79
-
#39 Ez elég érdekes hozzáállás ... a Minit is csak azért tudod eladni, mert Apple, és nem a 'valós' értéke miatt ... és már itt hibádzik a dolog. Bár nem tudom ki az az agyrokkant, aki 100k-ért vesz olyat, amit PC-ben más (szerinted) kidobna.
"akik tudnak számolni"
Egyébként ha tudsz számolni, akkor a példádban mindkét oldalnak ugyanannyi a vesztesége, azaz 100k ... és míg a Minit árulni kell ehhez, el kell valahogy adni az elavult hw-el, addig a PC-t (szerinted) elég kidobni. -
M2 #38 "Az almás dolgok a jó marketingnek köszönhetően "sikeresek"
Azoknál sikeresek, akik tudnak számolni. Egy MacMini 200 ezer, ugyanaz PC-ben 100. Három év múlva a minit még mindig eladod 100 ezerért, a pécét meg kidobod. És az operációs rendszerről, a megspórolt időről (munkaórákról) nem is beszéltünk. A designról meg pláne, milyen bűn rondák már a pécés pléhdobozok! :-) -
M2 #37 Valamit félre olvastál:
írod: "azért cserélik ritkábban, mert aránytalanul drágábbak"
cikkben: "ügyfelei gyakorlatilag mindig megvásárolják az új modelleket"
"A Mac gépek sem voltak jobbak az átlagos PC-nél"
A hardver nem volt jobb, de az operációs rendszer vagy 10 évet vert a Windowsra, utóbbi annyira szar volt. Komoly munkára tilos volt PC-t venni, hacsak nem akart magának rosszat az ember. -
Sajátvéleményem #36 Azt hittem, hogy a bunkók más fórumokra járnak...
"(Mellesleg kinek mi köze van ahhoz, hogy én 250e-ért Galaxy S4-et vagy iPhone5-t veszek?
Ennyi erővel foghatnék egy lapátnyelet és a patkóbeledig feltolhatnám, ha már úgy gondolod, hogy olyan bizalmas a viszonyunk, hogy az anyagi döntéseimbe beleszólj.)"
Árulja már el valaki, hogy egy Galaxy S4 mennyivel jobb, mivel tud többet egy kínai 20.000Ft ugynevezett gagyi telefonnál? -
Sajátvéleményem #35 Az almás dolgok a jó marketingnek köszönhetően "sikeresek", és azért cserélik ritkábban, mert aránytalanul drágábbak. A Mac gépek sem voltak jobbak az átlagos PC-nél,(éppen ellenkezőleg) csak a felhasználónak meg volt kötve a keze, az futot rajta, amit a Mac engedet. A PC-nél meg minden mást is ki lehetett próbálni.
-
asgh #34 Valóban, Jobs visszatérése előtt az apple a csőd szélén táncolt, de a trend attól még jól látszik.
Minden terméknek van egy életciklusa: kezdeti felívelő szakasz, csúcs szakasz, leívelő szakasz.
Amikor az egyik termék tetőzik, szépen beindítanak egy újat, ami fokozatosan átveszi a profittermelést, míg a hajdani sláger termék szépen kikerül a kínálatból. Lásd: iPod->iPhone.
Ezt minden cég így csinálja. Az apple csak annyiban tér el a többitől, hogy nagyon limitált a termék kínálata, ezért sokkal jobban kirajzolódnak ezek a trendek, mint más olyan cégeknél, ahol termékek százait vagy ezreit forgalmazzák.
A százmilliárd dollárt meg tök mindegy, hogy hogyan könyvelik, ha az apple-nek hirtelen szüksége lenne a pénzre, szerintem megtalálnák a módját, hogy felhasználhassák. Túl nagy összeg az ahhoz, hogy ne "puhítsa" fel maga körül a szabályokat, ha felmerülne valami kényszerítő körülmény.
Most nyilván ott jó nekik a pénz, ahol van, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne mozgásterük. -
Yv@n #33 "előtte meg a Mac-ekből és így tovább."
Azért a mac korszakban a közelében nem volt a jelenlegi szintnek, mondhatni az iPod húzta ki a szarból. Azt megelőzően jelentéktelen gyártó volt, kb "desktop linux" részesedéssel.
"Százmilliárd dollár készpénzen ülnek"
Valójában persze nem.
Tudja franc már hol olvastam, hogy azért szopó most, hogy vergődnek a részvényesek, hogy fizessen az apple osztalékot, mert papír forma szerint nagyon szép az a készpénz állomány, viszont a sikerekben jelentős szerepe van a kreatív offshore könyvelésnek, amit az ilyen nagy cégek szeretettel alkalmaznak. A probléma az, hogy ha most ebből kifizetéseket tartanának, akkor alaphangon menne a fele a levesbe, mivel adózhatnák le azt, amit eddig ügyesen kikerültek.
Nyilván ettől még annak a pénznek a fele is szép összeg, csak azért nem eszik olyan forrón azt a kását. Szóval nem úgy néz ki a dolog, hogy otthon usák területen a bőröndben lapul a bazinagy adag zöldhasú bankó, és ha pénz kell, akkor egy laza mozdulattal előkapnak belőle pár köteggel. -
Ferrer #32 Szerintetek érdemes még Apple részvényeket venni, vagy hagyjam a fenébe az egészet? -
asgh #31 Most komolyan azt állítod, hogy a bevételek nem jelentenek semmit egy vállalat megítélésében, az "életérzést akarnak eladni" és hasonló marketing lózungok meg igen?
Vol Jin:
Az iPhone előtt az iPod-okból jött a profitjuk 90%-a, előtte meg a Mac-ekből és így tovább. Minden terméknek van egy életgörbéje, az iOS termékeké most van a csúcson, mi ezen a meglepő?
A székház építésnek meg mi köze az egészhez? Százmilliárd dollár készpénzen ülnek, az eladásaik folyamatosan nőnek, és kell a hely 14200 dolgozónak. -
M2 #30 Mestere vagy a több rétegű "vágy-vezérelt gondolkodásnak"! :-) -
M2 #29 "kippukad a lufi (szepen szemlelteti a reszveny-grafikon)"
Felétek így pukkad a lufi? Előbb felfúvódik, aztán lassan a felére ereszt? LOL! -
Vol Jin #28 Egy termékből és annak mutációjából jön a profitjuk 90%.
Ehhez képest építenek egy nagyobb székházat, mint a Pentagon. Ha az iOS vonal megszűnne, nem lenne minek eltartani a központot, a nyakukra rohadna a sok ingyenélő. -
culas25hc #27 A bevételek semmit sem jelentenek. Ha kizárólag hardverrel és szoftverrel kereskednének, akkor biztonságot jelentene a tőkéjük, de mivel ők egy életérzést próbálnak eladni, egyelőre nagy sikerrel, ezért semmit sem jelent a sok éves tapasztalatuk és a hatalmas bevételük . Ha változik a trend, akkor ott lesznek megint mint 10 éve, gyárthatják a jó hardvereket, de pénzből nehéz lesz kultuszt életben tartani.
De ez igaz pl a fecebookra is, ha egyszer az emberek megunják, hiába a sok szerverközpont, nagy bukás lesz a vége. De ez nem meglepetés, ilyen a világ. -
#26 Bizony erdekes, a tetorol meg nagyot lehet esni (lasd: HP, Nokia, stb.). -
coolbboy83 #25 Nem lesz semmi probléma - Jobs sokmindent otthagyott tartaléknak. Lesz saját üzemük is, csak utána kell olvasni és kiderül. Hamarosan WWDC, majd ott kiderül pár dolog.... -
asgh #24 Érdekes lufi az, ami a kipukkadáskor rekord bevételeket produkál, akkora a nyereségrátája, mint az összes többi piaci szereplőnek együtt és a készpénzállományából kilóra felvásárolhatná egész Afrikát. -
#23 Ez a ceg egy volt Steve Jobs-al, varhato volt hogy halala utan kippukad a lufi (szepen szemlelteti a reszveny-grafikon). Rakhatnak akarmilyen CEO-t a kormanykerek moge, a szemelye potolhatatlan. -
#22 Habár az A hívei ezt mindíg is tagadni fogják, de a cég marketingpolitikájának nagyon fontos része a felhasználó "indoktrinálása". Persze ezzel nincs egyedül, csak éppen ők a legsikeresebbek ebben. Azonban ahogy írod, pontosan ott a hátránya ennek, ahol az előnye is. Minnél erősebb kötődést alakítanak ki a táboron belül, annál erősebb az ellenszenv a táboron kívül. ezért aztán egy idő után marha nehéz lesz a felhasználói bázis bővítése.
Érdekes megnézni pl. ahogy a PS3 indításkor a Sony hasonló csapdába került. A PS brandet évtizedig ápolva kiadtak egy olyan drága készüléket, ami sok szempontból szintén elitista, túlárazatt, űberkonzol volt, ahogy az A termékei is általában. A Sony majdnem belebukott, mert közel sem volt olyan pénzügyi helyzetben, hogy egy ilyen bakit megengedhessen magának. Szerencsére nekik ott egy széles termékpaletta, az üzletet tudták a PS vonal várt nyeresége nélkül is továbbvinni.
Az A, ha elkövet egy hasonló hibát, kiad egy olyan készüléket, ami nem talál olyan pozitív visszhangra, mint az eddigi termékei, akkor nála max a hatalmas pénztartalék még segít kihúzni a céget, de megindulhat egy a mostaninál is erősebb visszaesés a piaci részesedés tekintetében, a pályán kívülre szorulhat.
Szükségük van egy új, innovatív termékre, termékcsoportra, mert a bizalom, hogy ők az innováció motorja már meginogni látszik. Ezt tükrözik a részvényárfojamok. -
csimmasz #21 Ebbe van valami!
Megfigyelhető a változás legalábbis itt Európában ez volt.
Régen szűk, hozzáértő, tehetős, esetleg sznob rétegek készüléke volt.
Majd a középosztály kívánatos, később nélkülözhetetlen eszköze lett.
Most már minden sötét pöcs akinek cigire sincs pénze Apple szakértő lett.
Már nem azt kérdezik van e smartphone od hanem van e iPhonod.
Akik nem értik mit miért hova most azt tűzték a zászlajukra hogy a Windows szar behatárol de az Apple termékek nem.
Nem egyszer hallottam már komolynak tűnő emberektől, hogy Apple terméket kell venni mert az a legjobb, egy miért keresztkérdésre valami rettenetes tályékozatlkanság észlelhető!
Szóval nem a technikai paraméterek miatt vesznek ilyen termékeket, hanem divatból, "mindenkinek ez van" miatt, meg mert a csapból is ez folyik, attól függetlenül, hogy a termékek valójában jók! -
levente68 #20 Mindig van hol beszállni, koma, csak az irány, na az nem mindegy...
De minek is magyarázzam, te mindent 150%-ra tudsz, biztosan ezt is...
Akkor meg is kérdezem: 70-es szintnél milyen irányba szállnál be? -
levente68 #19 Hát éppen ezért nem is rólad szól a történet, bár remélem az elsők közt leszel, aki az egyháza bedőlésekor öngyilkos lesz... -
levente68 #18 Kb. így van. Csak nem mindenki hajlandó ezt elismerni, felfogni. -
levente68 #17 "Érdekes ilyenkor szentek az elemzők ha más témában mást írnak ami neked nem tetszik akkor meg hülyék."
Hehe, nem tudom, mennyire zavar, de én nem az elemzőkkel foglalkozom és le is szarom, amit mondanak, azokkal ti szoktatok egyetérteni, vagy támadni, én tényekkel foglalkozom.
Na most a tények azt igazolták, amit ugattam, ugattunk jó páran, 400 dodó közelében a Zapple ára és ez gond, ha tetszik nektek, applebziknak, ha nem...
Kiragadtál valamit, amibe beleköthetsz, pedig a mondndója helytálló és érthető:
"ügyfelei gyakorlatilag mindig megvásárolják az új modelleket, ezzel szemben például a Hewlett-Packard vagy a Dell vevői több évente cserélik le a számítógépeiket."
Ha te, meg a barátaid nem reprezentálják a nagy többséget, azzal mit kéne kezdeni? Én nem tervezek semmit, csak kinevetlek ismét, hogy neked ez volt a reakciód a cikkre... Szánalmas...
-
#16 Lehetett előre is tudni hogy ez fog történni, kipukkad előbb utóbb a lufi -
torreadorz #15 Na most az Apple se nem szoftvergyártó se nem hardware gyártó, hanem sokkal inkább egy egyház vallással.
Szárnyalni meg addig tud amig a hivei elhiszik az életérzést amit a termékei közvetitenek. A sors fintora hogy tulajdonképpen a saját csapdájában van, mert minnél jobban elterjedt annál inkább csökken az életérzés lévén átalakul tömegtermékké. -
#14 Legalább lenne hol beszállni :) -
#13 "Jajj, hibáztak megint az elemzők.
Megint nem a te környezetedet vizsgálták... a buták, lehet, hogy a legnagyobb piacot nézték..."
Érdekes ilyenkor szentek az elemzők ha más témában mást írnak ami neked nem tetszik akkor meg hülyék. Ez már csak ilyen világ.
Természetesen ismét kiragadtál az én hozzászólásomból valamit csak úgy minden előzmény nélkül, hogy beleköthess. Azonban én erre írtam az írásomat: "ügyfelei gyakorlatilag mindig megvásárolják az új modelleket," ez meg akárhogyan is nézzük nagy csúsztatás (hogy téged ez miért nem zavar az engem nem is érdekel), mellesleg nekem amerikai barátaimnak sincs mindnek i5 (szerinted ugyebár ha azt a piacot nézzük akkor legalább nekik i5-el és pad4-el kéne rohangászniuk de ők sem teszik ezt). Persze én eleve azzal kezdtem, hogy legalábbis RÁM ÉS KÖRNYEZETEMRE nem igaz. Innentől meg semmi gond nem lenne azzal ha azt írták volna, hogy az ügyfelei majdnem mindig megvásárolják az új modelleket, vagy hogy az ügyfeleik nagy része megvásárolja az új modelleket. Mivel azonban nem ezt írták én továbbra is fenntartom előző hozzászólásomat. Ez így EBBEN A FORMÁBAN erős csúsztatás... -
M2 #12 Engem az se zavarna, ha 70-ig lemenne az AAPL, nulla darab részvényem van. :-) -
levente68 #11 Bocsánat, elfelejtettem, nem jósolok és nem állítom, hogy így lesz!!!
Ilyet nem lehet előre tudni, esélyeket latolgatok, azt meg lehet és sajnos, most ezek az esélyek uralkodnak. Sőt, ezek az esélyek régen is láthatóak voltak, csak mára a történések ezt igazolják kissé.
Tehát: nem temetem Apple-t, mielőtt valamelyik okos elkezdi...
Arról beszélek, üzemanyag kell a rakétájukba, de most dadog a motor.
Nem, nem örülök neki - na, jó bizonyos szempontokból picit igen ;o) - , mert kell a verseny és ahhoz kellenek az erős konkurensek és Apple mindenképpen az. -
levente68 #10 Jajj, hibáztak megint az elemzők.
Megint nem a te környezetedet vizsgálták... a buták, lehet, hogy a legnagyobb piacot nézték...
Na, a lényeg meg az, amit rég ugat pár hülyének titulált: semmilyen hirtelen kiugrás nem marad úgy és nem tartható. Anno valóban az élre rukkoltak a szifonnal, hogy ez miért és hogyan sikerült, ezt talán most hagyjuk, de a többiek közül sokan sikeresen lovagolták meg az Apple által indított trendet, sőt tettek hozzá többet, mint azóta Apple. Így semmi csodálkozni való nincs abban, ami történik.
Bizony, magam is figyelmeztettem arra, hogy a befektetők nem fognak örülni, ha ez a lufi ereszteni kezd, márpedig azt tette.
Ki nem pukkant még, ez igaz, de aki azt hiszi, nem is fog, az nem teljesen reálisan látja a világot.
Van rá esély, hogy nem pukkan, tény, de pumpálni kellene és ebben most egyszerűen gyengélkednek, ezt kár nem belátni.
Ott tartunk, hogy lassan a temetett Nokia is képes lesz újra életjelet adni, hasonlóan a BB-hez, miközben Apple vitorláiból fogy a szél. Esélyt látok arra, hogy az LG is képes lesz okostelefon gyártásban végre sikeresen részt venni és a HTC is kilábalhat abból, amiben van, bár ez szerintem ma még nem várható, hiába a ONE, sőt pont amiatt.
Nem kéne elfeledni, hogy befektetőknek, részvényeseknek nem a pár száz részvényt birtoklókat kell tekinteni, hanem azokat, akiknek mesés vagyonnal felérő csomagjaik vannak. Sokuk bár már zúgolódik, de tartja azokat, sokan pedig rövidesen inkább realizálnak egy combos buktát, de nem várnak a komoly bajig, amit pont az fog előidézni, mikor tömegesen adják majd el a részvényeket. Jó páran meg csúnyán bent maradnak és talán 5-10 évet is várhatnak, hogy egyáltalán pénzüknél legyenek majd.
Vannak kritikus szintek és most pont ilyet nyalogat az árszint. Mikor felfelé érte el azt, sokáig toporgott, majd továbbment, lefelé is várható toporgás, de az esés legtöbbször durvább, mint az emelkedés, én nem mernék emelkedésre játszani most.
Anno 2011. szeptemberétől karácsonyig töprengett rajta a piac és csak karácsony után indult a nagy emelkedés, lefelé ez erőteljesebb lehet.
Ne feledjük, hogy valóban kitűnő üzletmenet és rekordok mellett van ez a drasztikus esés a tőzsdén, ezt tudom, de egy tőzsdei krach letörli ám a táblát és ettől azért azok, akik nem csak a itt okoskodnak, hanem gigantikus pénzekkel mókáznak, reálisan tartanak. Senki nem biztos benne nyilván, de az esélyt látják. Ami akár hisztérikus is lehet és önmagát gerjeszti, aki nem tudja, miről beszélek, tájékozódjon! -
Papichulo #9 Flamebait... -
G_ArchAngel #8 4 és fél éves 3G-t váltottam le 5-re. Az iMac-em és MBP-m három éves., itt van 2 db iPod, ami talán 5-6 éves.
Két fotós barátom a mai napig fehér műanyag MacBook-ot használ és fehér iMac-et. 5 évesek lehetnek és mindennapi képszerkesztésre elegendőek.
Ugyanúgy megvan az Apple és más termékek userei között az a sok birka, akik állva tapsolnak egy Apple vagy Samsung eseményen és álló hímvesszővel posztolják az unboxing videókat youtube-ra másnap.
(Mellesleg kinek mi köze van ahhoz, hogy én 250e-ért Galaxy S4-et vagy iPhone5-t veszek?
Ennyi erővel foghatnék egy lapátnyelet és a patkóbeledig feltolhatnám, ha már úgy gondolod, hogy olyan bizalmas a viszonyunk, hogy az anyagi döntéseimbe beleszólj.) -
levente68 #7
"és a felhasználók lojalitása sem véges."
Senki nem vette észre? Tehát a felhasználók lojalitása végtelen? Mert akkor semmi gáz! Kéretik javítani! -
#6 "ügyfelei gyakorlatilag mindig megvásárolják az új modelleket"
Ez nagyon erős csúsztatás - de legalábbis rám és környezetemre biztosan nem igaz. (iphone 4em van, ipad2-vel - feleségemnek iphone4, barátok közül a legtöbbnek 4 vagy 4S - egyetlen ismerősömnek van iphone5 de pl ipad4 senkinek.) Eléggé kivül esünk akkor ezen a mintán. -
#5 A cikk valóban nem szól arról, hogy miért is van válságban az A, vagy mik is a válság jelei egyáltalán.
Valóban volt már 1-2 vérre menő szájkarate meccs itt az SG-n.
Összefoglalva a válságot az okozza, ami az előnye is jelenleg a cégnek, hogy nincs valós hw gyártó/fejlesztő kapacitása. Ami sok költséget ugyan megspórol, de lehetetlenné is teszi a valódi innovációt. SW oldalról ugyan sokkal kisebb a fejlesztés költsége, de itt sem rukkolt elő semmi látványos újdonsággal az A.
A válság jelei: az abszolút értelemben vett növekedés ellenére, vagy a folyamatos pénzügyi pozitívum ellenére a cég piaci részesedése csökken, mert a többiek még dinamikusabban fejlődnek összességében.
A másik oldalon persze mondják, hogy az A üzleti stratégiája mindíg is a szűkebb, magasabb értékű piaci szegmensek uralása volt (habár idegbajt, a sznobfon, meg hasonló "stitokszók" hallatán:), és ez a modell szerintük bármeddig folytatható, mert gazdasági válság idején is lehet a tehetősebb rétegekre számítani.
Röviden. -
csimmasz #4 Zero a mondanivalója, tehát a világ egyik legkomolyabb bevételeke realizáló folyamatosan növekvö eladásokkal válságban van.
Ez csak Hsz generálásra jó.
Mindjárt megjelennek a véres száju Apple huszárok és statisztikák kimotatások sokaságát linkelgetve kikérik maguknak, miaz, hogy válságban van a szeretett Multijuk.
Ezzel párhuzamosan a köpködők is kifejtik azon aggályaikat, hogy az alma a lejtóre kerúlt, máris elszabadítva többszáz hsz-t.
Az ilyen szar töltelég szar cikkek miatt esik a nívo az SG-n.
Tényleg olyan nehéz érdekes cikkeket írni?
Minden rohad nap kell egy szar Apple vagy MS hír az egyik azért mert húzó név a másik meg eröltetni az emberek agyába beleültetni a csempe szarságot, akár tetszik nekik akár nem. -
MsUser #3 Nem szól semmiről érdemileg a cikk, kivéve hogy a végére tövig benyal az almának.
- Olyan márka, amely kezelési komfortot biztosít az ügyfeleinek.
- Az iTunes és Apple App Store sikere!
- Állandó ügyfélbázis, folyamatos és stabil bevételek!
- Fizessetek továbbra is a reklám szlogenért és a nem létező extra szuper szolgáltatásokért, a tartalomletöltésért, +állandó díjat a már borsos áron megvásárolt készülék extráiért, hiszen valamiből élnie kell az óriáscégnek! -
sanyicks #2 Rosszul fogod! -
coolbboy83 #1 Marhaság - egyáltalán nem vásárolnak meg mindig minden új terméket az Apple felhasználók.... ez eléggé sarkosított....
Nincs válságban - nem kelleneke a hülye elemzők ide - éppen most szólta el nemrég magát a napokban Steve Woz, hogy egy rakat új dolog jön idén, a részvényes pénzsóvár befektetők megnyugodhatnak. Ekkora készpénzállománnyal már művészet lenne elcseszni valamit....