Impozáns lista az Xbox One E3-as játékairól

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
"nyilván ha már most a specifikációi alapján jóval erõsebb a ps4 ugyan olyanok lesznek de majd Microsoft felhõbõl megoldja..😊"

Csakhogy ezt a jóval erõsebb dumát idáig még csak fanboyok mondták. Nézd már meg a nagy siteok elemzéseit, ott minimális különbségeket hoznak ki mindenhol - ráadásul a végkifejlet (senki nem fogja még azt a csöppnyi különbséget sem kihasználni - miért is tenné?) szintén minden ilyen helyen azonos. Azt, hogy a Ps4 hardverbõl büntet meg szupepóva azt megint csak a fanboyok mondogatják. (Mint ahogy papíron a Ps3 is sokszorosa volt szerintük az X360-nak a végeredményen azonban ez mégsem látszott soha).

"Ha úgy indít a Sony és úgy indít a Microsoft ahogy most állnak akkor 1 minõségi microsoft exkluzívra fog jutni 3-4 minõségi Sony exkluzív.😊"

Ugyanezt mondták X360-nál is - csakhogy az átlagember az nem a forumhuszár aki a mangás játékra pörög meg a japan only exkluzivokra. Pl szerintem a legjobb autós játék a Forza (sokan osztják még ezt), a legjobb FPS a Halo (sokan osztják még ezt). Ez tök nézõpont kérdése, hogy a másik oldalról meg szerintük Killzone meg GT az ász. Én Ps3 esetén sem tudok olyan játékot mondani ami X-rõl hiányozna (talán uncharted?), viszont én Halo, GEOW és Fable nélküli gépet nagy hátrányként élnék meg.

"Amit egy mezei okos telefon is tud, haszontalan baromságok egy koznolra , ráadásul az opciók jelentõs része csak amerikában lesz használható.😊"

Akkor mégegyszer; miért is hátrány, hogy tudja ezeket ugyanazért a pénzért? HA nem használod hát nem használod. Nem mondom, hogy ez választási érv hiszen nem használod, de azért gondnak nehogy már gond legyen, hogy tudja.

"Gyorsabb ramok, jóval szélesebb rendszermemória és fõként jóval erõsebb GPU...."

Leírtam már én is, mások is. RAM-okban egészen biztosan nem lesz elõnye PS4-nek a JELENLEGI infok alapján. Ezt tök mindenhol egálnak hozzák ki (csak fanboyok nem), de ha utána nézel gyorsan nálad is kiderül, hogy az egy dolog, hogy a GDDR5-nek mekkora a burst sebessége, cserébe viszont a latency 10x akkora mint a DDR3 esetében. ÉS mivel a procit is ez szolgálja ki ha nem lesz mellette egy brutál cache (JELENLEGI infoik alapján nem lesz), akkor itt az elõny nagy részét el is dobták (nem én mondom hanem profi elemzõk). A másik oldalon meg ott a DDR3 ami ugyan lassabb burst módban - cserébe tizede a latency plusz van egy PÁRHUZAMOSAN elérhetõ ESRAM! Egyébként nem értem a PS4 ezt miért nem használja ki (ár miatt), de ha õk is ezt alkalmaznák no akkor lenne kurvagyors a PS4), stb stb. Nagyon szépen le van ez irkálva kb mindenhol csak utána kell nézned.
A GPU valóban több a PS4 esetében - bár ugye mostanában derült ki, hogy egyik gép sem tudja a GPU magot 100%-át játékra használni (talán innen jön a PS4 12+6 GPU magja? Vagy miért mondják így? És az X vajon a 12-bõl mennyit dob el? Az is 6-ot? És marad a 6+6? sok kérdés, nagyon sok). Ne felejtsük el, hogy a XBO-nál még GPU és CPU oldalról SEMMIT nem erõsítettek meg. Talán E3 után okosabbak leszünk.

"Mindemellett húzósabb és több exkluzív, és ezidáig úgytûnik nincs nyerészkedés a használtjátékokból, és nem lesz kötelezõen mûködõ kamera folyamatosan játék közben."

Tudtommal a Sony is csak annyit mondott, hogy a használt játékok meg lesznek oldva és az MS is ennyit mondott. Ennél többet szintén nem tud senki sem egyelõre. Másrészrõl azt már egészen biztosan kommunikálta az MS, hogy NEM KELL a játékhoz folyamatos internet kapcsolat. (ergo ha attól félsz, hogy valaki megfigyel akkor ezt ki is húzhatod)

"És persze továbbra SEM fizetõs multi elvégre ha a JÁTÉKBAN benne van akkor miért is fizetnék (Ja persze a icrosoft szerverekért hogy minõség legyen a probléma csak az hogy amikor boxon COD-oztok na ahhoz a microsoft szervereknek például vajmi kevés köze van 😄)"

Ehhez nem tudok hozzászólni mert nem multizok konzolon és ezután sem fogok. Nyilván az amerikai forumokon ez nem tétel - ott ugye úgy fogalmaznak, hogy 1-2 órabérnyit símán megér az éves elõfizetés, cserébe a sokkal jobb szolgáltatásért (nem tudom mit értenek ez alatt de olyanok írják akiknek mindkét gépük van). Gondolom ha nálunk 500Ft lenne egy éves Live Gold akkor itt sem menne ez miatt az anyázás. Csak hát mi szerencsétlenebb helyen élünk.

"Amit az XBO eddig bedobott annak csak birkák és fanok tapsikoltak ebben a genben mindkét gép volt az asztalomon a következõ genben ha az XBO csak ennyire lesz képes akkor helló..."

Mhm viszont akkor a PS4-re mit mondasz? Mert én meg úgy látom, hogy az (is) egy nesze semmi fogd meg jól. Arra miért tapsikolsz? Vagy arra is csak a bírkák és fanok tapsikolnak? Ha tényleg ilyen nyomi lesz az XBO ahogy a Ps fanok vázolják akkor én sem fogok venni. Viszont jelenlegi állapotában PS4-et sem, akkor nekem ez a gen kimarad...

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Hát pont ami ellen ágáltok. A tévé vezérléses, gesztus és hangvezérléses blablát.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

"A játékok ugyanolyan lesznek"
nyilván ha már most a specifikációi alapján jóval erõsebb a ps4 ugyan olyanok lesznek de majd Microsoft felhõbõl megoldja..😊

"eltekintve a néhány exkluzív címtõl"
Ha úgy indít a Sony és úgy indít a Microsoft ahogy most állnak akkor 1 minõségi microsoft exkluzívra fog jutni 3-4 minõségi Sony exkluzív.😊

" Akkor miért hátrány, hogy az Xbox még egy csomó mást is tud?"
Amit egy mezei okos telefon is tud, haszontalan baromságok egy koznolra , ráadásul az opciók jelentõs része csak amerikában lesz használható.😊

//Mit mondana birkaországban a Box hazájában egy jóképességû? Ráadásul egy szánalmas COD bemutatóval a hátuk mögött ami szintén ott tucatkasszasiker? Nyílvánvaló hogy az XBO ott fog a legjobban fogyni, és az angol anyanyelvû országokban, Kb itt ki is fog merülni a siker.

Gyorsabb ramok, jóval szélesebb rendszermemória és fõként jóval erõsebb GPU.... Mindemellett húzósabb és több exkluzív, és ezidáig úgytûnik nincs nyerészkedés a használtjátékokból, és nem lesz kötelezõen mûködõ kamera folyamatosan játék közben. Egyelõre pusztán ennyi a SONY elõnye. És persze továbbra SEM fizetõs multi elvégre ha a JÁTÉKBAN benne van akkor miért is fizetnék (Ja persze a icrosoft szerverekért hogy minõség legyen a probléma csak az hogy amikor boxon COD-oztok na ahhoz a microsoft szervereknek például vajmi kevés köze van 😄)
Ja és persze MINDENT amit a boxhoz vettünk (például a nevetslges 10ezer forintos logitech kormánnyal vetekedõ huszonXezer forintos bohóckormányukat)...

Ezt lehet szépíteni, meg jönni a microsoft felhõ legendákkal miszerint az még erõsebbé teszi majd a gépet neten keresztül...Amit az XBO eddig bedobott annak csak birkák és fanok tapsikoltak ebben a genben mindkét gép volt az asztalomon a következõ genben ha az XBO csak ennyire lesz képes akkor helló...

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

pl mit tud az xbox amit a ps4 nem tud?

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Zocsi
Hát ez van. Embere válogatja. 😊
Abban én is egyetértek, hogy a kétezres évek eleji óvodás design-t le kell vetkõzni, mert gáz. Ilyen szempontból az XB1 hozza is a szintet, de valahogy fáradtnak hat az egész megjelenés. Az irány mindenesetre örvendetes a 360-hoz képest... a VCR utánérzet meg olyan szempontból érthetõ, hogy a TV oldalára gyúrtak rá eléggé MS-ék. Ergo, ha úgyis kidobtad a régi VCR-ed / DVD lejátszódat, tegyél be helyette egy ugyanolyat, ami hozza a mai felhõben televíziós élménycsomagot... Nem mondanám következetlennek, csak unalmasnak.

Korábban is csak a konzol exkluzív címekben és az on-line felhasználói lehetõségekben volt lényegi különbség, pl. az XBox Live fizetõs, míg a PS Netw még ingyenes... Teljesítmény ide vagy oda, kinek mi jön be.

narumon
Miért kéne javítani? Azért nézzük a tényeket. JELENLEGI információink szerint a PS4 nem tud semmi olyat amit az XO ne tudna. Utóbbi viszont több olyan dolgot is tud amit a PS4 nem. Akkor miért kellene javítani?

narumon
Ezzel a hozzászólással én maradéktalanul egyetértek, mert nem írtál le semmi olyat ami flamelés lenne, egyszerûen érzelmi alapon máshogy közelíted meg a dolgot mint mondjuk én.
Mert nálunk a nagyszoba központi eleme még mindig a tévé és a hifi - és kifejezetten örülök, hogy nem hülyegyerek design-t kapott a készülék, mert pl nekem az Xbox360 vagy a Ps4 abszolút nem illik a gyönyörû hifi mellé a tv alá (Így pl az X pl most is a legalsó polcon kuporog jól bedugva hogy nem is nagyon látszódik). De gondolom a világon sokan vannak még úgy mint én, nyilván jelen esetben õk (is) a célpiac.

"figyelembe véve például azt a tényt, hogy a PS4-ben gyorsabb a RAM (az eddigi infók alapján)."

Viszont nincs benne EDRAM míg az Xbox-ban van. Így a komoly portálok szerint ez sebességben nagyjából egál.

narumon-nak:
"õõõ izé a miénk csak játékot tud, és azt sem jobban."

Szerintem (a szerkesztés gomb hiányában) írj egy következõ komentet, melyben ezt a sort kijavítod...

Zocsi-nak:
"Lehet, hogy az XB1-ben több a feature"

Neked pedig ezen sor módosítását javaslom, mind kettõnek vajmi kevés a valóságalapja!

Asus N53SN-SZ013D, Intel core I7 2630QM, Nvidia GT550m 2gb, 128GB Samsung SSD, 14GB 1333Mhz Ram

Zocsi
Leginkább érzelmi alapon.
Végignéztem anno az XB1 bemutatóját és hihetetlenül antipatikus volt az egész prezentáció. Nem azért mert hûdenagy látványos csinnadrattára számítottam volna, mert be volt harangozva, hogy nem az lesz. Viszont az MS emberek kiállása, szövege, testbeszéde engem egész egyszerûen irritált.
Mellesleg nem nézek tévét (már vagy 15 éve), és nincs szükségem olyan kütyüre, amihez feltétlenül kell internet, hogy becsekkoljon. Továbbá csúnya lett az egész cucc. Nem progresszív a design, hanem visszafelé mutató. Jöhetnek itt "holisztikus" design-nal, de a zongoralakk felület minden csak nem felhasználóbarát. A 21 században ne kelljen már egy dög nagy doboznak helyet csinálni a nappaliban, csak azért mert az MS kreatív részlege, azt mondja hogy jól fest majd a hifitorony tetején, ami kb. a '80-90es években volt "divat".

Ez nekem elég, függetlenül attól, hogy drága vagy ugyanannyi lesz, mint a PS4. Lehet, hogy az XB1-ben több a feature, de ha nem használom, akkor számomra indifferens. Innentõl kezdve az dönti el, hogy melyik szimpatikusabb, figyelembe véve például azt a tényt, hogy a PS4-ben gyorsabb a RAM (az eddigi infók alapján).

Persze mindenki okosabb lesz egy hét múlva, az E3 után...

narumon
Még mindig nem értem ezt a hozzáállást. A jelenlegi hírek szerint ugyanazért a pénzért kapod a PS4-et és Az X One-t. A játékok ugyanolyan lesznek eltekintve a néhány exkluzív címtõl. Akkor miért hátrány, hogy az Xbox még egy csomó mást is tud? Ezt kurvára nem értem.

Úgy is lehet nézni ahogy egyik amerikai barátom mondta aki nem az internetes fika világban él:
Xbox bemutató - jó játékkonzol, rengetek plusz feature
PS4 bemutató - õõõ izé a miénk csak játékot tud, és azt sem jobban.

Persze ennek is lehet örülni nézõpont kérdése.

Tehát fordítsuk le az egyszerû játékosok (pl én) kedvéért a listát: lövölde, verekedõs, lövölde, lövölde, RPG (?), lövölde, lövölde, lövölde, lövölde, akció/kalad, lövölde, lövölde, lövölde. Asszem amíg egy rendes rpg ki nem jön, addig nem lesz boxom.
Zocsi
Szvsz a PS4 le fogja alázni az XB1-t, mert a PS4 konzolnak készül, nem öszvérnek. A MS most is elkövette a szokásos hibáját, hogy túl sokat akar markolni, de keveset fog. De ez jellemzõ hozzáállás tõlük, õk így egyedfejlõdtek ki az infovilágban. Ennek ellenére várós persze ez is... Meg majd vicces lesz látni õket, mikor a konyhakertben robban a nextgen PCs éra, kb. 1-1,5 éven belül.

Anubys
Killer Instinct? Túl szép lenne...
Az elsõ Xbox kiadásától kezdve ígérgetik... 😞

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

narumon
Hmm azért ez elég erõs lista. Mondjuk Halo és Fable miatt eddig is tudtam, hogy vevõs, de pl Beyond Good and Evil 2-t is régóta igérik bár ez gondolom multiplatform lesz - meg még egy csomó másik is, a lényeg azonban, hogy melyik gép mennyibe fog vajon kerülni?

jaj de jó egysem érdekel...

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Impozáns lista... 3 cím érdekel a többi hihetetlen felejtõs...

Az M$ új marketingese demotiválni akarja az embereket?