Okostévéken keresztül kémkednek a médiacégek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zola2000
Orvell 1984: telekép jut errõl az eszembe.

A

Okostv ugyan. Butatv+pc+ustream es maris jonnek a koreai csatornak. Ezt monitorozzak nyugodtan 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Annak idejen az elso tv-ktol azert feltek sokan mert azt hittek latjak oket a tv elott ulve a tuloldalon.
Es igen..... 😄
zola2000
Az okos tv azért sem jó, mert tvt az ember tíz évre vesz, és annyi idõ alatt a benne lévõ okos rész százszor is elavul, fõleg hogy egy plusz hibalehetõség, a komoly arm cpu. Nekem is egy androidos mk 802 mini pc (és egy wii) figyel a tvmen.

A

Erre a benyögésre eszembe jut az amikor egy sznob munkatársam beszólt nekem hogy csak azért nem kell nekem ez vagy az mert csóró vagyok és irigykedem. Nos.. õ is a felesége pénzébõl vette azokat, másrészt amikor az adott slágerszart dicsérte a mérnökség vezetõjének az csak szolidan körberöhögte majd kifejtette hogy az szar. Hát khm... utána már csak vigyorogva meg kellett kérdeznem tõle hogy akkor most a mérnök úr is csóró és hülye mert nem azt veszi?

Amúgy nem tartanám kizártnak hogy a mai set-top boxok is tudnak ilyen adatokat küldeni a szokásainkról. Akkor meg nem tök mindegy?
Okostévé helyett meg inkább veszek egy "sima" tévét, majd alácuppantok egy HTPC/X360/PS3 gépet, és netezek arról, filmet nézek arról, zenét hallgatok arról, játszom arról.. (nofene máris többet tud annyiért a két cucc mint csak a tévé?).
ja, igazad van. mert olyan drágán adják...

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

A reklámokat így is megkapja az ember. Naponta több tucatnyi rekláminger ér, ha akarom ha nem. Ezzel legalább testhezálló reklám talál meg, aminek én örülök. A hüvelygomba kenõcs reklámot nézzék a hüvelyesek! A parázás meg már rég késõ, ha valaki most is látja mit mutat a telefonod kamerája, miért a tv-t kell lehurrogni? Vajon a mobilokon miért nincs kameralencse-védõ?? A TV a legkisebb gond...
zola2000
Úgy ám, kit érdekel az a sok baromság, amikrõl aztán mindeki beszél?

Ilyen alapon, ha én vennék okos tvt, akkor hamarosan meg eltûnnének az amcsi filmek a tvlrõl, és csak japán animék meg koreai dorama sorozatokat és keleti filmeket adnának, késõbb meg a rádiókat is a jpop uralná ^^

(úgyértem arról hogy pl te és én nem nézzük a retekklubbot még sajna sokan nézik)

A

shaba23
A hozzád hasonló okos ember meg túl csóró, hogy vegyen egyet.
Hasonlóan vagyok... 😊
DrFantastikus
<#taps><#taps><#worship>

INTEL QX-6850, ASUS P5K3 Premium with 2Gb DDR3 memo.1333Mhz_oc.1600Mhz, 4xRaptorX in Raid0, ENERMAX GALAXY 1000W DXX, ASUS EN8800 Ultra 768 Mb, Zalman RESERATOR XT water_cooler, Samsung_27\'_LCD.

Nincs ilyen okos tv-m, de ha elküldené a szokásaimat a különbözõ piackutatók meglepõdnének, hogy mennyire nem találják el a szerintük agyonnézett tv2 és rtlklub nézettségi adatait.
Az idealis 'okostv' egy sima nagymeretu monitor egy media pc-vel kiegeszitve. Ez utobbi lehet barmilyen architektura es os is. Onnantol a pc tulaja donti erl, hogy mit enged es mit nem. Raadasul meg sokkal olcsobb is ez a megoldas.

ps: Sok okostvben van webkamera is es ez folyamatosan be van kapcsolva, hogy pl. fel tudja ismerni a kezmozdulatokat vagy az eppen ele ulo felhasznalot. Mi garantalja, hogy ezt a kepet senki sem nezi? Akinek gyereke van, az egyedul merne hagyni egy ilyen tavolrol iranyithato rendszerrel?
Úgylátszik még nem elég okosak a tv k.
kellene ráGhostery adblock meg hasonló appok, csak ha nem valami elterjedt os fut rajtuk erre kevés az esély, a tv gyártóknak nem érdeke kiszúrni a mûsor szolgáltatókkal.

Az külsõ eszközzel okosított tv-k viszont simán kezelhetik ezeket a gondokat.
Én meg csak filmezésre használom, azt elemezzék <#mf1>
Egyébként ha android stick-el okosítom, akkor legalább tudom, hogy csak a google gyûjt adatot 😄
Zombee
Okostévém nincs, de Pc-n konkrétan leszarom, mit monitoroz rólam a Google, abból hozzám nem sok személyre szabott reklám jut el. Konkrétan semmi. Itthoni és céges gépen is van AdBlock telepítve, nem is láttam weboldalba ágyazott reklámot jó ideje.

a sok idióta veszi az "okos" termékeivel. meg is érdemlik.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams