PlayStation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

darkSectorxxx
Aki nem tudná, előljáróban annyit, hogy az Otherworld 10-ből 9 játékot elintéz manapság 5-6 percben.....
Ha ettől hosszabb egy teszt, az csak 2 dolog miatt lehet.
Vagy mert kibaszott jó, vagy mert kibaszott szar.

A kibaszott jó játékok már elfogytak idén. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Persze, én is félnék tőletek. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Ha etikátlan, akkor egyet értünk. 😄

Tikal
csupán ennyire jelentéktelen a jelenség...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

yesname
Ha nézted, akkor kérlek írd ide mennyi volt a kiadások utáni nettó nyereség az utolsó 3 évben és milyen tendenciát mutat.
Kérdésedre a válaszom igen, de nem nézem végig. Nem értek egyet vele, éppen ezt hangoztatom. Etikátlan. Azonban alkalmazott vagyok ugyanúgy, ahogy Te is.
Megpróbálom felnyitni a szemed. Régiónként különböző árazások vannak a játékokhoz és egyes régiókban jóval kevesebbért adják el ugyanazt a játékot. Gondolod azért, mert nem éri meg nekik? Akkor nem tennék. Azért, mert régiónként végeznek egy számítást-becslést, hogy mennyi az átlagszínvonal és ahhoz áraznak be. Olyan áron adják, amilyenen meg tudják venni és még úgy is megéri csak a régiós eladást nézve. Profitmaximalizálás van és minden felesleget kimentenek: offshore, más cégek, alapok stb. Nem az előrelépés miatt van profitmaximalizálás, hanem a tulajdonosok jóléte miatt. Ne legyél ennyire naív: ébresztő!

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

darkSectorxxx
A nép haragja mindenek felett! 😊

Tikal
nem találkoztam még ps játékkódokkal, fasza, annyiért meg mindenképp

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
haha, még mindig nem érti, közben meg a legnagyobb kiadó is kihátrált a modellből, de legalábbis változtatásokat eszközölnek, tehát létező probléma, ráadásul kurvanagy, hiszen meghátráltak, de ő még mindig nem érti mi a rossz benne 😄

darkSectorxxx
De néztem.
Testközelben? nem mondod, hogy egy fejlesztő vagy kiadónál dolgozol, és karbatett kézzel nézed azt hogy az a fekély micro megnehezítí a te életed is. 😄

balee4
Skyrim VR: az eddigi legjobb VR játék, akkora élmény vele játszani, egy az egyben portolták át a játékot, semmit nem spóroltak le. Szabad movement, no motion sickness, Move-val kegyetlen fasza irányítás, és szerintem a grafika sem rossz. De jó, hogy megvettem, pedig nagyon féltem tőle, hogy szar lesz.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

yesname
Nem csak a bevételt szorzom és ezt is írtam le. Nekem hiába mondod amúgy, mert benne vagyok testközelben. 😄 Ugye még mindig nem nézted meg az üzleti jelentéseket?

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Moby
Én a jatekaim.hu-n vettem.

Adversus solem ne loquitor

darkSectorxxx
De értem, mi az a 3x-os érték....
De a másik oldal is sokkal több lett, ezt vágod? 😊 Amit nem tudunk mennyivel.Persze ha csak a bevételt szorzod akkor zsír a téma.

yesname
Hogyne változott volna a játékok ára? AAA játék régen harmada volt jóval kevesebb eladás mellett. A több befektetés kompenzációja bőven megvan. Ez tiszta zsebtömés és nem előrelépés miatt. Még mindig nem nézted meg az üzleti jelentésekez... Nem tudom milyen álomvilágban élsz, de gyorsan ébredj fel.

darkSectorxxx
Mondtam, hogy valszeg nem kenyérre kell nekik, ez egyértelmű, hanem zsebtömés, meg előre lépés, de az kizárt, hogy a játékok ára ne változzon 15 év alatt, ezt sehogy nem lehet kompenzálni...azért itt fejlődtünk is 15 év alatt. 😄 Némelyik játéknak a marketingje többe kerülhet mint anno egy játék fejlesztése. 😊
De én mondtam, hogy elhiszem, nem ellenkeztem. Csak mivel a pro és kontra oldalból csak az egyik fél van közel a tűzhöz, a másik fél max saccolni tud, milyen meleg lehet a tűz közelében, ami a körülményekből kb lehet sejteni, de az csak tipp. 😛

/biztos a fejlesztők hazudnak, nem szent emberek, nem jótékony szervezet, de ők kezelik az összegeket.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.17. 18:09:11

yesname
Ahogy te is. Kisebb kiadók vagy hasonló kiadók több fejlesztési időt és befektetést igénylő játékainál sincsenek rászorulva. EA főleg. Ugye még mondig nem nézted meg EA üzleti jelentéseit? Fogalmad sincs semmiről.

darkSectorxxx
Mondod ezt , tényekkel alátámasztva. 😊

Tikal
hol lehet kódot ennyiért?

yesname
Nem fizetnél annyit.

darkSectorxxx
+ US

Destiny 2: 42 dollár
Fifa 18: 36 dollár (psplus-al)
ACO, egyel lentebb
Overwatch: 30 dollár (psplus-al)
Project Cars 2: 42 dollár (psplus-al)
SP TFBW Gold: 63 dollár (psplus-al)
NFS PAYback: 36 dollár (psplus-al)

psplus 10 dollár és használhato megosztva is mint a játék, akinek ez számít
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.17. 17:53:54

darkSectorxxx
Most valahogy ezzel egyetértek (warez téma egy hasonlat volt).
Ne vedd meg.

Más:
mondtam hogy nem szabad ilyenkor nagyon elkapkodni. 😊
ACO 42 dollár akciósan PS plus-al US-ben.

(ha nincs plus-od és nem is szeretnél, még akkor is 8 dollárral olcsóbb. 😄)
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.17. 17:49:30

Hogy jön ide a warez?
Miért kéne bármit is választani kötelezően? Ha valami tetszik megveszem, ha valami nem, akkor nem. Ha nem csinálnak olyat ami tetszene, akkor nem veszek semmit sem.
Utoljára szerkesztette: CptFlint, 2017.11.17. 17:45:59
darkSectorxxx

darkSectorxxx
Nem, akkor nem, és fizettél volna 100+ dollárt akkor is ha NEM KÉRNÉD...az egy sokkal jobb világ. 😊
2 szar közül egyik szart ki kell választanod.

Viszont amikor te meg ingyen kapsz valamit, dlc stb, azt meg azok a tetvek fizetik részben aiknek a játéka elbassza a tied. 😊
Nincs igazság a földön. Az életnek van a legnagyobb humora.

Warez-ban is az van, hogy megnéznek a warezosok, ha te hajlandó vagy játékra költeni, de az nem jut eszükbe, hogy az ő warez szórakozásuk, a buta fizetősőknek egy részének, köszönheti.
Ami egyben áldás és átok...

Nincs rózsa, tövis nélkül.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.17. 17:35:58

Nyilván. <#whatever>
Költői kérdés: Ha nem tettek volna lootboxokat a BattleFront 2-be a gyors pénzszerzés reményében, akkor is ez a fejlődési rendszer lenne a játékban?
darkSectorxxx
Akkor félreértetted amiket beszéltünk....

Tipikus troll viselkedésmód mikor a téveszmés floodolásba torkollott süketelés már nem hat, akkor támad.
Kérdezd meg őket, ha annyira érdekel.
darkSectorxxx
Ez így van. <#eljen>

nyugtass meg amúgy, akik itt szitkozódnak, ugye senki nem vette vagy veszi meg a BF2-őt?
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.17. 17:07:15

Nem adott senki semmit a szádba. Gyártod magadtól is a téveszméidet.
(Nem én hoztam fel a CoD-ot. És nem nem volt egy rész sem, ahol össze vissza vehettél mindent.)
darkSectorxxx
A nagyokat nem, de téged bármikor. 😊
Amúgy ezt sem állítottam, csak azt, hogy a skill nem függ össze a szintezéssel (hanem kiegészíthetik egymást), meg fegyverekkel....csak egy függvénye lehet az összes eredménynek, mint a sok GFLOPS. 😊

És amúgy igen cod-ban pl ha eleget nyomulsz, kezdesz új profilt, akkor hiába jön level 70-es, esélye nem 70x jobb.

Amúgy ezért nem cod multizok, mert nem követem folyamat, nem gyakorlom, elérek egy szintet, játszom, a buznyák fan gyerek meg átjön az előző részből a 8000 órájával és egy késsel megbasz, mert gyakorlata volt...én is abbahagytam a cod-ot....😄
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.17. 17:03:33

darkSectorxxx
Nem, csak azért gondoltam rá mert a számba adtál valamit, amit nem is írtam, hátha ideges vagy és elolvastad a hsz-mat más értelmezésben....

Egyik multiban 100% hogy lehetett venni, akkor lehet nem abban, de játszottam egyikkel, amiben te a kreditedből összevissza vehetted a cuccokat, nem volt szinthez kötve.

ÉN nem írtam ilyet, ezt scak most jegyeztem meg ahogy te ezt a számba adtad, hogy ilyennel is találkoztam már...megkereshetem neked, ha gondolod, lehet BO2 volt nem tudom...

Moby
Ennyi.

darkSectorxxx
Én is ezt tenném, ha lenne egy csoport, akinek eladhatok valamit, akkor nem érdekelne a kisebbség, mert nem foglalkoznék én sem az etikával....
EA főnökeként, ém még megdupláznám az árakat is, mert csak a pénz érdekelne...ebben nem hibáztatom, mert én csak azért nem vagyok ilyen, mert nem jutottam oda ahová ő.

Myselor
minek áltok le vitázni ilyenen?xd tényleg nincs jobb dolgotok?😄 darky mindig úgyis tud valami mást mondani.valami ellenérvet.ő level 1en is elverné a boostos srácokat csak picit többet kell gyakorolnia neki semmi nem akadály xd már rég tudjuk
darkSectorxxx
Persze a pénzzel azt váltják ki, hogy türelmetlenek, instant sikerélmény kell, ami az is lehet, hogy villog az arany ak-val a kezében.
Én részvétemet nyújtom azoknak akik meg szenvednek érte, nekem pl az amikor én érek el valamit, az a nagyobb siker.

Nem vagyok ideges. De az, hogy ezt feltételezed és ennek örülnél az abszolút mutatja, hogy csak trollkodsz.
(Nem lehetett fegyvereket venni se AW-ben, de BO3-ban. Lootboxok voltak azt nyitogathattad és random esett, ami esett.)
darkSectorxxx
Valóban eladások tekintetében a cod hoz a konyhára sokat, de ugye játékfüggő a kiadás/bevétel, ezért nehéz ráhúzni 1 zsákot mindenkire...

lwb
És a legfontosabb bizonyíték: valahogy lehetséges volt eddig és más stúdióknál ma is AAA játékot kiadni teljes áron, mikrotranzakciók nélkül és egy rakat pénzt keresni rajta. A Rockstar szépen elvolt GTA Online előtt is. Minden játékuk nagy pénzeket hozott be: GTA 3-4, RDR, Vice City stb. De az alap GTA5 is minden idők legtöbbet eladott játékait tartalmazó lista élén áll még ma is. Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a ma eladott shark cardokból fedezik a 2013-as fejlesztés költségeit ... Amikor launchkor már rég profitot hozott a játék, pedig még nem is ment a GTA Online.

darkSectorxxx
Nem, most nem értesz, az embereket dobta össze szint nélkül, nem azt mondom, hogy a codban random kapod a fegyókat. 😄
Most nagyon ideges lehetsz, ha ezt szűrted le.

Amúgy meg nesze, asszem az Advanced-ben volt, vagy BO3-ban, hogy magad vehetted meg a fegyvereket...ha jól emlékszem, nem keleltt sorrendet követni. Játékos creditekért.

Moby
Lényegtelen minek hívod. Nevezzük a könnyebb lezárás érdekében Játékosok Idegrendszerét Szétbaszó Jelenségnek. Ezt itt a BF2-ben.
Na ez nekik nem tetszik. Neked nincs bajod vele. Stimt. Van ilyen. Az egész élet ilyen. A pénzesek kúrnak, te meg megrohadsz a farmolásban. Neked ez vállrándítás, ők meg nem akarnak még a szórakozásuk közben is ezzel nyalni. Legyél empatukus, értsd meg oicit őket. Aztán lendüljünk tova.

lwb
Megnőttek nyilván azok is, de nem annyira és annyival, amennyire a piac megnőtt. Ne PacManben gondolkodj, hanem pl. Wing Commander sorozatban. Ahol egy teljesen korrekt űrszimulátorhoz egy tucatnyi A és B listás színész FMV felvétele is párosult. Nyilván rendes filmes gázsiért, feltehetően ma sem kér kevesebbet a szereplésért egy Nolan North vagy pláne egy Kevin Spacey vagy Havas Jon.

CoD 1-ből 790 000 darab fogyott az első évben. Akkor ez a 13. legjobb eladásnak számíott (minden idők 13.) és óriási siker lett. Ma ennyi eladás után azonnal bezárnák a stúdiót. Az idei CoD minden mikrotranzakció nélkül az első hónapban több pénzt csinált, mint a Wonder Woman és a Thor: Ragnarok filmek EGYÜTT. Már most kurvára nyereséges az egész, anélkül hogy egy darab loot boxot kinyitott volna valaki. Nem kenyérre kell az a pénz, nyugi.

Ez is egy marha nagy baromság úgy ahogy van. A CoD-ban is szinthez vannak kötve fegyverek / perkek. Aboszolúte fing nélkül tolod a trollt.
darkSectorxxx
Rosszul gondolod, ez nem trollkodás, a trollkodás az a metacritic-en van. 😛
Amúgy van az a film, hogy az "Egyetlen"....
Van 255 alternatív valóság, majd ha lesz lehetőségem, elutazom vissza, abba az idősíkba és meglátjuk, ez igaz-e vagy csak feltételezés...

Sőtt ha nem kérnének 60 euro-t egy játékért most minden 50 euro lenne, vagy még olcsóbb, de hát ezt soha nem tudjuk meg szerintem.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.17. 16:48:32

darkSectorxxx
Valamelyik linknél ha legörgetted allul írta, hogy használtan is megvásárolható. )

Ezt az értetlenkedésedet kizárólag trollkodásnak tudom be. Az, ha egy játék teljes fejlődési rendszerét a mikrótranzakció alapján állítják be, s így a lootboxok határozzák meg a játéknak a gerincét és ezt valaki nem látja problémásnak az fullba nyomja a trollt. Ha nem lenne a BF2-ben mikrótranzakció, mert alapból nem tették volna bele, akkor egy teljesen más rendszert tartalmazna a multija.
Tikal
még használtam nem láttam 11-ért...

darkSectorxxx
Angol tudás, előny. 😊

Amúgy, ott vagyunk, ahol elindultunk, amit mondtam, ami másnak ptw, az nekem nem ptw, vagyis értem mit írtak, csak számomra ez nem egy fekély a játékokban.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.17. 16:42:23

darkSectorxxx
Valóban, valszeg nem 0-ra szeretnék az éves hozamot kihozni, de gondolom egy jó többlet, a bónusz, az pont arra kell, (naívan gondolva) hogy léphessenek előre.

A plusz keretből kezdik el a new ip-ket is gondolom.
bár tény, hogy EA inkább megszűntet IP-ket, EA esete más ja, de áltaánosságban, vannak jó példák is. 😊

yesname
A játékok is drágultak, nem csak "minden". Szóval a többet kérnek a játékért az létezik. Mellesleg lesd meg EA üzelti jelentéseit mennyi is a nettó adózott nyereségük. Nagyon nincs szükségeük árakat emelni, hogy több legyen, mint 60 euró egy AAA játék. A kapitalizmus, az üzlet ilyen: minél több, annál jobb. Nem csak akkor akarnak többet, ha veszteségesek, hogy ne legyenek azok. Nem. Mindig többet akarnak. Mindenki.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.11.17. 16:38:38

darkSectorxxx
A fejlesztési költségek, hányszorosak? meg marketing része? úgy összesen? Erre is van valami? mert ugye arányában kell nézni gondolom.

Ezeket elhiszem, régen tuti nem 20 millio cod kelt el.....