6
  • asgh
    #6
    Az a gond, hogy a surface alapját képező üzleti modell nem jó. A winRT nem kompatibilis a desktop rendszerekkel, tehát semmi kezdeti előnye nincs az andoirdhoz és az iOS-hez képest, ellenben komoly versenyhátrányt kell ledolgoznia.
    Másodszor a valódi win8-at futtató táblák saját maguk állítanak konkurenciát a winRT tábláknak, harmadrészt meg a felhasználók (és néha a "szakeladók") nem feltétlenül ismerik a winRT és a többi windows közötti nem éppen lényegtelen különbséget, ezért sokan átverve érzik magukat, amikor otthon jönnek rá, hogy a winRT táblára nem lehet hagyományos windows szoftvereket telepíteni.
    Emiatt aztán a szoftvergyártók sem törik magukat, hogy a szoftvereiket portolják winRT-re, márpedig a kezdeti hozsannázók pont azt emelték ki a rendszer legfőbb előnyének, hogy a .net fejlesztőknek csak két klikkelés lesz winRT-re újrafordítani a szoftvereiket és így exponenciálisan nőni fog a desktopról portolt windows szoftverek száma a winRT-re, ami egyértelműen elmaradt.
    Így viszont az egész koncepció értelmét vesztette. Szerintem az MS még becsületből futtatja egy darabig a winRT-t, aztán vagy megmarad rétegterméknek mondjuk nagyvállalatoknak speciális célokra, vagy kihal, mint a Zune.
  • Zulu12
    #5
    Hopp nem ide gondoltam... :D
  • Zulu12
    #4
    Halihó gondoltam belikelem már ezt hátha vkit érdekel:
    http://www.extremetech.com/extreme/136614-researchers-create-single-atom-silicon-based-quantum-computer
  • tomcsa4
    #3
    Én is azt mondtam (és mondom is), hogy a Surface alapötlete és maga a Win8 jó. Én csak Win8-at használok, tökéletesen elégedett vagyok vele. PC-n is, okostelón is.
    Viszont Surface-t nem használtam még (mondjuk én nem is állítottam, hogy volt a kezemben).
    Sajnos ha az embereket be lehet hülyíteni, akkor képesek egy egész koncepciót kikukázni (lásd anno a Win Vistát).
  • asgh
    #2
    Pedig még itt az SG-n is szép számmal nyomultak MS fanok, hogy na majd a Surface elkeni a száját az apple-nek, merthogy az nem kvarcjáték, mint az iPad és a win8 az egy csoda és a kettő együtt majd jól letarolja a piacot. Sokan közülük állították, hogy volt már a kezükben Surface és az mennyivel jobb volt, gördülékeny, stabil, gyors, stb. és hogy simán megéri az árát, mert az egy minőségi ugrás a tabletek között.
  • flashpointer
    #1
    Nincs meg a fantábor mint az applénél ez azért nem megy túlárazva :[