27
Gyűjtögetős kártyajáték a Mojang-tól
  • Győri Devi
    #27
    Demo sajnos nincsen, youtube videók meg twitchen live streamek.

    Vannak ilyen trialok, az easyekben még neked van kisebb előnyöd, de egyre nagyobb előnnyel indul a gép. Mondjuk alapból lent van 3 egység vagy jól fel van boostolva egy golem. Trialokért elég jó goldot is lehet szerezni. De a fő hangsúly a PvPn van.
  • Fehercsoki
    #26
    Egyébként van a játékban valami kampány is(mint mondjuk a heroesban), vagy csak paklit lehet építeni és aztán harcolni vele?
  • Fehercsoki
    #25
    Nincs demo vagy valami? Szívesen kipróbálnám.
  • maffi
    #24
    létrehoztam egy ilyet. aki akar tehát itt értekezni sg-s fórumozókkal, az az sgchat szobába lépjen be.
  • Győri Devi
    #23
    szerintem használjunk egy közös chatet gameben mondjuk "sgchat" néven és akkor úgy könnyebb tradelni vagy beszélgetni is
  • maffi
    #22
    Itt van az én listám, amit a tiéd mintájára készítettem. Ha kéne vmi szólj és megbeszéljük. Engem a tiédből a frost wind, crown of strength és a royal infatryman érdekel, akár goldért is, ha nincs olyan ami kéne az enyémből.
  • Győri Devi
    #21
    Scrolls listám, igazából azokat cserélem szívesen amiből több van mint 3, mert annál többet tartani jelenleg fölösleges. Mondjuk később még jöhet update, hogy lehet többet használni mint 3 vagy esetleg valamilyen scroll craftolás.
  • maffi
    #20
    na közben letoltam az első ranked meccsemet online. azt hittem húzósabb lesz. az elején kicsit izzadtam, de a vége sima lett. izgalmas volt tényleg. a deck is kezd alakulni, már nem gyomorideggel várok minden körben lapot :D

    @Győri Devi (vagy bárki más): ha gondolod cserélhetnénk pár kártyát vagy vennék is ha úgy van. pm-ben megbeszélhetjük a részleteket.
  • Pio
    #19
    Szerintem ez és a Hearthstone nem igazán konkurenciái egymásnak, hisz ez a játék már lényegileg megjelent, a Hearthstone pedig talán év végén jön ki.

    Ami a két leglényegesebb kérdés az ilyen mikrotranzakciós játékoknál:

    Minden tartalom elérhető ingyenesen?
    Ebből mind a két játék ötösre vizsgázik, hisz ingame pénzzel beszerezhető minden lap.
    Talán a Hearthstone csillagosra is, hisz ott egyrészt minden alappaklit megkapsz ingyen, másrészt úgy tudom craftolással direktbe le lehet majd gyártani a hiányzó lapjainkat. Itt ugye a szerencse nem zárható ki teljesen, a heti 6 direktben megvehető lap ugyanis random.
    Az, hogy mennyit kell játszani ehhez igazából tökmindegy, ha jó a játék, játszol vele és összejön, ha nem jó, akkor úgyse fogsz vele játszani, hiába van meg a hiányzó lap.

    PvP-ben összekerülök olyanokkal, akik sokkal erősebbek nálam?
    Egy játékos PvP teljesítménye egyértelműen két tényezőtől függ leginkább: a pakli erősségétől és a játékos skilljétől.
    A kettő közös mérésére a legtöbb játék valamilyen ELO (legyünk rá büszkék, magyar származású ember találta fel!) rendszert használ. E rendszer lényege, hogy kapsz valami ratinget, ami ha nyersz, nő, ha vesztesz, csökken. Pofonegyszerű, nem hinném, hogy a Mojangnak gondot okozna jól leprogramozni, a Blizzard pedig vérprofi benne (starcraft, wow pvp). Innentől kezdve pedig egy dolog számít igazán, egyetlen dolog tudja ezt elrontani az pedig nem más, mint a játékosbázis mérete. Tökmindegy, hogy mennyire jó az ELO rendszer, ha egy időben kevesen játszanak, akkor - némi várakoztatás után - nagy ELO különbségűeket is össze fog dobálni a rendszer és máris kapod a nem kiegyenlített, nem jó játékélményt jelentő meccseket. A Blizzard esetében azt hiszem vitán felül áll, hogy ez a játékosbázis rendelkezésre fog állni, de úgy gondolom, hogy a Mojangnál se fog annyira leapadni, hogy ne találj szintedbeli ellenfeleket, pláne, ha a középmezőnyben játszol.

    Röviden, tömören szerintem e két játék közt elsősorban a játékélmény az, ami döntő kell, hogy legyen, a "logisztikai" részét tekintve mindkét játék teljesen rendben van.
  • Győri Devi
    #18
    quick match szerintem teljesen random, rankeden ott azonos szintűekkel rak össze, de egyáltalán nincs mitől tartani, sokkal élvezetesebb mások ellen játszani
  • oreal
    #17
    Te jezus isten ez nagyon gagyi ez a jatek :)
    A tutorialt nem volt kedvem vegig jatszani ennyira lapos a gameplay.
    Ennel minosegibb es szorakoztatobb free to play browser based jatekok vannak.Ez valami tenyleg minosegen aluli dolog.
  • oreal
    #16
    Idokozben meglett,csak meg uj profile-t kelett a minecraftos melle csinalni.
  • oreal
    #15
    Miutan megvettem honnan tudom letolteni ?
  • maffi
    #14
    online meccseken mennyire rak össze veled hasonló szinten álló játékosokkal? még nem próbáltam ezt a részét a dolognak, de nincs kedvem ahhoz, hogy vmi pro 3 perc alatt szarrá alázzon ezért kérdezem :D
  • Fehercsoki
    #13
    Hearthstone-ban MINDEN lap ingyen megszerezhető lesz.
  • Győri Devi
    #12
    Én is ordert választottam, de nem bántam meg. Az alap deck amit kapsz nem valami jó mondjuk, azon kell rendesen változtatni. Ennek ellenére az elején jó lenne egy olyan dolog, hogy kipróbálhatod előtte őket és nem vakon kiválasztani csak egyet.

    Orderként energy ellen a legnehezebb játszani, mert például alapból kiesnek használatból a Spearmenek, mert Gravelockokat kevesen használnak. Másik meg, hogy energy ellen nagyon nem lehet tömöríteni az egységeket, pedig pont az lenne a lényege az ordernek, hogy boostolják egymást, mert ha jön egy Lightning Surge mehet a levesbe az egész.
  • maffi
    #11
    order paklival bontogatom a szárnyaimat. így utólag talán az energy szerencsésebb választás lett volna elsőre, de kezdek belejönni és egyre jobban átlátom. te?
  • Győri Devi
    #10
    Milyen deck-kel játszol?
  • maffi
    #9
    a grafika nyilván nem egy crysis 3, de nem is szempont sztem egy ilyen típusú játéknál. egyébként sztem stílusos, de persze biztos van olyan akinek nem tetszik. a cél ennél is meg a blizzard játékánál is az, hogy "kicsaljanak" pénzt a zsebünkből. a mojang ezt direktbe csinálja azzal, hogy eleve fizetős a cucc, a blizzard meg majd az ingyenesség látszata mögé bújtatja, csak pénzért elérhető kártyákkal stb. nem kell félteni egyik oldalt sem. ha vki normálisan szeretne játszani, annak bizony fizetnie kell. ha ezt megérti az ember, akkor már tényleg csak az marad, hogy kinek melyik szimpatikusabb. ízlésen vitatkozni meg tényleg felesleges dolog.

    én nagyon jól szórakozom vele, a 15 eurót mindenképp megérte. már csak a single player rész miatt is, ami olyan kihívás amit rég nem tapasztaltam játékban. élvezem, hogy komoly taktikázást igényel, fórumokat bújok, taktikákat keresek. jó érzés beleásni magam
  • Fehercsoki
    #8
    Hát valamivel rá kell venni az embereket hogy megvegyék, és gondolom nem a szép kinézet lesz az.
  • Győri Devi
    #7
    Azzal, hogy megveszed a másik 2 alap decket meg azt a 6 kártyát ami nem feltétlenül, hogy jó is annyira, nem igazán vagy előbbre.
  • Fehercsoki
    #6
    Igen csak tudod ha a jó kártyákat van aki megveszi kezdésnél te meg hónapokig gyűjtögeted akkor addig te gyengébb leszel.
  • maffi
    #5
    elvileg minden kártya elérhető pénz befizetése nélkül. nem tudom ez mennyire igaz a valóságban, nem járok még ott, hogy meg tudjam állapítani, de ha így van, akkor az korrekt.
  • Győri Devi
    #4
    A fizetős kártyák nem teljesen igaz. A kártya pakkokat illetve random scrollokot CSAK játékbeli pénzért vásárolhatod. Amit rendes pénzért vásárolhatsz az a heti 6db felajánlott kártyák, illetve a 2 premade deck azon kívül amit regisztráláskor választottál. Illetve player skineket vehetsz még rendes pénzért. De mindent meglehet venni játékbeli pénzért az előbb felsoroltakra van az opció, hogy valós pénzért is. A játék megvásárlása után nem kell semmit sem költened ha úgy akarod.
  • Fehercsoki
    #3
    Fizetős játék + fizetős kártyák? Hát nem tudom, elég bátor lépés, ha még a Blizzard is csak ingyenesre meri kiadni a kártyás játékát...
  • Fehercsoki
    #2
    Nekem videó alapján nem tetszett, főleg hogy hamarosan megjelenik a Hearthstone is ami pedig ingyenes lesz.
  • maffi
    #1
    A Minecraft készítőinek új játéka béta fázisba lépett, így már mindenki számára elérhető 15 euró fejében. Egy trading card game-t kell elképzelni, amit megspékeltek azzal, hogy egy 5 soros, hexagonokból álló táblán zajlanak az események, ezáltal még nagyobb szerepet kap a taktikázás az ütközetek során.

    Kártyáinkat (itt scrollok) eladhatjuk, vásárolhatunk újakat is az erre kialakított boltból vagy akár más játékosoktól is. Online és offline csaták egyaránt játszhatók, az erre fogékonyak a ranglistát is ostromolhatják.

    Elég élvezetes és taktikus párbajok zajlanak egyébként, bár kell időt szánni a tanulásra és a dolgok profi elsajátítására, viszont az alapok nagyon könnyen megérthetőek. Én magam sem vagyok még iszonyat pro, szal aki gyakorolni szeretne az tudodte néven megtalál.

    Vásárolni és tájékozódni itt tudtok.

    és egy kis kedvcsináló a játékhoz: