11
-
asgh #11 Nem akarlak kétségbe ejteni, de a törvénysértő oldalakat bírói határozatra már most is köteles a szolgáltató blokkolni. Most annyi változik, hogy ha egy online kaszinónak nincs érvényes engedélye, akkor az törvénysértően működik. -
asgh #10 Milyen falat húznak az emberek elé? Az eddigi gyakorlat volt nevetséges, hogy szinte mindent adóztatott az állam, míg az online kaszinózást adókedvezménnyel támogatta (merthogy egyáltalán nem adóztatta). Szvsz inkább az online kaszinókat adóztassák, mint hogy az én SZJA-mat emeljék.
Amúgy igen, az adózatlan online szerencsejáték az állam számára káros, mert úgy von ki pénzt az országból, hogy közben sem gazdasági, sem társadalmi haszna nincs, sőt az addiktív jellege miatt egyenesen káros.
A játékautomatákat is azért számolták fel, mert az volt az elterjedt gyakorlat, hogy a segélyt pár óra alatt beleszórták az automatákba, aztán mentek az uzsoráshoz, hogy legyen mit ennie a gyereknek, meg hogy ne kapcsolják ki az áramot. Azaz a tőled adó formájában elvett, majd segély formájában kiosztott pénz igen jelentős része egyenesen az automaták üzemeltetői (nevezzük nevén: szervezett bűnözés) és az uzsorások zsebében landolt. -
tomazin #9 biztosak vagytok abban, hogy csak a pénzbehajtás a cél? oldalakat akarnak blokkoltatni, ami felvet egyéb érdekes kérdéseket... -
#8 Az egészben a "idióta túlszabályzás" része zavar. Miért kell 100milliós éves illeték? Hogy csak a nagyokat lehessen megtartani? Miért nem forgalom, vagy nyereségarányos sápot szednek? Vagy ez annyira káros dolog, hogy ki kell írtani a kicsiket a piacról? Vagy valami fideszközeli díszf@sz zsebe ettől fog dagadni? Miért kell mégegy "falat" felhúzni az emberek elé, nincs még elég?
Annyit tudok, hogy eddig sem játszottam online kaszinóban pénzért, de ha megteszem, akkor úgy fogom, hogy a magyar államnak abból egy fillér haszna nem lesz! Elégedjenek meg azzal amennyit a fizetésemből lehúznak! -
#7 Vagy megfordítva a dolgot, az átlag halandó lesz kénytelen a szerencsejáték Zrt.-re szokni, vagy másik szórakozást keresni.
Én ez utóbbi kategóriába tartozom, alkalomszerűen játék gépeztem, amig minden kocsmában volt gép. 2-3000 Ft-tal játszottam, havi 2-3 alkalommal és úgy, hogy amennyit erre szántam azt nem sajnáltam ha elbuktam nem tettem be többet, hogy majd kijön az. Volt, hogy nyertem is, az jól esett, de nem voltam függő, pont ezért semmilyen problémát nem jelent számomra, hogy ezek a gépek kikerültek onnan. Azt rögtön hozzáteszem, hogy nem veszem észre, hogy havi 4-9000 Ft-tal több lenne a zsebemben, mert elköltöm másra, de valószínűleg olyasmire amin jóval kevesebb adó van. Tudom, hogy ezzel nem vagyok "átlagos" játék gépes, nem miattam kellett "betiltani"... -
asgh #6 A facebook kaszinót nem a magyar állam blokkolná, hanem az összes olyan állam, ami már most is keményen szabályozza az online szerencsejátékot.
Mint lejjebb már leírtam, nyilván megkerülhető a rendszer és a szerencsejáték függők meg is fogják kerülni, de az átlag halandó, akire ezek a cégek hajtanak nem fog időt és energiát fektetni a rendszer hackelésébe és nem fog játékpénz nyereményért igazi pénzt kockáztatni, ezért az online kaszinót üzemeltető cégek kénytelenek lesznek betartani a magyar szabályokat ha nem akarnak piacot veszteni. -
#5 "bevételt sem kell rejtegetnie." Én úgy tudom a kaszinóknak van bevételük, nem a játékosoknak...
Virtuális pénzben (bitcoin) kell játszani, amiért egy csomó valós szolgáltatás is megvehető már. Így nehezebb (majdhogynem lehetetlen) jövedelemként kimutatni.
Várom már a fészbúk, vagy gúgli kaszinót, ami miatt a facebook.com -ot vagy a google.com -ot blokkolják a szolgáltatók. A sok eke politikus, meg nem tud majd közösségimédiázni... -
asgh #4 "az engedéllyel nem rendelkező online szervezők oldalait pedig a hírközlési szolgáltatóknak blokkolniuk kell"
Innentől kezdve tök mindegy, hogy hova van bejelentve, vagy honnan üzemel. Arról nem is beszélve, hogy ha egy kaszinó illegálisan működik, akkor az abból származó nyereséged sem legális. Persze biztosan meg lehet kerülni a rendszert proxykkal, meg külföldi bankszámlával, stb. de a kaszinók általában a balekokból élnek ezért megéri majd jogtisztán üzemeltetni az online kaszinókat, mert könnyebb ügyfeleket találni, ha az arcába lehet tolni a szolgáltatást és a bevételt sem kell rejtegetnie. -
Vanek úr #3 Még offshore cég sem kell. A legtöbb online szerencsejátékos cégnek van külföldi irodája, és onnan csinálják majd tovább (a hazai képviseletüket meg megszüntetik). Innentől a kormány még bevételre sem fog tudni számítani az ilyen cégektől (pedig van jópár 'globális' szerencsejátékokkal foglalkozó cég, ahol már magyar nyelv is van). Vagyis iszonyatosan okos lépés volt tőlük... -
#2 Csak csinálni kell egy offshore céget és minden mehet tovább -
Etinger #1 Valószínűleg nem ide lesznek bejelentve, de attól még ugyanúgy játszhatóak lesznek. Annyi.