46
  • NEXUS6
    "Nah és ahhoz mit szóltók, hogy most, hogy jönnek az első E3 beszámolók már jönnek a fanyalgások a szupepóva Ps4-ről is? Jelesül a kint tartózkodók szerint a Forza5 grafikája büntet, mellette a driveclub homályos, popupol. Killzone szintén popupol. Nah most akkor mivan?"

Hát az van, ami végül is kiderült, hogy a az M$ egy high end PC-n futtatta a játékait. Ha nem fut rendesen, akkor erősebb grafkari kerül bele, és a PC-n mára sokkal több fejlesztői lehetőség van egy jó kód összedobására, nem kell ismerni a hw-t.
    A Sony félkész gámék viszont tényleg a fejlesztői PS4-eken futottak, kevésbé optimalizálatlanul. Ez aztán abszlút nem mond el semmit a hw-ek tényleges teljesítményéről.

Pláne, hogy egy rossz kóddal akármilyen hw-t meg lehet fektetni, szaggatni fog a játék. Lásd pl a PC-k videokártya drivereinek frissítései esetén akár 100%-os fps növekedést is lehetett már látni.

E3 - XBone helyett high end PC
  • sanyicks
    mert ez túl bonyolult a 10 éves pistikéknek. Egyébként van olyan játék ami mindent modellez, csak nem konzolra : LFS :)

Bár a TDU1-ben is egész jó volt a meghajtás, én full manuális váltóval nyomtam, és lehetett érezni hogy mikor kéne egy fokozatot visszaváltani. Na megy billentyűzettel(mert csak teljes gázt tud) pl az említett köenigsegg-el csak úgy lehetett az esztelen kaparást megelőzni, ha még alacsony fordulatszámon felváltottam a kisebb sebességeknél.

Na meg konzol kontrollerrel az a probléma, hogy nem lehet precíz irányításra használni és lassú is (billentyűzet sem precíz de legalább a legyorsabb reakciót teszi lehetővé), és a kormány támogatás meg nem sűrűn van.
    Le kéne szokniuk a konzolgyártóknak a kontrollerhez való ragaszkodásról, elvégre az új konzolokon már jópár usb port is lesz...
    Emiatt a kontroller only baromság miatt nincs igazi autó vagy repülőszimulátor konzolon, normális fps és stratégia pedig az egér nem támogatás miatt nincs.
  • narumon
    Najó de engem a végeredmény érdekel - kurvára nem érdekel, hogy melyiket mennyiről és meddig fejlesztették. A szarral akkor sem játszok ha aranyosan nulláról kellett írni.
    A másik fele meg szimplán igény kérdése - én meg Final Fantasy-t és az összes többi Origami-Hentai-Manga-JRPG bármilyen J játékot szarom le, mert fikarcnyit sem mozgat - de erről kár vitázni mert olyan mintha elkezdenénk arról beszélni, hogy márpedig a zöld szebb szín mint a barna. (Nem! A kék! - hutty elrepült... :D)
  • NEXUS6
    Azt nem értem, hogy a mai napig nem találtam olyan gámét, ami valóban vissza adná az autóvezetés élményét.

Lehet, hogy a dobozt tökéletesen lemodellezik, de kb úgy viselkednek, mint a távirányítós villanyautók.
    Pl a valóságban nagyon kevés kocsi rendelkezik tök egyenes nyomaték/teljesítmény görbével, amit ráadásul a váltó is rendesen bekavar. Az olyat hogy pl 2500-nál meglódul a kocsi mintha seggbe rúgnák, és ezt a vezetésnél figyelembe kell venni szinte sehol nem látom. A legtovább a GT sorozat ért, de ott is vannak elég érdekes dolgok.
    Persze amilyen versenykocsik vannak ezekben a játékokban, pl 600 lóerős Kőnigsegg, meg hasonlók ott egyesben kihúz 140-ig.

Kíváncsi vagyok a GT6-ra, ami jól nem nextgen játék ugye.
  • sanyicks
    a drájvklubot 0-ról csinálják, a forzába meg beraknak 2 új textúrát és újra kiadják ahogy szokták. Úgyhogy ezért a különbség :)
    Különösebben nem érdekel az x+40-edig arcade autós uncsijáték mennyivel jobb a másik arcade autós uncsijátéknál.
  • ppista
    Én meg messzire kerülök minden autós játékot, úgyhogy nincs igazán rálátásom a témára. :)
    Ezt már eljátszotta egy párszor a Sony. Emlékszem amikor a Motorstorm-ot prezentálta valamelyik E3-on, hogy így fog kinézni. No, hát nem pont úgy festett a végleges.
  • NEXUS6
    Amúgy a DriveClub nekem sem teccett a videók alapján, köszönő viszonyban sincs azzal amit a trélerben ígértek. Kb egy NFS-ShiftII szintű játék.
  • ppista
    Lehet hogy "erősebb" a PS4, de ahhoz kell fejlesztő is aki kihozza belőle. Ismét, lásd PS3 exkluzívok.
    Multi játékoknál meg egál lesz a látvány, mert egyik külsős sem fog szarakodni a rejtett tartalékok kiaknázásával.
  • NEXUS6
    Ez így van. De egy gyengébb gépen, és vegyük figyelembe, hogy -50% nem jelent lényegesen gyengébbet, is el lehet ua fps-t érni, ha megfordítjuk a logikát: lebutítjuk, vagy optimalizáljuk a grafikát/a kódot.

Ua szitu, mint anno PS3-X360 esetében (tecnikailag és a marketingben is), csak most a M$ áll a bot rosszabbik végén.

A Ps3-nak jó pár évébe tellett ebből a gödörből kimásznia, nagyjából a ciklus végére sikerült is úgy, hogy Kutaragi szant már 1 évvel az indítás után kibaxták.
    Valszeg ezt az 1 évet a M$-nál is megvárják mielőtt Mattrick-et lapátra teszik.
  • narumon
    Tök igaz amit írsz. A valóságban mégis mindkét gépre 60fps-el ígérik ugyanazt a játékot, és ha valamit 30-ra mondanak akkor azt mindkettőre mondják. Egyelőre ezek a tények. Azok meg makacs dolgok.
  • NEXUS6
    Az eddigi pletyik szerint a Ps4 az erősebb. Ha számításban 2X olyan erős lenne, akkorb kb 30 helyett 60 fps-t tud ua játék, vagy 1-2 extra effektef, sűrűbb tömeget, stb. Több memcsi nagybb felbontású textúrákat szebb bump-mapping-et stb jelent.

Azonban +50% az egy optimalizálatlan játéknál meg sem látszik.
    XBone 1 exkuzívját Ps4 1 exluzívjának 1 paraméteréhez hasonlítani kb brit tudósok szintű kijelentést eredményez.
  • kozoltan82
    szerintetek mennyi idő alatt törik meg? :-D
  • narumon
    "Nincs szupepóva. kb. mind a két gép hasonló teljesítményű. A fejlesztőkön fog múlni mit hoznak ki belőlük. Lásd PS3 exkluzívok."

Én is pont ezt mondom, de akkor olvass vissza csak itt, vagy bármelyik másik forumon, ahol 50% (bátrabbak már 80%) plusz erőt tulajdonítanak a PS4-nek.
  • ppista
    A KZ2. (sőt a 3. is) korai változata szintén tele volt hirtelen előugró tárgyakkal, szaggatott is. A Gow3. is eléggé lelombozó volt. Viszont a kész termékek minőségén rendesen kerekedett az emberek szeme. Persze ettől lehet még a Driveclub egy összecsapott játék lesz amikor megjelenik, de gyanús hogy rendesen összekalapálják addigra.
    Nincs szupepóva. kb. mind a két gép hasonló teljesítményű. A fejlesztőkön fog múlni mit hoznak ki belőlük. Lásd PS3 exkluzívok.
  • narumon
    Nah és ahhoz mit szóltók, hogy most, hogy jönnek az első E3 beszámolók már jönnek a fanyalgások a szupepóva Ps4-ről is? Jelesül a kint tartózkodók szerint a Forza5 grafikája büntet, mellette a driveclub homályos, popupol. Killzone szintén popupol. Nah most akkor mivan?
  • Skyline
    Az online bejelentkezősdi kicsit túl van fújva de azért lássuk be bármikor előfordulhat hogy egy péntekszombat bulizásból hazaérve vasárnap délután kicsit csapatnál mondjuk egy FORZA-t és az fogad hogy mondjuk szarni ment a modem/épp baxakodik mondjuk UPC a nettel.... És akkor lö pofáraesés...
  • narumon
    Én nem is mondtam bármi mást ezzel kapcsolatban, csak annyit, hogy ha így fogy akkor bizony az MS le fogja szarni mit akarnak a népek. Ha olyan hírek jönnének, hogy senki nem akarja megvenni akkor lehet, hogy gondolkozna az MS de így nem tudom mikor fog - ha fog-e egyáltalán. Reklám nem reklám, amazon-on 4 óra alatt eladták az előrendelési mennyiséget. (azt nem tudjuk ez mennyi gép lehet, hogy csak 2db :D). Tehát egyelőre a hírek szerint SAJNOS nincsenek rákényszerítve, hogy átgondolják a hülyeségüket.
    És SAJNOS akárhogy nézem ha én vennék valamit akkor én is XBO-t lennék kénytelen venni :(
  • narumon
    "Lehet, hogy evente csak 1-2 nap, amikor nincs net, de akkor is bosszanto es nem rajtam all vagy bukik..."

Inkább 10 évente 1-2 nap nem? (Én lakom évek óta kitüntetett helyen - pedig költöztem párszor - hogy soha nem ment el még az internet napokra?)

"es 1 single player jateknal bihetetlenul feleslegesnek erzem, arrol nem is beszelve, hogy (legalabbis pc-n) enyhen szolva sem muzsikalnak problemamentesen ezek a drmek."

Ez nem a drm miatt van - legalábbis játék nélkül is kell neki a 24 óránként jelenrtkezés - és akármivel játszol 24 óráig akkor sem kell.
  • Skyline
    Előrendelések alapján rekordot döntött:
    -Maradjunk annyiban hogy ez is csak egy hír ami jó reklám
    -Maradjunk annyiban hogy csakis az amerikai és angol anyanyelvű piacokon amire számítani lehetett, elvégre ott még ha egy kupac szart is ad ki a microfost XBO néven azt is megveszik és ünneplik, a SONY meg a gonosz japán agresszor...:)
  • cateran
    Meg ott, hogy a telefon es tablet mukodik net nelkul is, sot a lenyegi/alp fukciojat ellatja anelkul is (mas kerdes, hogy 1 okostelo net nelkul kozelebb all 1 papirnehezekhez:D)
    Amugy azert bassza a dolog a csoromet, mert egyszeruen 1 extra hibalehetoseg, ami kivul esik az iranyitasom alol. Lehet, hogy evente csak 1-2 nap, amikor nincs net, de akkor is bosszanto es nem rajtam all vagy bukik...es 1 single player jateknal bihetetlenul feleslegesnek erzem, arrol nem is beszelve, hogy (legalabbis pc-n) enyhen szolva sem muzsikalnak problemamentesen ezek a drmek.
  • Szefmester
    Höhö... előrendelési rekord.. höhö... Az csak egy szám, egy olyan szám ami nem az egyéni felhasználókat jelöli hanem a boltokat. Szal amit ott előrendeltek az még nem lesz kint mind a felhasználóknál, csak majd később.

De lássunk egy érdekes példát. A blikket kinyomtatják 150ezer példányban.. eladnak belőle 50ezret.. még mindig mondhatják hogy ők 150ezer példányra kérnek reklámösszeget mert annyi ELKELHET!, de nem fog feltétlen elkelni. Az előrendelést is vissza lehet mondani egy ideig. Most egy vagy két fazon beböffentette hogy 1milliót előrendeltek.. a valóság meg az is lehet hogy megvolt az 1milliomodik felhasználó aki ránézett arra az oldalra. Amíg nem látsz egy számlálót a működő rendszerben addig nem tudhatod hogy konkrétan hány gép is ment el.
  • NEXUS6
    Jó, de te arról beszélsz, hogy mi lenne HA, én meg arról, hogy mi a jelenlegi szitu. Persze, és valóban ez lenne a logikus, a cég dönthet az egész online csekkolás kiiktatásáról, de nem biztos, hogy fog is.
    A ps3 rendszerét jó pár évig nem törték fel, és valami hasonló van az XBone-ban is. Ha a jelenlegi stratégia marad egyszerűen úgy megakadhat a gép terjedése, hogy sokáig nem lesz eccerűen értelme a feltörésnek.

Amúgy jól mondod, tök mindegy, hogy a magukat hc-nek tituláló infantilis felnőttek mit hőzöngenek, ha karácsonykor a kezsuöl megveszi a boltot. Azonban, függetlenül attól, hogy ez a rendszer mennyire jó vagy rossz, amit sinki nem tudhat, hiszen még 1 gépet sem adtak el. Szal ettől gyak függetlenül a M$-t olyan szinten, vagy jobban savazza az un szakújságírószakma, mint anno a ps3-at. Kérdés, hogy ezt hogy reagálja le a cég.

• Major
    Hát ez az, itthon kb. második x-box chiptuningolt, sokan még életükben nem láttak eredeti korongot. Pl. golemkonzolban alapból csak olyat lehet kapni
  • narumon
    "És aztán 1 nappal azután, hogy az M$ végleg leállítja a netes támogatást az összes gyakorlatilag üzemképtelenné válik!"

Azért abban a pillanatban az OS-ben átállítani egy kapcsolót, hogy mostmár ne ellenőrizze a netet nem nagy feladat az MS-nek. (Sőt ha nagy lesz az ellenállás akkor szerintem ezt már mostanában belerakják - de legalábbis kitoldják 48-72 órára amibe már tényleg nagyon nehéz lenne belekötni. Ha meg veszik így is - márpedig az előrendelések alapján egyelőre rekordot dönt, akkor meg mit érdekli őket, hogy néhány nethuszár mint mi anyázik....)
  • retardtomsolooo
    Tudtátok, hogy tomsolo egy fasszopó?
  • Major
    Az első chiptuningig, ami örökös online szimulációt jelent.
  • AnuluWork #20
    Szerintem, a box se fog kitiltani.
  • NEXUS6
    Egy céges csákó azzal magyarázta, hogy ma már a net alap és az új XBone konzol gyak e köré épül. Ha a mobiltelcsin, táblán használjuk akkor miért vagyunk kiakadva, ha ugyan ez egy konzolnál is követelmény. A logika ott bukik, hogy pl. a T-köm nem tilt ki a hálózatból, ha egy napig nem lépek fel a weblapjára.

Aztán volt egy cikk arról, hogy az XBone-nak nincs jövője. Olyan értelemben, hogy 10-15 év múlva, amikor már ez a gép átmegy retroba és mondjuk szerzel egyet a konzol gyűjteményedbe, akkor nem tudsz vele játszani, mint egy PSOne-nal, ha nincs előfizetésed.
    És aztán 1 nappal azután, hogy az M$ végleg leállítja a netes támogatást az összes gyakorlatilag üzemképtelenné válik!
  • cateran
    "Jó hír viszont, hogy a PS4 nem igényel állandó netes kapcsolatot (napi egyet sem) és offline is játszhatunk bármely programmal."
    K.O.-val nyert a Sony :D (azaz nyert volna, de Papichulo velemenyet vagy inkabb hozzaallasat osztom, 1 tablet mar nekem is boven eleg jatekra)
  • tomcsa4
    Ja nem, sztornó. Baromságot írtam, hisz euróban volt megadva az ár.
  • tomcsa4
    1 euro = 1 dollár átszámításból való sacc.
  • AnuluWork #15
    "150-160 között mozog majd"

Ez hogyan jött ki?
  • Papichulo
    (pedig szerintem a PS4 még randa is lett a retro mellett).

Szerintem az XBox1 is :)

Kezdem azt gondolni, hogy szamomra mar egy tablet is toketeletesen eleg lesz a jatekra, foleg, hogy a mai napig keptelen voltam megbaratkozni a console-os iranyitassal a mosue+keyboard helyett...
  • narumon
    Hát igen nagy része. Én pl nem, és nem is tervezek live-on játszani. Nem nagyon vagyok multiplayer kompatibilis.
  • Major
    A 100$-al kevesebb ár nem rossz stratégia, csak kérdéses ez az alacsony árat tudja-e tartani a Sony, hiszen a konzolok kiadása elején megy az egymás alá licitálás rendesen és elég mínuszos szokott lenne az első pár év mind két vállalat számára.
  • Major
    Két dolog kimaradt:
    1. Attól, hogy nem kötelező a konzolszinten a DRM, attól függetlenül a kiadók nyúlhatnak napi szintű online ellenőrzéshez.
    2. Véleményem szerint az xbox360 tulajok nagy része Live!-on játszik és nem hinném, hogy ez nagy érvágás lenne ez a megoldás.
  • NEXUS6
    Vigyázat, a PS4 varázslatos, ördögtől való gépezet!

• Lolka007
    PS4 játék megosztása
  • WhiteStar
    nem biztos, ha pl megjelenne vmi atom cím, mondjuk a duke nukem golden fucking super duper everything nintendo DS-re, és neked bejön a cím akkor megveszed a gépet?

én xboxban elvi okok miatt sem gondolkodok. az egész ugy ahogy van unszimpatikus :D
  • NEXUS6
    Hát igen. Lehet, hogy először gombhoz a gatyát esetének tűnik, de akkor is az a lényeg, hogy mivel játszik az ember és nem az, hogy min.