18
  • Stanlee
    #18
    Igen, amikor a keze a hidraulikaolajtól piszkos, akkor a kedvemért majd a drága okostelefonjával/tabletjevel küzd a skypon a kép átlövése érdekében, vagy éppen egy szivattyút szedetek szét vele, és két kézzel is alig bírja a munkát csinálni, közben könyékig matat a folyékony szarban, akkor hogy mutassa nekem azt, amit éppen lát? Sorry, oda az általad leírt megoldás már nem jó. Esetleg rakathatok még mellé egy másik biorobotot, aki csak azért van fizetve, hogy tartsa a skypehoz a kamerát.

    Használjuk a skypot, de az csak akkor jó, ha valami nagyon lightos munkát kell csinálniuk. Az actioncam használhatóságát te magad lőtted ki. Szóval nekem kell egy ilyen szemüveg, a hasznossága nagyon nagy.
  • Pharaoh
    #17
    Egyedul az endoscope/laparoscope kepet a szemuveggal nezni van ertelme. Kerdes milyen minoseget tud a szemuveg. Igy kenyelmesebb lenne mint folyamatosan a monitort bamulni mutet kozben.
  • Crane
    #16
    Bocsi: Stanlee-nek volt válasz.
  • Crane
    #15
    Okos telefon kamerával, mobil nettel (vagy WiFi-vel ha van az üzembe) + Skype. Valami elromlik, megkéred, hogy mutassa meg a telefonnal. Ennyi!
    Nem kell ide csoda szemüveg.
    De ha már ennyire fejkamera: Az actionkamerát is lehet USB-s telefonra, tabletre csatlakoztatni, aztán max telepíted az Ustream appot... mehet is a livestream, bár akkor nem tudsz még vele kommunikálni. Szóval inkább Skype.

    A google szemüveg egyetlen innovációja a projektor, ami a retinára vetíti az infókat.
  • neszeneked20
    #14
    Nekem ez már sok
  • nextman
    #13
    De legalabb lennenek aranyos kis mammutkak...
  • krisz777
    #12
    A legjobb az, hogy iPad-re cstlakoztatta! :D Nem kockáztatott az androiddal?? ;)
  • tomboy013
    #11
    Óriási lehetőségek vannak egy ilyen szemüvegben és nem csak az orvostudomány terén hanem minden téren. Azért van itt 1-2 okos ember már megint a hozzászólók között. Ha nem lennének okos, fejlődni képes emberek, az ilyenek még most is a csapdákat ásnák a mamutoknak. Vagy még oda se jutottak volna el
  • Stanlee
    #10
    Én nagyon örülnék annak, ha hamar és széles körben elérhető lenne ez a szemüveg. Ahogy az informatikusoknak a távoli asztali elérés egy nagy segítség, vannak iparágak, amiben egy ilyen szemüveg is nagy költségmegtakarítást érhet el. Én pl. erőmű beüzemeléssel foglalkozom, és amikor a kezelő személyzet csak annyit mond hogy nem megy, pirosan villog, és nem tudja mi a baj, meg nem nyúltunk semmihez, akkor jó lenne egy ilyen szemüveg, felteszi a delikvens, én látom amit ő lát, hallom is, és online meg tudom neki mondani, hogy mit csináljon, nem vagyok arra utalva, hogy milyen a képessége elmagyarázni az adott hibát, mi az amit nem mond el. Sok utazási költséget és felesleges állásidőt spórolhat meg egy ilyen eszköz. Az utazási időről nem is beszélve. Az irodából legalább 3-4 üzemet tudnék támogatni, míg így élesben csak egyet, és max. telefonon próbálom kihámozni a részletinformációkból hogy mi is a pontos helyzet.
  • nyalógép
    #9
    Hát igény az vóna rá...
  • Csuhika
    #8
    De fasza! Most már bárki élőben nézheti hogy szabdalnak szét egy embert. Sőt lassan jönnek az online csatornák is mint például: mellplasztika LIVE vagy végbéltükrözés LIVE
  • lapaleves
    #7
    az miaza "hang-out"?
  • Ferrer
    #6
    Ez itt a jövő kéremszépen, nem az "okos órák". A leghasznosabb szerintem GPS-ként lesz, nem kell majd le-fel nézni a készülékről (már most elavultnak tűnik!), meg persze lehet az utat is filmezni, ha véletlenül baj lenne (lásd ruszkik). Meg nem kell a telefont mindig elővenni a zsebből hogy megnézd, küldtek-e üzenetet. És rengeteg más lehetőség is biztos van benne.
  • mantequilla
    #5
    aki nem tudja livestreamelni ahogy feláll a géptől elsétál a wc-ig leül és közben elkezd az okostelóval játszani az mától kezdve nem ember
  • Narxis
    #4
    Azért itt többről van szó, ld. #2
  • flashpointer
    #3
    Beindult a marketinggépezet
  • GregSB
    #2
    Action kamerákkal tudsz élő közvetítést streamelni a netre? Sőt, videokonferenciában részt venni, amit folyamatosan látsz a jobb szemed felső sarkában?

  • Laza
    #1
    Ez mekkora országos baromság. Ennek mi a köze van a szemüveghez? Eddig is lehetett ilyenek csinálni action kamerákkal, mi ebben a hű de nagy újdonság?
    Ennek semmi köze nincs a szemüveg tulajdonságaihoz, egy egyszerű fejre rögzített kameraként használták ... ez ám az innovációs fejlődés :D

    Egy kicsit ennek 'kacsa' szaga van, vagy simán reklám.

    Ráadásul "A szemüveget összekötötték egy iPad készülékkel" .... mért nem Androidossal? :D