12
  • mousee
    #12
    Köszöntem, tippeket továbbítottam az illetékesnek :)
  • QuippeR
    #11
    "autópálya matrica appot hiányolta, panasz volt a TV app hiánya, valami pizzarendelő cuccot is emlegetett, meg talán még a vibert."

    autópálya-matrica (fizetős, de szerintem felesleges is, SMS is létezik)
    mindig tv
    pizza.hu
    viber

    elismerem, a kínálat nem olyan széles, mint máshol, de azért nagyon nem tűnik fel, mindenre van app.
  • mousee
    #10
    Najó, csak ez így "desktop linux" effektus:

    - Későn érkezett a megfelelő felkészültséggel
    - Amikor megjelent már a konkurenciára ezermillió program volt, amit a userek megszoktak, és nem hajlandóak lecserélni
    - A fenti programokért egy jelentős tömeg pénzt is adott, úgyhogy főleg nem cserélné le
    - Ezek a programok nem is léteznek az adott platformra

    Te lecserélnéd a jelenlegi windows desktopodat, csak azért, mert egy elenyésző kisebbség azt mondja hogy egy másik desktop OS (a poén kedvéért legyen pl ubuntu linux, mert az olyan menőőő) sokkal jobb? Igaz hogy nincsenek játékok, nincs fotosopp, nincs ez-az, de no aggódás, majd lesz, eskü, tényleg. Ugyan már.

    Egy másik szemszögből:

    Az emberekben van egy általános utálat a windows irányába, hála az elmúlt tizeniksz évnek. A windows 8 desktopon nagy arconcsapás volt, szartak a userekre, és rájuk erőltették a modern UI-t (ízlés szerint metro-t), és ugyanezt az utált felületet nyomják a user arcába telefonon is. És itt már hiába bizonygatod, hogy na de na, erre találták ki, hogy tapicskold, a fizető vásárló csak azt fogja látni, hogy ja, ez a szokatlan szar, amit le kellett sikálni az új laptopomról is, hogy felmehessen rá a win7. És különben is, start menü!4!! ;)

    Annak ellenére, hogy a windows 8 a motorháztető alatt jó irányba indult el (optimalizálás, tempó, felesleges szemetek kivágása), a kinézetét viszont alaposan elcseszték (metro, randa minimalista ablakozó vs kellemes aero), márpedig a user ezt látja, nem az optimalizált kernelt.

    Kis off, de kapcsolódik:

    A PC piac szépen megy össze, csak ha körbenézek az ismerőseim között, már ott azt látom hogy egyre kevésbé ülnek PC/laptop elé, inkább nyomkodják a droidos/almás telefont, mert minden megvan rajta, ami neki kell. Jútúb van, fészbuk van, zenét hallgatni tud, filmet nézni tud, netezni tud, szabadidőben pedig lehet tapizós játékokat tolni. Miért is üljön le, kapcsolja be a gépet, várja meg amíg betölt, lefrissül a vírusirtó, beugrik a windows update, etc, amikor a telefonján két tapicskolás a jútúb-on megnézni egy videót, és még 2 mp3-ba lekapni egy számot, és azt utána bedobni a lejátszóba? Az elvetemültebb fajta meg vesz egy tabletet, ha kicsi neki a telefon képernyője.

    A másik nagy pc húzóág a nagy céges rész:
    Most őszintén, ha az XP-win7 váltást eddig húzták annak fényében, hogy a win7-et mindenki dicséri, akkor mikor fognak win7-ről váltani egy olyan OS-re, aminek negatív a hírverése? Sokára. Nagyon sokára. Meddig is van támogatva a win7?

    Amiért ezt a kitérőt tettem pc irányba (elnézést az offért), az az, hogy redmondban úgy gondolták, hogy ha ugyanaz a felület van telón, táblán, és asztalon, akkor az tetszik a usereknek, és örömbódottá. A valóság viszont az, hogy dekstopon kb mindenki utálja, tableten elhanyagolható a jelenléte, telefonon pedig rútúl le van maradva a konkurenciához képest (lásd hsz eleje). Nem véletlen lesz a 8.1-ben boot to desktop és visszakerülő start gomb (menü helyett, ami majd a következő sor anyázást fogja kiváltani, ms-nél a pofátlanság határtalan). A nagy kérdés az, hogy ki fog ezek után váltani? A XP-t váltani kellett, mert a 32 bit már kezdett nagyon határeset lenni (64-es xp-nek meg jelképes volt a támogatása), viszont a win7 64 biten gyönyörűen muzsikál, nem igazán van értelme leváltani.

    Persze nem akarom temetni az MS-t, de az biztos hogy a jelenlegi vezetőséggel nagyon rossz irányba tart:

    Win8: csúfos bukás
    Win8.1: majd kiderül, szerintem kb ugyanaz lesz mint a 8
    XBone: Bejelentés vicc kategória, szigorítás hegyek. Redmondba kapcsoltak, hogy hubaszki, csak vers meg tomboy rendelt az új konzolból, meg egyszer valaki félrekattintott, és hopp, láss csodát, egyből megvariálták a szabályokat. Baki. Csúnya nagy.
    MS szervertermékek: Na itt már másképp fekszik a csaj: Nagyon jó újítások, itt is performance tuning, de könyörgöm, szerverre miért kell csempe????!!44!!négy!! Nemár.
  • kvp
    #9
    A wp-nek harom nagy baja van:
    -keson jott a piacra
    -jobban le van zarva a rendszer mint az almas
    -a ketto eremenye keppen se alkalmazasok, se felhasznalok nem nagyon vannak
  • tomboy013
    #8
    Van hiányosság az tény, de remélem hogy változni fog a helyzet, mert alapvetően egy nagyon jó rendszer a WP.
  • ostoros
    #7
    A Nokia bizony jobban tenné, ha kilépne a Microsoft árnyékából. Droiddal ők is hasíthatnának.
  • mousee
    #6
    Munkatársam HTC Desire-ről váltott át valamelyik mostani lumiára (nem tudom pontosan a típust, de már 8-as). Ő úgy fogalmazott, hogy a felület "szokható", az app kínálat pedig nagyon szegényes. Amik főleg fájnak neki az az, hogy jóformán nincs játék, konkrétan az autópálya matrica appot hiányolta, panasz volt a TV app hiánya, valami pizzarendelő cuccot is emlegetett, meg talán még a vibert.

    Ami ebből nekem lejött: Lehet hogy jó dolog a WP (ízlés kérdése a felület), de hogy a kutya se csinál rá appot, az is fix. Nézd meg, bárhova mész, dorid letöltés, alma letöltés. Ablakoknak nyoma sincs. A szokásos ördögi kör ugye, nincs részesedés, nincs fejlesztő, nincsenek appok, nem kell a népnek. Nagyon úgy néz ki, hogy elkéstek a dologgal, a 2 konkurens mellett nem igazán van helye.
  • tomboy013
    #5
    Én is azt veszem észre hogy egyre több ismerős vesz Nokiát és panaszkodni még egyiket sem hallottam ellenben a Samsungos ismerősökkel :D
  • ostoros
    #4
    Az ostoba részvényeseknek el kéne zavarni azt az élősködőt. Először csak azt hittem, hogy hülye. De, sajnos kiderül lassan hogy nagyon is okos. Csak másik csapatban játszik. A nokiának végre úgy kéne viselkednie, mint a többi gyártónak Pl.samsung vagy előbb utóbb nem csak báb lesz, hanem hulla.
  • ostoros
    #3
    Pár éve amikor sokan ELLOPoztak, sokan kiröhögték őket. Azért aztán csak volt egy vételi kísérlet. Itt most az európai ipar kivéreztetése folyik, már évtizedek óta, de persze az életképtelen EU még a füle botját sem mozdítja.
  • RM007
    #2
    A Lumiákban már semmi Nokia nincs, ami volt azt kipucolták. Inkább vegye meg valaki sürgősen és vessen véget ennek a hazugságnak.

    A Nokia korszak a 808PV-el és N9-el együtt halt.
  • Elemir
    #1
    sok sok szép új Nokiát! Csak így tovább! Egyre több ismerősöm vesz Lumiát, és mind megvan vele elégedve! Ennyi