4
  • Cat #4
    Az ÁFÁt mindig a lánc legutolsó szereplője fizeti meg, általában a vásárló, a többi pedig visszaigényelheti az államtól. De mivel "utaztatják" a termékeket így az utolsó eltűnik, azaz az állam nem jut hozzá a pénzéhez.

    A fordított áfa nem fogja megoldani a bevételkiesési dolgot, mert a vásárlások egyre inkább a webre mennek át, és ha te egy szlovák cégtől veszel valamit akkor az azért olcsóbb, mert nem 27% rakódik rá, hanem csak 20%. Ez a 7 százalék baromi sok akkor, ha az egész szektor alig néhány százalékos árréssel dolgozik. (Emiatt sincs bankkártyás fizetés a számtech boltokban, mert az 3 százalékot vinne el, és míg egy ruha vagy egy könyváruházban simán ki tudják ezt termelni, lecsípnek a 30 százalékos árrésükből, addig itt ez szinte nullázná azt.)
  • MuchACHO79
    #3
    Amúgy mi az a forditott áfa?
  • cloud.strife
    #2
    Plusz a teljes szorakoztatoelektronika es haztartasigep szektor megkapna ezt, akko az a szam felkuszna legalabb a haromszorosara.
  • Zombee
    #1
    Majd ha valóban bruttó 220, vagy afölött lesz az átlagkereset, akkor a magyar piacon is nehezebben élnek majd meg a 15-25%-kal olcsóbban, ÁFA nélkül is árusító boltok.