10
  • sanyicks
    #10
    nem valószínű hogy el kell érni majd... armon szinte kötezelővé válik az opencl, és végre a gpu-t fogják használni, arra amire való. CPU-nak már régen háttérbe kellett volna szorulnia, és csak támogató szerepet betöltenie, csak hát az intel tett róla hogy ne legyen így mert mint tudjuk nekik az fájna, hiszen többszörösét költik a gpu fejlesztésre mint az amd teljes értéke, még sem tudnak egy értékelhető gpu-t csinálni...
  • Komolytalan
    #9
    "Amit eleri egy arm cpu-n emulalt x86-os a valodi x86-osok sebesseget"
    Addig ne vegyél levegőt... Meg gondolom kevesebb fogyasztásból is - hogy ha lúd, hát legyen kövér.
  • kvp
    #8
    "konkurencia nélkül nincs fejlődés. Brace yourselves, jönnek a drága és jelképesen erősödő intel procik..."

    Teljesen mindegy mi jon az x86-os piacra. A legtobb keszulekben egyelore ugy nez ki, hogy arm mag lesz. Amit eleri egy arm cpu-n emulalt x86-os a valodi x86-osok sebesseget, az intel azonnal csomagolhat vagy kezdhet megint arm magokat gyartani... (anno az intel strongarm sorozat nem is volt olyan rossz)
  • sanyicks
    #7
    és normális versenyhatóságok nélkül nincs tisztességes verseny. Lásd azt az összeget amivel megbirságolták az intelt az üzletláncos mutyija miatt, amit kb 100x körberöhögött az intel. És még most is mutyizik az biztos.
  • mousee
    #6
    Hatalmas +1, konkurencia nélkül nincs fejlődés. Brace yourselves, jönnek a drága és jelképesen erősödő intel procik...
  • Komolytalan
    #5
    Nézd meg az Intel mennyit fejleszt a procijain - amennyit muszáj. Amikor az AMD beelőzött (Athlon, Athlon64, Opteron), akkor összeszorították a fogukat, és 3 év alatt duplázták a procijaik teljesítményét. Most meg gyorsulnak 4-7%-ot egy generációváltásnál - vicc.
    Az eddigi fejlesztési ütem nem volt normális. Nem tett az jót senkinek se - a szoftverpiac se tudott normális szoftvereket írni, mert mire kész lett már el is avult. Sokkal jobb egy kiszámítható platform, ahol a szoftvereket optimalizálva lehet plusz teljesítményt kisajtolni.
  • sanyicks
    #4
    pár éve már kiderült hogy tökmindegy mennyit költenek a fejlesztésre, vagy milyen processzort csinálnak, a buta tömeg akkor is intelt fog venni.
    Lásd gyönyörűen vették a fosadék P4-et is, a sokkal olcsóbb és erősebb(és kisebb fogyasztású) K7-ek és athlon64-ek ellenében.
  • a_n_d_r_e_w
    #2
    Kerdes, hogy mennyire szukul be az x86-os piac 3 even belul. Ha tippelnem kell, akkor nagyon.
  • NovaTerra
    #1
    Ha a bevételük felét az ARM chipekből várják, akkor vélhetően az asztali processzorok fejlesztésére kevesebbet költenek majd. Ha kevesebbet költenek fejlesztésre, akkor kevesebb versenyképes processzoruk lesz ebben a szegmensben. Ha kevesebb a versenyképes processzor, akkor még inkább dominálja majd a piac ezen részét az Intel. Vagy rossz ez a feltételezés?