14
-
M2 #14 "Annyi a baj, hogy egyetlen publikus dolog sem felelhet meg katonai követelményeknek."
Jaja, a nyomtatott könyveket sem használta még senki civil.
"A buta dumákat meg hagyni kell, nem atomstabil az iOS sem és nem is volt, ráadásul a korlátai ledöntésével közel nem marad annyira sem az, mint az Android, ami eleve nyitottabbnak készül."
A nyitottság itt eleve hátrány.
"Azt a spórolást nekem nehéz lenne bebizonyítani, ami évi 5 millió dollárra rúg, azért, mert iOS-t használó drágább cuccokra ruháznak be."
Olvasd újra, ez nem iOS-Android spórolás, hanem papír-iOS. Mellesleg a hasonló paraméterű táblák nem olcsóbbak, mint az iPad.
"Aztán, azt sem kell elfelejteni, hogy nem a szétcsicsázott gyártói Android verziókkal kell összehasonlítani"
Nem olvastam a cikkben semmilyen összehasonlítást, mire gondolsz? BlackBerry-ről váltanak, teljesen jogosan nem a koreai cégek, hanem az Apple felé húznak, minden ország ezt tenné, főleg katonai beszerzéseknél. Kár is ebbe belelátni (pláne belemagyarázni) bármilyen iOS vs. Android csatát. -
Papichulo #13 Gondolom a magasabb ar kompenzaciojara azt is figyelembe vettek, hogy nincsenek igazan kompenetens es koltseghatekony belfoldi android brandek/fejlesztok, mig az Apple a gyartason/osszeszerelesen kivul szinte mindent az orszagon belul tart. Kiveve persze az adozast :) -
harmi2009 #12 Szabályzat olvasásra miért nem használnak e-inkes e-bookokat?
Használható, keveset fogyaszt.... -
levente68 #11 Annyi a baj, hogy egyetlen publikus dolog sem felelhet meg katonai követelményeknek.
Így ezen kár vitázni.
Amire pedig ezeket katonák használják, használhatják, arra mindegyik jó, mint ezt láthatjuk.
A buta dumákat meg hagyni kell, nem atomstabil az iOS sem és nem is volt, ráadásul a korlátai ledöntésével közel nem marad annyira sem az, mint az Android, ami eleve nyitottabbnak készül.
Mindegyikkel tudni is kell bánni, bár ezen a szinten, ahol kézikönyvek olvasgatása a cél, talán menni is fog az átlagkatonának is, akinek az értelmi képességeitől ne essen seggre senki.
Szóval, ott az egyenlőségjel mindegyik között, bár azt tudni kell, hogy Apple cuccok voltak régen csak megengedettek ezen a téren, később jutott be az Android.
Viszont, azt is tudni kell, hogy hiába sztároljuk a nagyon okos USA döntéshozóit, messze nem szakmai szempontok vezérlik őket sokszor. Nem is véletlenül, hiszen szakmailag gyengélkednek, ez látható pár eszközválasztásuknál.
Azt a spórolást nekem nehéz lenne bebizonyítani, ami évi 5 millió dollárra rúg, azért, mert iOS-t használó drágább cuccokra ruháznak be. Amikor ugye akkucserére leadják majd az iPad-et és egy vadonatújat kapnak, az valóban jó üzlet lesz, mondjuk csakis garanciaidőn belül, de azt kár elfelejteni, hogy ezt az induló árba belekalkulálták. Nyilván ezek többsége nem fogja megérni azt a kort, mire normál módon tönkremegy az akku, erre bazíroznak is.
Aztán, azt sem kell elfelejteni, hogy nem a szétcsicsázott gyártói Android verziókkal kell összehasonlítani, hanem az alap Android-dal, na az nem rendszerigényes és nem fagy. Mondjuk, a mai gyártói Android sem olyan, mint pár éve, így ezt a stabilitási mizériával érvelést felül kellene vizsgálni, nem csak köpködni.
Aztán, amíg arra a csak idén 650 ezer készülékre átáll BB-ről a sok okos, azt a kalamajkát szívesen nézném partvonalról, még akkor is, ha az iOS kezelése nem jelent kihívást valóban. -
G_ArchAngel #10 Nem. Az iOS6-ra adtak az aldasukat. Az US Army a kezdetektol hasznal Apple termekeket es iOS-t, most a 6.-at engedelyeztek.
Mar Irakban is iPhone/iPod Touch volt a katonaknal, mint fordito gep es navigacios eszkoz.
Volt is belole balhe, mikor par idiota jarhead bejelentkezett vagy nem kapcsolta ki a fotoknal a helymeghatarozast. -
Vol Jin #9 Olvasd el a cikket mindig, mielőtt beindítod a fikagépet!
Androidot eddig is használtak, iOS-t nem. Szóval mielőtt beindul a pavlovi nyálelválasztásod, legyél körültekintőbb, mert ha beindul az ellenreakció, hogy mekkora szégyen, hogy az iOS csak most ment át a pentagon tesztjein, akkor itt fog sírni a szád, hogy jöttek az applehaterek fikázni! Közben meg te kezdted az egészet. -
sanyicks #8 olvassátok már rendesen. Nem az ios-t használják elsődlegesen, hanem androidot. Ez most csak egy új lehetőség hogy ios-t IS lehessen használni.
BTW nekem még nem sikerült lefagyasztanom az androidomat, és teljesen úgy működik mint frissen aktivált korában... persze nincs is rajta samsung gányui, meg htc fossenseui, meg hasonló rozoga marhaságok. -
karesz6 #7 (android fan vagyok)
Azért választották az ios-t mert iszonyatosan egyszerű és a büdös életben nem fagy le. Az android mint a windows lefagy elöregszik meghal ellenben rugalmas míg az ios rettentően zárt de ezt a hadsereg megoldja. Szerintem érthető választás és ettől még jobbnak gondolom az androidot de tény hogy harci körülmények közé nyugodtabb szívvel küldenék ios-t. -
Xerox10 #6 Nem vagyok fanboy, csak kaptam egy Iphone-t amit egy ideje használok. Használtam egy ideig MS Phone-t is, ami szerintem borzalmas. Volt már dolgom androidos telefonnal is, és ha nem kaptam volna iphone-t akkor azt vettem volna.
0 százalékos tapasztalattal hamar eltudtam sajátítani, gyors, és még egyszer sem fagyott le. Nem kell berosálni, én sosem adtam volna ki ennyi pénzt egy telefonért, csak ingyen hozzám vágták, így tudok véleményt alkotni a témáról. Lehet fikázni, de az android még nem annyira kiforrott mint az IOS.
-
ProgServ #5 Szerintem Xerox válasza ironikus volt. :)
Egyébként én arra gondolok, hogy mivel zárt, zártabb mint a MS cuccai, ezért használnál ezt..na hát igen, mert a droiddal azért elő szoktak fordulni performancia problémák, valszeg ezért is. -
sanyicks #4 választották azt is, androidos cucc a szabvány, de mostantól lehet ios-t IS lehet használni, hivatalos.
Xerox10: nem nyert fanboy... használnak androidot már egy ideje -
ProgServ #3 Na és a Microsoftos táblák? Na miért nem kötekszik senki? :D -
Xerox10 #2 Android nem olyan biztonságos, gyors és stabil mint az IOS, ezért. -
ProgServ #1 Nahát nahát. Hogyhogy nem a remek és olcsó androidos készülékeket választották?