121473

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Ulthane
    De akkor meg nem kurva mindegy mit válaszolok? Azt hittem, hogy kérdez valamit, s ha nem jó választ adok, akkor vége a játéknak.
  • Moby
    Ezért kérdezi meg...
  • Ulthane
    S a játék honnan a viharból tudja, hogy mit döntöttem a második részben, amikor azt X360-on toltam? Vagy a CD vörös projekt programozói ezt meg tudták oldani, de a szaggatást nem? :-D
  • Ulthane
    Ne is mondd, kurvára unalmas egy idő után. Na, ha valami amatőr, akkor az ez!
  • Amiga
    Régebben dolgoztam tesztmérnökként egy projekten, ami egy állami megrendelésre készülő elég komoly szoftverről szólt.

A fejlesztés egy szakaszában több, mint 4000 nyitott hibajelenség volt regisztrálva. Ezeket prioritás szerint 1-9-ig súlyoztuk, ahol ha jól emlékszem, az 1-3 kategória volt critical, vagyis "program breaker", 4-6 talán komfort és ergonómia, és a 7-9 az új igény és az extra funkciók.

Esetenként egy egész napot a fejlesztőkkel csak az új hibák áttekintése elvitt, és 30 teszterrel dolgoztunk. Tényleg sok hiba volt, amit évekig nem javítottak ki, már mondták a számát és tudtam, melyik. de prioritásban mindig volt valami fontosabb.

Ha nem dolgozunk egy projekten, sosem tudhatjuk, mi történik odabent, de azt azért feltételezhetjük, hogy ott sem hülyék dolgoznak,ha nem volt kapacitásuk egy látványos, de nem gamebreaker hiba kijavítására, akkor valószínűleg rengeteg tűzoltás volt a játék más szegmenseiben.

Talán igazából halaszthattak volna még pár hónapot, de ha most szavaztatnánk arról, hogy halasszanak, vagy a megjelenés után peccseljék, az utóbbira voksolnék.
  • Kongy
    Én azt várom már, mikor lesz olyan döntési helyzet mint a 2. részben, hogy full más helyszínre jutunk. Remélem lesz ilyen, mert akkor 2 végigjátszás garantált.
  • Moby
    Még több hibát, és kevesebb featuret. Itt sokkal nagyobb kérdés nekem, hogy kik azok az elmebeteg állatok, akik 1 évvel a megjelenés előtt naptári napot jelölnek meg releasere.
  • Tikal #26710
    Remélem jól bekavar, mert akkor jobban megéri majd újrajátszani :)
  • Tikal #26709
    Izgi, leginkább azért mert olyan hibák amik folyamatosan bekerülnek nagy címekbe, és ilyenkor mindig elgondolkozom mégis mi a faszt teszteltek 2 évig, meg halasztottak egy évig :(
  • Moby
    Hát én meg nemtudom, hogy azonos végigjátszás döntéseit mondtam-e el. Illetve nem tudom, hogy ez miért és hol lesz érdekes, de fosok kicsit... :D
  • Tikal #26707
    hát ja, csak 7-8 óra játék után esett le :D
  • Moby
    Oké, de ezt akkor amikor rányomtál nem tudtad :)
  • Tikal #26705
    A játék elején kérdezi, hogy mi legyen a régi mentésekkel vagy valami ilyesmi, az gondolom a komornyikos jelenettel volt összefüggésben nem? Ha ott nemet válaszolsz akkor a gép random nyom valamit, és akkor az történt ami történt, nem fontos, nyomhatod tovább... ha viszon igen nyomsz akkor megválaszolod a kérdéseket aszerint amit tettél a 2. részben.... mondjuk én már nem emlékeztem mindenre, csak hogy a vörös picsa él, meg Letho is :)
  • Tikal #26704
    Egyetértek, ugyanezeket akartam írni én is :) A játék nagyon jó, de ezek a bosszantó hibák nagyon amatőr dolgok... a szél fújásra azt hittem, majd jobb lesz és lesz néha szélcsend is, de ugy látszik ez a világ legszelesebb vidéke, folyamatosan orkán erejű széllökések vannak :)
  • Totti5
    már miért lenne PC only? Ha lesz, lesz mindenre.
  • Ra1n
    Jókorát merítettünk ebből a humorkulacsból...
  • Amiga
    Ha a játékban lévő herélt lovakra gondolsz, nem értem a perverziódat. Miért is lenne fontos, hogy a W3 EE-ben a lovak méteres fallosszal rendelkezzenek?
  • Ra1n
    Baromira remélem ha lesz enhanced,az pc ünly és visszateszik amit a konzolok miatt heréltek.
  • Amiga
    Hát én nem közvetítek semmit a CDP felé. :-D
    Ma reggel is toltam bele egy órácskát. Megoldottam pár mellékküldetést, letévedtem a vízpartra és összetűzésbe keveredtem a fojtólidércekkel.
    Sokkal nagyobb gyermekbetegségeket találtam, mint ezeket a technikai nyűgöket, kezdve azzal, hogy ha a szörnyek eléggé levernek, elég 20 méterrel arrébb leülnöm meditálni és aztán minden okés.
    Talán az én hibám, de problémáival együtt élvezem a játékot és tudom a CDP-ről (főleg a játék korábbi részei alapján), hogy polírozni fogja a játékmenetet és javítja a technikai problémákat.

És aztán ősszel kiadja a W3 enchanted edition-t, ami nekünk ingyenes upgrade-ként fog jelentkezni.

Szóval igen: vagy emelkedjetek felül a hibákon és élvezzétek az amúgy kimondottan jó játékot, vagy csináljatok forradalmat, riasszátok el az esetleg idetévedőket, hátha sikerül a CDP-t is bedönteni, aztán majd lehet SEGA és Konami játékokat játszani Samsungon.
  • Moby
    A vudumágusok és hasonló nyilatkozatokkal kicsit ők is házhoz mentek a pofonért, de az mindenestre vicc, hogy ha össze kéne szednem a játékRÓL(és nem annak működéséről) szoló posztokat, akkor maradna az a kb 3 mondatom. És ez vonatkozik a támadókra, a védőkre, és kb mindenkire :)
  • Moby
    Nekem semmiféle problémám nincs :D Miről írjak? Ha lenne, ár megtettem volna :)
    Én csak probálok közvetíteni a problémázók, meg az elutasítók között. Nem egy hálás feladat, de elbírom ezt is :DD
  • Moby
    Nem, még mindig nem jól érted.
  • Ra1n
    Jellemző a hibátoan és csak játékról szóló önfeledt nextgebgéminflgre hogy több itt a sírás mint a játékok pc-s topikjában...:-D
  • Moby
    Semmiféle forradalom nem kell ide. 3 dolog kell, és mindenki boldog lesz (Amiga közvetítsd légyszi a cdpr felé :D )
    - smooth playback a videókra
    - kamerszaggatás megoldani (azaz az irányítást rendbetenni)
    - 30-as lock a bone-ra

És mindenki mosolyogni fog. Az egész problémakör 2 nap nekik, és nagyon megengedő voltam :D
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.05.20. 11:31:43
  • Amiga
    Igen, ez itt puffogás. Írjad meg a CDP-nek a problémáidat. Itt senki nem tudja megoldani.
  • Amiga
    Jó, értem. Tök jó játék, szóval beszélgessünk a hibáiról. De izgi.
  • Moby
    Az legalább ilyen káros, amikor minden feedback úgy van kezelve, hogy az puffogás. És te is láthatóan mindenféle problémát összemosol, és oktalan puffogásként kezelsz.
  • Moby
    Nem, nem ettől, ez csak egy most megemlített probléma. Nem keverendő a kameraszaggatással, illetve egyéb problémákkal.
  • Ulthane
    Ezt én is így látom.
  • Amiga
    Igen, az elmúlt 10 évben is jól látható volt, hogy az sg-s puffogások a játékipart milyen pozitív irányba tolták el. :-)
  • Moby
    Na ez már viszont az. Most itt az a döntés, hogy felbontás kontra frém. Illetve clippingben is komoly különbség van.
  • Ulthane
    Ahhoz, hogy forradalmat csinálj, előtte a tömegeknek harsogni kell!
  • Amiga
    Nem azt mondom, hogy védeni kell, hanem azt, hogy attól, hogy ettől hangos a fórum reggel óta, attól nem tudom, hogy mi lesz jobb. :-)
  • Moby
    Na ez nem olyan, amit így kell elrendezni. Rászántak sok-sok pénzt, sok-sok munkaórát hogy azokat a csodás minőségű cg videókat elkészítséák/készítessék, majd okádék szaggatósan mutatják meg. Ezen mit kell védeni? Egy videóról beszélünk. A bekapcsolóelektronikája is le tudja játszani, itt semmilyen teknó related magyarázat nem áll meg. Ez igénytelenség. Azok részéről akik ezt így csinálták meg, és azok rászéről is, akik rábólínttottak, hogy ez így jelenjen meg. Ez egy olyan alapdolog, amit meg sem kell csinálni, ott van az sdk-ban. Pár óra munka az egész NORMÁLISAN.
    Minden más teknorelated dolog áll, hogy döntések és kompromisszumok eredménye, és vita tárgya, hogy jó döntés-e. Na ez nem. Semmilyen formában nem az.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.05.20. 11:20:35
  • Kandurex
    ez a húsz fps, meg eltűnő - előtűnő, meg néha a texturák.... hát...
  • SlickAdam
    DF nem tesztelt...
  • Totti5
    Kátszínek a játékok 70%ban képesek 30 alá menni, ingadozni. Ott olyan szűrők, effektek, részletek vannak ami megfogja a gépeket. Nem véletlen van 30 fpsre csökkentve egy 60 fps játéknál is. De akit ez zavar, vegyen olyan PCt, amin maxon mindig ugyan úgy megy. Probléma megoldva.
  • Amiga
    Én voltam kint Varsóban, ismerem a CDP-t. Olyan nincs, hogy ők nem teszteltek alaposan. W2-nél is külön osztályuk volt erre, velünk párhuzamosan dolgoztak.

Inkább azt tudom elképzelni, hogy regisztrálták a jelenséget, de tartani akarták a határidőt. Talán úgy érezték, hogy egy 200 órás grandiózus játék így is elég érett a kiadásra és nem akartak tökölni vele egy újabb csúszással, hogy megtalálják a hiba okát.
    Én el tudom viselni, annyira zavarónak nem találtam, inkább a jelenség ténye bosszantó, szépséghiba egy amúgy nagyon jó játékon.
  • Ulthane
    Sajnos tökéletes analógia az autóiparral. Veszek egy kurva drága kocsit = minden tartalommal és szépséggel megáldott játék, és picit ráz a kormány menet közben időnként = szaggatnak a videók benne. Igen, ettől még eljuthatsz te New York-ba is a kocsival, és a biztonságodat sem veszélyezteti = attól még tudsz játszani a játékkal, még tetszik is, nem fog összeomlani a játék, akár 5-ször is végigtolhatod.

Az első esetben miért mész azonnal a szervizbe, a másodikban miért ne kiálthatnál azonnal javításért?
  • Amiga
    Nem, akkor viszem a szervízbe nyilván, de azért ez egy autós hasonlat.

Remélhetőleg jön majd hozzá patch és jó lesz az átvezető. Több oka is lehet annak, hogy szaggat, valóban igénytelen. Csak nem értem, túl azon, hogy észlelhető a jelenség, érdemes-e erról beszélni egész nap.

Nálam mondjuk általában a video indulása receg be, utána már nem.