18
Win 7 újra telepités után többször bluescreen
  • Tuvok #18
    A rendőrségis vírust egyszerű leirtani 1 perc alatt .
    Két program kell hozzá: Total Commander (ami mutatja a rejtett fájlokat) és egy CCleaner nevű nagyon hasznos program .

    Amikor bejön a vírus, CTRL+ALT+DEL és újraindítás . Töltéskor F8, azaz irány a csökkentett mód . Ha bentvagy, elindítod a CCleanert, Eszközök, Automatikusan induló programok, és van két bejegyzés, az egyik rundll32-re hivatkozik, de maga a program neve valami 4-5 betűből álló zagyvaság lesz, a másik msakármi.lnk-ra hivatkozik a Programdata (vagy PROGRA% ha nem írja ki) mappában . Na ezt a kettőt kell törölni .
    Célszerű a Automatikusan induló programok listáját figyelemmel kísérni, mert egyrészt rengeteg felesleges szutyok indul el a tudtunk nélkül, másrészt ha tudod mik vannak benne, azonnal kiszúrod melyik kettő a vírus .
    Ha a két bejegyzés törölve van, akkor indítod a Total Commandert és a C:\Programdata mappából az összes fájlt kitörlöd . A humbug zagyva nevű és az msakármi.lnk fájl azonnal szúrja az ember szemét, de van ott 6-7 hasonló nevű hülyeség, mind mehet a levesbe .
    Célszerű itt is előre szétnézni, hogy milyen fájlok vannak benn, ami esetleg nem a vírus része, nekem könnyű dolgom van, mert kizárólag mappák vannak .

    Lomtár ürítésre, és következő indításra - ha jól dolgoztál - hűlt helye a kamu rendőrségi hülyeségnek .

    Ennél a vírusnál az a nagyon fontos, hogy amikor bekapod, onnantól teljes módban nem indulhat el a Windows, mert második lehetőség nincs, a következő teljes indításnál hajtódnak végre az Automatikusan induló vackok és beeszi magát mindenhová, onnantól csak a format marad .
  • soo277
    #17
    Mi is meg kaptuk ez a rendőrségi szart
    Full Format mindent megoldott
  • kastil
    #16
    mér, animal pornt itthon nem lehet nézni?
  • Looooser
    #15
    milyen hibakódot adott a BSoD?
    ha nem tudtad elolvasni:
    Start/Számítógép-jobb klikk tulajdonságok/
    bal oldalt speciális beállítások/
    speciális fül/ indítás és helyreállítás/ beállítások
    automatikus újra indítás elől vedd ki a pipát/ Ok / Ok

    ezzel beállítottad hogy ha megint BSoD-od van ne induljon újra a gép csak ha te azt akarod, ha megint előjönne a BSoD írd meg nekünk a hibakódot, ami így néz ki 0x00000000 (a nullák helyén 0-9 ill A-F-ig lehetnek karakterek), ha ezt ide beírod specifikusan tudunk tanácsot adni a BSoD okával kapcsolatban.
  • Narxis
    #14
    Nem!
  • gergely1991
    #13
    Ezzel elkéstél.:)
  • wantonly
    #12
    Netezőket zsarol a magyar rendőrség vírus

    A cikk alatti kommentek közül talán ez segíthet, úgy látom ugyanaz a probléma:

    arosamia mondja:
    2013. április 03. szerda at 16:38
    Én ma szereztem be a kicsit. Először megijedtem, de később egyértelmű lett az átverés. Nem segített semmi, a csökkentett módban azonnal újraindult a Windows, újratelepítéskor kék halál.[b] 100%-ra a [b]HitmanPro progi segített, szerencsére van egy ingyenes 30 napos verziója. Hátrány, hogy egy másik gépen kell egy USB futtatót készíteni, majd erről indítani a sérült gépet. A progi egy irtó, sikeresen el is távolította.
  • Herold
    #11
    Aki ilyen vírusokat ír, azokat én élve bedobnám egy jó nagy húsdarálóba...
  • gergely1991
    #10
    1.Kár volt ezért topikot létrehozni.

    2.A blue Screen viewer kb ugyanazt tudja mint a Eseménynapló.
    Amúgy a bejegyzésekben van egy hibaazonosító a 0X00000*** jellegű jelzéssel azt be kell írni a keresőbe és egy a MS terméktámogatói oldal infóit kapod meg mint keresési találat.

  • bon
    #9
    Létezik lemezről futtatható virusírtó is.
  • dregnarr1 #8
    Apám gépe is megkapta ezt a vírust, és ugyanezt csinálja (azzal a plusszal, hogy sem oprendszert nem enged újratelepíteni -összeömlik a telepítés kék halállal-, sem rendszervisszaállítást nem enged).
  • bon
    #7
    Felesleges témanyítás, van témába vágó Windows 7-es topic. Amúgy szerintem driver gond lesz a kékhalál oka. De a bluescreen view-er progi képernyő mentését azért megnézném.
  • Puhos
    #6
    A blue screen view nevű programot nem kell futtatni. Az arra való, hogy megnézd, mi okozza a kék halált. Az általad említett vírust pedig a feladatkezelőn keresztül le tudod állítani (legalábbis amivel én találkoztam az ez a fájl volt: ffaamact.exe).
  • solo
    #5
    Ha a frissen húzott win kékhalálozik akkor előfordulhat HDD hiba .\ sata/patakábel is lehet rossz\
  • Ironman2
    #4
    nem,mert ha új témát nyit valaki,és elsőnek hozzászól,azt nem számitja a rendszer üzenetként
  • akyyy
    #3
    Utolsó üzenet időpontja: -
    mégis itt van lent :D
  • Andriska86
    #2
    Kedves Bettyke!

    Ilyen esetben rendszer-visszaállítást lehet csinálni, majd rá kell ereszteni egy vírusirtót. De már mindegy.

    Sajnos távolról nem lehet megmondani, mi a géped baja.
    Szerintem telepítsd újra az egészet:
    -A win 7 telepítése elején végezz teljes formázást minden meghajtón.
    -Ha van vmi spéci cucc a gépedben (mondjuk SSD), akkor elképzelhető, hogy a kapcsolódó drivereket a win telepítését megelőzően kell telepíteni (egyedi driver). Ezekről a hardver, esetleg az alaplap felhasználói útmutatójában találsz leírást.
    -Telepítés után rakd fel az alaplapi drivert, majd sorban az integrált alaplapi eszközök drivereit (megtalálod a gyártó webhelyén).
    -Telepítsd fel a videokártya driverét.
    -Telepítsd a windows frissítéseit.

    Ha nem megy, kérj segítséget egy hozzáértő ismerőstől vagy szakembertől.

    Amúgy van segítségkérő topic.
  • bettyke28
    #1
    Sziasztok!Következő a problémám.Múlt héten sikerült egy olyan virust bekapnom ami blokkolta az egész gépemet(bejött egy oldal hogy én nem tudom milyen törvényt sértettem és fizessek hogy feloldják a gépemet)Mivel nem tudtam sem csökkentett módban elinditani se semmit csinálni a géppel,igy újraraktam a win 7 et.Ment is 1-2 napig mikor egy váratlan leállás után blue screen,de újraindult.Ez azóta 2 x is megismétlödött.Kicsit itt utánna néztem,lefutattam a blues creen viewet,memtest86 -ot de én nem látok hibát..Ti mit gondoltok?Mit csináljak vele?