49
  • cateran
    Oregem..mind2 velemenyalkotas a nagy budos semmire alapozva, hiaba ragozod...
  • A1274815
    "Nem értem min vitázik mindenki,egy kis program segítségével start menü és u.a. asztal fogad mint a win 7-en"

Classic Shell és a fizetős társa a Start 8 funkciónálisan gyengébb, mint a Win7-esé.

A Win7 Explorer, meg időnként kiírtódik a rendszerből.
  • Vol Jin
    Szerintem neked még mindig nem eset le a pöttyös labda, hogy mi is a különbség a nem ismerem, ezért nincs róla negatív véleményem, de látott képek alapján esztétikailag tetszik, és a fene sem tudja milyen lenne élesben, valamint a soha az életben nem próbáltam, de szar mert csak között.

Ha majd egyszer sikerül feldolgozni agyban a különbséget, akkor tapsold meg magad!
  • galocza
    én megértem ha valaki praktikusnak találja, sőt azt is elfogadom, ha tetszik.
    arra próbáltam rámutatni, mi lehet az oka annak, hogy vannak (vagyunk), akiknél már első blikkre kiverte a biztosítékot.
    de ezzel a felülettel jót is tettek velem: egyik oka, hogy nagyon vigyázok régi telefonomra, mert csempe nem, droid nem, alma nem, akkor meg mi marad? semmi. pontosabban marad a régi.
  • csimmasz
    Itt mindenkinek nehéz a felfogása?
    Miért az egyszerű felhasználóknak kell heggesztgetnie az új wint, hogy a megszokott módon használja.
    Nem a ujitaás a gond hanem, hogy elvették a régi használatát.

Kíváncsi lennék a sok értetlen közül menyien használták a win 7et hagyományos felülettel, ugyan az a téma csak most nincs meg a régi.
    ott legalább nem kényszeritették rá az emberekre hanem párhuzamosan mehetett a két megjelenítés, ugy is előbb utóbb mindenki átállt az aerós felületre de nem volt kényszerítve.
    Itt sem az a gond, hogy Pistike ne tudná megoldani hanem, hogy nem ad a felhasználónak lehetőséget a választásra.
    Erthető?
  • szatir620
    Nem értem min vitázik mindenki,egy kis program segítségével start menü és u.a. asztal fogad mint a win 7-en
  • cateran
    Durva...a win7 widgetek ilyet nem tudnak...ohh wait.

Vol Jin:"Sokan úgy fikázzák, hogy életükben nem használták. Nekem tetszik, bár nem használtam."
    Ez igy, ebben a formajaban, maga a kettos merce. Azzal a bovitmennyel, hogy "Nekem kulsore tetszik, bar nem hasznaltam" kicsit mashogy hangzik, nem? De mindegy is, csak kis kekeckedes volt :D
  • sanyicks
    onnan lehet tudni hogy a win8-ról kamuzgatsz, hogy szerinted csak annyi a különbség hogy start képernyő és start menü. Nem! a "normál" felülethez tartozó menük is el lettek baszva, nem kicsit.
  • Vol Jin
    MegaLoL
  • Vol Jin
    :-)
  • Vol Jin
    Nincs benne kettős mérce. Egyszerűen nem ítélem el úgy, hogy nem tapasztaltam belőle semmit. Látványra tetszik de tapasztalat híján csak ennyit mondhatok. Ebből logikailag nem következik az, hogy ne lehetne negatív véleményem azokról, akik látatlanba elítélik.
  • Vol Jin
    Szerintem a Win8 kevésbé csili-vili, mint a többi Win. Gyakorlatilag egy letisztult minimal dizájn. A legtöbben pont azért kritizálják, hogy olyan CGA-s. Nekem pont ez tetszik benne. Ezen felül a csempék aktívak, tehát az egyikben ott a hőmérséklet, a másikban meg látod, ha levél érkezett, stb.
  • socheater
    Egy szűk nagyhangú csoport kitalálta, hogy ez szar a többi ember meg szajkózza tovább, igaz semmi komoly érvet nem tud felhozni ellene de hát ezt hallotta a szomszég julcsitól is

Szűk, nagyhangú csoport? A felhasználási statisztikák alapján a Windows 8 felhasználókról beszélsz. Érdekes mód a Win7 felhasználókat nem zavarja, hogy ki használ nyolcast. Mindenkinek saját szabadsága, legyen az Win8, Win7, 95OSR2 XP, Linux, DOS, stb-stb-stb...
  • csimmasz
    Na itt a megmondó ember!

Én lehet, hogy lassan elfelejtek helyesen írni Magyarul de te meg olvasni nem tanultál meg, kiscsibém!

Mintha lejjebb a Win 7 ről beszéltem volna nem tudom honnan jött az XP, de azt látom már, hogy te windows drukker vagy, mert nem hevered ki, hogy a rajongott szarod nem kell sok embernek, ezért természetesen mindenki más a hülye.

HA indulatoktól mentesen is képes vagy konstruktív hozzászólásra is akkor halgatlak, ha viszont enyi telik tőled, akkor ezért kár volt a billentyűhöz érned.

Amúgy egy okot mondj miért kellene váltanom win 7 ről, te te modern ember, úr isten!
  • mg1992mg
    "keresőlye"
    GRATULÁLOK! :') Értelmi szintet tükrözi.
    Amúgy a drágalátos keresőd megtalálható a Windows 8-ban is, csak felhozod a metro felületet, és már pötyögöd is, mit akarsz, és voálá, megtalálta ami neked kell, sőt, gyorsabb is mint Win7 alatt.

Elavultak vagytok emberek, a Windows 8 teljesen jó, asztali gépen használom, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Maradjatok csak a jó öreg 12 éves Windows XP-nél, az való nektek, ha userként nem vagytok képesek alkalmazkodni néhány újításhoz... Szánalmas.
  • A1274815
    Nem igaz, hogy nem fogod fel, hogy vannak akiknek a Start Menű jönbe és nem a Start Képernyő.
  • ReTeK
    Onnan lehet tudni, hogy valaki a win8-ról kamuzgat (lehet hogy talán 1 órát próbálgatta unalmában) hogy egyből a csempéket kezdi szidni :-D

Elindítod a win8-at (SSD-ről elég fürge de mi nem az) és egy darab klikkel a desktopon vagy és többet nem látod a (szerintem is szarul kinéző) csempéket, ennyi a nagy történet.

Egy szűk nagyhangú csoport kitalálta, hogy ez szar a többi ember meg szajkózza tovább, igaz semmi komoly érvet nem tud felhozni ellene de hát ezt hallotta a szomszég julcsitól is
    ( az is roppant vicces mikor a 2x-3x éves emberek arról nyilatkoznak hogy ők mennyire megszokták ezt-azt és nem akarnak semmi újjat tanulni már mer keci öregek... lol)
  • Tron
    OFF: Nem azért, de iOS azért IS iOS mert az ikonokra van "Apple szabvány" :), hogy nézzenek ki, az MS meg azért MS mert az ikonok olyanok, amilyenek (még jó, hogy az asztalon egyféle méretben lehet). Ugye az MS a Windows 7-tel gyártott sok csodaszép ikont (tényleg nem voltak csúnyák), DE könyörgöm, belül, amikor kotorászol a beállítások között, bizony-bizony előugrik egy-két 16bites ikon szarság. Ezt mi a bánetért nem tudja máig cserélni egy modernnek mondható OS-ben. Bár nem használom és nem is nagyon ismerem a Win 8-at, de könnyen lehet, hogy a 8.0-ban és a 8.1-ben is van a mélyben vmi régmúlt időkből származó ritksz@r grafikai elem - ami nem köthető és magyarázható a kompatibilitással (egyszerűen csak lustaság és nem odafigyelés)- persze ne így legyen.
  • Tron
    A 8.1-be beletették a fugázást is, mint opciót... :)
  • Papichulo
    Lehet, hogy a megjelenési sorrend fordított, de ez jelentheti azt is, hogy előbb volt a touch, bemutatták Jobsnak, az meg csak annyit mondott, hogy stop, rakjunk bele egy GSM modult, és adjuk el telefonnak, és a touchot addig jegelték

Gyonyoru theoria... csak sajnos semmi sem tamasztja ala :)
  • csimmasz
    Az öcsém vett egy SSD-t amihez járt egy ajándék Win8, komoly, mi?
    Na most ott van még a dobozban felhasználatlanul.
    Én kipróbáltam, nem lenne rossz de nekem nem jön be, se a családban senkinek.

Faterék Linux mintes laptopján virtualboxban mutogattuk próbáltuk rávenni az ősöket hátha kell nekik, mégiscsak Windóws, nem kellett nekik sem.

Attól függetlenül lehet modern meg minden, de ez van az emberek nagyrészének nem jön be.

• cateran
    "Sokan úgy fikázzák, hogy életükben nem használták. Nekem tetszik, bár nem használtam. Mert ismerősöm sincs olyan, akinél kipróbálhattam volna,"

Ugye tudod hol van a gond a kiemelt resszel? Kettosmerce, plusz elarul neked valamit, hogy az ismeroseid sem hasznaljak?:D
    En kiprobaltam es fenysebesseggel ment vissza a win7....
  • lamer the true
    Szerintem az xp (win2000 is cégeknél) és az azt-t megfejelő win7 volt a csúcs az ms életében. Valahol vége kell, hogy legyen mindennek. RIP MS
  • kvp
    "A fullméretes üzemmód az ablakoshoz képest, - csinálhatnak bármit, mindig kompromisszum marad."

En neztem android-ot 22 inch-es 1200p-s kijelzon es nem volt hasznalhatatlan. Abban a pillanatban, hogy a gep eszlelte a kijelzo dpi-jet atvaltott es a google fele startmenuben (launcher - application list) nem 3x4 ikon jelent meg, hanem gyakorlatilag az osszes, mivel a gepen levo osszes telepitett alkalmazas kifert a kepernyo teteje kozeleben. Mondjuk tv eseten ezt erdemesebb visszavenni, azaz kijelenthetjuk, ha valaki tv-n hasznal android-ot vagy windwos 8-at, taviranyitoval, fotelbol (azaz nagy tavolsagbol), akkor jok a nagy ikonok. Erdekes, hogy az android ezt kepes kezelni, mig a win 8 es az ios nem. (az utobbinak mondjuk nem is kell, mert tipikusan nem futtatjak desktop kornyezetben) Hasonloan erdekes, hogy mig a google kezd elmenni az ablakozas fele telefonon is (a szoftver ugyanis az android 1 ota tamogatja), addig a microsoft kezd elmenni a dos (es macos 1.0) stilusu teljes kepernyos alkalmazasok fele. Az uj csempes felulet is szinte pontosan megegyezik a windows 1.0 fele atlapolhatatlan tiritarka csempes ablakozorendszerrel...
  • galocza
    ott kezdődik, hogy én pl nem vagyok hajlandó, csak pár színt megtűrni magam körül (lakás, öltözködés, használati eszközök, stb). van kompromisszum, pl ezt palemoon alól írom - aminek kék az ikonja, s azt nem pártolom.
    de ebből kiderül, hogy mi a bajom nekem (és ebben lehet, nem vagyok egyedül) a sokszínű, csilivili felülettel.
  • end3
    A fullméretes üzemmód az ablakoshoz képest, - csinálhatnak bármit, mindig kompromisszum marad. A táblák, telók kisméretű kijelzőinek következménye. De ahol 27"-os a monitor, ott kész röhely! Már pedig sokan szeretjük a nagyméretű kijelzőket az asztalon. (Most képzeld magad elé ebben a méretben csak a rajta futó "csempsort", milyen is lehet....)
  • csimmasz
    Ezt egyszerű userként nézd, nem az informatikusok lázadnak a startmenüért.

Mondom, olyan mint a kormányváltós autók, mindenki képes elsajátítani, még akár kényelmesebb i8s lehet, de ezt szokták meg, miért milliók alkalmaszkodjanak az MS hez, miért nem tartja tiszteletben a felhasználói igényeket?

A startmenű a Win7 ben szinte tökéletes, a keresőlye miatt, és is szinte csak arra hasdználom, de miért olyan nagy mutatvány benne hagyni?

Ez itt a lényeg nem az, hogy a Power userek pikk pakk megszokják e.
  • Vol Jin
    Teliképernyősre gondoltam, a P910 meg amolyan félképernyős qwerty volt flippel takarva. Amolyan csak nyomkodni lehetett rajta az ikonokat mindenféle extra funkcionalitás nélkül. Azaz egy navigombot helyettesített az ember ujja és kész.
  • end3
    Rendben van,hogy eladtak 100 millió licencet ez valamilyen módon mérhető, de vajon az oprendszer "radírozások" azaz "downgrade"-ok után, vajon hányan csatlakoznak 8-assal a világhálóra naponta közülük?
    Illetve, hányan használják "patkolva", METRO nélküli üzemmódban, azaz "quasi" 7-esként? A "sikerhez" ez is hozzátartozna....!
  • Vol Jin
    A Win8-hoz. Sokan úgy fikázzák, hogy életükben nem használták. Nekem tetszik, bár nem használtam. Mert ismerősöm sincs olyan, akinél kipróbálhattam volna, az új gépvásárlást meg évek óta halogatom. Az asztalról meg annyit, hogy egyáltalán nem használom. Ha nincs megnyitott program, akkor mondjuk okés, de az is gyorsikon a tálcáról, ha ritkán használt program, akkor meg belefér a startmenü. Ha meg már van megnyitott program, akkor nem dobnám le a tálcára, hogy az asztalon matassak, tehát tálcás gyorsikon vagy startmenü. Na de ha startmenü, akkor nem tökmindegy, hogy start képernyő vagy startmenü? Szóval az aggályok elsőre inkább divatlázadásnak tűnnek, mint megalapozott döntésnek. Érzelmiek, nem racionálisak. Bár igaz, hogy nem próbáltam.
  • Vol Jin
    Lehet, hogy a megjelenési sorrend fordított, de ez jelentheti azt is, hogy előbb volt a touch, bemutatták Jobsnak, az meg csak annyit mondott, hogy stop, rakjunk bele egy GSM modult, és adjuk el telefonnak, és a touchot addig jegelték, hogy a konkurencia egy piaci termékből és néhány kiszivárgott infóból ne tudjon felkészülni. Az iOS első változatából, ami a touchon van, kibogarászható lenne az igazság. Mondjuk a forráskódban olyan funkciók, amik nem használtak, de egy telefonra utalnak, csak inaktívak. Tehát, hogy utólag hegesztették bele a telefonfunkciókat az iPhone verzióba vagy csak inaktívak a touchban.
  • csimmasz
    Jó de itt vagy nekünk te! :)

What came first the iPod Touch or the iPhone?

The iPhone was first available on June 29, 2007.
    The iPod Touch was first available on September 13, 2007. The iPhone wins!

Ha ez igaz, akkor tényleg, de azért ez nem olyan nagy külömbség, hogy megmaradjon az emlékezetünkben. :)
  • martincpt
    Sztem már win7-en is használhatatlan volt a start menü...ha kellett valami mindig rá kellett keresni. Sőt xp-n mi volt? Kaptál 3-4 oszlopnyi programot, aztán elkezdted nyomkodni a keresett progi első betűjét. Na most azon kívűl, hogy nincs start menühöz gomb szerintem ugyanott vagyunk. Ráadásul egy igényesebb felületen. A csempe dolgot nem értem miért fikázzák. Szerintem klassz, átlátható és még jól is néz ki. Persze ha lekerekített élei lennének akkor már apple lopás lenne. Na mindegy...én semmivel nem érzem úgy, hogy kevesebbet kaptam. A rendszer újdonságai meg egy-két nap alatt kitanulhatóak.
  • Papichulo
    @csimmasz, @Vol Jin

Az iPod Touch-csal kapcsolatban azt tartom hihetetlennek, hogy mindossze 10mp lenne rekeresni, hogy mikor jelent meg, de mindketten nem voltatok hajlandoak erre, ha mar nekem sem hisztek a #10-ben... Ez egyebkent egy GSM modul nelkuli iPhone! Nem forditva!

IIRC az iPhone-ok elott az iPod-okon teljesen egyedi operacios rendszer futott, az iPhoneOS-hez (mely kesobb lett az iOS), forkoltak a 10.4-es OSX-t. Ez hatalmas elorelepes volt a korabbiakhoz kepest.
  • Papichulo
    Sony Ericsson P910i-m ujjal is ment a birizga nem csak a kis cerkával.

Ment ugyan, de az resistive touch technologiara epult, mely azert joval kenyelmetlenebb volt, azonkivul nem tudott multi-touchot sem...
  • Szefmester
    Nekem az iphone 1 előtt volt egy ikonos Sony Ericsson P910i-m ujjal is ment a birizga nem csak a kis cerkával.
  • csimmasz
    Én is így emlékszem, hogy előbb volt az ikonos zene kütyü és onnan egy ugrás volt az iPhone.
    A iPode vonal mindíg is sikertermék volt nem külömben a toch, még a Samsung akkor kezdte a másolást mert neki is volt valamilyen ikonos zenelejátszója, de az már lehet tényleg az iPhone után volt.

• Vol Jin
    Szerintem nem tévedsz. Az iPod Touch-ba tettek bele egy GSM modult, és ennyi a iPhone. Egyébként megesküdnék, hogy az iPhone előtt volt egy kollégámnak egy érintőképernyős telefonja. Nem arra gondolok, hogy egy iPaq-ba (a compaq kéziszámítógépe volt) beletoltak egy GSM bővítőkártyát, és tollal lehetett birizgáni a képernyőt, hanem frankón működött az újjal nyomogatás. A 2006-os balhé ment, az iPhone meg 2007-es.
  • csimmasz
    Igen, bocs elirtam, iPod touch akart lenni, igazán kijavithattál volna tudod mire gondoltam, bár a megjelenése lehet csak nekem tűnik úgy hogy megelőzte az iPhonet?
    Az én koromban már az ilyen régmult összefolyik. ;)
  • Papichulo
    au Apple az ikonos menüvel nem ugrott fejest az ismeretlenbe az iPodokon nagyon kedvelték az emberek

Az iPhone OS megjelenese elott az iPod-okon nem ikonos volt a GUI