, hogy melyik micsoda es milyen jelek menne rajtuk.

    ps: Ettol fuggetlenul az intel csak megprobalja eladni amije van es ezert keres uj felhasznalasi teruleteket.
  • Imi3est
    #5
    Szerintem nem kell túl sokat várni a közeljövőben az agy-gép interfésztől. Lehet hogy egy két általánosságot ki tudnak nyerni az agyból - pl hogy ébren vagy vagy alszol, meg hasonlók, de részleteiben hogy mire gondolsz az szerintem elég esélytelen. ahhoz kicsit sok agysejt van, és távolról nem látni ezek működését. Ráadásul gondolom minden embernél kicsit máshogy működik.
  • Amergin
    #4
    Az emberi agy-gép interfész (meg a gépi rész nyilvánvaló rákötése a netre) már csak azért is egy jó dolog lesz, mert az elmétek majd annyira lesz biztonságban, mint most a fácsebúk profilotok. Meg majd arra is lehet olyan jó kis vírusokat írni, amiket most az androidra. Az intel is részt kér ennek a szép, új világnak a felépítésében.
    Megértem.
  • sanyicks
    #3
    dehogy komoly, ez olyan mint az ibm világmegváltó bejelentései.
  • nyerek01
    #2
    "Néhány évvel ezelőtt kinevettek minket, amikor optikai mikrochipekkel kezdtünk kísérletezni. Az egész őrült ötletnek indult, de jövőre elkezdődhet ezeknek a chipeknek a sorozatgyártása."
    Oké, nem vagyok naprekész, de ez most komoly?
  • Molnibalage
    #1
    Inkább ne...