31
Ez hogyan lehetséges?
  • WhiteStar
    #31
    true story. csak hátradőlök a székemben és máris nem értették amit mondtam, elég kínos tud lenni :D
  • Dodo55
    #30
    Bocs, hálózat esetén HSPA (d nélkül) helyesen :)
  • Dodo55
    #29
    "Néha nem lehet hívást fogadni/kezdeményezni"
    Nagyon hülye kérdés, de jó a térerő ilyenkor? :DDD

    Csak azért kérdezem, mert nekem a Pannonnál/Telenornál ez tök természetes volt 10+ éve, sosem volt problémám vele, fullos térerő mindig mindenhol, majd úgy jött ki a lépés nemrég, hogy most egy Vodás kártyát használok. Az egy dolog, hogy HSDPA és UMTS hálózaton elég egy rossz mozdulat és rögtön fele a térerő, városon kívül meg gyakran csak GSM van, de már olyan is előfordult, hogy egy távolibb településen kültéren is csak 1 vonal volt, beltéren meg semmi. Húgom meg T-Mobile-os, ő is panaszkodik állandóan hogy mozgás közben fallback-el GSM-re UMTS-ről.
  • The Protector
    #28
    Témanyitó.Nem lehet h az ismerősöd vmi hatalmas jobbikos,vagy bármiféle politikai szerepet tölt be?Mert azoknak rendszeresen szokták figyelni a gépét illetve megfigyelés alatt van a levelezésük meg hasonlók.
  • fifi
    #27
    kamu
  • bon
    #26
    Azért azt nem árt tudni, hogy egy asztali gépre készült vírus (típikusan x86, x64 proci és Windows oprendszer) NEM életképes egy telefonon (ARM proci, pl. android) és persze fordítva is igaz.
  • bajgunar
    #25
    Vagy az gépe a vírusos, ami szétcseszi a telo-t is, mert rádugja. Totál format c:, vírusirtás, miegymás, és úgy dugja rá az új telo-t, különben azt is újból megfertőzi. Nevek, passok megváltoztatása mindenhol.
    Ajánlott erős tűzfal, + vírusirtó. ESS,MalwareBytes,Advanced system care, és felejtse el a firefox, chrome, szutyok böngészőket. (Maxthon), Előugró ablakok, reklámok, add-on-ok blokkolása, és ne járkáljon szenny oldalakon!
    Kb ennyi.
  • Koppixer
    #24
    Akkor az lehet, h a telószolgáltatónál dolgozik egy kocka, aki belenyúl a dolgokba, így akar bosszút állni a haverodon (mert pl. még egyetemista korukban rajtakapta a nyilvános hokizáson és lefilmezte, majd körbeadta az anyagot az évfolyamon). A kocka -szintén kocka- cimbije meg a netszolgáltatónál dolgozik, az meg onnan szívat egy üveg piáért meg két doboz cigiért cserébe.
    Az a gáz, h az ilyen belsős kutyaütőket még SQJ atomvédelme se állítja meg, mert nem ott támadnak.
  • Looooser
    #23
    jah és egy 16 karakteres WPA-2-es kóddal :D
  • Looooser
    #22
    de lehet használni wájfájt, csak néma ssid-vel illetve mac korlátozással...
  • Szabi #21
    mehet is fejlécbe :D
  • Sir Quno Jedi
    #20
    Jah meg legyen egy júzer profilunk amivel ZÉRÓ jogunk van a géphez, így bármi is akar átjönni, annak sem fog menni. Ezzel a profillal kell netezgetni, melózgatni. Akár egyes applikációknak is lejjebb vehetjük a jogosultságait (pl. böngésző), meg vannak is erre régről programok (pl. xp-hez). Meg használhatunk alternatív böngészőket, mindegyiket máshoz. Tehetünk fel valami kisebb linux disztrót, amit nehezbb fertőzni, mivel nem olyan elterjedt. Sok lehetőségünk van, szinte végtelen.
  • Sir Quno Jedi
    #19
    Ilyen alap dolgokat nem is említettem, hogy pl. mindenre jelszó, routerre, wifire (sőt NE használjunk wifit) stb.
  • Sir Quno Jedi
    #18
    Router, routeren tűzfal, gépen tűzfal, akár több is, peerguardian, proxy, adaware, valami kémszoftver kereső, vírusírtó, firefoxhoz noscript, adblock. Aki ezen átjön az csal.

    Ja és ha kifelé ő létesít kapcsolatot oda, ahova nem kéne, akkor csinál egy virtualgépet és arról netezik, majd utána lelövi a virtualgépet és nem menti el a változásokat (term. a virtualgépre is ettől függetlenül érdemes feltenni minden elképzelhető védelmet, hogy ne szagolják ki a jelszavakat menet közben). Én is így teszek, gyanús helyekre kizárólag virtual-ról.

    Emellett figyelni kell a keyloggerekre. Vannak keylogger hardverek, mint pl. olyan amit a billentyűzet és gép közé kell bedugni, meg vannak szoftverek, amik a gépen sasolnak, sőt ha beépülnek rendszer szolgáltatásokba (kernel), akkor végképp nehéz őket meglelni, megtalálni.

    Jelszavaknak pl. generáljunk combos biztonságos jelszavakat (van ehhez program és weboldal is ezer), amiket mi sem tudunk megjegyezni és tároljuk máshol, akár jelszókezelő programokban, vagy legyen megjegyezhető, de írjuk fel úgy valahova, pl. papírra, hogy abból mi rájöjjünk a jelszóra, de más NE!

    Mail fiókot használjuk többszörös azonosítással, pl. gmail. Ott ha isemertelen ip-ről és/vagy gépről akarnak belépni, küld nekünk sms-ben kódot és csak azzal lehet belépni stb. Sok rendszerben van hasonló, pl. a steam-en a steamguard.

    Telefonunkat lock-oljuk a lehető legerősebb védelemmel, ragasszuk le/jelöljük be az aksit, hogy észrevegyük ha kivették volna a sim-et.

    Ne feledjük, ha túl sok jel van, az azt jelenti belső ember van ellenünk. Feleség, barátnő, szobatárs stb. Találjuk meg, leplezzük le. Ehhez kiváló kémkamerákat lehet kapni, de számtalan módon csapdába csalhatjuk.

    És végül: NE BÍZZ SENKIBEN!
  • Looooser
    #17
    faszom tapipad... *hasonló helyzetű hölgy.... megalapozott gyanúja van ezekre a támadásokra
  • Looooser
    #16
    hozzzám a boltba is jár be egy hölgy hasonló helyről, neki a szomszédja ill annak családja csinálja ezt egy korábbi peres ügy miatt, megalapozott gyanuja van, a per alatt a szomszédja állította hogy a nő nem százas így elküldték pszichiátriai tesztelésre a nőnek semmi baja, nem egyszer volt olyan hogy a szomszédot felismerte a telefonba úgy hogy az éppen kiadta magát valami banki alkalmazottnak, korlátozzák a a be ill kimenő hívásait. egyszer a szomszéd kölyök elszólta magát hogy egy deep webes oldalra feltöltötte hogy ki a nő és azóta minden irányból támadják.... 3 gépet adott el mert folyton feltörték, úgy hogy heti kétszer járatott magához rendszergizdát, de a családjából többen is megerősítették ill a rendszer gazda is megerősítette ezeket a tényeket szóval lehetséges, párnapja panaszkodta ki magát nekem...
  • Szabi #15
    amikor kezdet elterjedni a blútusz és a sok okos bekapcsolva hagyta, könnyedén lehetett (volna) bárkinek a telójában turkálni... ismerősökkel próbálgattuk egymás telóját, mindenféle jelzés vagy egyéb nélkül könnyedén lehetett bármit csinálni a másik telefonnal, úgy hogy az semmit nem jelzet ki, csak amikor a szolgáltató küldte az sms-t hogy fogy a pénze... :D
  • attiGT
    #14
    esetleg nem a maffiának dolgozol?
  • SzirmosSzisza
    #13
    Ez így eléggé kamunak hangzik. Telefont "meghakkelni" eléggé nehéz. Esetleg azt megpróbálhatja, hogy felrak egy Wiresharkot és megnézi milyen kapcsolatok vannak, mi generál forgalmat, így esetleg ki lehet szűrni a káros dolgokat.
  • chilios
    #12
    Igen, és javaslom a számítógép fém részeit se érintse meg működés közben, mivel lehet hogy a hacker kivezette rá a hálózati feszt. (szvsz hozzánemértésből fakadó paranoia.) Simple reinstall és problem solved.
  • Caliph
    #11
    ha telót ráköt gépre pl kép vagy programok fel/le másolása miatt azzal benyelhet telóra vírust
  • SovereignXY
    #10
    De. szerintem is. Ezért is kérdeztem rá mert érdekel a dolog, hogy hol is van a porbléma :)
  • plu604
    #9
    nem paranoid egy kicsit? :D
    így távolról nemigazán lehet kezdeni a dologgal semmit, te se láttál semmit, mi se látunk semmit...
    létezni bizonyára létezik ilyesmi, ha az ismerősöd annyira meg van róla győződve hogy betörtek a gépébe, vigye el egy technikushoz, az majd megoldja (legalábbis többet tud vele kezdeni mint mi így messziről). :)
  • SovereignXY
    #8
    Itt az ismerős szó szerint ismerős. Én nem láttam a dologot ő nem egy szakértő a témában így csak azt tudom elmondnai amit tőle hallottam.
    Na most itt érdekes a dolog kcisit. Azt mondta ő tudja ki az csak nem tudja bizonyítani. Ahogy kivettem a szavaiból egy rosszakaró.
  • SovereignXY
    #7
    Ó! Azt kihagytam, hogy votl moden csere is. Így más mac cím az IP is új lett elviekben. Ettől még a probléma fenn áll.

    Milyen tűzfal javasolt?
    Mert pl még annó fősulin - igaz ugyan azona hálózaton voltunk - de csoporttásam a laptopjával simán feltörte az enyémet. NOD volt rajta. Az a verziós ami a ki és bejövő új kapcsolat esetén megkérdezi engedje e avagy sem. Sőt! Hozzá teszem tiltottam a helyi hálózatról való belépést - ugyan csak nodban - ettől még ugyan úgy be tudott jönni. Persze soha sem mondta el hogyan.
  • plu604
    #6
    Biztosak vagytok benne hogy "meghackelték"...?
    - e-mail fiók feltörve -> ezt mégis miből konstatáltátok?
    - elküldött üzenet nem érkezik meg a címzethe -> nem freemailt használ?
    - mert az egy működésképtelen szutyok.
    - bizonyos honlapok nem jönnek be -> milyen honlapok, mikor? és ez nem lehet hogy összefügg a netkapcsolat szakadozásával?
    - internet ki ki maradása -> ez kb. mindenkinél előfordul néha

    Nemigazán tudom elképzelni, hogy egy "hackernek" ez miért jó... Úgy értem nem tudom elképzelni hogy ül a gépe előtt, és gondolkozik hogy "hogyan basszak ki vele... hm... mondjuk letiltom ezt meg ezt a honlapot! vagy... elfogom az elküldött e-mailjeit és nem kézbesítem! muhahahaaaa!"

    logikátlannak tűnik. vagy az adatait akarta megszerezni (jelszavak, bankkártyainfo-k), vagy beállította a gépet egy botnet hálózatba, de nem hiszem hogy bármelyiket is ilyen feltűnően csinálná.

    Mindazonáltal ha ragaszkodtok hozzá hogy "meg van hackelve", akkor amit tammer mondott: Fontos adatok, dokumentumok lementése, format C:\ és windows reinstall. Aztán egyből egy vírusirtót fel.

    A telefonra nincs ötletem. Szerezzetek be egy régebbi telefont. Azt nem lehet hackelni a primitív oprendszere miatt (legalábbis macerás, és a kutyát nem érdekli). :D
  • lammaer
    #5
    Ja, és számítógép hack ügyben a szolgáltató nem fog tudni segíteni.


    Poénból még ki lehetne próbálni a MalwareBytes keresőprogramját, hátha talál valami közismert "furkász" programot.
  • lammaer
    #4
    Bármi megtörténhet, nem véletlen hogy léteznek zombihálózatok, ahol több 1000 gépet használnak a felhasználó tudta nélkül más célokra.

    Én javasolnék egy format C-t, és egy totális windows újrainstallt. Azt nem éli túl semmiféle hacker.

    Utána természetesen a megfelelő vírusírtó fel.

    a telefon meg a számítógép sztem nem függhet össze.
  • SovereignXY
    #3
    Úgy másik, hogy full másik. készülék és sim kártya.
  • Koppixer
    #2
    "Másik telefonkészülék vásárlása után a "hiba" újra elő állt."

    A SIM kártya is ki lett cserélve, vagy csak a teló?
  • SovereignXY
    #1
    Egy ismerősöm a következő problémával küzd. Elviekben. Valaki meghackelte a számítógépét. Elviekben már több mint egy éve tart a dolog. A panaszok a következőek: e-mail fiók feltörve, elküldött üzenet nem érkezik meg a címzethe, bizonyos honlapok nem jönnek be, internet ki ki maradása. A szolgáltató pedig azt mondja nem észlel gyanús vagy a normálistól eltérő forgalmat.
    A másik, hogy egyútal a telefonja is "fel van törve". Néha nem lehet hívást fogadni/kezdeményezni. A szollgáltató ebben az esetben sem lát hibát. Másik telefonkészülék vásárlása után a "hiba" újra elő állt. Ilyen létezik vagy...?