12
Acer aspire 5732z
  • parodiacsatorna
    #12
    Köszönöm szépen a válaszokat, rávettem magam és szétszedtem. Kipucoltam, annyi por volt benne, nem találtam ki a szobából.
  • The Protector
    #11
    Hy.Tesóm acer-e is egyre jobban megadta magát.Rengetegszer szaggatott neki a játék 20perc után és a win is alapból lassabb volt meg úgy az egész teljesen instabil volt.Mondtam neki,hogy azért szaggat a játék mert túlmelegszik és ha még egy picit melegebb helyre tenné akkor le is kapcsolna a gép.
    Szépen kupucoltam neki a laptopot,Mindent portalanítottam,kifujattam stb.....Ezek után minden megjavult,szóval hajrá.
  • flashpointer
    #10
    :D
  • Petka
    #9
  • Looooser
    #8
    ezek a legtutibbak :D múltkor videochipset-et hevítettem vissza a helyére légbefúvóval, lekopogom soha olyan szép képet nem adott mint azóta :D
  • akyyy
    #7
    nekem dellem van de pörös helyen élek, meg hát nem kimélem, a másik alptop be is halt emiatt, de erre még van gari. érdemes majd gari lejárta előtt elvinni szervizbe, hogy nézzék meg jó -e mert sztem nem és csinálják meg?:D tisztitskák ki.
  • flashpointer
    #6
    Hát ha már deformálódik az tuti nem cuppan vissza úgy mint kéne:D
  • Panzeradler #5
    " figyeld folyamatosan ha torzul az anyag kapd ki azonnal" Ezeken a homemade megoldásokon mindig olyan jókat röhögök
  • Looooser
    #4
    esetleg te is megtudod javítani, szal amit tenned kell az a híres/hírhedt sütőzést,
    szedd ki az alaplapot a gépből, Acer Aspire 5732z service manual alapján, szeddj le az alaplapról minden kábelt procit vedd ki a foglalatból, szóval minden ami mozdítható a deszkáról, melegítsd elő a sütőt 200°C-ra ha (külföldön vagy 385°F) és sütőlapra helyezve tedd be max 10 percre, figyeld folyamatosan ha torzul az anyag kapd ki azonnal, vigyázz forró lesz.... szereld össze azt műköszik :)
  • Looooser
    #3
    szvsz az acer oldaláról telepítsd a drivert, lehet belepiszkáltak a chipsetbe és torzítottak a driveren/ ha nem akkor ott még a régebbi driver van fenn (lehetséges).
    Amúgymeg a kérdésedre a válasz igen, mivel használod a gépet ezért anyaghasznált van a micro és vezetők-félvezetők elkezdenek kiégni,, az euszabványos ón is kipárologhat ill. a hordozástól a nyáklap megadhatja magát akár a videó kártya elkezd elengedni, lehet újra kéne golyózni, esetleg bga forrasztásra add le egy pc szervízbe....
  • Lacee86
    #2
    Ez így nem igaz, h romolhat az idő múlásával, de ha pl. a sok por vagy a nem kielégítő hűtés miatt túlmelegszik, az okozhat teljesítménycsökkenést.
    Első körben alaposan ki kellene pucolni a laptop belsejét.
    De amúgy ezért kár volt új topikot nyitni, itt az általános segítség: link
  • parodiacsatorna
    #1
    Üdv!

    Van egy problémám.
    Körül-belül 2éve vettem egy Acer aspire 5732z laptopot.
    Példának a GTA4-et hozom fel, mert a játék 1280x720 felbontásban 25-30fps mindig meg volt. Most pedig örülök, ha eléri a 15fps-t. Újra telepítettem a gépet, alap illesztőprogramot tettem fel rá (Catalyst 12.6) régen kijelezte, hogy Ati HD 4570-es kártya van a gépben, most pedig annyit ír, hogy Ati HD 4500 series. Feltettem a legújabb catalyst-et ami jelen esetben a 13.4beta, akkor azt írja, hogy Ati HD 4500/5100 series, viszont így stabilabb a gép, de még sem olyan mint annó... Régen alap illesztőprogrammal futott a GTA4 25-30fps-el.
    Szóval a kérdésem: Romolhat idő múlásával a laptop teljesítménye?..
    Aki bármi ilyet tapasztalt, kérem írjon. Tanácstalan vagyok... Köszönöm!

    Davey