32
  • sanyicks
    #32
    lfszt. 10 mbit letöltés mindenre elég. Mondom ezt 30 mbites nettel amit csak és kizárólag az 5mbites feltöltés miatt rendeltem meg, letöltésből a 15 mega is bőven elég volt.
  • caius marius
    #31
    Számít a feltöltés is. Pl az új képrögzítő masinákkal pillanatok alatt elkövetsz pár 100 megát. Na most ha ezt szeretnéd felhőben tárolni az mindjárt nem vicces. De nem csak a fotókon van a hangsúly, bármit szeretnél elküldeni, egy szöveges üzeneten kívül, már töltöd is fel.
  • chuky123
    #30
    Letöltés a lényeg. Mondjuk abban igazad van hogy ő határozza meg az árat mivel ővé a telefonvezeték :(
  • sanyicks
    #29
    másrészt az adsl által nyújtott feltöltési sebesség egy vicc.
  • sanyicks
    #28
    az nem kulcsszó hanem egy értelmetlen baromság... ott is ugyanúgy a trékom határozza meg az árat.
  • asgh
    #27
    "Öt esztendő múlva, amikor le akarjuk kapcsolni a régi hálózatot, már egy másik internetes világ lesz magasabb hozzáférési sebességekkel, új partneri kapcsolatokkal, új üzleti modellekkel és új tarifákkal."

    És erre bevezetnek egy 10 évvel ezelőtt leszerepelt üzleti modellt.
  • chuky123
    #26
    1x szer kell kiépíteni a hálózatot utána termeli a hasznot na persze csak akkor ha rácsatlakoznak. De a magas árak most meg adatkorlát bevezetése elriassza az előfizetőket.
  • chuky123
    #25
    Nesze neked felhő szolgáltatás. Megyünk vissza a múltba pffff
  • chuky123
    #24
    Ha ezt bevezetik saját sírjukat ássák. Remélhetőleg Magyarországon nem vezetik ezt be mert ha igen akkor meg fog csappanni az előfizetőik száma. t-com lehuzás nagymestere. Még jó hogy nincs teljesen monopol helyzetbe. kulcszó itt a hurokátegendes (adsl)
  • sanyicks
    #23
    én meg budapesten lakom és csak tré van...
  • csimmasz
    #22
    A magyar viszonyok nem épp a Németek viszonyai.

    Olaszban a városokban ha van telefon vonal szinte szabadon választhatod kivel akarsz szerződni.
    Az infrastrukturát a Telekom adja szinte minden esetben de szinte mindenhol szolgáltat mindegyik nagy.
    Az ár és a szolgáltatás minősége álltalában egyenes arányosságot mutat.
    Egyedül a optikai kábelezés függ a fasweb től, az asszem saját fektetés és a 10MB es vonalra havi +5 euro a 100 Mb es optika ha elérhető a szolgáltatás.
  • caius marius
    #21
    Németéknél is? A kollégám valamelyik Budapest melletti faluban lakik, nekik van upc és digi is... Épp most váltott a digire.
  • sanyicks
    #20
    nincs választék városban sem. A kertes házas részeken általában 1 szolgáltató van, a tré... max panelban van választék.
  • caius marius
    #19
    Az mondjuk nem jó, de az igazán sok pénzt inkább a városok hozzák a sok előfizetőt egybezsúfoló felépítésükkel, ott pedig van választék. Minimális kiépítési költség mellett nagy haszon. Azt még tegyük hozzá, hogy szvsz nem érdemes a magyar viszonyokat összehasonlítani a némettel.
  • mad mind
    #18
    De sok helyen nincs rajtuk kívül más. Nálunk nincs semmi, csak T. Ráadásul az is csak azért mert a helyiek összedobták a pénzt, hogy kihozzák, cserébe pofátlanul magas díjakat szabnak.
  • caius marius
    #17
    Fel kell mondani a szerződést a szolgáltatóval oszt jónapot... Van rajtuk kívül más is. Ezzel a húzással max. annyit érnek el, hogy erősödik a többi szolgáltató. Arról nem is beszélve, hogy odakint kicsit jobban működik a mindenféle érdekvédelem.
  • cateran
    #16
    Tehat eddig adtak korlatlant x osszegert, mostantol, meg limiteset ugyanannyiert..ok nem buknak semmit, de a felhasznalo szopoagra kerulhet tejesen normal, legalis hasznalat mellett is. Ez mennyiben is jo a felhasznaloknak? Ne single userbol induljatok ki, hanem 2-3 emberkebol(csalad szintbol) 16 mbitesnel kemeny 10,6 ora alatt fel lehet hasznalni azt a 75 Gb-ot, ami lassuk be, nem 1 nagy was ist das..50 mbitesnel mar valamivel jobb, de meg mindig veszett karcsu, 100-200 mbitnel meg megint vicc kategoriaba sullyed az egesz...
    Egyszeruen (es igen "nagyvonaluan") azt felejti ki a szamitasbol, hogy rengeteg minden atallt az online terjesztesre (filmek, jatekok, zene, hogy a legismertebbeket es elterjedtebbeket emlitsem) illetve, hogy ma mar minden ra tud es akar csatlakozni a netre (tv, huto, mobilok, konzolok, etc, minden szir-szar..)
  • thsanyi5
    #15
    30 giga semmire nem lenne elég még egyedül sem. Viszont ezt a netet wifin osztjuk meg magunk között páran. Ha akarnám se tudnék egy szobába 3 kábelt behúzatni, azt mondaná a szolgáltató vegyek nagyobbat. Nem hoznak kisebb darabokat 3x... Pl leszedtem a Tera Onlinet kipróbálni (mert közben ingyenes lett részben). Ez egy szép ~20 gigás letöltés volt a délutánra. Bele lehet gondolni ilyen világban ahol ekkora méretek vannak mire elég az a 30 giga. Vagy csak nézzek meg pár hd videót youtubeon. Itt még szó nincs a sok illegális tartalomról amit egy felhasználó leszed. Arra nyilván nem alapozhat a szolgáltató, hogy biztosítsa a warezolás lehetőségét. De ilyen kis korlátok jóformán csak arra lennének elegek, hogy videó mentes oldalakon böngésszen az ember.
  • csimmasz
    #14
    Mielőtt állást foglalunk mindkét szempontot figyelembe kell venni, a szolgáltató több csomagot kínál külömböző felhaszálói igényekhez.
    A feleségemnek elég lenne a 200 GB határ akár 10MB es nettel nekem a munkám miatt lehet egy 500 GB os sem lenne elég ha a privát le és feltöltéseimet is arról intézem.
    A gond nem a korláttal van hanem a kevés tarifával.
    Nem is jogos ugyan anyit fizetnie egy egyszerű felhasználónak mint egy hard core letöltőnek.
    Legyen lépcsőzetes a fizetés, aki sokat tölt fizessen valamivel többet, csak a határok és szolg díjak legyenek korrektek.
  • Wlanseraf
    #13
    Oké akkor a kérdésem minek van ilyen gyors net? ha enm tölthetek vele akkor nem is kell:D ezt tudják ők is ezért vannak a csomagok mert ha limit van akkor elég 10-20 mbit... de mindegy nagyon rossz irány az biztos...
  • csimmasz
    #12
    Mondjuk valami korlát tényleg nem árt mer az ilyengyors netnél minden szarra rákattint az user és ha a kiszolgáló bírja egy két perc alatt lehuz valami iso fájlt véletlenül, fölöslegesen.
    egy lassabb netnél azért a gigák letöltése hosszadalmasabb ezért meggondolandó, de egy nagyon gyors netnél ha mindenki minden gigabájtos szarokat lehúz hogy aztán tötölje ez senkinek sem jó.
  • WoodrowWilson
    #11
    75 GB a leglassabb (16 Mbps) netnél lenne, 50 Mbps-nál már 200 GB, 100-asnál 300, 200-asnál 400 GB.
  • tomazin
    #10
    "Ugyanakkor van Damme szerint az All-IP egyértelműen előnyösebb technológia, hiszen jobb beszédminőséget, két vonalat és akár tíz telefonszámot biztosít, ráadásul olcsóbb a jelenlegi konstrukcióknál"
    bevallom nem tudom mit takar az all-ip, de abban egészen biztos vagyok, hogyha ip-n jobb hangminőséget kihoz, mint pstn-en akkor megemelem a kalapom. értem én, hogy nekik ingyen van, de na.
    a korlátba remélem bele fognak rokkanni, ugyanis ha nem, akkor az a szomorú kép tárul elénk, hogy egy szolgáltató megteheti ezt.
  • Narxis
    #9
    75GB azért szerintem elég sok embert érinthet. Nem vagyok egy nagy warezoló de a sorozatok azért kellenek aztán elég sok nálam a youtube is és használok Chrome-ban egy olyan addont ami HD-ben tölti be a videót ha elérhető ilyen minőségben. Sztem én átlépem a 75GB-ot majdnem minden hónapban.
  • galocza
    #8
    megnéztem netmetert, 3 hó alatt 300gb forgalom. steames játékokat töltök olykor, rendszeresen sorozatokat (mégcsak nem is hd-ben), netezésem visszafogott, nagyon minimális youtube vagy egyéb nagyobb sávszélt használó dolog.
    meggyőződésem, hogy átlag alatti felhasználó vagyok, és így is kevés a 30 is, a 70 is.
    kiváncsian várom mi lesz, ha a germánoknál sikerül bevezetnie a dt-nek, nálunk szokás szerint még kisebb ellenállásra számíthatnak...
  • Crane
    #7
    Szerintem itt nem is mi, egyszerű felhasználók vagyunk a célpontok. Azt gondolom, hogy DT-nek ez egy "ügyes" húzás arra, hogy a tartalomszolgáltatókat megfejje. Ez csak azért érdekes, mert ők is kifizetik netre kapcsolódás árát egy internet szolgáltatónak (lehet pont a DT-nek). Most viszont majd fizetnek egy helyi szolgáltatónak az internet elérésért és majd külön a DT zsebét még tömik majd, hogy az ő "lefedettségükön" korlátlanul elérhessék a felhasználók a tartalmaikat. Facebook, YouTube, stb. már is csengetheti a lóvét, hogy a DT majd elmarketingelhesse, hogy ezeket az oldalakat "ajándákba" lehet nézni, és ez nekünk milyen nagyszerű.

    Az a szomorú, hogy megtehetik. Viszont ha megteszik, akkor öngólt is rúgnak, mivel ezzel gyakorlatilag egész Európát visszavetik a netes üzleti versenyben. És mint tudjuk EU == DE. Mert hogy a FB, a Google, és a többiek szerintem simán beintenek a DT-nek, az is biztos.
  • csimmasz
    #6
    a 75 Gb nem sok de egy átlag embernek elég, lehet én is bele esnék egy hét után a korlátozásba.
  • Wlanseraf
    #5
    Másik szolgáltatót kell választani ahol lehetséges...
  • Darth Sith
    #4
    mikor számított a vásárló, előfizető érdeke?
  • szabolacika
    #3
    Arra azért kíváncsi lennék, hogy a kedves előfizetőkkel is tárgyal-e a korlátozásokról a DT? Vagy őket nagy ívben le...
  • lodoviktrema
    #2
    Hát a 75GB is lópikula.
    Ezzel a 2MB-es netemet (ami a legalja manapság), napi kb 2,4 órát használhatnám.
  • WoodrowWilson
    #1
    Kicsit hatásvadász a kérdés, mert a legkisebb korlát is 75 GB lenne elvileg.