5
  • M2 #5
    "A Google rámutatott, hogy a nemzetközi szolgáltatásai miatt nem tud részt venni minden nemzeti önszabályozó projektben"

    Teljesen igazuk van, németeket nem is értem, miért nem EU szinten nyomják át a dolgot.
    (Illetve tudom: mert az IT cégek időhúzása kutyafarka ahhoz képest, amire az EU bürokraták képesek lennének.)
  • joghurt3
    #4
    Már bocs, de ez nevetséges "érv". Hol van pár programozó fizetése ezeknek a cégeknek egy-egy országra vetített bevételéhez képest? Konkrét ellenpéldával élve: A Microsoft akkor hogyan lehet képes ennyi nyelven kiadni a programjait? Amúgy abból a 2-300 országból mondjuk Monaco vagy Andorra jelentősége és befolyása némileg elmarad Németországtól (vagy a teljes EU-tól).

    A hangsúly valóban a pénzen van. A Google és a Facebook nemcsak a programozók bérét sajnálja (az aprópénz), hanem főleg az adatgyűjtés korlátozása miatt kieső bevételüket.
  • csulok0000
    #3
    teljesen jogos a face/google és társai fellépése. Van 2-300 ország a földön. Most képzeld el hogy mindegyik teljesen egyedi dolgokat erőltet rájuk akkor 2-300 egyedi működést kell leprogramozni bizonyos helyeken, szolgáltatásokon. Meg lehetne csinálni, de fölösleges és sok idő és ezáltal sok PÉNZ.
  • harmi2009
    #2
    Ez az az eset ahol mindenkinek igaza van többnyire. Ilyenkor szoktak kompromisszumot kötni ami nem más mint kölcsönösen kedvezőtlen megegyezések elfogadása.
  • joghurt3
    #1
    Hát, a németek azért nem szívbajosak. Simán blokkolhatják ezeket a szolgáltatókat, ha azok nem vesznek vissza az arcukból. Ráadásul az EU-n belül is erős a politikai befolyásuk, tehát simán összedobhatnak egy egész EU-ra érvényes szabályozást. Azt pedig még egy Google-méretű cég sem hagyhatja figyelmen kívül.