4
  • karesz6
    #4
    Nem hibáztatom a nagy cégeket hogy igyekeznek "optimalizálni :)" az adóügyeiket... Mindenki igyekszik csak annyi adót fizetni ami nagyon nagyon muszáj legyen szó mikrovállalkozásról magánszemélyről vagy akár akkora mamutokról mint az apple. (még akkor is ha a kisvállalkozónak nincs külön könyvelőhadserege erre a célra) A korrupt politikusokat hibáztatom akiket meg lehet annyira kenni hogy ezek a kiskapuk megmaradjanak vagy csak simán nem rúgják seggbe ezeket a cégeket hogy "márpedig akkor sem 1,9% ot fogsz fizetni kiskapu ide vagy oda". Magától nem fog fizetni olyat amit nem muszáj. (és mégegyszer... ki fizetne olyan adót amit nem muszáj?)

    Egy liberális kormány (vagy bármilyen kormány egy liberális világban) pedig nem azért van hogy agyatlanul a nagytőke kezébe szórjon minden értéket aprópénzért anélkül hogy a legminimálisabb kontrollt is megtartaná ezeken a területeken (mszp-szdsz), se nem azért hogy szintén az értelmes tervezés leg halványabb jele nélkül minden morális etikai és jogi megfontolást figyelmen kívül hagyva ezeket visszavegye rosszabbnál rosszabb üzleteket kötve(fidesz). A dolguk az lenne hogy kontroll alatt tartsák a nagytőkét hogy jól is érezze magát nálunk (és befektessen) ugyanakkor a fejünkre se nőjjön
  • Cat #3
    Az írországi adórendszer direkt azért van így felépítve, hogy odamenjenek a cégek. Nem véletlenül van ott az összes amerikai IT-cég bázisa.
  • The Seer
    #2
    És ez változtat a tényen, hogy mindent megfizet amit meg kell fizetnie?

    NEM.
  • McLarenpowa
    #1
    A Google minden adót megfizet amit kell......és amire az adójogászai még nem találtak kiskaput...